İyisiyle Kötüsüyle

Kurtuluş Savaşı zamanında değişmesi gereken çok şey vardı. Hem işgalden kurtulmak, hem de kalıplaşmış bazı şeylerde devrim yapmak gerekiyordu… Halkın kafasını karıştırmamak için, çok iyi bir stratejiyle önce birlik beraberlik kurulup; işgalden kafa kaldırıldı, sonra devrimler yapıldı…

Şöyle sezona ufak bir dönüş yapıyorum; Beşiktaş en başta bu sıralamayı doğru yapamadı galiba… Her şeye rağmen Schuster güzel tercihti, oynatmak istediği oyunu sevdik; geldi diye de pişman değilim. Ancak bunun yanında “isimli” transferler, aynı zamanda hedef çıtasını da yükseltti; hem Beşiktaşlı’nın, hem de takımın kafasını karıştırdı… Raul'ların, Robinho'ların havada uçuştuğu dönemde, Beşiktaşlı'nın Bobo'ya küfretmeye başladığı daha ilk günlerden bu tehlike çanları çalınıyordu aslında. Buna hem yöneticiler, hem de medya dur demedi; aksine işler daha da körüklendi. Hem taarruz, hem devrim aynı anda gitmedi sanki...Beşiktaş’ın iç sahada çok başarılı olduğu sezonlara bakın; kadro olarak bir beklentisi bulunmayan, ancak taraftarın takımıyla birlikte “zoru başarma” güdümlemesiyle hareket ettiği, “gel bu sene son verelim dertlere” dediği günlerdi… Mustafa Denizli’nin ilk yılında, Tigana’nın Kezman’ın golüyle şampiyonluğu kaçırdığı sezonda olduğu gibi.

Sanki sene başında beklenti yükseltilemese; yabancı transferinde de genç ve takım oyuncularına yönelip, hem alt yapıdan hem de gurbetten gelen yerlilerle bir karma yapılsa; “yakın zamanda geliyoruz, ama şimdi değil…” gibi bir akımla, Schuster’in yerleştirmeye çalıştığı devrimler gerçekleşseydi ve bugün eksik kalan yerlere, hedefi büyültecek isimler alınmaya başlansaydı daha güzel olurdu sanki…

Sonuç olarak durum garip bir yere gitti. Bugün de, ilk günlerin coşkusunda bir maçla sezon resmi olarak sonlandı; Beşiktaş 5.liğe sabitlendi… İyisiyle, kötüyle bir sezon daha geçti. Gündüz saatlerinde takımda kalacağı kesinleşen Tayfur Hoca için “seneye şöyle oynatma” diyebileceğimiz bir veri de yok elde. Bekleyip görelim, hayırlısı olsun… Ama bana bu seneye de iyi bir planlamayla giriliyormuş gibi gelmiyor. Yine de “bekleyelim”, karamsarlık bir şey kazandırmaz insana sonuçta…

Maçla ilgili söylenecek çok şey bulamıyorum. Geçmişte söylenenlerle aynı; Fernandes bu takımın bünyesinde kalmalı düşüncesindeyim. Görülüyor ki, “sen bu takımın adamısın!” havasını yiyince daha da iyi oynamaya ve işini sıkı tutmaya başlıyor. Beşiktaş tarihinde her hangi bir ortasaha oyuncusundan (net ortasahalardan ama; Sergen falan demeyin) böyle bir slalom golü görmüş müdür?

Necip, benim için takımın en değerli, iyi oyununu en normal karşılayacağım oyunculardan biri… O yüzden ona, bu maçın özelinde de söyleyecek söz bulamıyorum. Hemen her maç net ve istikrarlı oynuyor. Hücuma bindirmelerine de yavaş yavaş ısınıyor, yakında “al-ver”ler sonucu gol bulacaktır mutlaka…Henüz bu kategori için çok genç ve tecrübesiz olmasına rağmen, “A2’den oyuncu yazarken, elinizi korkak alıştırmayın” dedi Atınç performansıyla… Diyelim bu Atınç değildi de, gelecek sene için transfer edilmiş, özel bir izinle bu maçta oynatılmasına izin verilmiş bir yerliydi… Ne denir? Nokta transfer…

Rıdvan benim için bir sağbek değildir, zaten sakatlığından sonra o bölgede 1 dk oynamadı… Bugün yine (direkten dönen pozisyon başta olmak üzere) kademe hataları yaptı. Gereksiz şekilde önde pres uyguladı, zamanı olmasına rağmen alanına dönmedi vesaire… Dikkat çektiği konular sabit; topla güzel driplingleri… O yüzden, oynarsa kanat oynamalıdır bence. Alttan bir sağbek çıkacaksa o da Oğuz’dur. Antep’te oynarsa farklı görür, daha detaylı konuşuruz… Bugün yine sık sık yere kapaklanan Ekrem'i değil de, Caner' Turp'u sol bekte görsek; küme falan düşmezdik herhalde?

