Trabzonspor Maçı Öncesi Beşiktaş

Antalya galibiyeti, üzerine bir de gençlerin performansıyla şenlenen Antep BLD maçı derken; buhranlı dönem bir nebze atlatılmış görünüyor… Bu önemli maçın kazanılması durumunda; kalan maçlarda gelecek planı yapılması adına daha güvenli ve huzurlu bir ortam doğabilir.

Son maçlarda önde baskı yapmak yerine, takım halinde topun arkasına geçiliyor ve çizgi defans biraz gerilerde duruyordu. Yine böyle bir düzen olursa, Aurelio’nun savunmanın önünde oynamasında sıkıntı olmaz… Necip de daha efektif olduğu sol iç bölgesine geçebilir böylelikle.Bu durumda sahaya ancak 5 yabancı sürülüyor. O nedenle, ben son haftalardaki formuna rağmen Ekrem’in kenara çekilmesini ve Hilbert’in yeniden bekte oynamasını tercih ederdim. Çünkü solda bir Umut Bulut faktörü var; sağdan gelişen ataklarda veya uzun toplarda sürekli Ekrem’le eşleşebilir… Tigana döneminde 2-0’dan verilen bir maç vardı; ortada da Ali Tandoğan’la eşleşmiş ve neredeyse her golde katkı yapmıştı.

Hilbert’in pozisyon alma becerisi ve boyu, bu bağlamda etkili olabilir Umut’a karşı. Zaten önünde Quaresma olunca çok fazla hücuma çıkamaz gibi görünüyor, yine İsmail’in üzerinden gidilecektir.

Eğer Ekrem tercihi yapılacaksa; derinde beklemek Trabzonspor’un işine gelir gibi duruyor. Bu durumda yeniden önde top aldırmamak, haliyle Necip – Fernandes ortasahasına dönmek icap edebilir.

Bobo’nun bu maçta 11 oynaması yüksek ihtimal, son maç dinlendirilmişti. Zaten Almeida’nın da bir sakatlık durumu söz konusuymuş. Fernandes’in de, Guti’nin yerine dahil olacağı süre pek fazla geciktirilmemeli… Elde geniş, neredeyse sakatsız bir kadro var ama kullanılmıyor tam olarak. Mesela Ekrem de, bek olarak değil de; skoru tutma adına Quaresma’nın yerine dahil olabilir ilerleyen dakikalarda. Zaten kontra atağa da hızlı çıkan, savunma arkasına sarkmada Quaresma’dan daha başarılı olan bir oyuncudur.Atınç ve Doğukan’dan biri ya da ikisi maç kadrosunda olabilir. Hatta Sivok – Atınç tandemi çıkarsa da şaşırmam… Atınç bir de çıkar duran toptan gol atar, Mustafa Yumlu rövanşı alınmış olur tam olarak.

Zaten taktik savunma olarak bu yaşta bile Toraman’dan önde bana göre. Tabii ki riskli bir seçim olur, ama ben itiraz edemem… U19 milli takımına da çağırılmış Atınç, Furkan’la beraber… Aslında ben bu maçta Atınç, Doğukan değil de; direkt olarak Furkan’ı koyardım Aurelio’nun yerinde. Bir büyük maçta ne yapıyor görürdük. Ama hocayı da anlarım tabi, genç oyuncular için fırsat olduğu kadar bir risk bu tip maçlar. Aksi skorda oklar Furkan’a yöneltileceğine, Aurelio’ya gitsin… Neyse, şu maç atlatılsın da kalan maçlarda bu tip hamleleri çok göreceğiz gibime geliyor. Skor değil ama; Bobo’nun gol atacağı tahminim var diyerek kapatayım.

İyi maçlar.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Quaresma kadrodan çıkarılmış. Benim ilk 11'im şöyle. Diziliş 4-3-3(4-1-2-2-1) önlibero Necip:

Rüştü; Ekrem, Sivok, Toraman, İsmail; Necip, Fernandes, Guti; Hilbert, Simao, Bobo(Almeida).

Cartalete dedi ki...

Güzel bir 11 bu da, ancak Hilbert arkada Ekrem önde olursa daha iyi olur.

Ancak iş Schuster'e gelince; yine Guti Aurelio Necip ortasahası daha gerçekçi duruyor.

Adsız dedi ki...

İlk yorum benimdi bu arada. Evet Ekrem'in önde, Hilbert'in arkada oynaması gayet mantıklı. Hatta Ekrem-Simao kanatlarda yer değiştirerek oynayabilir. Hilbert'in orta yapamadığını, son vuruşlarındaki zayıflığını da düşününce aklıma iyice yattı bu fikir.

Cartalete bu takımın senelerdir orijinal bir sağbek ihtiyacı var ve de bu görmezden geliniyor sanki. Bildim bileli ortasahadan, stoperden dönme sağbekler kullanıldı. Hilbert de bildiğiniz gibi bir gerçek bir sağbek değil. Rıdvan Şimşek bu konuda benim için bir ümitti ama şu an nerelerde belli değil, dışladılar çocuğu, çok üzücü... Kimse bunu gündeme de getirmiyor..

Artık Necip, Furkan, Cumali, Güven ne yapıp edip Aurelio'yu ekarte etmelidir bence. Fakat Onur Bayramoğlu konusuna gelince daha önce de belirttiğim gibi çok ümitsizim. 21 yaşında ve hala hiç bir gelişme yok ve müzmin sakat. 2 senedir böyle. Ona verilen şanlar keşke kendi pırlanta gibi evlatlarımız olan Erkut'a H.Türk'e verilse...

Toprak

Cartalete dedi ki...

Hasan ve Erkut potansiyel olarak Onur'un önünde. Ancak Onur'da farklı bir yapı var. Hasan'la mevki olarak aynı görünse de, tarz oldukça değişik.

Ben onun fiziksel olarak gelişimi sonrası, Aurelio pozisyonunda kullanabileceğimizi düşünüyorum.
Mükemmel olumlu pas ortalaması ve de boyuyla, orada gayet iyi bir oyuncu olabilir. Yıldız olmasını beklemiyorum ama kadro anlamında değerli bir oyuncu olabilir...

Yakın zamanda ise Furkan, Antep maçındaki görüntüsüyle Aurelio'nun pozisyonuna daha aday bir isim olduğunu gösterdi.

Adsız dedi ki...

Onur'un Aurelio'nun pozisyonunda oynayabilmesi için sadece fiziksel değil, defansif anlamda da (pozisyon alma, top çalma vb. gibi) çok çok geliştirmesi lazım kendisini. Ve de artık bunun için baya geç, ancak bir Anadolu kulübünde kendini kanıtlayıp dönmesi mümkün olabilir bence.

En azından sezonun 2.yarısında Aurelio'nun yerine Furkan Şeker, Ferrari'nin yerine Sezer Özmen, Nihat'ın yerine Ali Kuçik, Erhan'ın yerine Rıdvan Şimşek olsa daha mı kötü olurdu sizce? bence kesinlikle çok daha iyi olurdu... Kanı kaynayan bir takım olurdu gerçekten de..

Neyse artık, size ve tüm camiamıza keyifli bir maç diliyorum. Saygılar.

Toprak