Bursaspor Maçı Öncesi Beşiktaş A1.5

Direk kestirmeden söyleyeyim; sonuç açısından Beşiktaş’ın çok fazla ciddiye almaması, final için as oyuncularını kulübede tutması gereken bir maçtır bu… Elbette sahaya çıkacak takımın, elindeki avucundakini ortaya dökmesini isterim. Zaten biraz da bu yüzden A2’den, A1.5’luk bir takım çıksın istiyorum… Hem final riske atılmaz, hem de genç oyuncuların performansını görürüz.Öncelikle finalde yedek kalması muhtemel yabancıları yazmak gerek 11’e; Fernandes ve Hilbert… Quaresma, kendini sakatlamada gayet başarılı bir ağabeyimiz. O nedenle bu maçlık Hilbert’in önde oynamasını yeğlerim… Sağbekte ise sakatlıktan dönen Ekoko riske edilmez, finale saklanır düşüncesindeyim. Bu durumda, mantık olarak sağbek kapıları bizim Oğuz Ceylan’a açılıyor... Bakmayın Erhan Güven isminin yine var olduğuna, kadrolu o... Eğer 18’e alınmazsa 3 puanı silinir Beşiktaş’ın.

Toraman zaten finalde yok, bu maçta oynayabilir. Yanındaki isim soru işareti… Sivok, japon kale oynarken bile kırmızı görme potansiyeline sahip bir adam; onu mutlaka bu maçta oynatmamak gerek… Eğer Aurelio kupada stoper düşünülüyorsa, Toraman’ın yanına yazılıp, test edilebilir. Ama ben o testi Furkan üzerinde denemek isterim. Kısa bir savunma olur ama; yine de Toraman – Furkan’ı denemeye değer… Bu gözler, bir Sami Yen deplasmanında Koray - Baki tandemini bile gördü... Belki duran toplarda kısa kalınır, ama alan savunmasıyla bu dert daha aza iner. Bilmiyorlarsa, A2 takımı oyuncularına sorsun ağabeyleri. Onlar öyle savunuyorlar...

Ernst’in finale yetişmeme olasılığı var anladığım kadarıyla. O yüzden uyumlarına bakmak adına Necip’i Fernandes’in yanına yazmak gerek… 60’da falan çıkarılması şartıyla, finalde 11’de olacak oyunculardan; Bursa karşısında da “oynatılsın” diyeceğim isimlerden biri Necip’tir. Diğerleri Bobo ve Simao…Bobo, oynadıkça açılan bir oyuncu. Finale daha form tutmuş bir şekilde çıkması için, bu maçta oynamalı; zaten başka forvet de yok. Simao da Quaresma’ya göre daha akıllı bu konuda, finali düşünüp kendini heder etmez… Ama onunda belli bir dakikadan sonra Rıdvan’la değişmesi şarttır.

Bu kadroda olmayı son performansıyla hak edenlerden Volkan Ekici ismini maalesef göremedik. Sanıyorum ki, forvet arkası bölgesinde Onur oynatılacak. Ancak Volkan kanatlar için de alternatif olabilirdi… Neyse buna da şükür diyelim…

Biliyorum, böyle bir kadronun kötü sonuç alma ihtimali var. Ve sırf bu sonuca bakıp, sahadaki genç oyuncular için “cacık olmaz…” diyecek bir kitle de çıkabilir. Ama bu yüzden paranoyak olmaya gerek yok. Malum, Guti’nin ayağına küfreden bir toplumuz… Kim ne der diye düşünmemek, cesaretli olmak lazım. Herkes için en iyisi, bu maça A1.5 tadında bir kadroyla çıkmak olacaktır…

33 yorum:

FeridunBitir dedi ki...

su oguz bir oynasada görsek artik! Birde senin icin cok istiyorum bunu, bir senedir oguz,oguz diyorsun:)

Adsız dedi ki...

aynen benimde merak etim oyunculardan birisi oguz. ama bence hilbert bek ridvan kanat oynicakdir

ederlezi12 dedi ki...

