Juventuslu Matri

Kendisi için “hala Cagliari’de ne işi var?” içerikli yazıyı yazmamızdan, henüz 10 gün bile geçmemişken Juventus’a transferi gerçekleşti… “Keşke başka şey dileseymişim” diyemedim, çünkü diledim de. Yine bu sayfalarda Schuster’in 4-3-3’e devam etmesini de ummuştuk, ama piyango Matri’ye vurdu. Neredeyse 2 yıllık geçmişi olan “yahu şu adamı birileri görsün artık” hezeyanlarım son bulmuş, Matri Juventuslu olmuştu.Juventus’ta top taşıyacak forvetlerin hemen hepsi sakatlanmıştı. Bu durum, 4-4-2 oynayan bir takımı oldukça “sürprizsiz” hale getirmiş ve maç kazanma şansını oldukça düşürmüştü. Alessandro Matri, alelacele çözüm arayan Juventus için biçilmiş bir kaftandı. Genelde böyle durumlar karşısında “saçmalayan” Juventus, bu kez doğru bir transfer hamlesi yaparak; belirli bir kısmını peşin ödemek suretiyle, 12.5 milyon Euro’luk satın alma opsiyonuyla birlikte Alessandro Matri’yi kiraladı.

Son 3 lig maçından 1 puan alabilen Juventus, farklı bir stratejiyle Cagliari deplasmanına gidiyordu. Biraz zaruri, biraz da bazı beklerin “delirtme” aşamasına gelmesi sebebiyle; defans 4’lüsü olduğu gibi stoperlerden oluşuyordu: Sorensen Barzagli Bonucci Chiellini.

Sorensen, stoper kadar sağbek de oynayabilen bir oyuncuydu zaten. Chiellini de, Juventus A Takımı’na ilk çıktığı dönemler solbekteydi.. Formsuz beklerinden kurtulan Del Neri, en azından gol yeme şansını azaltmak istiyordu sanki… Golü de; Marchisio ve Krasic’in kanatlardan taşıyacağı topları, Matri ve Martinez’in yetenekleri ayaklarıyla buluşturarak bulmaya çalışacaktı.Aşı tuttu, Matri çok güzel iki gol attı… Hatta asistlerden birini Chiellini yaptı. Galiba belirli bir zaman süre de bu sistemle devam edilecek, zor durumlarda ise çözüm belli: Del Piero ve Luca Toni.

Del Piero, enerjisi üzerinde olduğu vakit her zaman fark yaratacak bir oyuncudur. “Last Target Man” Luca Toni ise, belki artık 11 adamı olamaz ama hava toplarındaki yeteneğini bir 10 sene daha kaybedeceğe benzemiyor. Son maçın 3. golünü attı; topun gelişine “kafayla” sert ve düzgün vurdu resmen… -> Buradan izleyebilirsiniz.

Bu hafta atılan bir başka “enteresan” gol ise Amauri’den geldi. Juventus, yeni forvetinin keyfini çıkartırken; Parma’ya kiralanan Amauri ise harika bir ->rövaşata golü attı…. Ama böyle bir değişim gerekiyordu, herkes için doğrusu oldu. Alessandro Matri, hızlı çıkışını Azzurri’nin son kadrosuna da dahil olarak perçinledi. Almanya – İtalya maçında 11 başlaması çok muhtemel… Şuan en formda İtalyan forvetin Alessandro Matri olduğu bir gerçek… Zaten oyun tarzı; en az Juventus kadar, İtalya Milli Takımı’na da ilaç olabilecek yapıda.

Konuyla alakalı eski yazılar;
Alessandro Matri

9 yorum:

Adsız dedi ki...

konuyla alakası yok ama, yanılmıyorsam lucescu'nun 2. yılında di natale isimli bir italyan forveti yaz kampında deneyip beğenmemiştik.o di natale, udinese'deki di natale mi yoksa başka bir di natale mi?

mehmet

Cartalete dedi ki...

Evet, böyle genel bir "yanlış" hatırlama durumu vardır :)

Beşiktaş'ın kampına katılan İtalyan forvet Di Natale değil, Di Napoli idi.