Guti kafasındaki belirsizliği atmış belli ki… Bugün, ilk yarıdaki performansına yakın bir oyun; ya da yakın bir “arzu” ile oynadı diyebiliriz. Ancak kendisi ideal bir 4-2-3-1 on numarası değildir. Kalacaksa (ki öyle görünüyor) sezon başında olduğu gibi, hatları birbirine yakın olan 4-3-3’ün içersinde kullanabilinir. Keza Fernandes de, gelecekse Forlan da; bu yapıya daha uygun oyunculardır…

“Simao – Quaresma ne olacak?” şeklindeki sorulara, ben de “58 resmi maç!” diye cevap verebilirim… Aşağı yukarı yine bu rakamı bulacak Beşiktaş gelecek yıl da. 25’i Quaresma’ya, 33’ü Simao’ya yazılır… Zaten gelecek yıl ideal bir takım düşünülüyorsa; mutlaka sağbeke ve stopere yabancı yazılmalıdır en başta. Bu da, Necip haricinde ilerideki 6’lıda bir yerli gereksinimini daha ortaya koyuyor. Yani bir tarafta Quaresma ya da Simao varken; diğer bölgede yerli bir uzak forvet şart. Pektemek güzel olur… “Holosko karşılığında bir miktar parayla birlikte İskender’i versinler” önerim de sürmekte. Ali Kuçik’le buradaki rotasyon tamamlanır…

Neyse, sezon öncesi plan yazma hevesim kabardı; onu ayrı bir konuda toparlarız…


17 Mayıs 2011

66 yorum:

aquila dedi ki...

öncelikle tayfur hocaya(daha önce herhangi bir takım çalıştırmamasından mütevellit soru işaretlei olsa da) ve bizim için hayırlı olsun diye başlayalım.

bu maça gelince de maçın pek bir önem arz etmemesinden dolayı çoğu zaman takım olarak aksaklıklar meydana geldi( yediğimiz golde sivok ve rıdvanın adam kovalamaması ve yenmemesi gereken bi gol), alıştığımız q7 (soldayken özellikle, rakibi eksiltip kaçan simao, ekrem vs. görmeyip kaleyi yoklaması) ve her ne kadar iyi niyetiyle oynasada ekremin bulunduğu bölgeden rakibin maden bulmuşçasına hücum etmesi...

olumlu yönden bakacak olursak atınç'ın soğukkanlılığı ve topu şişirmeme ve q7 nin istediğinde arkadaşlarını pozisyona sokabilme (necip'in topsuz koşusu ve kötü bi son vuruşu), onur'un boştaki oyuncaları yek pas özelliği benim için önemliydi.

ayrıca defanstaki oyuncularımız ne kadar bedbaht bir sezon geçiyor ise son orjinal stoper sivok da sakatlanınca ve simao ile q7 cezalı durma düşünce haftaya antep önünde volkan ve furkan kadroya girecektir diye tahmin ediyorum.

Kadir dedi ki...

Merhabalar.Bloğunuzu sürekli takip ediyorum.Yazılarınızı zevkle okuyorum.Bir kaç şey hakkında düşüncelerinizi merak ediyorum.
1)Tayfur Havutçu ile yola devam edilmesi ne kadar doğru sizce?Tayfur Hoca; Quaresma,Simao,Guti gibi dünya çapında kariyer yapmış oyunculara söz geçirebilir mi?Bir otorite zaafı yaşanması söz konusu olabilir mi?
2)Guti bu fizik gücüyle bize ne kadar faydalı olabilir?Sizce kalması doğru mu?
3)Almeida'nın gönderilip Forlan'ın transfer edileceği söyleniyor.Forlan'a kötü futbolcu dersek çarpılırız tabi ki ama bizim ihtiyacımız olan bir forvet tipi mi sizce?
4)Onur Bayramoğlu hakkındaki düşüncelerinizi merak ediyorum.Eskişehir maçında oyuna girdikten sonra gösterdiği performans etkileyiciydi.Özellikle pas yüzdesi çok iyiydi.Sizce ilerleyen zamanlarda oyun kurucumuz Onur olabilir mi?