Ya ben şöyle düşünüyorum . Tayfur Hoca yahu 2-3 tane alt yapıdan oyuncu oynartırsam '' Ne Kaybederiz ? '' sorusu yerine '' Ne Kazanırız ? '' sorusunu kendine sormalı ve cevaplamalıdır.

rivaldo dedi ki...

Ben yine bu oyuncuların sadece kadroyu doldurmak adına götürüldüğünü düşünüyorum.Geçen haftaki gibi.Gerçi 3 kaleci almaktan iyidir.

Haftaiçi antremanları takip ettiğim kadarıyla sadece doğukn ve atınç A takımla çalıştı.Atınç olmadığına göre sadece doğukan oynatmak amacıyla alınmış olabilir.Belki bir süpriz olursa Onur da quaresma ya da simao yerşne oynar.
Tahminim;
cenk
ekrem- toraman-sivok-doğukan
necip-aurelio-fernandes
simao - bobo - onur

simao yerine rıdvan girer sonradan.

İnşallah yanılırımda tayfur hoca a2 maçının etkisiyle almıştır oğuz ve furkanı, ekrem yerine oğuz, aurelio yerine furkanı oynatır.

ttarlabasi dedi ki...

Bence sağbekte kesinlikle Rıdvan oynayacak. Maç kadrosuna 5 tane sağbek alınacağına Erkut ve/ya H.Türk alınmalıydı. Bu benim açıklanan kadroyu gördüğümde ilk dikkatimi çeken konu oldu. Onlara bu maçta en azından 20 dk şans verilebilirdi, maçın skoru ne olursa olsun.

Ayrıca, Erhan Güven neden hep 18'de ve H.Türk'e neden profesyonel sözleşme imzalatılmıyor? Bu nasıl bir saçmalıktır?!

Şimdi Orhan Gülle'yi kaptırmasaydık Aurelio'nun yerine oynatmaz mıydık? Necip-Orhan ikilisi ortasahada Beşiktaş'ı en üst düzeyde senelerce sırtlamaz mıydı? Ama geçmiş olsun. Artık önümüzdeki kaçıracaklarımızla ilgilenelim bari.

Bu arada Onur'dan hiç ışık almıyorum. Bugün de aynı çizgisini devam ettirirse önümüzdeki sezon Bank Asya 1.Lig'de devam eder yoluna. Hep bitik.

İyi maçlar.

Adsız dedi ki...

Hasan turk galiba kendisi imzalamamak istemiyor öbür takım arkadaşları imzladi da ne oldu? ordan şuraya kiralaniyorlar kaç yıl boyunca .... bakın Orhan gülle bu sezon 19 maca çıkmış ligde 90dk olmasada zaman alıyor ve mili takıma yükseldi. bizde Necip den başka oyniyan birisi var sanki a2 den tek onur oda kendini gösteremiyor yada pek yetenekli değil .

enorton dedi ki...

Sanırım Beşiktaş taraftarı stada alınmayacak, şehrin girişinde taraftarları durdurmuş polis öyle bekleniyor. Beşiktaş takımı da otelden çıkarılmıyor, gerekli önlemler alındıktan sonra otelden çıkarılacakmış...

Resmen şaka gibi bu güne kadar bu saate kadar önlemini neden almadınız? Ligtv nin dediğine göre stadın önünde 34 plakalı bir araç ateşe verilmiş, nedir bu kin anlamadım gerçekten...

Marka değeriymiş peh! Daha bir maça güvenli şekilde futbolcuları ve taraftarlrı getiremiyoruz...

Cartalete dedi ki...

Maç da iptal edildi, cidden rezalet.
34 plakalı araç yakmak mı? Takım da halen otelden çıkamıyormuş. Görelim bakalım yeni yasalarla ne cezalar çıkıyor...

