İki Yönlü Bir Sağbek "Erkam Reşmen"

Yeni sezonu açan Beşiktaş'ta, hazırlık kampı içersinde hangi genç oyuncuları göreceğimiz de belli olmaya başladı... Bugün yapılan A Takım kahvaltasına katılan bazı genç oyuncular vardı: Sezer Özmen, Erkan Kaş, Cumali Bişi , Onur Bayramoğlu, Erkam Reşmen, Atınç Nukan, Ali Kuçik ve Umut Kaya... Şüphesiz aralarında gözüken en sürpriz isim Erkam Reşmen'dir heralde... Ancak, şöyle bir 2-3 yıl öncesine döndüğümde, bu ismin çok sürpriz olmadığını, hatta çok yerinde bir hamle olduğunu da söyleyebilirim.
Paf takımını en sıkı takip ettiğim dönemlerde; Erkam da tıpkı Kenan Özer, Aydın Karabulut, Koray Şanlı, Emre Özkan gibi "dikkat çeken" bir oyuncu olarak göze çarpıyordu. Takımın değişmez sağbeki olan bu oyuncunun en önemli özelliği, maç boyunca sağ çizgiden sıklıkla bindirme yapması ve bunu 90 dakikaya yaymasıydı. Son iki yılda nasıl bir gelişim kaydetti bilemem, ama her ne kadar İsmail Köybaşı gibi teknik olarak ekstra bir bek olmasa da, dinamizmiyle, çabukluğuyla, hücuma katılma iştahıyla ciddi anlamda gelecek vaadediyordu. O dönemlerde yine stoperden devşirme bekleri oynatıyor, İnönü'de oyunu açma adına sıkıntı yaşıyordu Beşiktaş... Ben, "en azından İnönü'de Erkam denenmez mi?" diye çok düşünmüştüm... Ne diyelim? Kendisini A takımla idmanlara çıkarken görmek bugüne nasipmiş...
1989 doğumlu bu oyuncunun, Çorumspor'da geçirdiği 2 yıl boyunca, fizik olarak "gözle görülür" şekilde bir hayli geliştiği aşikâr... Çorumlu futbolseverler tarafından adına "fanclubler" açılması, gitmesine ağıtlar yakılmasını referans alacak olursak, futbol adına da o şehre bir damga vurmuş olma ihtimali yüksektir... Zaten, kiralandığı iki sezon boyunca toplam 72 maça çıkmış, bu inanılmaz bir rakam... Rıdvan'ın malesef hala yürüyemiyor olmasıyla, ciddi anlamda "ofansif yerli bek" adına alternatif sıkıntısı yaşanıyordu. Umarım bu konuda Erkam, Beşiktaş'a yardımcı olur ve "sıfır" maliyetle olay kapanır... Temennimiz, Miguel Torres ile Real Madrid'deki "alternatif bek" sorununu çözen Schuster'in, aynı ilgiyi Erkam Reşmen'e de göstermesidir. Tabii burada Erkam'ın da performansı çok önemli bir unsur olacak. Hazırlık maçlarında kendisini görecek olursak, daha sağlıklı değerlendirme yapma şansımız olacaktır. Şimdilik "hayırlısı olsun" diyelim bakalım...
Bu arada, yine o dönemlerde kendisini bir hayli tuttuğum "sol tarafın bek oyuncusu" Emre Özkan; Beşiktaş'la sözleşmesini 2013 yılına kadar uzattıktan sonra, geçen yıl olduğu gibi Orduspor'a kiralandı.

Fotoğraflar Anıl Demirci'den...*

3 yorum:

ederlezi12 dedi ki...

Son sorunu ben kendi adıma cevaplayacaksam , Emre Özkan ' ın gidişine üzüldüm .. Ertuğrul Sağlam zamanında hazırlık maçlarında izlediğimde hep o fiziksel gücü , ayakta kalabilmesi soğukkanlılığı aklımda kalmıştır.

Erkam Reşmen ismini utanarak söylüyorum ki ilk defa buradan duydum ve teşekkürler size ki hakkında bilgi sahibi oldum .Yabancı kontenjanı kuralını göz önüne alırsak yerli bek alternatiflerimizin kesinlikle olması gerekir .

Diğer genç oyuncularımıza da başarılar diliyorum. Umarım Vikingur karşısında en azından deplasmanda yer alırlar da Schuster in gözüne girerler..

Adsız dedi ki...

son yıllarda altyapımızdan doğru düzgün oyuncu çıkmadı.Ama yine son yıllarda altyapımızınoldukça geliştiğini düşünüyorum.Bence beşiktaş ülkedeki en iyi futbolcu tarama komitesine sahip.Oyuncular altyapılarda fiziksel olarak genellikle rakip akranlarından daha üstün oluyorlar.En önemlisi ise özellikle a2 takımı ve a takımdaki gençleri incelediğimde bireysel özellikleri hep avrupadaki yeni futbol düzenine uygun.modern ortasahalar orhan, necip,cumali-birbirini tamamlayan stoperler sezer-atınc ve furkan,iki yönlü bekler caner turp ve oğuz(siz diyorsanız erkamda),4-3-3- ün kenarlarına oldukça uygun olan erkan ve ali. hepsi altyapıda gerçekten kaliteli hocaların oyuncuları modern futbola hazırladıklarını gösteriyor bence.umarım bu oyuncular çokda modern olmayan a takımımızda fırsat bulurlar.

Adsız dedi ki...

erkam reşmen çok değil kısa zamanda türk futbolunun uzun yıllar unatamayacağı bir yıldız olacak.futbol zekası ve ve beyefendi yapısı erkamın "iki"artısı olarak her zaman dile dökülecek.erkam reşmenin çorumsporda oynadığı 72 maçtada tanık olmam bu yorumlarımda önceliğimdir.önce beşiktaş kazandı sonra türk futbolu..erkam reşmeni türk futboluna armağan eden kurt teknik direktör cevdet uzunköprüyü alkışlıyorum tebrik ediyorum....