Feridun dedi ki...

Madem yerli olacak keske sifo gelseydi takimin basina. Bugün neden daha fazla genc oynamadi anlamakta zorluk cekiyorum, mehmet a. girdi sinirim tepeme cikti yine!

Adsız dedi ki...

Eline sağlık..Dediğin gibi sezon planlaması yine yapılamıyor gibi..Dün Mete Düren'in açıklamalarını izledim: Fernandez'in bonservisi çok yüksek kesin olarak kalmayacak diyebiliriz" dedi.Arkadaş ihtiyacın olan bölgeye basacaksın parayı..Düşeş yıldız bulduk diye takımı şişirmenin anlamı yok. Atınç'ı çok beğendim, Metin Tekin'in de dediği gibi biraz omuz yapar ve daha sert olursa geçit vermez savunmada..Bir de Onur diyorum..Tek topu iyi oynuyor ve üzerinde durulmalı bence..Bir de Düren: "arkadaşlarımız Almanya'ya gidiyor, genç oyuncuların ailelerini ikna etmeye çalışacaklar" dedi. Senin kulağın deliktir:), kimler acaba bu gençler..(MTG)

tannhauser dedi ki...

seyitci takımdan rol çaldı, maça konsantre olamadım ben.

Cartalete dedi ki...

Kadir,

1- Bu soruyu cevaplamak için zamana ihtiyaç var; şimdi ne desek yalan, ön yargı olur...

2- Eğer bu son dönemdeki gibi, derinde savunmalı bir 4-2-3-1 oynarsak; Guti fazla bir çözüm üretemez. Belki üzerimize gelen takımlara karşı ekili olur da, normalde kapalı savunmalara oynandığından forvet koşuları gerekir.

Sene başındaki gibi, 4-3-3'ün içlerinde kullanmak en iyisi. Ama burada da A Planı'da düşünmezdim ben olsam, Fernandes'le devam ederdim. Kalmasına birşey diyemem. Kadroda aynı maaşı alıp, sıfır katkıyla duran var. Duracaksa Guti dursun yani...

3- Forlan her takımın ihtiyacı santrafor tipidir. Barça alsa, niye aldı demem... Ama Forlan gibi oyuncuların performansı, takımın yapısıyla direk paralel. İyi bir yapı kurulursa Forlan sağlam iş yapar, aksi halde Almeida çok aranır.

4- Onur'un bu performansı sürpriz değil. Guti'den sonra pas yeteneği en iyi olan oyuncudur belki kadroda. Biraz güçlense, ortasahanın her bölgesinde, ya da sol yaratıcı forvet modelinde oynayabilir rahatlıkla.


-----


Teşekkürler arkadaşlar yorumlar için.

Adsız dedi ki...

Onur iyi guzelde, okul takimlarinda basket/futbol oynamis ve en ufak bir fitness yapmamis benim bile vucudumun ust kismi daha kalindi bu cocuktan. Dun oyuna girmeden once formasini giyerken gosterdi bir ara kamera, 15 yasinda gelisimini tamamlamamis cocuklar gibi duruyor. Zirt pirt sakatlanmasina sasmamali.
Mufit

Cartalete dedi ki...

MTG,

İsim duymadım, ama güzel bir çalışma... Tabi, sırf populizm sebebiyle Rıdvan'ı takıma alıp, sağbek oynatan bir hocayla bu gençler nasıl aşama kaydeder şüpheliyim.

Cartalete dedi ki...

Müfit,

Eksiği fizik olsun, en kolay halledilebilecek sorun o. Topla münsabeti, oyun zekası iyi olsun da...

Zaten yakın oynayan, sık pas yapan, güzel bir takımda top %65 falan kendisinde kaldığından, fizik o kadar mühim olmuyor.

Mustafa Sarp gibi ortasahalar olmasın da, Onur gibi yetenekli ama fizikman hafif çocuklar otursun kenarda daha iyi :)

rivaldo dedi ki...

@Cartalete

Rıdvanı belkide önümüzdeki sezon kadroda kalıp kalmaması gerektiğini belirlemek için oynatmış olabilir.Oyun içinde çok disiplinsizdi gerçekten.Bu şekilde mevkisi ne olursa olsun üst düzey yetenekleri olmadıkça tutunması zor bir futbolcunun.