Adsız dedi ki...

yuh diyorum ya ne oluyor böyle....
ee ne olacak ama simdi mac oynanmicak mis 3:0 bizim mi oliyor mac?
bilen var mi arkadaslar aksama maratonada daha cok var

Adsız dedi ki...

Maçı federasyon iptal ettiği için,maç Beşiktaş hükmen galip sayılmalı.Ama bu kurala göre,bize pek kuralla oynamıyorl bu TFF yönetimi.Bekleyip görmek gerek.Eğer 3 puan gelirse,gelecek hafta Eskişehiri yenip, Anteple 4.lük maçına çıkarız gibime geliyor.Umarım kupayı alırız yoksa hem Avrupa hem de gençleri oynatmak riske girecek.

İhsan

Adsız dedi ki...

orhan gülle güzel bir sut yapdi... orhani cok basimizi articak...

Cartalete dedi ki...

İbrahim Yazıcı da "güzel" kafasıyla çıkıp, mağdur olan tarafı Bursa ilan etti :)

O değil de ben Oğuz kadar bahtsız bedevi görmedim. İhsan'ın dediği gibi, kupa kazanılsın bari de kalan 2 maç "keyif maçı" olsun...

rivaldo dedi ki...

Oğuzun A takımda ilk kadroya girişiydi galiba.Cidden büyük şanssızlık.

Olaylar için yapılacak fazla yorum yok aslında.Zaten fotoğraflara bakarsak olay çıkaran grubun yaş ortalaması 16-17 yi geçmez.Bu çocuklar futbolu hangi amaçla takip ediyor bunu sorgulamak lazım.

Lige bakarsak bu olay olası kupa mağlubiyetine karşılık 4. lük şansımızı açabilir.(puan silinmesinden falan bahsediliyor.)

rivaldo dedi ki...

Tiganada istifa etmiş.Tayfur hocayı desteklerim normalde, ama tiganayı beşiktaşın başında özellikle önümüzdeki yıl görmek isterdim.

Adsız dedi ki...

----------------cenk--------------
ibrahim t.----serdar k.---ersan g.---ismail
-----------necip---ferandes---------
quaresma----------------------simao
-----------forlan--nilmar------------

ah be ne güzel olur

enorton dedi ki...

Necip kupa finalinde yok :(

Cartalete dedi ki...

Enorton,

O nerden çıktı yahu, otobüste mi sakatlanmış? :)

Rivaldo,

Valla ben de çok isterim...

Adsız dedi ki...

necip nasil yok ?
bakiyorum da hic biyerde bu haber yok, insallah yanlis bilgi almisindir

aquila dedi ki...

şu saatlerde bursa maç yazısını beklerken, taktik ve sonuçtan ziyade süre alan genç oyuncularımızı konuşurken ve az da olsa ibb finali hakkında görüşleri okurken zamanımı geçireceğimi düşünmüştüm. ama şu an arafa düşmüş gibiyim:)

enorton dedi ki...

Yanlış bilgi kusura bakmayın... Oynayacak inşallah :)

Salağın birisi Necip bu maç kart cezalısıydı, bu maç iptal olduğuna göre ilk maç olan kupa finalinde cezalı olacak dedi. Birden atladık tabi :) Halbuki cezası geçen haftaydı...

enorton dedi ki...

@Rivaldo, @Cartalete

Abi daha önce aynı göreve gelip başarılı olamamış birisini yeniden getirmeyi gerçekten anlamıyorum. Hagi bu sezon GS nin başına geldiğinde bunu GSli arkadaşlarıma da söylemiştim...

Cartalete dedi ki...

İşte mesele şu ki; Tigana bence gayet başarılıydı :)

Berbat bir kadroya sahipti (özellikle defans olarak) buna rağmen modern bir futbolla takımı 2. yaptı, son ana kadar şampiyonluk şansımız sürdü.
Arada kazandırdığı gençler cabası...

Ki o zamanlar alt yapıdan bu kadar sağlam adamlar da çıkmıyordu açıkçası.

BJK4EVER dedi ki...

Keske Tigana geri gelse. Kurdanina kurban.

borasahin dedi ki...

