Maç Öncesi: Beşiktaş - Bursaspor

Lafı fazla uzatmayayım. Malum, Fernandes’le uğraşırken maça yarım günden daha az bir zaman kaldı. Ali Kuçik için bulunmaz bir fırsat, yarın büyük ihtimalle 11’de olacak. Şu sıralar gözüne uyku girmiyordur… Dikkat etsin, maç saati İngiliz yarın… Türk Brezilyalı daha 2 maç yok gibi, Japon Brezilyalı’nın da durumu maç saatinde belli olacakmış.

Hiç kasmasın, Necip oynasın o bölgede. Zaten çok yabancı değil kenarlarda oynamak konusunda. Topla daha iyi kat eder, adam eksiltme özelliği bile daha iyidir. Zaten Necip aslında ofansif bir oyuncu, ortasahada da mücadele ve oyun zekası bakımında rahatlıkla oynayabilmesi onun ekstra kalitesidir. Tabii ideal bir kanat oyuncusuna göre eksik kalır, ama Tabata’yı asla aratmaz.Şu da var; bu takım kolaylıkla 4-0 biten Ankaragücü maçında olduğu gibi 4-3-1-2 düzenine dönebilir, zaten gizliden gizliye öyle oynayacaktır takım. Bu durumda Guti rakip ceza sahasına daha yakın oynar, Holosko ve Kuçik’i daha sık kaçırır.

Yalnız muhtemelen Bursaspor defansını derinde tutacaktır, bu kaçırma işi biraz zor olabilir. Guti için değil de, Holosko bugün Pedro’nun ilk golde yaptığı gibi; dar alanda kısa koşular yapıp, karşı karşıya kalacak şeytan bir oyuncu değil maalesef. Ali Kuçik bu işi görebilir ama… Zaten olur da yarın gol atarsa, kendime 3 gün resmi tatil ilan edeceğim. Bu arada A2'nin santraforu Kemal Akbaba da maç kadrosuna alınmış. Bir maçını izledim sadece, pek bir fikir edinemedim. Ama hareketsiz bir oyuncu gibi duruyordu. Genç diye de çok heyecan yapmayın, Bobo'dan 2 yaş falan küçük.

Kadroda belirtmedim ama Zapo'nun bu maçta da devam edeceğine inanıyorum. Gol mol de attı, umarım oynatılarak ödüllendirilir ve yerini daha asgari şekilde kaybeden bir savunmayla oynar Beşiktaş. Cenk oynayacak duruma geldiyse kesinlikle kalede olmalı. Hakan dalgın, şaşkın... En ufak bir hatasında maçtan kopabilir.Bursaspor son dönemde ideal bir 4-3-3 oyunu oynamaya başladı takip ettiğim kadarıyla. Özellikle Insua sol içte baya baya akıyor… Kayseri’ye karşı hem Insua hem de Batalla 11’de forma giydi. Gayet değişken ve hücumcu bir takıma bürünmüştü Bursaspor. Bu maçta da Ertuğrul Sağlam aynı kumarı oynar mı, yoksa yeniden Svensson – Ergic ortasahasına geçer de, Insua ya da Batalla’yı tekrar forvet arkası mı kullanır göreceğiz. Hücumda ise Volkan – Sercan – Ozan üçlüsünü bekliyorum… Sıkı maç olacak.

10 yorum:

mustafa dedi ki...

Tum totemleri yapip yarin yerimi alacagim insallah mabette Mustafa kardesim , teknik taktik bi yana insallah kazanan biz oluruz.tum takimin ayaklarina , kafalarina kuvvet diyorum .

Cartalete dedi ki...

İnşallah adaş. Önemli olan zihin yorgunluğuydu, takım iki önemli galibiyet alarak kafasını rahatlattı bence. Yine telaş yapmadan oynanırsa, skor bir şekilde gelir.

borasahin dedi ki...

Necip sol onde daha iyi akar, calim atar filan, sagda pek ise yaramaz. Holosko'yla o bolgeyi degissinler, Holosko adina ne fark eder dersen en azindan bosu bosuna top kaybetmez.

CSKA macinda Tabata ile kanat degistirmeleri iyi oldu, zaten Tabata kanatta durmuyor, onu sagda ya da solda oynatmak fark yaratmaz, o yuzden Holosko'nun daha az top kaybi yapmasi adina solda oynasin, Ismail'in onunu acsin, Hilbert'den daha iyi sonuc alir. Uzulmez olsa hani Hilbert daha iyi gider dersin ya da siki bir bek vardir Tabata takip edemez, o zaman tamam, yoksa solda basla dediginde bir kere dahi orada durmayan adam icin anlamsiz!

Cartalete dedi ki...

Katılıyorum. Zaten paf dönemlerinde Necip, skoru lehe çevirmek için sola yakın oynayıp yardırıyordu. Daha çok içe kat etmeyi seven bir oyuncu, o solda olsa Holosko da nispeten biraz kafası futbola bastığı kanata geçmiş olur.

Ancak genelde Holosko orada değerlendirildiğinden, şablonda böyle yazdım.

borasahin dedi ki...

Schuster'in yerinde olsam, Holosko ve Tabata'nin bu kazmaliginda, Necip'i coktan sol onde denemistim, hatta Q7 ve Bobo varken bu isi yapmistim, Q7 sagda da etkili olabiliyor.

O yuzden diyorum hoca birseyler deniyor ama sonuna kadar zorlamadi :)

Cartalete dedi ki...

Aynen öyle, Trabzon deplasmanında pes etmesi gerekirdi Holosko - Tabata kanatından.

Quaresma Bobo Necip ya da Onur benim de çok aklımdan geçti.

Hiç olmadı, madem daha akıcı bir adam istiyorsun Hasan Türk'ü prof yapıp, yine de Tabata'ya tercih ederdim.

Buna da şükür.

Cartalete dedi ki...

Üzülmez tercihi dışında resimdeki 11 kesin 11.

Bursa'da da Sercan yok Turgay en önde. Savunmada da Stepanov yerine Ömer.

borasahin dedi ki...

Katiliyorum :)

Hadi bakalim, maca gecelim, ne olacak!

Uzulmez bugun uzmez umarim :)

Adsız dedi ki...

Çok kritik bir maçı kazandık.Bu motivasyonla kayıpsız girersek devre arasına iyi bir santrafor transferiyle iyi işler çıkarabiliriz.Ali, bence merkezde kalmalıydı.Kanattada fena değil ama merkezdeyken daha etkiliydi sanki.Necip keşke çıkmasaydı oyundan.Kağıt üstünde mantıklı bir hamle gibi dursada dediğiniz gibi ofansif olarak bile daha etkilidir tabatadan.Son olarak hilbert giderek daha iyi alışıyor takıma.Bence bu artışla giderse milli takım için lahm a alternatif bile olabilir.
Bu arada u-17 maçı saat 17.00 da foxsportsda kadir ve burak oynar,erkutda oynayabilir.Link bulursam burayada yazarım.

Cartalete dedi ki...

Arizona saatiyle 17'de galiba dimi?
Türkiye saati ile gece 2'de olacak sanırım maç.