Kuçik Ali

Fotoğraf yanlış anlaşılmasın; Holosko A2’ye gönderilmedi, Kuçik yine bir Avrupa Ligi maçına çıktı… Bu kare UEFA'nın resmi internet sitesinden, Ali Kuçik için büyük onur ve motivasyon kaynağı. Sakatlanan Nobre’nin yerine “santrafor” pozisyonunda ikinci yarıya başladı. Elde avuçta durmayan stiliyle ikinci golde büyük katkı sağladı, hareketliği başlı başına bir tehdit unsuru oldu. Attırdığı golde dikkatimi çeken nokta ise, topu kaptıktan sonra heyecana kapılmayışıydı. Bir adım geri çekilip, sabit durarak Holosko’ya rahat vuruş imkanı sağladı.

Bunu neden kayda değer görüyorum? Çünkü, birkaç hafta evvelki Kasımpaşa maçını hatırlarsanız, orada bir arkadaşımız boş kaleye topu vurmak üzere olan Guti’ye savunma yapmıştı… Oyun zekası yaşta ya da tecrübede olmuyor maalesef. O pozisyondan önce yine gole yaklaşmıştı aslında, önce kazayla da olsa Tabata’yla verkaça girmeyi başarmış, sol ayağıyla şutunu atmıştı. O top sağ ayağına gelse hem isabetli, hem de daha bir köşeye vurabilecek bir oyuncudur ancak soluyla vurunca top cepheden gitti, ama yine de gol olabilirdi.Nobre’nin devreyi kapattığı haberi, Ali Kuçik’in Bursa maçından itibaren “daha da fazla” şans bulacağını işaret ediyor. Zaten orta forvetteki bir Nobre’ye nazaran daha faydalı olabilecek bir oyuncudur. Belki fiziki mücadelede eksik kalır ona göre ama “statik” bir oyuncu olmayışı, sürekli kenarlara deplase olması, aralara hızlı kaçmasıyla rakip stoperleri daha bir hataya zorlayacak oyuncudur. Bugün ikinci goldeki katkısıyla, hatta öncesi ve sonrasıyla da “pres gücüne” şahit olduk… Hayırlısı olsun bakalım.

Maçla ilgili söylenecek pek fazla bir şey yok sanırım. Oldukça temposuz bir maçtı, özellikle de ilk yarısıyla… Hani Ernst’e “dinlensin” dedik ama İstanbul’da bırakılsaydı ve eşiyle sahilde bir iki tur atsaydı daha fazla yorulurdu sanki. Rakip kendini arkaya atınca, Beşiktaş defansı da çizgisini epeyce önde tutunca; Aurelio ve Ernst’in koşu alanı daraldı, işleri kolaylaştı… Guti’nin oynama alanı daha açıktı yine, hem bir ortasaha hem de hücum destekçisiydi ve maç boyunca fazlasıyla didindi. Her geçen gün duyduğum saygı büyüyor bu büyük insana… Maçın sonlarında; Beşiktaşlı bir oyuncu sakatlandığı için duran oyunu, Guti tekrar başlatacaktı. Normalde bu gibi durumlarda, skor da “sakat” gidiyorsa, topa sahip oyuncu rakip kaleciye kadar abanırdı. Ama Guti, oyun durmadan önce atak nerede gelişiyorsa, oradaki oyuncunun ayağına pası verdi. Yani bir nevi centilmenlik dersi…Kilit yine ilk maçtaki gibi açıldı. Guti kale alanına harika aşırdı ve bu kez kafayı vuran Zapo’ydu. Cepheden atılan duran toplar fena değil de, kornerler hala felaket Beşiktaş’ta… Rakip için olması gereken tehlike, Beşiktaş’ın kalesinde oluyor kontralarla. O ön direkte ne gibi bir organizasyon çalışıldıysa, maç boyunca hiç olmadı ama hep de denendi…

Nietzsche’yi tersten anlayıp “unutmayan iyileşir” felsefesiyle Hakan, aynı tip hatadan goller yedirmeye devam ediyor ve artık ciddi şekilde can sıkıyor… Fizik kurallarına aykırı bir şekilde kurtarış yapıp, sakatlanan Cenk'e dualarımız sonsuz, umarım ciddi bir durumu yoktur... Golün dışında, ilk yarıda bir iki kez çizgi defansın arkasına kaçtı CSKA. Genelde Beşiktaş kendini pek paralamadan istediğini aldı ve ilk kez gruptan çıkma tadını yaşattı…

