Maç Öncesi: Beşiktaş - Gaziantepspor

Sene başında ideal gözüken bir ortasaha vardı; Guti – Ernst – Necip şeklinde. Gaziantepspor’a karşı hiç biri oynayamayacak… Aksine, Beşiktaş’ın bu maçta ligin en iyi ortasahalarından biriyle karşılaşacak. İkisi Beşiktaş’ın ikramı zaten, Serdar Kurtuluş ve Orhan Gülle… Ancak Serdar son dönemde tekrar sağbeke geçti, bu maçta da muhtemelen öyle olacak.

Yarın yüksel ihtimalle kendisine 11 yolu gözüken Fink, Beşiktaş’la jubile maçına çıkacak. Bucaspor’la büyük oranda anlaşıldığı konuşuluyor. Buradaki iyi anılarını, güzel bir maçla sonlandırmasını umut ediyorum…

Aurelio ve Fink, ortasahayı ikili gibi kuracak ve önlerine Tabata atılacak diye tahmin ediyorum. Bu oyuncularla en uygun diziliş böyle gibi… Fink’in üçlü ortasahaya ayak uyduramadığı görülmüştü, kariyeri boyunca daha çok Alman 4-4-2’inde yer aldığı bir gerçek. Bu iki oyuncu hücuma pek katılmayacak ve öndeki 4 oyuncusuyla gol aramaya çalışacak sanki Beşiktaş. Yani maç içinde sık sık 4-2-4 gibi durabilir bu takım.

Nobre; son maçlarda “kanata” alındığında, ara-ara başarılı oyun sergilemişti. Necip sonrası Ali Sami Yen performansı gibi. Hücum presi, “geri dönüş” koşuları o bölgedeyken daha katkılı olacaktır. Quaresma’nın ters kanattan yolladığı ortalara, iyi bir cevap olacaktır… Ne olsa olsun, hava toplarında baya üstün bir oyuncu Nobre. Yumuşak gelen toplara bile gayet darbeli vurabiliyor. Ki, Quaresma’nın henüz yumuşak ortasına denk gelmedim… Gel gelelim, “en uçtaki” bir Nobre söz konusu olunca, fotoğraftaki Quaresma’yı haklı buluyorum: “Let’s kick static strikers out of football.”

Ali Kuçik de, son dönemde olduğu gibi orta forvette yer alsa daha makul olacaktır. Kanat oyunu için yeterli fiziğe ve kondisyona sahip olmadığı görüldü. Ancak sürat tehdidi ve hareketli oyunu, en uçta olduğunda işe yarayabilir her zaman. Rıdvan uzun zaman sonra kadroda. Taktiksel anlamda Hilbert’i öne atmak için, Erhan’a muhtaç kalmaya bilir bu maçta Beşiktaş. Hiç Hilbert’i de yerinden oynatmaya gerek kalmadan… Zaten Rıdvan’ın oyun yapısı, ön kanat stiline daha yatkın. Sakatlıktan sonra eski performansını yakalayamadığı konuşuluyordu. Vazgeçmek olmaz yine de…

Furkan Şeker “17” kişilik kadroya alınmış. Muhtemelen, ikinci yarıda daha sık kadroda olacak. Malum, Zapo gidici listesinde… Hakan Arıkan’ın sakatlığı yoktu bildiğim kadarıyla. Ancak ikinci kaleci olarak giden isim Umut olmuş. CSKA maçı sonrası “yetti be kardeşim!” gibi bir tepkiyi, sadece taraftar göstermemiş anlaşılan…

Ancak bu 17 sayısına takıldım. Uzun zamandır bu “umudu” bekleyen Oğuz olsun, yakın zamanda profesyonel yapılan Samet olsun, “hala neden profesyonel yapılmaz?“ diye yakındığım Hasan Türk olsun; bu kadroda olmayı hak ediyorlar. Uçakta yer mi kalmamış be abi? Niye eksik kadroyla gidilir, niye?.. Neyse, Hem Bursaspor hem de Fenerbahçe kazandı bugün. İkinci yarıda "ikincilik hedef, olursa da şampiyonluk..." diyebilmesi için, bu maçı kazanması şart Beşiktaş'ın.

12 yorum:

Adsız dedi ki...

Ortasahada direnç gösteremezsek gerçekten çok sorun yaşarız yarın.Ben toraman ya da furkanın ortasahada kullanılmasından yanayın.fink -aurelio-toraman olabilir mesela.Rıdvan iyi durumda ise o da sağ önde değerlendirilebilir ya da rıdvan bekde oynar hilbert içe yakın olarak sağ önde oynayabilir.Tabi Schuster bu tip denemeler yaparmı bilemem.
Altyapı konusunda ise bence devre arasından sonra taşlar yerine oturur.Belli oyuncular kadro oyuncusu olmaya başlar.Tabi kampda kimlerin olacağı da önemli.Schuster biraz fazla oyuncu götürüse hepsini daha yakından tanıma şansı olur ve daha net bir seçim yapabilir.Mesela sezon başı kampına atınç değil de sezer gitseydi bugün bence sezer a takım kadrosunda olabilirdi.Tabi benim düşüncem a2 takımın a takım kadrosunda kopuk olmaması ve sürekli eksiğe göre maçlara a2 takviyeli çıkılması.Tabi bunun için profesyonel olmaları oyuncular.Tek korkumda bu oyunculardan bir kaçının(özellikle hasan) profesyonel olmadan gitmesi.

