Karabük Maçı Öncesi Beşiktaş

Guti’nin sakatlığı, Aurelio’nun cezası sürüyor. Son G.Antep BLD maçındaki ortasahayı yeniden görmemiz çok muhtemel. Bana göre Beşiktaş’a maçı getirecek seçim de burada yatıyor… 3’lü ortasaha bozulmadığı takdirde; diğer seçimler ne olursa olsun bu maçı Beşiktaş’ın rahat kazanacağını düşünüyorum. Çünkü, Karabük ortasaha olarak biraz yumuşak bir takım ve futbol oynamaya çalışıyorlar daha çok… Mevkileri birbirine yakın tutarak savunma yapıyorlar ve genellikle önde kabullenmek istiyorlar oyunu. Burada; karşılarında güçlü bir ortasaha bulurlarsa tıkanırlar ve Emenike de anlamsızlaşır.

Ayrıca Manisa maçında dikkat ettiğim kadarıyla, rakibin ortasahasında birileri ceza sahasına koşu yaparsa, mutlaka boş bırakıyorlar. Yiğit İncedemir bu zaaflarını fazlasıyla kullanmıştı… Antep karşısındaki Fernandes, bu karşılaşmada da kilit rol oynayabilir…Bir de; Hilbert’i oynatma pahasına, yeniden 2’li ortasaha ve Nobre’li düzen de muhtemel tabi… Bu durumda maç daha fazla “iki taraflı” oynanmaya başlar, Emenike’nin direkt olarak Beşiktaş savunmasıyla daha fazla birebir kalma ihtimali doğar ve bu kez onun varlığı anlam kazanır.

Ekrem, daha “eli yüzü düzgün” bir takımın içinde oynayınca; o kadar da formdan düşmediğini kanıtladı. Antep maçında iyiydi ve daha fazla kendisini zorlamasına izin verilmeden, kenara alındı. Bence bu “Cumartesi de lazımsın!” anlamını taşıyordu. Hal böyle olunca; son maçın kahramanı zaruri durumlarla yedek kalacak: Hilbert.

UEFA’ya verilen listede belli oldu bu arada. Yapılan 3 oyuncu eklemesi, beklenildiği gibi: Almeida, Onur Bayramoğlu ve Sivok. Bununla beraber; devre arası kampına katılan tüm oyuncular da B Listesi’ne yazılmış, Muhammed dâhil... Zaten profesyonel olmayan Doğukan ve Mertcan da geçtiğimiz hafta imzayı atmıştı. Galiba bu sezon Muhammedi süre alırken göreceğiz.

28 yorum:

fabianernst dedi ki...

bu b kadrosundaki oyuncular hakkında oğuz ve mami dışındaikler için özellikle kısaca değinir misin sana zahmet. nedir ne değildir bu çoçuklar

Jig§aW dedi ki...

konuyla çok alakası yok ama birşey sormak istiyorum. Tunay Torun; milli takıma seçildiği için değil daha önceden de aklımdaydı bu konuya denk düştü. yanlış bilmiyorsam sözleşmesi sezon sonu bitiyordu. kadromuza düşünülebilir mi? siz Tunay'ı nasıl buluyorsunuz? BJK nin artık gurbetçilere yönelmesi gerekmiyor mu? bu güzel kadroya şahane ayak uydururlar gibi geliyor.

Cartalete dedi ki...

O listedeki isimlerden sadece Doğukan ve Mertcan'ın tanıtımı yok bu blogta.

Sebebi de A2 için yeni sayılmaları ve henüz izlememiş olmam. Mevkilerini biliyorum; Doğukan solbek, Mertcan ortasaha.

Bir de izleyenlerin söylediği şeyler var tabi; Doğukan'ın Marcelo tarzı bir bek olduğu. Hani fiziken zayıf ama çabuk, sürekli bindirme yapan teknik bir çocukmuş.
Mertcan da daha çok mücadele ve fiziki gücüyle önplana çıkan bir ortasaha...

