Massimo Maccarone


Türkiye'nin 1 takımla Şampiyonlar Ligi'ne gitme korkusunu yaşadığı sezon tanıdık kendisini. Basel'in, Boro deplasmanında beraberlik halinde dahi, İsviçre'nin ülke puanı sıralamasında Türkiye'yi geride bırakabileceği karşılaşmada bizlere "oh" çektirmiştir... Daha sonra Bükreş'e de aynı tarifeyi uygulayıp "nöbetçi golcü" kavramının tillâhını yazarak, Middlesbrough'yu UEFA finaline taşımıştır.

Son dönemlerinde ise kendisi "Siena'yı kurtarmak" adlı İtalyan dizisinde sahne alıyor... Rolünde son derece başarılı olan Massimo Maccarone için, bu sezon senaryonun sonu olabilir... Siena her ne kadar Juventus karşısında, 3-0'dan 3-3'ü getirecek dirence sahip olsa da, ligde tutunmaları için tam 3 takımı birden geçmesi gerekiyor son haftalarda.

Maccarone, "bir futbolcunun bir takıma ne kadar fazla itici güç olabilir" sorusunu cevaplıyor her hafta oynadığı futbolla. Milan alt yapısıyla başlamış futbol serüveninde ya forvet ya da kanat olarak izliyorduk kendisini. Son dönemde modern 4-3-3 oynayan Siena'da ise, tam bir "ideal sol forvet" görüntüsüne sahip Maccarone...

Siena küme düştüğü taktirde, 30 yaşında tekrar kalbür üstü takıma dönüş yapabilir kendisi. Bunu solforvetteki formuyla hakediyor. Hatta ve hatta, yine modern 4-3-3 oynayıp da, kenar forvetlerder "yaratıcılık" eksiği çeken Beşiktaş için, küme düşmüş bir takımdan taş gibi bir kelepir İtalyan takviyesi neden olmasın?


1 yorum:

ASVALTTAICENLER dedi ki...

adamin bir kere ismi guzel
italyan olmasi ayri bir avantaj(giunti,ferrari)
sol kanatta ekrem, yusuf,tello,tabata,bazen bobo, hicbiri bu mevkinin gercek adamlari degil..
maccaronenin yirtici olmasi ve agresif oyuncu olmasi besiktasin isyankar taraftar kisiligi ile ozdeslesecek hatta pascal havasi tekrar yakalanacaktir..