Onur maça girdikten sonra gerçekten çok iyiydi.Ortasahada oyunu yönlendirebilecek bir oyuncu.Bir kaç kerede çok iyi top sakladı.Biraz daha dikine oynamaya başlarsa çok daha iyi olur.Eminim temposu arttıkça oda olacaktır.

Almanyada direk gelip alternatif olabilecek oyuncular var.Ama ben genel olarak 92 ve sonrası doğumlu genç oyuncuların geleceğini düşünüyorum.İçlerinde süprizlerde olursa iyi olur:)

Dün Serdal Adalının açıklamalarından yerli bir savunma hattıyla direk kontenjan problemini çözmeyi düşündükleri çıkıyor.Sizce bu ne kadar doğru?.
Bence şuan direk oynatabileceğimiz bir yerli sağbek yok.Necip sayesinde belki burası yabancı olabilir.Ama dolanan isimler stoperlerin türklerden oluşacağını gösteriyor.Eğer sivok gitmeyecekse bencede gereksiz yabancı stoper.Ancak sivok giderse bence iyi bir yabancı stoper alınmalı bu takıma.

Cartalete dedi ki...

Sivok'u yollamanın hiç manası yok, adam daha genç ve 800 bin alıyor...

Serdal Adalı "ihtiyaçlarımız ortada" derken, 350 tane yerli vasat stoperle doldurmayı düşünmüyordur umarım kadroyu. Aralarında bir tek Öztürk'ü beğenirim, Tokak'ı pek tanımam... Öztürk çok maliyetli olmayacaksa gelebilir. Tokak da yatırımdır, bizde genç stoper çok ama olabilir...

Ama A Planı'nda bunların hiç birini düşünmezdim ben olsam. Mutlaka yabancı sağbek ve Ferrari'nin sakatlanmayanını bulmak gerek.

Yabancı - Ersan (ya da Öztürk) gibi bir tandem olabilir...

İki yerlili tandem planı pek içime sinmiyor açıkçası...

rivaldo dedi ki...

İyi bir sağbek için sınırlı sayıda aday var.Yerli olmamalı kesinlikle, yabancı olarakda ınırlı sayıda seçenek var.Gerçekten merak ediyorum kim olabilir.
Kemal Tokak iyi bir oyuncu.Ama bahsettiğiniz düzende tandemdeki ikinci stoper olabilir sadece.Ferrarinin sakatlnmayanı değil.Luisao ismi geiyordu, isabetli olur.

rivaldo dedi ki...

Bu arada Roland Kochdan bahsediliyor.Tayfur hoca kaliteli bir teknik ekiple başarıya daha yakın olabilir.Zagoda bu konuda değerlendirilebilir.

Adsız dedi ki...

dün ridvani izlerken akilma birsey geldi bu konuyla ilgili düsüncenizi almak isterim.
erkan kas da sag bek oynar mi?
hiz var ve fizik olaraak cok iyi durumda. bu ikisii ridvanda dün eksikti bence hem hizi yetmedi hemde gücü yetmedi.
siz ne dersiniz erkan oyniyabilir mi sag bek?

Cartalete dedi ki...

Yok yahu, Erkan'ın hiç alakası yok sağbeklikle :)

Ozan İpek model bir sol kanattır o. Yani pres gücü iyidir de, öyle taktik savunma yapacak kadar disiplini yok. Solbek de olmaz yani bu saatten sonra.

enorton dedi ki...

Erkan demişken, dün bizden giden Erkan Zengin'i çok beğendim. Denizli döneminde şampiyon olduğumuz sene kocaeli maçının ilk yarısında oynamıştı sadece, başka da şans bulamadı. Sonra Denizli nin ikinci senesinde devre arası kampında hazırlık maçında oynadı, orda çok beğenmiştim ama 2gün sonra adamı kiraladılar. sezon sonunda da nerdeyse bedavaya verdiler...

ttarlabasi dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
BJK4EVER dedi ki...

Cartalete, bence Forlan tek forvetli sistemde is yapamaz. Ideal yapi bence Almeida, arkasinda sahte 9/serbest olarak Forlan olacaktir, fakat Almeida'nin gidecegi soyleniyor. Sence yonetim ne yapar ve ne yapmali Almeida giderse, Guti'ye guvenip Forlan ile devam mi eder yoksa bir ekstra forvet daha alinir mi?

Cartalete dedi ki...

Hem Almeida satılır, hem de Bobo ile anlaşılamazsa bence Forlan'la birlikte bir forvet daha gelir.

Bir de genç kovalıyorlar(Henrique), onu alternatif olarak düşünüyor olabilirler.