Cartalete dedi ki...

Jig§aW;

Gurbetçilere yönelme konusunda bir eksiklik var gibi evet. Gerçi A2'ye iki isim kazandırılmıştı sene başı, devre arasında da Almanya'dan bir çocuk gelmiş.
Ancak, direkt katkı sağlayacak (Tunay, Cenk Tosun gibi) oyunculara da bir bakmak lazım. Mesela Cenk Tosun, gayet kenar forvet de oynarmış; orta forvet de... İyi bir alternatif olurmuş ama Antep kaptı, artık 5 milyondan açılır kapı.

Tunay'ı çok fazla izlemedim, ama fizik olarak kuvvetli bir kanat oyuncusu gibi duruyordu. Zaten bu dönemde Almanya'dan bol bol modenr "kenar forvetler" çıkmakta. Tunay da o kategoriye yakın bir tip gibi. O bölgede ciddi bir alternatif sıkıntısı hakim. Sözleşmesi de bitiyorsa bir bakılmalı tabi..

rivaldo dedi ki...

Tunay iyi bir yatırım olabilir Ama ben birkaç kere sinan vardarın uzun süredir tunay hayranı olduğunu duymuştum.Tunay gelecek olsa Sinan Vardar bırakmaz kimselere.Mesela güvenide 1 senedir takip ediyormuşuz.Böyle transferleri geri planda ve iyi bir izlemeyle yapmaları güzel.
1903radyoya ara ara a2 oyuncuları konuk oluyor.Bende onlar konuk olduğuna müsaitsem izlemeye çalışıyorum.Önceki gün umut,Mertcan ve Ömer Faruk konuktu.Gelişimlerine son derece önem veren çocuklar oldukları belli.Çok aklı başında yorumlar yaptılar.Ömer Faruk mesela sürekli gol vuruşları izleyerek iyi golcülerin yaptığı gol vuruşlarını tekrarlıyormuş.Hatta bu konuda ilk geldiğinde Bobonun ıska geçtiği toplardan nasıl bu hale geldiğini onu izlediğini falan söyledi.
Mertcan içinse dikkat ettiğim nokta tayfur hoca dahil tüm futbolcu röportajlarında Muhammed sorulduğunda sadece muhammed değil deyip ilk mertcanı örnek verdiler.Farklı yetenekleri olan bir arkadaşımız falan dedi tayfur hoca.Zaten hemen hemen her antremana A takımla çıkıyor Mertcan.Belli yetenekleri var demekki.Gerrard gibi olmak istiyormuş birde.
Doğukan eğer dediğiniz gibiyse Schuster Dayı şans verir ona.Marcelo yada ilk şans veren o galiba.
BJK tv yaynlayacakmış maçları.Hatta bu hafta alt yaş gruplarının maçlarınıda kaydetmişler.Ama hiçbirinde galibiyet alamamışız.Galip gelmediğimiz maçları yayınlamayacaklarını söyledi Tuğrul Yenidoğan.İkinci gbb maçındada Dayıdan bu konuda bir atılım bekliyoruz.

Adsız dedi ki...

Muhtemel kadro gerçekten hoşuma gitti. Fakat, benim için Quaresma'nın yerine Hilbert oynatılırsa da sürpriz olmazdı açıkçası. Q7 hem dinlensin hem de yedekte bir oyun çevirecek adamımız olsun diye düşünülebilir. Hem de son zamanlarda hastası olduğum Q7 çok top ezmeye başladı. Biraz daha sade ve sonuca dönük futbol oynaması için de arada bir yedek bırakılmalı uyarı niteliğinde, eğer sahada Simao varsa...

Toprak

Adsız dedi ki...

Bu arada sezon sonu sözleşmesi bitecek olan Tunay Torun kesinlikle transfer edilmeli. Nobre gitsin ve Tunay gelsin. Çok yönlü bir forvet, hücumun her tarafında oynayabiliyor. Solak bir forvet olarak onu sağ açıkta (messi pozisyonunda) BJK formasıyla izlemek isterdim. En azından çok iyi bir alternatif olur sağ-sol öne ve santrfora...