Ama son anda alınmaktan vazgeçildi. Messina'da futbol hayatına devam etti ve o dönem Serie A'da epey gol attı...

http://www.sport.it/fnts/sport/immagini/283x298/dinapoli041002.jpg

Adsız dedi ki...

teşekkürler:)ben de yakınıyordum di natale'yi kaçırdık diye:)

mehmet

Cartalete dedi ki...

Rica ederim. Şunu da söylemem gerekli daha da açıklayıcı olması bakımından; Di Natale hiç büyük forma altında top oynamadı ama bu daha çok kendi tercihiydi. Öyle yaz kampında denemeye alınacak kadar da düşmedi yani :)

Hatta o dönemde milli takıma da yükselmişti Di Natale. Ama sonra epey bir ara verdi, geçtiğimiz yıla kadar bir daha alınmamıştı.

Bir başka Udineseli Gökhan Inler'in Beşiktaş'ta denenmeye alınıp, yollanması doğru ama sanırım. Buna yanabiliriz işte :)

Adsız dedi ki...

Gecen sezonun sonunda Besiktasin transfer icin iki isimle ilgilenmesini istemisdim bazi forumlarda.
Bunlardan biri Fabio Coentrao idi ve biride Alessandro Mati idi.
Fabio Coentrao'nun ismi Portekiz disinda pek duyulmuyordu fakat Dünya Kupasindaki performansindan dolayi degerini asiri derecede cikardi. Belki Dünya Kupasindan önce isteseydikde olmicakdi bu transfer ama bu patlayisindan sonra hakli cikdim bir nevi.
Alessandro Mati'de begendigim ve forumlarda önerdigim diger bir oyuncu idi. Son yazinda onu underrated olarak gösterdiginde cok dogru bir yazi olmus diye düsünüyordumki bu Juventusa transferi gerceklesti. Belki sezon basinda transfer etmek isteseydik biraz ucukda rakamada olsa alabilirdik. Matri bence Türkiyede Barosdan bile daha cok is yapacak kapasiyete sahip bir oyuncu.

Son olarak Italyan Futbolunla yakindan ilgilendigin icin sana bir soru sormak istiyorum:
Italyadan Forvet oyunculari türk ligine geldimi, geldiyse is yapdimi ve gelmediyse sence ne kadar etkili olabilir bir italyan forvet türkiyede ?

Cartalete dedi ki...

Miller bile kısa zamanda bu kadar fark yaratabiliyorsa; gol vuruşu konusunda her biri üstad olan ve sert savunmacılar arasında pozisyon yakalamaya alışmış İtalyan forvetleri kesinlikle çok iş yapardı bu ligde.

Pek hatırlamıyorum İtalyan forvet, hatta Serie A patentli bir adam da pek gelmedi. Bir Zalayeta var işte...

Matri'nin son dönem performansı, Juve'nin alelacele almasıyla fiyatı arttı. Sene başında, opsiyonsuz direk bonservis fiyatı önerilse; 6-7 milyona getirtilirdi ve bence de çok önemli işler yapardı Beşiktaş'ta.

Adsız dedi ki...

böyle bir konu açacağını tahmin etmiştim :) açıkçası daha ilk maçında bu kadar iyi bir performans sergileyebileceğini beklemiyordum. bakalım bu performansını geride kalan maçlara nasıl yayacak matri?
saygılar....

shuffy

Adsız dedi ki...

Bugünkü Türkiye-Güney Kore maçnı izleyecekseniz eğer ji dong-won adlı oyuncuya dikkat etmenizi tavsiye ederim.Asya kupası maçlarında çok beğenmiştim.Sizin görüşlerinizi de merak ediyorum.
Bugün futbolseverler için gerçektende çok güzel bir gün.Bu arada 17.30 da da ntvsporda ümit milli maçımız var.

Cartalete dedi ki...

Ji Dong-won 91'li bir santraformuş. Dikkat kesileceğim bende, bakalım.

Ümit Milli Takım maçını izliyorum ancak bu jenerasyon çok fazla gelecek vaad etmiyor bir kaç oyuncu dışında.

Necip ilk yarı 4-2-3-1'in deep play makerı iken, ikinci yarı itibari ile forvet arkasına geçti.