Ama bence Bobo da kalabilir hala. Fener'in Lugano'ya uyguladığı taktik yapılıyor sanki. Zaten Lizbon, Beşiktaş'ın önerdiği paranın 3'de 1'ini vermez.

Döner dolaşır "bu saatten sonra maceraya gerek yok" der imzalar bence.

rivaldo dedi ki...

Bence Forlan transferi Pektemekle beraber anlamlı olur.Mustafa Pektemek hem Forlanın forvet arkası oynamasını hemde sağbek ve stoperde yabancı kullanılmasını sağlar.Gelen genç forvette hem forlan hem de pektemeğe alternatif olur.Bence Forlanlı bir sistemde en iyi seçenek bu olur.Mustafa Pektemeğin olmadığı durumlarda oynayabilecek bir yerli kanatla b planıda yapılır.

Böyle bir durumda almeida ya da bobo yabancı sınırı yüzünden 3. alternatif konumuna düşerler.Bu yüzden ikisinin yerine genç bir oyuncu daha mantıklı geliyor bana.

BJK4EVER dedi ki...

Bence Bobo-Forlan kesinlikle uyumlu bir forvet hatti olmaz. Forlan'a ceza sahasi cevresinde duvar olacak, toplar indirecek, ona alan yaratacak, rakibi yildirip pis isleri yapacak bir pivot santrfor sart. Almeida bunlarin hepsini yapiyor, artik olarak iyi bir vurusu var ve golculugu bu sene fena olmayan kaliteli bir oyuncu. Almeida giderse cok buyuk kayip olur bizim icin.

Cartalete dedi ki...

Aynen öyle, yazıda da aynısından bahsettim.

Quaresma - Forlan Pektemek

Simao - Henrique - Ali Kuçik

Adsız dedi ki...

egemen korkmaz hakkında ne düşünüyorsunuz. ibrahim öztürk'ten daha iyi değil midir?

Adsız dedi ki...

lig bitti ve maç başladı... futbol dünyamız sahadaki maçın pabucunu dama attı son yıllarda, trasferlerle şekillenir oldu...Parayı basan alkışı alıyor...Fayda, katkı, takım, hele takım ruhu çoktan eskidi...transfer sezonu, kötü yöneticilerin, gazete sahiplerinin, müflis tüccarların imdadına yetişiyor neyse ki...Bize de futbol menager oynamak düşüyor...

Ben de kendi payıma oyuna katılıyorum...Ne kadar kredim varsa hepsini de tek bir bölgeye transfer yaparak değerlendireceğim izninizle....Takımın çok eksiği var ,bütün parayı aynı yere harcamak yanlış diyorsanız tartışmayşa hazırım...Ben Başkan ve yönetici transfer etmek istiyorum...Öyle karun gibi zengin, elini cebine attı mı 80 milyon dolar çıkartanlarından değil ama..evet param Barca yönetimini getirmeye yetmez ama şöyle Braga nın, porto nun, dinomo kiev in, sakhtar ın yöneticilerinden birini getirsek diyorum...Klüp birilerinin mülkü olmadan , milyonlar havaya uçmadan...Beşiktaş Avrupa nın veteranlar takımı olmadan. Ufku, vizyonu olan,en azından bakkal muhasebesisini yapabilecek,5 yıl sonrasını düşünebilen, hayelleri olan bir yönetim...Ne dersiniz...siyah beyaz

Cartalete dedi ki...

siyah beyaz,

Keşke sahte 9'a Messi'yi transfer etseydin, zira daha oluru olan birşey olurdu :)
Maalesef hepimizin dileği bu olsa da, kalıplaşmış şeyler değişmiyor. Genel kesimin de, futbolu yönetenlerinde bu tarz yönetimler işine geliyor...

Ben zaten ezelden beridir "paralı yönetici" istemem. Beşiktaş'ın parasını doğru yöneten yönetici isterim. Gerekirse başkan hariç, tüm yetkililer maaşlı, aklı başında, plancı insanlar olsun...

Yarın, " eldeki tüm yabancıları satıyoruz; geleceği olan ve henüz saklı olan yeteneklerle yola devam ediyoruz; alt yapıdan da bu yola kaldırımlar döşüyoruz " dense, havalara uçarım.

Ama düzen bu değil, Braga'dan istediğini seç; yarın Beşiktaş'a gelsin yankı uyandırmaz. Muhtemelen o takım oyuncusu olur, 2 güne "bunlardan bank asyada 8934 tane var" denir falan.