Tabi unutmadan Gökhan TÖRE 1. sıramda.

Toprak

Unknown dedi ki...

Hamit'in de sozlesmesi bitiyor...

tannhauser dedi ki...

@toprak: ilk yazan ben olmam diye dua ediyordum, kalbim temizmiş. q7 otursun, hilbert oynasın bence de. öyle bir şey olmayacağını biliyorum, hele de inönü'deki bir maçta q7 üstünü başını yırtar, yine de 11'de çıkar.

hilbert'in iyi oynadığı bir maç sonrası, 11'le ödüllendirilmesi lazım. q7'nin de dediğin gibi dinlenmesi. ancak bu durum hırçınlığını, bireyselliğini daha da azdırabilir.

tannhauser dedi ki...

ha unutmuşum. olan oldu, giden gitti. ben bu maçta ilk golü yediğimiz bir senaryoyu tekrar izlemek isterdim. takımın yumuşak karnı ilk golü yemek maalesef. dinamo kiev'i kafada geçtiğim düşünülmesin ancak öyle bir ihtimal halinde, ilk golü yediğimiz senaryolara alışık olmalıyız.

Adsız dedi ki...

Cartalete:
Abicim gecen Pique bir röportajini okudum. hani diyoruz ya bizim alt yapidaki oyuncularin fiziki yönden diger alt yapilara göre cok büyük üstünlükleri var. bu benimde gözüme carpiyor ve dogru buluyorum. fakat bunun böyle olmasi ne kadar dogrudur ?
cünki pique söyle bir cümle kurmus:
biz altyapida önceligi herzaman teknige verirdir. teknigimizi gelistirmeye calisirdik. diger takimlar fiziki acidan gelisik olup bizi maglub etselerde bazi maclarda suan itibari ile görüyoruzki teknigimiz daha iyi oldugundan onlardan daha iyi yerlerdeyiz.

söyle birsey var. fizigini sonradanda gelistirebilirsin. fakat teknigi 20 yasindan sonra gelistirmen cok zor.
ve baktigimizda bizim alt yapimizdan cok oyuncu cikiyor. fiziki acidan hazir olduklari icin. ama bizden arda gibi yetenekli. cok ileriye varan oyuncular cikmiyor.gs'de daha cok teknik oyuncular oluyor fakat onlarinda fizigi kötü oluyor.

simdi biz bu güzel alt yapimizi bu sekilde devam etdirip araya daha teknik oyuncular sikistirirp, alt yapiya teknik hocalari koysak daha iyi olmazmi ? en son mesela a2nin teknik direktörü fizik hocasiydi. a2 hocasi icin süper birsey bence. ama a2den alt gruplarda daha cok teknik konular ön planda olsa fikrimce daha iyi olur.

sen ne düsünüyorsun abicim.
kusura bakma almanyada yasadigim icin türkcem pek muazzam degil.
saygilarla melihcan

Cartalete dedi ki...

Melihcan;

Pique doğru söylemiş bence de, herkesin tersine gittiler ve tekniğe ağırlık verdiler. Bu konuda da zirveye ulaşınca, rakipsiz ve çözüm üretilemez bir takım oldular.

Ama bir tane Barcelona var ve bu kural sadece Barça için geçerli bence. Örneğin; Busquets, defansif ortasaha olarak Barça ve İspanya milli takımı dışında oynayamaz. Fizik olarak o bölge için zayıf, gövdesi oldukça ince. Ama Barça'da onun pas becerisi, oyun zekası önemli oluyor. O yüzden fiziği göze batmıyor bile...

