Maç Öncesi: Beşiktaş - Kasımpaşa

Küskünlükleri giderme maçı… Özellikle Nihat ve Holosko için, iç sahayı yeniden “avantaja” çevirme maçı… Malum, son aylarda ciddi bir iletişim kopukluğu var, tribünler ve bu bazı oyuncular arasında. Nihat, Porto maçında puanı getiren golü attı, hem de öyle böyle değil… Holosko ise, maçın rengini değiştirdi; siyahı beyaz yapanlardandı.

O nedenle bu iki oyuncu, Kasımpaşa maçında 11 oynamalılar, yeniden kopuk bağları düzeltmek ve özgüvenlerini kazanmak için. Nihat da Holosko da, teknik olarak öne çıkan oyuncu değiller, biraz “gazla” çalışıyorlar… Bu oyuncular kendine güvenliyse rakipler için bela olurlar, ancak o güven kaybolursa, sıradanın da altına düşerler. Kasımpaşa, güzel bir fırsat maçı…

Çok uzattım evet, anlaşılmıştır demek istediğim… Quaresma’yı kasmaya gerek yok; maçta gerilim düşerse belki son dakikalarda girebilir, ayağı açılsın. Takımın sistemi yine Porto maçındaki gibi olacaktır; Nihat forvet arkası konumunda, Bobo ve Holosko ise kenarlara açılan santrafor tadında olacaklar. Holosko sağa yakın olsa iyi olur, evet yine tekrarladım… Sol ve sağ, Holosko için büyük fark. Sağda adam kaçırıyor, çizgiye iniyor, uzak forvet koşuşu yapıyor, takımı genişletiyor vesaire… Solda ise o gidiyor; mahalle maçlarında topun sahibi olan çocuklar gibi “oynatılmak zorunda kalınmış” biri geliyor…Aurelio döner dönmez sert bir maç oynadı. Bu yaşta fazla kasmamak gerek, otursun Necip oynasın. Sol bek sırası İsmail’de, aslında yavaş yavaş “sol bek forması İsmail’de” dememiz gerekiyor. Özellikle bu baklavalı sistem için, fazlasıyla şart bir oyuncu. 3 maç üst üste oynasın artık önümüzdeki periyotta. Ersan’ı artık Hattori Hanzo Kılıcı gelse kesemez, hele de insan üstü çabayla çizgiden çıkarttığı top sonrasında… Nihat’ın örümcek soyu tüketen golü, Ersan’ın çıkarttığı top… Hemen hemen eşit değerdedir. Sağ stoperde Zapo olur umarım, artık bir zahmet… Fazla açıklama yapmaya gerek yok sanırım. Rüştü sakat, Cenk yeni döndü, Hakan tekrar kalede olur muhtemelen…

Kasımpaşa’nın son maçını izledim büyük oranla, Yılmaz Vural uzun zaman sonra daha bir “futbol takımı” çıkartmıştı sahaya. Ortasahaya bir oyuncu daha eklemiş, santrafor sayısını düşürmüştü. Kayseri karşısında öne de geçtiler, iki duran topla yenildiler. Çok kolay maç olmayacaktır gol gelene kadar, müthiş bir dirençle karşılaşabilir Beşiktaş… Ama ilk golden sonra yine dağılabilecek bir takım Kasımpaşa. Özgüvenleri sıfırın altında çünkü…

“Guti’nin pası çok derin diye, üstünden atlayan Tabata...” Seni mümkün mertebe daha az oynuyorken görmek istiyorum, ne yalan söyleyeyim şimdi.

14 yorum:

Adsız dedi ki...

hakan-hilbert-toraman-ersan-ismail-ernst-aurelio-necip-nihat-holosko-tekke

schusterin boboyu oynatma ihtimalini pek görmüyorum :)) guti de dinlenir,

The Eagle Abroad dedi ki...

Bence sezonun en zor maci olur... Cok kolay gozuken maclar hep oyle olmustur...

Yalniz hattori hanzo kilici, orumceklerin soy tukenmesi ve derin pasin uzerinden atlayan tabata yorumlari tek bir postta kaldirabilecegim azami muhtesemlikteki betimlemelerdi... Diline, klavyene saglik...

geloraptor dedi ki...

Zapo antrenmanda sakatlanmış galiba. yine yalan oldu gibi görünüyor Zapo-Ersan ikilisi. Ama en kötü deplasmandaki Sofya maçında mecburiyetten görebileceğiz bu ikiliyi toraman ın cezası nedeniyle. O zamana da Ferrari iyileşir gerçi =)

Cartalete dedi ki...