Bu yazının başında dediğim gibi; devrimle kapitalizmi karıştırdık sene başında. Keşke sadece devrim yapsaydık.

Ama bunlar hayal. O zaman bize ne kalıyor? football manager oynar gibi yorum yapmak... Aksi halde hiç konuşmamak. Futbolu ve Beşiktaş'ı seviyoruz, o yüzden üzerine konuşulacak zemini kendimiz hazırlamak en güzeli...

(özlettin)

aquila dedi ki...

@ cartalete

geçen hafta antreman fotolarında mertcanı bolca gördüm ve hakkında net bi fikrim yok. gerçek anlamda mevkisi neresidir, nerede faydalı olur?

bir diğer merakım u18 de (resmi sitede görünen) bulunan oyunculardan sadece cankurt son a2 (kartal) maçı kadrosunda şans buldu. buna rağmen recep akkemik, metin sevinç gibi oyuncular son maçlarda kadroda daha çok yer aldı. u17 deki oyuncularımız taktik, teknik olarak daha mı ilerideler, yoksa şampiyon olduklarından dolayı ödüllendirikleri mi için kadroda yer aldılar? alt yapı hocaları türkiye ve özellikle de yönetim gerçekleri açısından başarılı olmak için mi yoksa a takıma en hazır, verimli oyuncu yetiştirmek için mi kadro belirliyorlar? bu konularda bilgin, tahminin varsa ve paylaşırsan sevinirim.

not: çok fazla soru içeren bi yorum oldu farkındayım ama herhangi bir algoritma yoktur. arz ederim:)

ederlezi12 dedi ki...

Ben açıkçası Tayfur Hoca konusunda karamsarım . Bunda mevcut yönetim anlayışının , camianın bürünmüş olduğu yeni ruh,karakter , son iki sezon başarısızlığı üstüne gelebilecek yeni erken başarısızlıklasılığı gibi etkenler mevcut. 2+1 yıllık anlaşma 2+1 aylıktan öteye gitmez.

Sonra da dünya çapında Beşiktaş'a yakışacak hoca arayışları başlar.Bir sezon daha çöpe atılır.
Benim pek umudum yok umarım işler yolunda gider.

tannhauser dedi ki...

@cartelete: siyah-beyaz braga'dan oyuncu değil de komple yönetimi getirmek istiyor sanırım :) e biz kime "şımart bizi başkan çıkar bizi baştan" diye pankart açacağız o zaman.

schuster rıdvan'ı gönderdiğinde burada konuşulanları ve cartelete'nin söylediği bazı şeyleri hatırlıyorum. karakterden gitmesi lazım. hani adam karakterini oyuna yansıtmaz da bir miktar tolere edersin ama eskişehir maçında yardıma gelen necip'in kademesine geçeceği yerde "sen alamazsın o topu deyip necip'in önüne geçmesiyle kalemizde bir pozisyon gördük. pozisyon önemli değil de orada necip'in önüne geçerkenki zihniyet benim için rıdvan'ı bitirdi. parasını biz vererek ibb'de oynatsak hiç içim yanmaz.

yapılan yapılmayan transferler bir yana transfer dedikodusuyla gündemde kalan beşiktaş'tan fena halde sıkıldım.

bir de eskişehir maçındaki penaltı poziyonunda tiago'nun q7'ye "başlayacam oynayacağın topa, madara ettin lan bizi" dercesine topu yumruklamasını bir ben mi fark ettim yau :) adamcağız dehşetli küfür etti.

Cartalete dedi ki...

aquia,

A2'ye yükselme anlamında belli bir sıracılık yok aslında. Yeteneğiyle bağırsan isim bir anda A2'de beliriyor. Erkut u16'dan direk olarak yükseldi diyebiliriz mesela...

Cankurt uzun zamandır hakediyordu. Muhtemelen seneye A2'de onu göreceğiz; Furkan - Atınç ya a takımda kalır ya da kiralanır.

u18'den Ali İhsan'ı da ben A2'ye yükselir diye bekliyordum. O süpriz oldu diyebilirim...

Altay maçına çok ofansif kadroyla çıkmışız bu arada. Defansın da uyumsuzluğu eklenince sonuç normalmiş :)

Özellikle u18 takımı, maçları direkt olarak kazanmaya oynuyordu gördüğüm kadarıyla. u17 de öyle... A2'de ise oyuncu kazandırma birinci planda gibi. Bu sebeple, o kategori için çok genç oyuncuları görüyoruz.

tannhauser,

Biliyorum, ama orada Braga final oynamasına rağmen; oradan kimi alırsan al Beşiktaşlı'da yankı uyandırmaz demekle; aradaki futbola bakış farkına dem vurmak istedim :)
Genel olarak transfer kültürümüz bu değil çünkü, sadece yönetimin değil.