Ama Dünya'nın geri kalanı fizik önplanda bir oyun oynuyor. Beşiktaş'ın da o nedenle mutlaka fizeğe önem vermesi gerekiyor. Ayakta kalan kazanıyor, son İBB maçında görüldüğü üzere... Tabii bunda "sadece fizik olsun o bile yeter" anlamı yok. Topla müsabeti de, en azından belli bir mesafeye olumlu pas atacak, şut atacak, boş alanda top götürecek kadar iyi olmalı bu oyuncuların...


Beşiktaş alt yapısı da öyle biraz. Teknik olarak geride sayılmaz; ama defans ve ortasaha gibi fizik aranan bölgelerde, öncelikle fiziğe bakıyorlar belli ki. Bence bu doğru bir yol.

Cartalete dedi ki...

Bu arada bende "Hilbert, bu kadroda ancak Quaresma'nın yerine oynayabilir" cümlesini kuracaktım ama vazgeçtim :) Olmayacağını biliyorum çünkü...

Çünkü Quaresma'nın sahada olması, teknik - taktik detayları ilgilendiren bir konu değil. Öyle olsa; Hilbert'in oynaması daha makul hele de diğer kanatta Simao varsa.

Ama Quaresma'ya "sen yedeksin" demek de öyle kolay olmuyor... Tabi dinlendirme amaçlı ve ya Quaresma'nın olmadığı zamanlar; Hilbert Almeida (Bobo) Simao üçlüsü en makuludur.

Cartalete dedi ki...

Ek olarak :)

Quaresma'nın "takım oyunundan uzak" futbolu yeni birşey değil. Onun yolunu Milano'dan Beşiktaş'a düşüren etken de bu.

Quaresma aldıysanız, satmadıysanız (20 milyon teklif vermişler, ki o Juventus'tu bence) o zaman oynatmak zorundasınız. "Ben artık takım oyunu oynuyorum" diyecek olan, verir Quaresma'yı 20'ye; getirir Huseklepp'i 1.5'a (Bari'ye 1.5 milyon Euro'ya transfer oldu) olur biter... :)

RyhiaNN dedi ki...

Merhaba arkadaşlar! öncelikle cahilliğimi bağışlayın. Sıkıntılı bir Cumartesi mesaisinde bilgisayarımın başında yurdum insanından gelecek aramaları beklerken buldum sizi ve Beşiktaşlılığımdan utandım. Çünkü bu kadar seviyeli futbolseverin bir arada oldugu ve bu insanların "FUTBoL" konuşuyor olması canım Türkiye'mde türüne pek az rastlanacak bir durum. Bense yeni farkediyorum.

Neyse bundan sonra daha sıkı bir takipçi olmaya çalışacağım.

Beşiktaş'ımıza gündüz lanetinden uzak, anti futbolsuz bir öğleden sonra diliyorum. Q7 spektaküler hareketleri eyvallah seviyoruz ama inan oyuna daha pozitif yönde katkı sağladıgında seni daha çok seveceğiz...

Sağlıcakla...

Adsız dedi ki...

q7 grip olmuş.Geçmiş olsun.Burda herkes çekinerek söylemeye çalıştı Hilbertin oynaması gerektiğini.Ne diyelim kalpleri temizmiş:)

Cartalete dedi ki...

RyhiaNN ; Eyvallah :) Hoş geldin..

Quaresma'yı grip ettik sonunda, neyse geçmiş olsun :) Bu aralar çok zorladı, dinlense iyi olur.

Kadro açıklanmadı da, muhtemellerde Nobre var. Umarım "muhtemel" olarak kalır da, kesin 11'de bir ortasaha daha görürüz.

Ama Ernst - Fernandes ortasahası da, 4-4-2'yi kaldırır o başka. Ama bu sistem plandan çıksın istiyorum.

Adsız dedi ki...

Her şey tamamda neden İsmailin suçu ne?En formda zamanındayken bir oyuncuyu oynatmamak rotasyonla nasıl açıklanabilir.Schuster İsmaili neden kulübede oturtur da derbi ya da avrupa maçlarında oynatır?

Cartalete dedi ki...

