Maç Öncesi: Manisaspor - Beşiktaş

Yeni dönem, yeni Portekizliler’den yoksun olarak başlıyor en nihayetinde… Holosko ve Fink’in ayrılışları resmileşse de, maça yetişemedi. La Liga’dan geldiğini zannedip, Eskişehir’i beğenmeyen Tabata denen zat da, telefonunu kapatıp arazi olmuş durumda. Ama Sivok oynayacak, o da bir transfer sayılır. Bir de Bobo var tabi, gönüllerin yeni transferi. Bizim için her daim taze kandır kendisi. Kaldı ki o da uzun zamandır yok, Sivok gibi Bobo da “yüzünü gören cennetlik” konumuna erişince ayrı bir heyecan kaynağı oldu…

Benim için heyecanın asıl odak noktaları belli, 18’de kampa götürülen gençlerden bir iki tane görmek isterdim. Furkan ve Doğukan milli takımda; Kuçik, Oğuz ve Muhammed ise oralarda… Kuçik eksikler, Oğuz ise mevki itibariyle zaten yazılmalı. Muhammed’in adını 18’de görmek; büyük bir sürpriz ve hediye olurdu Beşiktaşlılar’a. Fiziği A Takım seviyesine göre zayıf, ama yaşına göre gayet iyi görünüyor. Tekniği ve oyun zekâsıyla henüz 10 yaşındayken tanışmıştık. Bizim, topu 20 kere sektirdik diye “rekor ulan rekor bea!” diye yırtındığımız yaşlarda, “killer ball” terimiyle tanışmıştı bu çocuk… Ernst 3 sene vermiş, bakalım Schuster’in sayacınca Muhammed’in zamanı ne zaman gelecek?İkinci yarının planlarında Simao’nun yazılacağı “sağ forvet” bölgesinde kimin oynayacağı muamma. Nihat olabilir, her ne kadar son durumundan haberdar olamasak da… Kuçik olabilir, Nobre arada sırada yapıldığı gibi kenara çekilebilir. Ya da Hilbert öne atılır, Oğuz bekte oynatılır. Son seçenek daha bir hoşuma gitti…

Ortasahada pek bir şeyin değişeceğini sanmıyorum; Guti – Aurelio – Ernst. Savunmada Sivok’un yeri garanti gibi, Toraman ve Ersan yerli kontenjanını kapmaya çalışacak. Burada da tahminim; Schuster’in sene başında düşündüğü Toraman – Sivok ikilisine dönmesi yönünde. Cenk artık 1. kaleci oldu. İsmail’in ise “1. solbek” olması adına elinde iyi bir fırsat var. Yoksa Üzülmez gelir, İso’nun yaşı kadar kontrat yeniler tekrardan…

Manisa maçı kritik; bir galibiyetle Beşiktaş, Trabzonspor karşısına beraberlik opsiyonuyla birlikte çıkabilir. Hatta bu maçtaki galibiyete rağmen, yine de Trabzonspor maçını “kazanmak zorunda” kalabilir… Gaziantep BLD dengeleri epey karıştırdı, ne olacağı kestirilmez bugünden. Kısacası yarın kazanması gerekiyor Beşiktaş’ın… Zaten Hikmet Karaman’ın bir “şöyle yendik” seminerine daha katlanamam açıkçası. Özlemiştik maçları, normalde devre arası bir iki hazırlık maçı seyrederdik, o da olmadı. 11/11 Sezonu hayırlı olsun.

Holosko, hem motivasyon dili hem de sistem anlayışı olarak kendisine gayet uygun bir hocanın eline emanet edildi. Dondurmak yerine İBB’ye kiralamak mantıklı oldu. Sakatlıktan sonra oynama fırsatı bulabilecek… Üstelik son tedavisinde, ayağındaki metal vida da çıkarılmıştı. İyi bir geri dönüş yapabilir, umudum sürmekte. Fink’in yolu açık olsun… Tabata da belediye çukuruna düşmüş olsun, tam kurtulduk derken ortadan kayboluşunu ancak böyle kabullenebilirim.

Fotoğraf; DHA

14 yorum:

cesc dedi ki...

O bu değil de, İst. Belediyesi'nde Nobre'ye iş yok mu ki? Cruzerio Belediyesi de olur..Bi' araştıralım..

enorton dedi ki...

Tabata Beşiktaş tribünlerinden tepki yiyeceğini hesap etmedi mi acaba? Yani şimdi herkes kızgın, top ayağına geldiğinde kendi taraftarı yuhlayacak. Zaten burada büyük takım baskısını kaldıramamıştı. Eskişehir gibi oynayabileceği bir takıma gitmeyi kabul etmedi, gerçekten anlamıyorum. Fink'i ise hep saygı ile anacağım. Kazık yemediğimiz ender transferlerden biridir. Hep aynı standartta oynadı, sakatlık, ülkesine gitme, formsuzluk vs olmadı. Çıktı görevini yaptı.