Galibiyetle birlikte bu turun gelmesi ayrıca güzel oldu. 2 tam puan alan Beşiktaş, an itibariyle Twente’yi UEFA sıralamasında geride bıraktı ve birbirine çok yakın puanları olan 4-5 takımlık bir gruba ciddi şekilde yanaştı…

Schuster basın toplantısında Fernandes transferinin bittiğini açıklamış. Valencia’nın Şampiyonlar Ligi’ne devam etmesiyle birlikte, Fernandes’in Avrupa Ligi’nde oynama olanağı doğmuştu. Çok önemli katkılar yapabilir, madem transfer bitti önümüzdeki günlerde hakkında bir yazı yazmak gerekecek… İkinci turdan itibaren geçerli olacak yeni listede, ancak 3 oyuncunun ismi değişebiliyor. Sivok ve Fernandes’le ikisi kapandı bile. Muhtemelen 3. değişiklik de, bugün Schuster’in de belirttiği üzere yeni bir santrafor olacaktır…

CSKA Sofya 1 - Beşiktaş 2

Arka sayfalardan;
Ali Kuçik ve Onur Bayramoğlu ile 4-3-3

16 yorum:

borasahin dedi ki...

Nobre ve Cenk'in durumundan emin misin? Nereden ogrendin? Nobre-Kucik-Holosko gibi bir on alan icime doguyor olmustu :(

Daha genis capli yorumlariz ama Manuel Fernandes transferi Ernst'i yeterli bulmuyorum demektir ;) Demek ki hoca Holosko ve Tabata'yi oncelikli sorun olarak gormuyor.

Cartalete dedi ki...

Sakatlıklar net bilgi değil benimki de, sağdan soldan duydum öyle.

ceyhun dedi ki...

fernandes gelince guti'nin işini yapar, guti de ikinci yarılarda olduğu gibi tabata'nın işini yapabilir. necip'in bu kadar yedek kalmasını anlayamıyorum. hele ernst bu kadar yorgun ve aurelio bu kadar kötüyken.

bu maçın adamı ali kuçik'ti gerçekten. başarıya aç oyuncuyla olmayanın arasındaki farkı hemen gösterdi bize. mevcutların da aslında çok daha iyi performans sergileyebileceğini ama onlardaki sorunun daha farklı olduğu ayan beyan ortaya çıktı. ali çok yetenekli olduğundan değil istediğinden, gerçekten istediğinden daha iyi performans koyabiliyor diğerlerine nazaran.

Erdal dedi ki...

Ali'nin yanı sıra, özellikle ilk yarıdaki performansıyla İsmail'i de beğendim ben. İlk yarıda yaptığı bindirmeleri saymaktan yoruldum. Sol bekten ziyade son ön oyuncusu gibiydi. İlk yarıda defansta da çok kritik bir hamlesi vardı son adam olarak. Ayrıca hiç ofsaytı bozan oyuncu olmadı :) Konsantrasyonunun yüksek olmasına bağlıyorum ben bunu.

Yavaş yavaş yerini sahipleniyor bence. Artık birinin Üzülmez'den bayrağı devralması gerekiyordu. Savunma yönünde biraz daha kendini geliştirirse formayı uzun süre çıkarmaz.

Uğur B. dedi ki...

Ali Kuçik'i beğendim. Takımla mı antremanlara çıkıyor bilmiyorum ama Guti'yi Nobre'den, Tabata'dan, Holosko'dan daha iyi anladığı kesin.

Cartalete dedi ki...

Ceyhun;

Evet, Ali'de çok üstün yetenekler yok ama zorlayıcı özellikleri fazla. Beşiktaş'ın da mevcut durumda böyle bir güce ihtiyacı vardı. Zaten elde yetenekli denecek hücumcu Quaresma ve Bobo'nun dışında yok.