Şu Bobo bile kendini taraftara, basına kabullendirene kadar neler çekti.

Cartalete dedi ki...

BJK4EVER,

Ben zaten Bobo - Forlan'ı beraber oynatmadım. Eğer sistem 4-2-3-1 olacaksa dediğin doğru; her türlü kanat ağırlıklı sistemde Almeida arkası Forlan daha olumlu olur.

Ancak ben 4-3-3'de ısrarcıyım. Forlan'ın skor yükünün hafifletilmesi konusunda ise, kenar forvetlerden birini Pektemek yapıp çözmeye çalışırım.

tannhauser dedi ki...

@ederlezi12: haber1903'te yok mourinho'nun yardımcılarından iki tayfur'a yardımcı olacak, çete olacağız, porto'nun hocası da mourinho sayesinde başarılı gibi haberler var. iyimser bir görüntü çizilmeye çalışılıyor. tayfur büyük kumar. üstelik de koyduğundan fazlasını kaybetme ihtimali var. ama yine de iyimserliği kaybetmemek lazım.

bu arada nihat'la da anlaşılmış, bedelsiz serbest kalmış. her ne kadar sinirlendirmiş olsa da bizi, umarım iyi işler çıkarır. burada neden olmadığını görür. hatalarını kabullenir. ya da en azından üstü kapalı ifadelerle kulübe çamur atmaz.

ttarlabasi dedi ki...

Beğenmediğiniz "Mehmet Ekici" Werder Bremen'de.

Ayrıca:

"beşiktaş valencia kulübü ile fernandes konusunda anlaşma sağlayamadı ! fernandes'e inter talip." kaynak: ertem şener

Adsız dedi ki...

4-3-3un idealinde bir uzak forvet olmasi sart gozukse de, ben yaraticilik sikintisi yasayacagimizi dusunuyorum. 3 saglam ortasahanin onunde Simao ve Quaresma kaleye daha yakin oynayabilirler ve topsuz kosularinin eksikligini, yaraticiliklari ve delicilikleriyle fazlasiyla kaparlar diye dusunuyorum. Tabi boyle bir durumda orta forvette gol orani yuksek bir oyuncunun onemi artiyor. E oraya da Forlan geliyor, daha ne olsun. Guclu, iki yonlu ortasahanin onunde (gonlumden gecen savunma onu Ernst iclerde Necip ve Fernandes) Simao-Forlan-Quaresma uclusu bence kesinlikle yeterlidir.
Ulas

enorton dedi ki...

Seneye Forlan ile Q7 kavga etmezse ben de bişey bilmiyorum :)

Cartalete dedi ki...

Beğenmemezlik öte, bazı özelliklerinde kuşkular ve daha çok "Ekici buraya gelmezlik" söz konusuydu Toprak. Gelmez de zaten... Real'de 2 Türk var, ortak paydaları Bundesliga'da kendilerini kabullendirmeleri.

Ekici direk oynayacağı takımları orada bulurken, yükselme evresindeyken; bu keşmekeşin içine kendini niye atsın?

Enorton

Tamam da, biraz iyimser olun yahu :)

Sezon ortasındayken, sonundayken zaten yeterince karalar bağlıyoruz. Daha kafadan o ona dalar, şunu yapar falan. Gelsin izleyelim , bakalım ne olacak...

enorton dedi ki...

Son maçta özellikle Almiedaya dikkat ettim ve resmen acıdım adama... Adam her seferinde müthiş koşular yapıyor, elini kaldırıyor top istiyor sonra Q7 çalım atayım şut çekeyim derken topu kaptırıyor. Bizim Almeida da kafasını öne eğip yürüyerek geri dönüyor. Hem dışarıda arkadaş olmaları hem de Reale gidecek olması yüzünden fazla sallamıyor bence. Aynı şekilde ilk yarıda da Bobo Q7 ile atışmıştı pas olayından, en son da Nihat...

Ama bu sefer Forlan olacak takımda, olay farklı olur diye düşünüyorum. İnşallah bişey olmaz ama olduğunda durum hakime olmak için Tayfur hoca yeterli olacak mı bilemiyorum.