Adsız dedi ki...

Yedek kalecimiz yok :S

The Eagle Abroad dedi ki...

Bence bu maçın kilit ismi Tabata olacaktır. Her ne kadar bir türlü bekleneni veremesede, onun ortaya koyacagı performans ve pas trafigine olan olumlu yada olumsuz etkisi, maçın ne sekilde sonuçlanacagını bildirir gibi gözüküyor. Tüm bunların ısıgında, yaptıkları yapacakalrının göstergesi olur diye düsünürsek, maalesef bir beraberlik bizim için hayırlıdır derim...

tearkan dedi ki...

Elimizdeki ortasaha ihtimalleri düşünülünce cidden zor maç olacak. Kaç haftadır oynamayan Fink'in ve iki metreye pas atamayıp bizi delirten Tabata'nın ayağına bakan ortasaha ile bakalım neler yapacağız. Tabi avrupa ligi maçında Guti'nin pasını önce kontrol etmeyi beceremeyen, sonra da kaleciyi çalımlamaya çalışırken hızını kontrol edemeyip neredeyse taca çıkan bir de Nobre var işin içinde. Hakkımızda hayırlısı.

Bu arada @ Adsız

Umut Kaya var ya A2'nin kalecisi.

ederlezi12 dedi ki...

Açıkçası ben bu maçtan 3 puan beklemiyorum .Önemli eksiklikler , seyircisiz tarafsız stad , güçlü Antep . Umarım ben yanılırım . Ama

enorton dedi ki...

Bu maçtan hiç umudum yok açıkçası, kazanırsak süpriz olur bence.

Cartalete dedi ki...

Gaziantep zor gol yiyen bir takım değil. Ben, savunmada dikkatli olunduğu taktirde 3 puanı o kadar uzakta görmüyorum.
Fink ve Tabata'nın durumu önemli tabi.

cesc dedi ki...

Quaresma'nın sahte 9 numara oyunu tutmazsa işimiz zor.


Cenk

Rıdvan - Ferrari - Ersan - Üzülmez

Hilbert - Fink - Tabata - İsmail

Quaresma
Nobre


Fantastik ve değişik bi' kadro oldu. Haklı ve mantıklı gerekçeleri yok, evet =)

maui dedi ki...

Sevgili dostlar
Bu maçın diğerlerinden bir farkı yok ki...
Zaten, maalesef bütün yıl boyunca oynadıkları vakit Q7 ve Guti'nin insanüstü hareketler yaptıkları maçları kazandık. Hoş ikisini çok az birarada verimli kullanabildik ya neyse...
Diğerlerinde de puan kaybettik.
Dolayısıyla bugün de q7 tekmelerden kurtulup -ki bence bugün bir kırmızı alır diye düşünüyorum- oynar bir tane de sıkıştırırsak maçı kilitleyip galip gelebiliriz. Aksi taktirde yine bize ülser sancısı düşer.
Bir de sizin güvendiğiniz Ali Kuçik'in bence A takımdaki tamam ya da devam maçı olacak.
Bugün de idare ederse sanırım bundan sonra A takım yüzü göremez.
Kötü olduğundan değil yetersiz olduğundan.
Lakin böyle de olsa bu gibi gençleri profesyonel yapıp kiralama-satış anlaşmalarıyla para kazanabiliriz.
Kırmızı kart olayını da gelince... Bakın buraya yazıyorum mutlaka çakacaklar Q7'ye. Üzerine çok oynuyorlar. O biterse bu aralar biz biteriz bunun farkındalar.
Zira, 12 puanlık fark hakikaten bu geleceği söylenen topçularla birlikte kapatılamayacak bir fark değil. Önümüzdeki takımların hiçbiri adam gibi top oynamıyor.
Bununla birlikte simao-q7 arkalarında Guti'den oluşan bir forvet hattı dünyada hakikaten sınırlı takımda bulunuyor (henüz bizde de bulunmuyor da).
Türkiye'de bu hattı bir de iyi bir santraforla beslersen ben ikinci yarıdaki 17 maçtan üzerimizdeki 4 takımı yenmek kaydıyla 13 galibiyetle işi bitiririz diye düşünüyorum.
Ama bugünkü maçı kazanamazsak bu istatistik ancak ikincilik için işe yarar

enorton dedi ki...

Bir de şu kondisyoneri şutlamak lazım. Sadece 2 oyuncumuz üzülmez ve Hilbert sakatlanmadı şuana kadar. Q7 16 maçta oynayamadı. Her hafta 2-3 oyuncu sakat veriyoruz. Bu normal değil. İkinci yarı bu saktlıklar yine olacaktır, kondisyoner ya da antreman sistemi değişmedikçe. Bu adamı birazcık inceleyin Fener zamanında aynen Fener de yaşamış bu sakatlıkları ve bu adam gidince işler düzelmiş. Çok ilginç ama bu böyle...

Adsız dedi ki...

@Gurbet Kartalı adam müneccim beyler :)

The Eagle Abroad dedi ki...

Gorunen koy klavuz istemiyor maalesef...