Ankaragücü Maçı Öncesi Beşiktaş

Quaresma kart cezalısı. Bununla beraber Guti de risk edilmeyecekmiş, Perşembe’ye az kaldı malum… Almeida da Kiev maçında oynayacağından, Ankaragücü karşısında Bobo’yu görmemiz mümkün.

Bobo demek, biraz da ideal 4-3-3’e dönmek anlamına geliyor; çünkü şuana kadar hep öyle oldu. Yani Karabük maçından bir diğer değişikliğin Nobre – Aurelio olması ve 4-2-4 kırmasından 4-3-3’e geçiş yapılması muhtemel…

Mustafa Denizli de “rotasyon” yapayım derken, gayet ideal dizilişlerle karşımıza çıkıyordu; özellikle de Türkiye Kupası’nda. Galiba Schuster de bu yönden benzerlik gösterecek… Yedek ağırlıklı gözüken bu takım, aslında daha bir “istediğini alabilecek” yapıdadır. G.Antep BLD maçında olduğu gibi…

Lig TV’nin verdiği kadrodan sadece Ernst – Necip değişikliğini yaptım. Ernst’in de “enerjisi Kiev maçına saklanan” oyuncular arasına girmesi ve Necip’in geçen maçtaki son 20 dk performansının ödüllendirilmesi adına; Ankaragücü maçında 11 oynaması daha makul olacaktır. Bu arada; Ferrari'nin de topla çalışmaya başlaması ve Kiev maçına hazır hale gelecek olması önemli...Ankaragücü bilinmezlik bakımından Brezilya takımları gibi… Aldıkları iyi veya kötü bir skor, bir diğer haftaya yansımıyor. Özellikle büyük maçlarda; oyuna alan daraltarak ve topun arkasına geçerek başlayıp, ikinci yarıda rakibin bulamadığı golü, kendi aramaya başlayan bir takım Ankaragücü. Ancak bir gol yiyince de kolay dağılabiliyorlar. Taraftarla takımın arası iyi olmadığından, bu maçın seyircisiz olması kendi avantajlarına sanki...

Çocukken kola kapaklarında bedavalar çıkardı, gerçi hala daha öyle kampanyalar var; ama sırf bedava çıksın diye günde 2 lt kola tükettiğimiz dönemleri atlattık... Daha bakkaldan çıkar çıkmaz açar bakarım kapağa; eğer bir şey çıkmadıysa kapakta “Şansınızı tekrar deneyin!” yazardı. Bugünlerde İbrahim Üzülmez’i 11’de görünce, “şansınızı tekrar deneyin!” ibaresi gözümün önüne geliyor, o hissi daha doğrusu hayal kırıklığını bir kez daha yaşıyorum.

Bu maçta da yine öyle bir sürpriz yaşanmasın, İsmail oynasın artık. Ve sürekli oynasın. Fernandes Aurelio Necip (Ernst) üçlüsü bozulmasın, hatta maç öncesi otelde yatakları bile yan yana olsun… Bir de Bobo yazarsa fena olmaz tabii.

23 yorum:

Adsız dedi ki...

Kadro güzel ama kalede Rüştü olsa daha güzel olurdu. Benim de Hakan'ı kalede görünce keyfim kaçıyor.

Bu Nihat ne zaman sahalara dönecek acaba? Dönmeyi düşünüyor mu acaba desek daha doğru olur herhalde. Formda bir Nihat olsaydı Bobo'nun sağında Nihat solunda Simao çok klas olurdu.

Ankaragücü maçında ilk golü atarsak kesin kazanırız. İlk golü yersek çok sıkıntı yaşarız.

Toprak

tannhauser dedi ki...

@toprak: nihat bu sezonu tamamen kapattı sanırım.

@cartelete: simao'suz bir dizilişi de hesaba katmakta fayda var. ben oynamasından yanayım ama babasının vefatı, antreman kaçırması filan. az da olsa oynamama ihtimali var. bir de ikinci yarı aurelio-onur değişikliği olsa. necip aurelio rolü oynarken fernandes-onur ikilisini görsek.

deniz dedi ki...

Cartalete yazı niye (nasıl desem) biraz tatsız tuzsuz olmuş? Yenildiğimiz maçlardan sonraki maç yazılarına benzemiş. Schuster'e mi küstün yoksa? :)

Cartalete dedi ki...

Nihat'ın sakatlığı o kadar vahim değil galiba. Takımdan ayrı topla çalışmalara başlamış, bir iki maça oynamaya hazır olur da; iyileşip tekrar oynamadan bir daha sakatlanma potansiyeline de sahip.

tannhauser; o da mümkün tabii ama Quaresma'nın yokluğundan ondan fedakarlık istenebilir. Yoksa Guti de yokken durum çok zorlaşır..

deniz; Artık maç öncesi yazıları da, takımın ligdeki sıralamasıyla doğru orantılı "tatta" oluyor, farkındayım :) Ama bu benim suçum değil elbet; kendiliğinden fark 7'ye inilecekken, neredeyse hedefsiz kalındı ligde.
Bunun da, genelde aynı sebeplerle başa gelmesi insanın daha da asabını bozuyor. Evet, yani kısacası Schuster'le küsüm biraz :)

Adsız dedi ki...

