Popov – Cenk Tosun – Sosa

Bugün Gaziantepspor, Avrupa standartlarına uygun üretilmiş 3’lü forvetiyle Bursaspor’a karşı rahat kazandı; üstelik deplasmanda. Her biri çabuk, topla yetenekli ve pas özelliklerine sahip forvetleriyle, “lezzetli” ataklar geliştirdiler.

Tabii bunda sol bekleri Ivan de Souza ve ortasahadaki yeni transfer Wagner’in de payı büyüktü. Antep, ilk yarıda da “iyi hücumculara” sahip bir takımdı fakat, o topun hücum hattına gelmesi oldukça meşakkatli bir işti; net bir şekilde “inceci” bir isim gerekiyordu. Artık savunmadan Ivan de Souza ve ortasahadan Wagner ile hücuma ulaşmak, eskisi kadar zor bir şey değil Antep adına…Bu boşluk Wagner’le doldurulurken, hücum hattında Beto’yu ve “topu alıp evine götürengillerden” Julio Cesar’ı dışlayıp; “takım oyunu” yapısına uygun harika bir de gurbetçi yakaladılar: Cenk Tosun.

Normalde gittiği takıma “zaten taraftarıydım…” diyen futbolcuya alışkınız. Ancak Cenk farklı bir şey yapmıştı; henüz bir takıma bağlı değilken “Beşiktaşlıyım” demişti…
Tek farkı bu açık sözlülüğü değilmiş; yetenek olarak da “farklı” bir oyuncuymuş kendisi. Bugün Pedro vari goller attı; dengesini kaybettiği anda beklemedik bir şutla kaleyi bulmalar; karşısına aldığı rakibi semazene düşürüp, dar açıdan bitirmeler falan… “Keşke Beşiktaş alsaymış” demiyorum, fiyat çok mühim değil; böyle giderse mutlaka alınmalıdır…Transfer dersinden öte, bir de “Miller’la Bursaspor’a nasıl oynanır?” sorusunu da cevapladı bugün Antep. Savunmasını oldukça uzakta tuttu, yani bir bakıma Miller’ı ceza sahası içinden uzaklaştırdı… Yakaladığı toplarla, Bursaspor’un boşalttığı kanallara girdiler, güzel bir galibiyet aldılar… O topları "yakalayıp", kendi takımına kazandırma konusunda baş faktör Murat Ceylan'dı. Kısacası; herkes kendi bildiği işini, maksimum seviyede yaptı diyebilirim...

Antep, özellikle deplasmanlarda seyre değer bir takım… Bursaspor’un da düşüşe geçeceğini pek sanmıyorum, öyle bir kaos ortamı yaşanmadı skora rağmen…

Gaziantep’in potansiyel oyuncuları, bir an önce kendilerini Avrupa’da sergilemek isteyeceklerdir. Türkiye Kupası da bunun için iyi bir fırsat… Önce Galatasaray’ın, onu geçmeleri halinde Beşiktaş’ın işi hiç de kolay değil…

11 yorum:

tannhauser dedi ki...

murat ceylan da bir cümlede de olsa yer almayı hak ediyor kanaatindeyim.

Cartalete dedi ki...

Haklısın, unuttum açıkçası :) Murat'ı da kullanayım cümle içersinde, geç de olsa...

veysel dedi ki...

Bir besıktas-fenerbahce mac oncesı yazısı yazılacakmı acaba ?

Cartalete dedi ki...

Yazılacak, başladım hatta...

Lev Kom dedi ki...

Wagner'in Guillherme'si olsa bir de...
Şu an Tilki'de oynadığının çeyreğini oynamıyor...
En sonunda Ivan'ın İsmail'den daha iyi "bek" olduğunu biri gördü :)
(son cümle sataşmadır)

Cartalete dedi ki...

"İsmail'le birlikte çalıştığı nasıl da belli.." diyerek sataşmayı körükleyeyim bari :)

Ivan şuan daha faydalı görünüyor tabii ama potansiyelini tamamlamış bir adam. İsmail'in ise ucu halen açık, bu detayı atlamamak gerek.

Bir de oyunun daha fazla içinde İsmail; hız, ciğer bakımından.

Lev Kom dedi ki...

Açık uçlu deneylerde laboratuvarın patlama olasılığı vardır :)

Lakin kendisinden vasat üstü bir kanat yaratılır buna ben de inanmaktayım...

Adsız dedi ki...

Bu G.Antep seneye şampiyonluğa oynar. Özellikle sezonun 2. yarısında özellikle ve dikkatle takip ediyorum kırmızı-siyahlıları. Takım olarak da tek tek oyunculara baktığımda da gerçekten çok kaliteli bir ekip. Bu takımda sağbeke S.Kurtuluş da katılacak ve önümüzdeki sezon Hürriyet'in yerine Orhan Gülle'nin oynamasını bekliyorum. Sezon sonu bence Danny'nin yanına üstdüzey bir (popescu tarzı)stoper tranfer ederlerse çok başarılı olurlar.

Son olarak Tosun Paşa'yı can-ı gönülden kutluyorum. Umarım yakında Türk milli takımını seçer. Tam aranılan kan. Tabi BJK formasıyla da görmek çok isterim, yeni İ.Mansız olabilir.

Toprak

Cartalete dedi ki...

Aslında Serdar Kurtuluş, Murat'ın yanında da oynar gayet. Hatta daha uygun düşer...

Katılıyorum, bu kadroda ilk değişmesi gereken yer Yalçın'ın bölgesi gibi gözüküyor. Ama orada bir yerli oynatmak durumundalar, kalecileri yabancı olduğu için.

Adsız dedi ki...

emre güngör var yalçın'a alternatif. yabancıya gerek yok. bence antep seneye şampiyonluğa oynayabilir.

Adsız dedi ki...

danny denen arkadaş da inanılmaz oynuyor. o performansın notunu da düşelim buraya. galatasarayla oynadıkları lig maçında ciddi pres yedikleri dakikalarda olsun, maçın genelinde olsun kendisi tek top kaybı yapmadı. üstüne kademeleri inanılmaz yerindeydi. kupa maçında yine öyle. taş gibi stoper valla. bizim ferrariden kat be kat iyidir, tabi savunmayı ileride kuran bir defans kurgusunu göz önünde bulundurarak söylüyorum bunu.