Mahallede “Bitirici” Diyin Gösterirler: Şahin Aygüneş

Şu sıralar, gol oburluğu yaşayan Kasımpaşa’nın en değerli iki oyuncusundan biridir Şahin, diğeri ise Yekta… Geçtiğimiz sezon Karlsruher alt yapısından, Kasımpaşa’ya geçen 20 yaşındaki oyuncunun en önemli özelliği “temiz” gol vuruşlarıdır. Yakaladığı pozisyonlarda şut atmaz, gol vuruşu yapar… Bu sezon Fenerbahçe’ye attığı golle bu özelliğini bir kez daha konuşturmuş; Gerd Müller’in, Dünya Kupası Finali’nde Hollanda’ya attığı gol misali, topu “rakip stoperin kapattığı köşeye” bırakarak, kaleciyi önsezi kontrpiyesinde bırakmıştır… Fiziki yapısı, hatta "koşuşu" da Müller’i fena halde andırıyor ayrıca.
Bununla beraber, sadece pozisyon “yakalamaya” çalışan bir oyuncu olmayıp, maç içersinde pozisyon “yaratma” çabasına da düşen bir oyuncudur. Bunu yapacak tekniği, orta karar sürati ve “etrafını pozisyona sokacak” pas özelliklerine sahiptir. Handikapları, genelde mental özelliklerinde baş gösteriyor. Mesela; daha basit oynaması gereken yerlerde, iki kişi arasından kurtulmayı deneyip, çıkmaz sokaklara girebiliyor…
Yılmaz Vural’lı Kasımpaşa, baklavalı düzeniyle genelde kanatlardan gelmeyi yeğliyor, cepheden ise sadece Yekta’nın ayağına bakar vaziyetteler. Bu oyun tarzı Şahin’e biraz ters esasında. Kendisi, Schuster’in 4-3-3 orta forveti için tarif ettiği normlara uyan bir oyuncu; araya koşu yapar, yakaladığını %80 oranında bitirir. Bununla beraber tekniği iyidir, ayağına giden top, duvardan seker gibi geri gelmez… Şahin’in iyi bir eğitimden geçirilmesi, akabinde mental problemlerini gidermesi durumunda, gayet modern bir santrafor olabileceği kanaatindeyim…

3 yorum:

Sertug Ozgur dedi ki...

Şahin geçen seneden beri dikkatimi çeken, en beğendiğim santrafor. Sercanlar,mustafa pektemekler derken transfer döneminde isminin hiç geçmemesi beni şaşırtmıştı.

Bitirici olmasından ziyade, güçlü denilebilecek fiziği, çabukluğu, hareketliliği, gezici olması, yaptığı doğru koşular daha çok dikkatimi çekti. Dediğin gibi santrafor vuruşları olan bir isim. Rakip savunmanın en istemeyeceği tip oyunculardan biri.

Çok iş yapardı..

Adsız dedi ki...

Konu dışı ama mersin maçı için maç öncesi yazacakmısınız.Kadrolar açıklanmamış.Merak ediyorum kimlerin oynayacağını.Bazı genç oyuncularda şans bulur umarım.

Cartalete dedi ki...

Evet Lakerda, bahsettiğin özellikler aslında onu sadece santrafor yapmıyor, 4-3-3'ün hücum hattında her bölgede kullanılabilir kılıyor. Ama elbette net fayda sağlayacağı bölge ortasantrafor. Transfer döneminde esamesinin okunmamasına ben de şaşırdım...

---

Mersin maçı için de önyazı yazacağım evet. Kadrolar hakkında ipucumuz yok, bazı tahminlerde, umutlarda bulunacağız artık.