İsmail'in yerine Üzülmez, yine ortasahadan adam kırpılması...

Maça hevesim düştü oldukça; dediğim gibi Ernst - Fernandes, 34'lük ortasahaya nazaran daha ayakta kalır, bu maçı da kazanır Beşiktaş ama halen bu planın üzerinde durulması can sıkıcı.

RyhiaNN dedi ki...

Eyvallah Schuster'i seviyoruz mentalitesinden dik duruşundan dolayı ama bazen gerçekten kadro seçimini anlamakta zorlanıyorum. Az biraz futboldan anladığımız kadarıyla İsmail in bu maçta oynaması gerektiği konusunda hemfikiriz sanırım. İbo yu çok seviyoruz ama artık İsmail e bayrağı vermesi gerekiyor. Ayrıca Antep Belediye gibi nispeten daha zayıf bir rakibe karşı 3lü ortasahayla oynayarak orta dahayı deyim yerindeyse fethetmiş bir kurgu varken daha tehlikeli bir takım olan Karabük karşısında neden orta saha zayıflatılır. Bunu da anlamış değilim. Neyse umarım 2. yarı daha iyi bir Beşiktaş izleriz...

BJK4EVER dedi ki...

Schuster'le bu isin olmayacagini anlamak icin daha nelerin olmasi gerek merak ediyorum. Maci 2 oyuncu degisikligi ile tamamladik, Nobre ve I.Uzulmez maci tamamladi, hatta bunlara Ernst'i de ekleyebiliriz.

Adsız dedi ki...

Üç haftadır Schusterin azalan kredisi artık bitti benim için.Hakem maçı düzgün yönetse zaten fark dahada açılırdı.O yüzden maçın kaybedilmesinin sebebi hakem falan değil kesinlikle schusterin tercihleridir.Schuster olaya teknik direktör değilde futbol izleyicisi gibi bakıyor galiba.Oyuna müdahaleleri, kadro seçimi,saha içindeki diziliş tamamen fiyasko.Buna bu ligi küçümseyen tavırları ve rakipleri bence yeteri kadar analiz edememesi eklenince böyle vahim bir tablo ortaya çıktı.Bu kadroyla rıza çalımbay,mehmet özdilek ya da tigana falan olsaydı takımın başında muhtemelen şu an çok daha iyi yerlerde olurduk.
Schuster dik kafalı bir adam.İnadından vazgeçmeyecek gibi duruyor.En azından bu sene sonuna kadar izin verilmeli bencede.Ama bu sistemden vazgeçmezse sezon sonu yollar ayrılabilir.İyi futbolcu olmak iyi bir teknik direktörlüğü gerektirmiyor bence.(mesela hagi)Zaten kariyerindede öyle çok kazandığı bir başarıda yok.
Son olarak Necip sizinde dediğiniz gibi yarının değil bugününde ihtiyacıdır.Belki 2-3 sene sonra manchester unitedda oynayabilecek iki oyuncumuzu necip ve ismaili kaybedersek bunun sorumlusuda Schuster olur bence.

ceyhun dedi ki...

@bjkforever

senin hesabına göre 5 değişiklik anca paklıyor bizi...

Cartalete dedi ki...

Zaten daha önce de demiştim; "keşke futbol kurallarında oyuncu değişikliği hakkı 7 olsa" demediğim bir maçtan sonra Beşiktaş olmuş demektir.. :)

Çok fena güven kaybı yaşıyorum Schuster konusunda.

JimmyLue dedi ki...

Karabuk gayet guzel top oynadi, futbolu cirkinlestirmedi..Alan daraltti,Emenike tek kelimeyle inanilmazdi..

Anlamadigim nokta $u :
19 hafta olmus, elinde TSL icin fazlasiyla iyi bir kadro var..