@tannhauser: Simao konusunda haklısın. Schuster şu 11'i sahaya sürse şaşırmam. inş. yapmaz tabi.
--------------Hakan------------------
Ekrem----Sivok-----Toraman----Üzülmez
---------Necip------Fernandes--------
Hilbert--------Nobre-----------İsmail
---------------Bobo------------------

Toprak

julian-kerem dedi ki...

Cartalete,

Bence Ekrem'le Hilbert'in yerini degistirmekte fayda var. Ekrem sagbek oyununu bilmiyor, ve savunmada hatalar yapiyor. Ozellikle adamini Hilbert gibi takip etmemesi, rakibe cok uzak durup orta yaptirmasi, ve ters kademelerde ayni basariyi gosterememesi bizim zaten kirilgan defansimiz icin gereksiz bir ekstra risk.
Ayrica Ekrem sanki aralara daha iyi kacan ve iceri girerek Hilbert'in de yolunu acabilecek bir eleman. Tek kaybimiz Hilbert'in arka direkte atabilecegi bir sablon 4-3-3 golunu atamamak olur ki biz daha bu sezon oyle bir gol atmadik zaten.
Bir baska alternatif de su. Senin kadroda bes yabanci var. Ortada Fernandes'in oynadigi yere Ernst girebilir, Fernandes 7 sahte 7 numara gibi Quaresma'nin yerine girer, Hilbert geriye cekilir, Ekrem yedege cikar. Bence boyle kuvvetli bir takimi denemekte de fayda var. Rakibi ezmesi cok muhtemel bir takim bu, ustelik cok da disiplinli oyunculardan kurulu oldugu icin Ankaragucu gibi kirilgan bir takima karsi cok basarili olabilir.
Cem

Cartalete dedi ki...

Bence Schuster İsmail'i önde oynatmaz, şuana kadar öyle bir planı olmadı. Bir tek zaruri sebeplerle, Bursa maçında belli bir bölüm önde oynadı o kadar.
Ki bence de; İsmail bekte kalmalı.

Simao'nun olmaması durumunda; Nobre'nin kenarlardan birinde oynaması oldukça muhtemel gözüküyor. Ya da içerdeki Porto maçında olduğu üzere; Nobre sahte 9, Bobo sol forvet gibi de oynayabilir.

Benim arzum ise bu konuda Cem(julian-kerem) ile paralel. Fernandes sahte 7 gibi oynayabilir pekala, Ernst de ortasahaya geçer.
Hatta Simao'nun olacağı ideal 11'de ise, yine Fernandes'i önde, Hilbert'i bekte görmeyi yeğlerim.
Ancak bu 11 daha çok Schuster'in yapacakları ışığında bir tahmin olduğundan, böyle birşey çıktı ortaya...

tannhauser dedi ki...

@toprak: abi ekrem'in yerine de erhan'ı yaz da tam olsun :)

allah yazdıysa bozsun diyorum ama dediğin gibi schuster bu ne yapacağı belli olmaz.

julian'ın önerisi benim de aklıma yattı doğrusu. maç başlasın da görelim.

fabianernst dedi ki...

ben manisa maçından beri gunumuze geln dizilişi ve kadronun diğer maçlarda oynarsak ve ısrar edersek intihar etmiş oluruz kanaatindeyim.inşallah dayı yapmaz boyle bir duzen

fabianernst dedi ki...

not:bu bir sitem ve totemdir :)) buca ve ts maçında yaptık oldu .ibb ve karabuk maçlarında yapmayı unuttum tekrardan başlıyorum bu işe :)))

fabianernst dedi ki...

bu arada simao yu da oynatmayalım hatta gitsin memleketine biraz daha dinlensin. adamın babası vefat etmiş herife doğru durust kafa izni vermedik ayıp valla. gitsin dinlensin sonra gelsin yazık adama uzuldum ben yani...

bu arada bu izin işini de bir zahmet shuster e baglamalayalım evet hepimizi son iki hafta çok uzyu kahretti hatta ama ilk 11 de oynatır şaşırmam demek de biraz abartı yani

tannhauser dedi ki...

benim totemim maçtan önce kayınpederi aramak. aradığım her maçı kazanıyoruz evelallah.

yalnız şöyle de bir şey var. son iki yıldır sadece ibb maçlarında bir araya geldik, statta olsun, restoranda olsun, evde olsun her şeyi denedik ama mağlubiyetten kurtulamadık. valla bizim cenabetliğimizden kaybedildi o maçlar. kusura bakmayın.