Erdal;

Kesinlikle. İsmail'e "eksikleri var" diyoruz ama bu eksikler ancak oynarken kapanır, yedek kulübesinde otururken değil. Solbekteki rakibi Üzülmez'in de ilerleyen tecrübesine rağmen hatasız oynamadığı bir gerçek.
O yüzden İsmail'de ısrar edilmeli, oynatıldıkça güvenini kazandırmalı.

Uğur;

Ali Kuçik GS maçı öncesi son idmanda A Takım'a geri döndü ve o gün bugündür sürekli antrenmanlar açıkıyor. Devre arasına kadar da öyle olacak muhtemelen...

Adsız dedi ki...

Nobre ve tabata bursa maçında oynamayabilirlermiş.İleride bir tek holosko kalır o zaman.Yani Necip ve Ali ilk 11 başlayabilirler.(hatta erhan güveni ya da üzülmezi alıp hilberti veya ismaili öne çekmek dışında tek yol bu galiba.)cenk-ismail-ersan-necip-ali ilk 11 çıkabilir yani.Sene bşında bu kadarını hayal bile edemezdik.Ligin en önemli maçlarından birine çıkan 5 yerli oyuncunun yaş ortalaması 21 olucak.Birde Beşiktaşa veteranlar takımı deniyordu sene başında.

Cartalete dedi ki...

Bence de Necip Tabata'nın görevinde, yani ortasahaya yanaşık mücadelede Guti'yi rahatlatan, sağ kenar adamı gibi oynayacak. Bence daha uygun bir adam zaten...

Elbette gelecek adına sakatlıklar yaşanması alternatif sorunu yaşatır ama Bursa maçındaki bu zorunlu genç değişimler, takımın hayrına olacak bence.

borasahin dedi ki...

Muhammet Demirci'nin Amerika'ya giden U17 takiminda niye olmadigini bilen var mi? O da 95'li, Recep Niyaz da. Bu iki oyuncuyu taniyanlar yorum yapabilirse sevinirim.

Bu arada Ali'ye sans gelmesinin sebebi tamamen sakatliklar, yoksa forma sansi bulabilecegini sanmiyordum.

Adsız dedi ki...

Dikkat ederseniz Amerikadaki u-17 takımında iki tane 95 li oyuncu var.Bunlarda Fenerbahçe altyapısından recep niyaz ve beykan şimşek.Asıl önemli konu ise bu oyuncuların doğum tarihleri.Sözde bu iki oyuncuda 1 ocak 1995 doğumlu.Bu şekilde genç milli takımlarda oldukça fazla oyuncu var.Normalde bu oyuncular biraz daha büyük.Bu yüzden fizik olarak muhammed demirciden daha iyiler.Zaten kendi takımlarında Recep niyaz u-18 ,beykan şimşek a2 takımında muhammed u-16 takımında oynuyor şuan.Muhammed u-16 milli takımındada 10 numaralı formayı aldı:).

Adsız dedi ki...

Bu arada yarın saat 17.00 de türkiye- abd u17 maçını fox sports yayınlayacak galiba.

borasahin dedi ki...

Bu genc oyuncularin cogu zaten ne hikmetse Ocak dogumlu! Muhammed de 3 Ocak gorunuyor!

Hala su yas kucultme islemini yapiyor olmalari cok garip hakkaten! Kacinci yuzyila geldik yahu!

Necip kac yasinda?

Adsız dedi ki...

yemen ekşioğlu bir röportajında, genç milli takımlardaki hocaların aziz yıldırım'a ve fenerbahçe'ye yaranmak istediğini ima etmişti. o geldi akılma nedense.

neyse bunlar çok mesele değil. muhammed'in beşiktaş a takımına çıkışını planlı ve doğru bir şekilde yapalım da kulüp olarak, gerisi hikaye.

Adsız dedi ki...

Size birşey sormak istiyorum.Resmi sitedeki dünkü antreman resimlerinde, ilk resimde sivokun arkasındaki uzun boylu oyuncu altyapıdan birimi?

Cartalete dedi ki...

Evet, kaleci Rasim sanırım o. Yanılıyor da olabilirim...
2 kaleci sakat, onun antrenmanlara çıkmış olması muhtemel.

Cartalete dedi ki...

A2'nin santraforu Kemal Akbaba maç kadrosundaymış. Resimdeki sanatçı da o olabilir :)