Maç Öncesi : Helsinki - Beşiktaş

Öncelikle Helsinki tarafından bir haber verelim. Medo'nun Partizan'a transfer olduğu ve bu maçta oynayamacayağı ile ilgili haberler var. Zaten Partizan'a karşı gösterdiği performasntan sonra, aksi düşünülemezdi... "Vurdurma orda Medo'ya!" dedik, ama adamı görmeden transfer oldu, neyse.. Bu durum; Helsinki'yi ilk maçtan çok farklı kılmayacaktır. Medo, ciddi anlamda herşeyi yapan ve takımı sürükleyen bir oyuncuydu.

Schuster; maç öncesi açıklmasında; "İlk maçtan sadece 1 değişiklik yapacağım." diye buyurmuş. Bu değişiklik "olasılık sırasıyla" şunlar olabilir; Necip <-> Tabata , Ersan <-> Ferrari , Holosko <-> Hilbert . İBB maçı sonrası ortasaha zafiyetinin, mideye vurmasından sonra; ben Schuster'in kesin olarak Necip hamlesini yapacağını düşünüyorum. Zaten; götürdüğü kadroyo da bakılacağı üzere, rakip & avantajlı skor demeden işi çok sıkı tutuyor, mevzu bahis Avrupa Ligi olunca...
Hilbert - Bobo - Quaresma iyi bir 3'lü olmuştu. Hilbert; hem topsuz oyunuyla, hem de Quaresma'nın sürüklediği ters akınlara yaptığı koşularla "tamamlayıcı" bir oyuncudur. Ortasaha ve defans, ilk maçta uyumlu ve yakın oynamışlardı. Buna bir de; Tabata-Necip değişikliği eklenince, çoğu Beşiktaşlı'nın kafasındaki ideal 11 ortaya çıkıyor... Maçtan sonra kadroyu daha açıklayıcı konuşuruz; şimdilik muhtemel 11'i koyup, kaçalım...

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Hilbert'in topsuz oyundaki basarisi ve tamamlayici rolune buyuk olcude katilsam da bu orta sahanin onunde o bolgede daha yaratici ve is bitirici bir oyuncuya gereksinim oldugunu dusunuyorum. Hilbertin ozelliklerine Guti'ye daha forvet arkasi bir rol verildiginde 4-2-3-1ye yakin bir diziliste gereksinim var gibi geliyor. Ancak Guti'ye daha bir ortasaha gorevi verildiginde daha yetenekli bir oyuncu sag forvete sart gibi.

Benim kafama takilan bir diger sorun da Sivok'un sakatliginin ardindan hava toplarinda ustun tek oyuncumuzun Ferrarinin kalmasi. Avrupa'da ilerleyen turlarda bunun sikintisi bence cok olasi. Aurelio bu acidan bir avantaj gibi ama yine de yetersiziz gibi geliyor. Ya sag bekte Toraman ya da hic o bolgede gormesek de sol bekte Ersan lazim gibi duruyor. O yuzden Ersan'in ilk 11e yerlesmesi bu acidan onem tasiyor.

Cartalete dedi ki...

Yetenekli sağforvet gereksinimi konusunda haklısınız. Ben mevcut kadrodan dolayı Hilbert'i önde tutuyorum. Keşke Holosko eski tadında olsaydı...

Hem top taşıyıp, gerekli zamanda kendisi de yaratıcı olabilen, hem de topsuz oyun ve uzak forvet koşuları yapabilecek oyuncu az görünüyor.
Sercan, bu gruba örnek olabilir az biraz...

Fizik olarak güçlü, gerekli zamanda kendisi de şut atan, Müller tadında bir uzak forvet olsa Quaresma'nın ters kanadında, harika olurdu...

Takımın kısa kalması beni de düşündürüyor. Ersan'ın görüntüsü bana umut verdi açıkcası. Schuster'in önde basan takım savunmasına da, derinde kala sert savunmaya da uygun bir oyuncu sanki.
Toraman Ferrari Ersan İsmail
Sıkı Avrupa maçları için çözüm oluşturabilir, önünde dirençli bir ortasahayla ayakta kalan bir takıma dönüşebilir Beşiktaş.