Ilk devre Sakatlik dedik, eksikler dedik, takim oturmadi dedik..
Ben anlamiyorum.. Garip hersey..
Simao sol kanatta yardiriyor,Quaresma giriyor , Simao'yu sagda tuketiyorsun..
Quaresma efendi topu eveleyip gevelemeden top oynamiyor.. Nobre'ye pas atsa olay bitecek.Antipatik gelmeye basladi gercek anlamda.
Almeida yerde yatacagina pozisyondan sonra ayaga kalkmis olsa kaleciden donen top onune dusecek..

Ernst bitmis .. Bobo isinirken buharlasmis.. Formda bir Ismail vardi.. goren oldu mu ?

komik. cok komik haldeyiz.

ceyhun dedi ki...

@cartalete

abi bence ilk yarıda almeida'nın yerinde bobo o pozisyonlara girseydi ikisinden birini gole çevirirdi, şimdi de üçlü orta saha olayından dolayı schuster'e kızmıyor olurdun(olurduk). veya bir başkası 2 oyuncu değişikliği yaptık 5 tane yapsaydık maçı alırdık, schuster'le gitmez bu iş, demezdi.

yani 3 orta sahalı oyunun bir garantisi de yok, daha önce de olmadığı için söylüyorum bunu. çok bekledik 3lü orta sahayı, öyle çıktığımızda da ayrı hüsranlar yaşadık vaktiyle. mesela hilbert'in antep belediye maçında süper oynayıp bugün hiç de göz alıcı bir futbol oynamaması gibi. hah bak quaresma değil hilbert doğru bir futbol mantalistesi iyi olduğu için daha iyi işletiyor sağ kanadı dendi ama meğerse öyle de değilmiş. quaresma oyuna girince takır takır atak yapmaya başladık, pozisyon bulduk.

maç başında bazı hesaplar yapılıyor tutmayınca suçlu hoca oluyor.

senin özelince söylemiyorum ama genel ruh halimiz bu malesef. almeida'nın golü verilseydi bugün mükemmel beşiktaş'ı konuşuyor olabilirdik.

Cartalete dedi ki...

ceyhun;

Söylediğin şeyler gerçekleşseydi, bugün hoca suçlanılmazdı belki de genel kesimce. Ama ben kendi üstüme alınmıyorum; çünkü o girseydi dediğin topların girdiği zaman da yani 5-1'lik Buca maçının sonrasında da, Nobre'nin yerine bir ortasaha eklentisinin daha sağlıklı olacağını söyledim.

Garantisi yok tabi, futbolda hiç birşeyin garantisi yok. Ama şuan Beşiktaş'ın doğrusu 3 ortasahalı ve İsmail'li düzendir, bana göre tabi.

Neyse maç yazısında dökeriz içten birşeyler, gerçi tekrar edicez çoğu şeyi...

BJK4EVER dedi ki...

@ceyhun

Bana gore mantikli degisiklikler 2. yarinin basinda Nobre yerine Necip, Hilbert yerine Quaresma olurdu. 60'tan sonra da Ibo-Iso veya Almeida-Bobo.
Cartalete'nin de dedigi gibi, BJK'nin dogru duzeni 4-3-3'tur, baska cozum yok. Evet, Almeida'nin topu girse bazilari herseyi kapatirdi, ben yine de Nobre ve Uzulmez tercihlerini sorgulardim, ilk yarida Karabuk'un kacirdigi 5 golu sorgulardim, bizden 5 gomlek asagi kalitedeki takima karsi kaybedilen oyun kontrolunu sorgulardim. Tipki Trabzon macinin ilk yarisina aldanmayip 2. yariyi sorguladigim gibi, Buca macinda atilan 5 gol disinda savunma arkasina kacirdigimiz adamlari sorguladigim gibi.
Herseyi gectim, bu adam asagi yukari 35-40 mac bizim takimla birlikte. Hicbirsey olmasa bile maca hangi sistemle cikacagiz, kim oynayacak, oyuncu degisiklikleri nasil ve ne zaman olacak, bunlari bilirdik. Daha macta 3 degisiklik yapacakmiyiz onu bile bilemiyoruz!