Tigana bence de basarisiz degildi, basarili olarak dusunulebilir mi diye soruldugundan bence kendi capinda basariliydi, kalmasini isterdim fakat Tigana kendisini basarisiz kabul ediyor, bunu da unutmayalim.

Berbat bir defansa sahipsen o bolgeye transfer yapman lazimdi. Tigana'nin sezon basi transfer politikasi eksikti. TR'de o zamanlar da gecerli olan, simdi de gecerli basit bir formul var: 2 yerli stoperle hicbir yere varman mumkun degil. 2 yabanci stoperle oynamak Allahin emri gibi birsey. 1 yerli + 1 yabanci takimin genel durumuna yerlinin kapasitesine bagli olarak degisir. Besiktas o devirde Ricardinho pesinde ya da bir sol bek pesinde kosacagina stoper almaliydi.

enorton dedi ki...

2006-2007 sezonunu askerlik, yeni iş ve aile sorunlarım nedeniyle fazla takip edemedim. O yüzden oynadığımız futbolla ilgili pek fazla şey söyleyemeyeceğim ancak şu var. tigana bir sezon önce sezon ortasında geldi. Bu süreçte çalışan diğer hocalardan Bosque, Schuster ve E. Sağlam'dan farkı da bu. Takımın başına geldiğinde takım zaten ligden kopmuştu, üstünde baskı yoktu ve denemeler yapabilirdi. O sezon çöp olduktan sonra transferler, yeni sezona hazırlık, kamp vs hepsinde en baştan görevliydi. Dediğim gibi o sezonu kendi sorunlarım nedeniyle pek takip edemedim ancak 61 puanla ikinci olmuşuz liderin 9 puan gerisindeymişiz ve bir haftalığına bilse hiç lider olmamışız. Son ana kadar şampiyonluk şansımız sürdü demek biraz iyimser olmuş :)

Takım 43 gol atıp 32 gol yemiş sadece 11 gol averaja ulaşmış. Taraftarın çoğunun (mesela ben hariç) kabul ettiği şekilde Mustafa Denizli nin oynattığı "güdük" futbolla ilk sezon 60 gol atıp 30 gol yemişiz averaj 30, ikinci sezon yani 4. olduğumuz geçen sezon 47 gol atıp 25 gol yemişiz averaj 22. 64 puan toplamışız. Modern futbol bu ise ben anti moderni tercih ediyorum :)

Başarı başarısızlık kişiden kişeye göre değişir tabiki, bazılarına göre Denizli iki kupalı şampiyon yapmasına rağmen başarısızdır bazılarına göre Schuster Tigana hatta Del Bosque bile başarılıdır. Bence mesela takımı rekor puan rekor golle ikinci yapan Rasim Kara da başarılır.

Son tahlilde ben takımı şampiyon yapamamış birisinin takımın başına yeniden getirmektense yeni bir isim getirmeyi tercih ederim.

Cartalete dedi ki...

Kezman'ın golüyle yenildiğimiz Fener maçına kadar şans sürdü, o maç kazanılsa 2'li averajla lider oluyorduk... Ciddi eksikler vardı o maçta. Bobo sakatlıktan yeni çıkmıştı, 2. yarı girdi. Ricardinho onca desteğe rağmen yalan oynamıştı falan. Kaybettik, fark 6'ya çıktı. Son hafta 9 oldu doğal olarak.

Beklerde Baki ve Mustafa Doğan vardı düşün. O kadroyla hiç bir futbol tarzı, atılan gol barajını geçirmezdi zaten.

Bence eldeki kadroyla CL vizesi almak ve üzerine Türkiye Kupası'nı kazanmak gayet başarıydı. Bunu yaparken, uzun vadede yarar sağlanacak Mehmet Sedef, Burak Yılmaz, Bobo, Serdar Kurtuluş gibi isimlere kat ettirdi. Sonra sırayla hepsini iç ettik, orası ayrı tabi... Sıra Bobo'da işte :)

enorton dedi ki...