Holosko'nun kiralanması bence de çok iyi oldu, yatacağına maç yapar biraz. ben de hala ümitliyim holosko'dan :) Bu maçtan ise umudum yok, neden bilemiyorum ama Türkiye Kupası bizim için bu akşam biter diye düşünüyorum.

Bir de kafama takıldı devre arası tatili İspanyada 2 hafta, Türkiye'de neden 5 hafta?

Cartalete dedi ki...

cesc;

Boşver abi, belediyelerin de maaş dengesini şaşırtmayalım. Sonra vergiler bile yetmez .

enorton;

Ligteki takım sayısıyla alakası olabilir. 4 maç fazla yapıyorlar. Bir de lige de geç başlıyorlar tabi... Buna rağmen en geç biten liglerden biri, devre arası kısa olmasına rağmen.
Burada devre arası uzun olmasa, lig baya önce bitebilir. Bu kez yaz tatili uzun sürer. Bir de iklim şartları da var tabi...

Bence en uygunu liglerin Eylül gibi başlaması, devre arasının da 2 hafta olması.

Bu arada Almeida'nın lisans yetişmiş.

fabianernst dedi ki...

şimdi fink ikinci yarı hannover ile anlaştı mı.bir çok insan bu dondurma işinin sadece simaonun oynaması için geçici bir çozum olduğunu fink in lign iknci yarısı hannover e gideceğini soyluyor.bu arada tabata telofonlarını kapatmış diyorlar ne iş.hakikaten boyle bir mallık mı yaptı bu adam :)fernandes için kim gidecek ferrrari mi tabata mı ne olacak var mı bir tahminin veya bilgin..ayrıca bu maç trt de mi yayınlanacak

Cartalete dedi ki...

Maç TRT 1, 8'de.. Diğer sorular konusunda ben de o kadar biliyorum, fazlasını bilmem mümkün değil zaten. Zamanla ortaya çıkıyor ne olacağı.

erenn dedi ki...

hikmet karaman'ın "şöyle yendik" seminerlerinden rahatsız olan ve bunu unutmayan birileri varmış demekki:)
manisa yoluna düşme vakti geldi, hadi rasgele..

isaac newton dedi ki...

abi fernandesin sakatlandığını duydum birkaç yerden ne kadar doğru bu haber?

Cartalete dedi ki...

Hiç bir fikrim yok, asparagastır umarım.

isaac newton dedi ki...

ikinci ibb vakası olmaz umarım :(
bu seferde ilk 11de ernst yok

Cartalete dedi ki...

Düz 4-2-4 gibi bir sistem olacak sanırım, sene başındaki gibi. İBB'de Guti yerine Delgado vardı. Guti'yle en son Villareal'e karşı böyle bir sistemle oynandı. Hayırlısı bakalım..

isaac newton dedi ki...

fernandes ya da ernst olsa 4-2-4 olabilirdi belki gerçi guti varken tam bir 4-2-4 yine olmuyor. aurelio da savunmaya gömülünce 5-1-4 olmasından korkuyorum ben.
hayırlısı tabi

Cartalete dedi ki...

O nedenle sürekli ön alanda pres yapması, rakibi döndürmemesi gerekiyor Beşiktaş'ın.

Top Manisa'ya verilirse, ortasahayı gayet rahat geçerler önde baskı görmedikleri taktirde. Savunmanın becerisine kalır iş, Toraman ve Sivok sürekli rakibi ofsayta düşürmek zorunda kalır falan...

Beşiktaş ya yenilir, ya da fark atar. Dengeli bir maç olmaz gibi..

Adsız dedi ki...

Çok saçma bir kadro olmuş bence.Defalarca denedi Schuster bu ortasahayı ve her seferinde hezimete uğradı.Herhalde Simao gelince en azından yediğimden fazlasını atarım şeklinde düşünerek tekrar deneme kararı aldı.Bu oyun 5-1-4 den çok Gutinin de top rakipdeyken pek pres yapmadığını düşünürsek 5-0-5 gibi oluyor.Top bizdeykende bir şekilde Gutinin verimi düşüyor bu sistemde.Galiba yan toplardan ve kanatlardan geliştirmeye çalışacağız atakları.
Son olarak Erhan Güven yine kadroda:(

Cartalete dedi ki...

erenn'in de düştüğü Manisa yolunda epey Beşiktaşlı varmış sanırım :) Tribünler enfes.