Adsız dedi ki...

Schuster bu sefer ismaili oynatmak zorunda galiba.Onun dışında aynı dizilişle çıkacağını düşünüyorum.Bobo oynamadıkça hem takımdan soğur hem de oynadığı maçlarda gol atma isteği onu bencil davranmaya iter.Avrupa liginde oynayacaktır elbet.Ancak Schusterin inadından vazgeçmeyip yine almeida-nobre ikilisiyle başlayacağını düşünüyorum.Muhtemelen ernstide dinlendirecektir.
hakan
ekrem toraman sivok ismail
aurelio fernandes
hilbert nobre simao
almeida
İlk yarı yine vasat bir oyun oynarız ikinci yarı kurtarıcı olarak Necipi alır oyuna.Ama kazanmaya yetmez.
Veya ilk yarı duran bir topta nobreyle ya da simaoyla gol atarız.Maçı kazanırız.Schuster bu sistemde devam eder.Haftaya avrupada uygularsa kiev maçında ligde uygularsa fener maçnda patlar tekrar bu sistem.

BJK4EVER dedi ki...

Almeida ucta Bobo solda olamaz mi? Gerci Sanli kaptanin hosuna pek gitmez de....

H.Arikan
Hilbert Sivok Toraman Ismail
Necip Aurelio Ernst
Simao Almeida Bobo

Bobo olmazsa solda Simao sagda Fernandes de olabilir.

Cartalete dedi ki...

Adsız;

Cascalana'nın oğlu da aynı 11'i yazmış blogunda;
http://cositasdelfutbol.blogspot.com/

Öyle çıkacak muhtemelen. Can sıkıcı...

BJKK4EVER;

Olabilir kesinlikle, Sanlı Kaptan'ı ben ikna ederim :)

Avrupa Ligi için ben de Almeida ve Bobo'yu birlikte ve bu şekilde kullanılmasını önermiştim.

Asıl mesele ortasahada zaten. Takım önde oynadığı için, kenar forvetlerin öyle "topun arkasına geçen adamlar" olmasına gerek kalmıyor. Yeterki ortasahada rakiba karşılık verilsin, gerisi kolay.

Adsız dedi ki...

Schuster resmen son dönemlerde kurduğumuz en iyi kadroyu nasıl en kötü kullanırızın dersini veriyor.Uefa ve kupada oluşacak kötü bir sonda neler olur merak ediyorum.Bu adam iyi bir teknik direktörde değil.Canımı sıkan nokta ise yönetimin sezon başında Schustere sabredeğiz onunla uzun vadeli çalışmak istiyoruz laflarının altında kalmamak için önümüzdeki sezonda schusterle devam etmesi.Gerçekten takıma kazandırdığı hiçbirşey yok bu adamın.

Adsız dedi ki...

Bu şuster nobre hastası bence. ortasahanın düşmesi bir yana, nobre 2. forvet(SS) olacak özelliklerde bir oyuncu değil ki! bu mevkinin adamı nihat o da olmazsa a.kuçik olabilirdi mesela. ben 4-3-3 taraftarıyım ama ama illa böyle oynatacaksa da Bobo'yu da Almeida ile beraber denemekte yarar var. nobre ve erhan kesinlikle bu takımın oyuncuları olamaz. bunlar aantalyaspor, konyaspor, ankaragücü vb. ayarındaki adamlar.

Toprak

Adsız dedi ki...

dk.1 gol:1. herşeyden önce bu şuster denilen kendini beğenmiş "teknik direktör mü" bunu tartışmak lazım.

Toprak

Ze1903 dedi ki...

Schuster'le olmaz artık şüphem yok.

isaac newton dedi ki...

hayal kırıklığında son nokta. dayınınki inat değil bambaşka bir şey. kadroyu gördüğümde yaşadığım hayal kırıklığı tarif edilemez. bu maçta kazanmak kaybetmektir aslında. bugün 3puanı alsak n'olcak??

isaac newton dedi ki...

ernst dinlenecekmiş! adam bir aydır oynamıyor zaten neresini dinlendirmeyi düşünüyor dayı, merak içerisindeyim?

Ze1903 dedi ki...

Esas üzücü olan her hafta aynı teraneyi yaşamak.Daha nereye kadar arkadaş olmuyor işte.Haftalardır solda üzülmez sağ arkada ekrem sağ önde Hilbert ile durum bu.Üstüne defalarca yaşadığımız çift ortasaha acı tecrübelerimiz var ama Schuster amcam bildiğini okuyor.Ufacık bir ışık görsem şu düzende hadi diyecem ama oda yok.

deniz dedi ki...

Bizim göremediğimiz neyi görüyor, neyi zorluyor gerçekten çok merak ediyorum. Cidden şu anda kapısına dayanıp 'Hocam neden Üzülmez, neden Nobre? Allahaşkına bi anlat' diyesim var. Of ulan.