Suspicious; hafta arasında kupa maçı var zaten, Bobo gibi oyuncular otomatikman hafta sonuna kadar dinlenebilir. Zaten aşırı dinlenme de, oyuncuyu futboldan uzak tutar. Fazlası zarar... Porto maçında iyi oynayan oyuncular bu maçta ödüllendirilmeli. Aurelio'yu yeni sakatlıktan çıktığı için istista tutuyorum

Gurbet Kartalı'nın dediği gibi zor maç ama bir gole bakar iş... Ondan sonra tam bir moral maçına dönebilir.

Geloraptor; Hay Allah :) Zapo - Ersan buluşana kadar en dış kulvardan Sivok gelecek zaten bu gidişle. Neyse, dediğin gibi Sofya maçına kısmet.
Ferrari - Ersan da olur, amaç Toraman'ı artık stoper bölgesinden uzak tutmak zaten.

sampi dedi ki...

Nihat'tan pek umitli degilim, Porto'ya yazdi diye her topa abanmaya kadar varabilir is.

Holosko her zaman tuttugum bir oyuncu, kiymeti rakibin geriye 8 kisiyle yaslanmadigi maclarda ortaya cikiyor.

Santiyeye yeni dosenen wireless sistemini dusuk cozunurlukte Tabata'yla degerlendirmek iftari domuzla acmak gibi talihsiz olabilir ama buna da sukur.

Cartalete dedi ki...

Açıkçası, Nihat kötü günündeyken de her topa vurmaktan çekinmiyordu :) En azından biraz özgüvenini kazanmış bir Nihat topa vuracak artık.
Ama bende fazla gaza gelmesinden çekiniyorum doğrusunu söylemek gerekirse..
Gençken taç çizgisinden falan şut atıyordu, şimdi yine iyi.

Tabata, Beşiktaş muhabirlerinin 11'inde maalesef. Örneklemen de harika :)

Adsız dedi ki...

Tabata yok da erhan güven nerden çıktı şimdi.Rıdvanı beklerken.Birde Necip iki maçtır ilk 11 çıkmıyor.Schuster sivas maçından dolayı yapmıyodur umarım.

Batistuta35 dedi ki...

Rüştü
Ersan Toraman Erhan
İsmail
Ernst
Aurelio
Guti
Nihat
Holosko
Bobo

Kadro bu, erhan dışında iyi bence ama tekke kadroda(ilk 18de yok) neden yok merak etmiyor değilim

Cartalete dedi ki...

Hilbert de biraz dinlensin artık. Erhan o nedenle çok sorun değil. Tekke'ye tavır koymuş belli ki, Nobre de sakattı bildiğim kadarıyla. Ona rağmen almaması ilginç.

Batistuta35 dedi ki...

Yedeklerde forvet yok bana da tavır yapmış gibi geldi fatihin sakatlığı yoksa. Yedekler;
hakan,fink,tabata,hilbert,q7,necip ve ibo var.
Kadro doğruysa zapo da yok yedeklerde o zaman bunu yeni farkettim:)

Ze1903 dedi ki...

Schuster bence artık büyük bir soru işareti.Aurelio-Q7 değişikliğiyle maç kasımpaşaya döndü.Hala ortasahayı rakibe bırakarak birşeyler yapacağını düşünmesini anlamıyorum.Daha öncede bunu denemiş sonuçlarını görmüştük.Porto'ya karşı veya derbilerde karakterli bir oyun oynuyor gibi görünebiliyoruz ama favori olduğumuz maçlarda oyuna hakimiyeti geçtim pozisyon bile bulmakta zorlanıyoruz.Bunun sebebi ilerdeki Nihat,Holosko Tabata gibi adamların yetersizliği olabilir ama eldeki kadrodan çıkan sonuçta bu kadar kısır olmamalı.Kesin 3 puana ihtiyaç olan bir maçta Erhan gibi macerlara girmeside ayrı bir konu neyse lig açısından 1 sezonun gittiği maç olarak görüyorum ve şuanda duyduğum hayal kırıklığının tarifi yok.

Batistuta35 dedi ki...

Schuster aurelio-q7 değişikliğyle takımı öldürdü resmen. Ayrıca erhan bank asyada bile zor takım bulur, iğrenç bi oyun oynadık.

Gural dedi ki...

yazık ki çok yazık.. en olmadık golleri yiyip, kalenin dibinden topu kaleye gönderememek nedense sadece bize has bir özellik. artık olumlu görüp, avunacağımız birşey de kalmadı.

Unknown dedi ki...

lig sonuncusu.
10 maçta 7 gol atabilmiş.
fenerden 6
trabzondan 7
toplam 10 maçta 28 gol yemiş.
türkiye kupası eleme mücadelesinde canlı izledim, yeni menemen belediyespor az kalsın eliyodu aynı bu kasımpaşayı.
liderle olmuş 11 puan.. çok yazık