O dönemi araştırırken Jokond'un aşağıdaki yazısına ve starks'ın bu yazıya yaptığı şu yorumu buldum. Bunu şunun için yazıyorum, Beşiktaşlılarda genel olarak hepbir geçmişe özlem var. Mesela Holosko oynar herkes küfür eder, sonra sakatlanır 3-4 ay oynamaz. Holosko yu çok özledik diye topikler açılır, o olsaydı şöyle oynardık, şu kadar gol atardı denilir. Sonra holosko iyileşir ve yine küfür yer :) Bunu defalarca Delgado, holosko, ekrem ve son olarak da Sivok da yaşadık. Aynı şey hocalar için de geçerli bence, Schuster ayrıldıktan sonra Toschak gelsin diyenler bile vardı. Eskilerin (futbolcu -hoca) hep iyi tarafları aklımızda kalıyor. Bu iyi bişey mi kötü bişey mi bilemiyorum. Ancak Tigana için de genel olarak olumlu hava var gördüğüm kadarıyla, tiganaya eleştirel yaklaşan bu mesajı paylaşayım dedim. Tabiki bunlar doğru olmayabilir, katılmayabilirsiniz insafsız da olabilir ama okurken o dönemi hatırlayacaksınız. En azından bende öyle oldu...

http://eksibesiktas.blogspot.com/2009/05/can-tigana.html

Cartalete dedi ki...

Yazıyı henüz okumadan belirteyim; "kör öldü badem gözlü oldu" olayı vardır bizim camiada gerçekten. Ama bu genelde, hakikaten zamanında kıymet bilmeyenlerin başına geliyor...
Şahsım adıma, Tigana'yı Beşiktaş'ın başındayken severdim; gitmesine üzülmüştüm. Eminim bugün Tigana diyen herkes, zamanında da o tutumdadır.

enorton dedi ki...

Özellikle yazının altındaki Starks'ın eleştirilerin jokond'un kine göre bence daha iyi eleştiriler. Yorumu buraya kopyalayayım dedim ancak çok uzun olduğu için "HTML'iniz kabul edilemez: En fazla 4.096 karakter olabilir" hata mesajını aldım. Ordaki eleştirilerin çoğu TD yetilerinden çok Tigana'nın davranışları, duruşu ve açıklamalarıyla ilgili. O dönem askerde olduğum için bunların hiçbirini bilmiyordum mesela, gerçekten ilginç açıklamalar yapmış. Özellikle İbrahim Kaş'ın eşofmanı yüzünden oyuna giremeyip elendiğimiz maç sonu açıklaması;

http://www.milliyet.com.tr/2006/12/15/spor/aspo.html

enorton dedi ki...

@borasahin

Sanırım önümüzdeki sene de defans tandeminde 2 yerli ile oynacağız. Egemen'den sonra Bursaspordan İbrahim Öztürk ile de anlaşmış yönetim. Sivok + para verilecek diye konuşuluyor. Eğer doğruysa bence çok kötü olmuş. 27 yaşındaki çek milli takım stoperini üste para vererek gönder, karşılığında 29 yaşında ne olduğu bilinmeyen birini al!

Cartalete dedi ki...

Bir TRT muhabiri yöneticilere sormuş, Sivok takası yalanlanmış. Hatta "yok Quaresma'yı da veriyoruz, Sivok az gelir..." diye ti'ye almış :)

enorton dedi ki...

Valla bu yönetimden herşeyi beklerim ve hiçbirşeye şaşırmam. Sabah sitelere baktım transfer haberlerine Maicon, Kaka ve Hamit in isimleri geçiyor. Akşam tekrar bakıyorum, İbrahim Öztürk Beşiktaşta :)

borasahin dedi ki...

Walla bence de bu kulupteki yonetimden hersey beklenir. TR'nin en kotu yonetilen futbol kulubu oldugundan zerre suphem yok. Avrupa'nin coplugu olmus.