Ortasahanın Zaferi: Milan 1 – 2 Juventus

5 yıl kadar önce, kendilerine iki kez Şampiyonlar Ligi Finali oynatmış, birini de kazandırmış sisteme dönen Milan, son 4 maçını kazanmıştı Serie A’da… Ancak kazanırken dahi, özellikle Napoli maçında ciddi şekilde sallanıyorlardı. Bunun en büyük etkeni, bugün yine o sistemi oynayan oyuncuların, 5 yıl önceki formlarından uzak kalmalarıdır elbette… Cristiano Ronaldo’ya omzu koyup, taca atan Gattuso’dan eser yok. Faulsüz top alamıyor hemen hemen… Pirlo’nun topla ilişkileri taze kalsa da, o da topsuz oyunda eskisi kadar yok. Prince Boateng, bu iki oyuncuya nazaran daha enerjik olsa da, ortasahadaki mücadele zaafını yok sayacak kadar etkili olamıyor. Yani, Auxerre maçında sakatlanan Amborossi’yi ciddi şekilde arıyor Milan. Hele de, Juventus gibi ortasahası daha güçlü ve bu maça Şampiyonlar Ligi finaliymişçesine bilenmiş bir rakibe karşı daha da aranıyor…

Aslında maça bakıldığında Milan baskın görünüyordu, ortasaha topsuz oyunda dirençsiz olsa da, topla etkili oluyordu, bir de hemen önlerinde Robinho vardı tabii… Ibrahimovic – Pato ikilisi ve bekten sıklıkla çıkan Antonini… Milan’ın pozisyon bulma adına sıkıntısı yoktu, ancak geri planda kolay gol yiyecek bir yapısı vardı.Juventus ise dün akşam daha bir “taktik maçına” çıkmıştı. Totti’nin başlattığı sahte 9 modasında bu kez Del Piero vardı. Solunda Martinez, sağında Quagliarella… Özellikle Quagliarella harika bir oyun çıkardı, hatta hayatının kafa golünü attı da diyebilirim. Maçın bir anında, San Siro’ya gelen Juveliler O’nun adını haykırdı, sonuna kadar da hak etti… Üç savaşçı ortasaha (Marchisio, Melo, Aquilani) ile oyunu tutup, bu üç oyuncuyla sonuca gitmek istediler maç boyunca. Bu savaşa ikinci yarıda bir de Sissoko eklendi… Çıkan Martinez’in yerine ise Aquilani yanaştı. Böyle bir şey gerekiyordu; çünkü sakatlanan De Ceglie’nin yerine Simone Pepe oynuyordu, üstelik bek pozisyonunda… Hiç de sırıtmadı diyebilirim. İtalyan oyuncuların bu mevki çeşitliliğini seviyorum. Hemen hemen her bek, stoperde de oynayabiliyor; kanatları da bek pozisyonunu kotarıyor rahatlıkla… Del Neri’nin, maçın bir çok noktasında olduğu gibi bu değişiklik hamlesi de olumluydu. Zaten ikinci golde topu kapan, fakat boş pozisyonda vuramayan Sissoko’ydu; imdadına yetişip, “bak böyle atacaksın birader!” diyerek, tek vuruşta köşeyi bulan isim de Alessandro Del Piero… Del Piero’nun futbolculuğu hala çok büyük, bunun yanında fahri olarak Del Neri’nin yardımcı antrenörlüğünü yapıyor gibi… Oyundan çıktığında; kenardan verdiği direktif ve moraller, Del Neri ile olan koyu muhabbeti bunu gösteriyor.Sonuç olarak; Milan bu oyun yapısı ve kadro seçimiyle daha çok “iyi maç” oynar ve sonunda “nasıl kaybettik yahu!” der… Juventus ise daha çeşitli bir kadroya ve uzun yolda daha başarılı olabilecek bir sisteme sahip. Inter’le farkı 3’de tuttular, Milan’la 2’ye indi. Lider Lazio ise bugün; son iki maçında iyi oynayarak kaybetmiş, Schuster’in tabiriyle “yaralı hayvan” modundaki Palermo ile oynayacak, üstelik Sicilya’da… 13:30’daki maç, Tv 8’den yayınlanacak. Kaçırmayın derim; Pastore’yi izlemek adına can atmak için, ille de Barcelona’ya gitmesini beklemeyin derim…

5 yorum:

ederlezi12 dedi ki...

TV8'i geçen postta övdük o kadar ama dijital uyduda onlarda şifre girmeye başladı . Sağolsun Rah-e Farda diye bir Afgan kanalı var İtalya , İngiltere , İspanya Ligi maçlarını veriyor . Benim gibi şifre mağdurları için frekansları vereyim :

11986 H 2222.

borasahin dedi ki...

Hangi uyduda? Turksat 1C mi?

Cartalete dedi ki...

Türksatta evet, kaçak yayın yapıyorlar.

gökhan dedi ki...

"Zaten ikinci golde topu kapan, fakat boş pozisyonda vuramayan Sissoko’ydu; imdadına yetişip, “bak böyle atacaksın birader!” diyerek, tek vuruşta köşeyi bulan isim de Alessandro Del Piero…"

maçı izlerken arkadaşla mesajlaşıyoruz, bende gol esnasında buna benzer birşey yazdım.:) ama tamda bahsettiğin gibi oldu olay yahu. sissoko saçmalarken del piero bakın futbol böyle oynanır, topa böyle vurulur falan diyordu.

ancak sonuç ne olursa olsun, oynanan futbol maalesef kötü. hani seria a hastasıyız, yine mücadeleden, sertlikten, seria a'nın kendine özgü kültürenden zevk alıyoruz ama oynanan oyunda ciddi bir kalite eksikliği var. bu da gariptir futbolcuların kalitesizliğinden değil de teknik direktörlerden kaynaklanıyor gibi. sonuçta sahada bir ton kaliteli ayak var ama kaliteli birşey oynamıyorlar.

kısaca seria a'nın yıldız fubolcudan öte yıldız teknik direktöre ihtiyacı var. nerede lippiler, capellolar, ancelottiler, nerede delneri allegri falan...

Cartalete dedi ki...

Kesinlikle katılıyorum Gökhan.

Serie A'da oyuncu kalitesi, tempo, heyecan sorunu yok aslında. Anlayış sorunu var, bu da teknik direktörlerden ileri geliyor.

Bugün de Palermo sürekli dikine oynamayı denedi, 21 şut attı, farklı şeyler denemeye çalıştı; ama ne oldu Lazio bir duran topla maçı aldı. Dias, 100 kere vursa bir kere çatala gönderebilirdi o pozisyonda, öyle de oldu...

Sonuçta Lazio ve Raja haklı çıktı, kale alanını savunarak, uzun toplarla çıkarak kazanılan 3 puan. Palermo gibi, Genoa gibi takımlar milleti 3'lük 5'lik yapacak ki, mentalite değişsin. Ama olmuyor o da maalesef.