Not: dikkat edenler oldu mu bilmiyorum sezon başı fırtına gibi giren Stoch bir kaç maçta Alex'e pas vermedi diye öyle bir fırça yedi ki Alexten, adam futbola küstü... Daha yeni yeni kendine geliyor :)

borasahin dedi ki...

Cartalete,

Pektemek'i cok tanidigimi soyleyemecegim ama fiziki yapisindan cikardigim kenardan oyuna katilan bir uzak forvet cikma olasiliginin dusuk oldugu yonunde. Aynı seyi Bobo icin de soyleyebilirim. Hani Mustafa belki atletizmin de dolayi daha olabilir ama yine de sanmiyorum. Su anda yapilacak en akillica is eger Almeida giderse yerine onde pis isleri yapacak bir santrafor. En iyi cozum de Pektemek bence.


Forlan Pektemek'in arkasinda yer alip surekli kaleyi dusunur. Q7 kafasina gore takılıp kanat degistirir, genelde sagda kalsa daha iyi diyelim. Arkasina da 3 tane saglam orta saha oyuncusu koyabilirsen kolay kolay yenilmezsin. Bu durumda orta sahadan kosucu ve skor gelmezse takim biraz kabız kalabilir.

Sonra daha ayrıntılı yazmaya calisirim :)

tannhauser dedi ki...

doğmamış çocuğa don biçmek olmaz ama q7-forlan konusundaki muhtemel kavganın sebebi q7'nin egoizmi sanırım. q7 bobo'ya gıcıktı bilindiği üzere. almeida'nın attığı gollerde genelde q7 parmağı var. almeida'ya çalıştığı kadar bobo'ya çalışsa bugün gündemimizde forlan'dan ziyade bobo'yu nasıl takımda tutarız olurdu bence. forlan gelirse saha içinde nasıl anlaşırlar bilemem. ama belirleyici olacağı kesin.

@toprak: ertem şener kaynaklı haberine inanmak istemiyorum :)

tannhauser dedi ki...

ya bir de tuttuğu belli olan bir fernandes'in bonservisini almak için çaba gösterileceğine forlan macerası bana mantıklı gelmiyor. tipik demirören yönetimi tavrı!

işin aslı ben özünde forlan transferine karşıyım. leblebi gibi gol atan hücumcu herkes ister ama forlan-guti-q7-simao'dan hangisini kesebilecek tayfur hoca? dördünü de oynatması durumunda nasıl bir kurgu gelişecek. ayrıca bu dörtlüden birini kulübeye oturttuğunuzda hiçbiri diğerinin alternatifi olamıyor. hani belki simao guti'ye ya da q7'ye alternatif gibi görülebilir de bu dörtlü arasında egosu en düşün olan, kulübede olmayı en az dert edecek olan da simao.

yukarıdaki dörtlüye bir de almeida'yı katın, alın size maçın 70 dakikasında dört kişiyle, 15 dakikasında almeida'nın katkısıyla beş kişiyle, beş dakikasında da q7'nin deparlı top çalma girişimleriyle altı kişiyle savunma yapan bir takım. zaten en büyük derdimiz bu değil miydi? top rakipteyken topun arkasına geçecek bir takım böyle mi kurulacak? üstelik bu hücum hattı bizim ligdeki sekizli savunmalar karşısında pozisyon bulabilmek için yine bek bindirmelerine muhtaç olacak. sağ ve sol beke cyborg filan transfer etmemiz lazım ki dengeleyebilelim.

rivaldo dedi ki...

Henrique haberinde adı geçen bir oyuncu daha var.Mirandanın bonservisi bu sezon bitiyormuş.Yönetimin isteklerine çok uygun bir oyuncu.Ama futbolu nasıldır bilmiyorum.FM de bir ara oynattım Beşiktaşta, sonra yüksek bir ücrete satmıştım.Brezilya futbolunu takip eden varsa bilgi verebilir mi biraz?

Cartalete dedi ki...

Bora,

Aslında aynı şeyi düşünüyoruz. Ben Pektemek'i, Uruguay'daki Cavani gibi kullanalım diyorum. Zaten 3 ortasaha ve nispeten öne çıkıp, alan daraltan bir savunma ile oynanırsa; Pektemek'in koşu mesafesi de azalır.

Zaten aritmetik olarak, Forlan forvet arkası; Pektemek ileri uç gibi gözükür oyun içinde.

Acele etme, yakında yeni sezonla alakalı bir başlık atacağım; oraya dökersin içini. Burada yazık olmasın :)

--

Bu arada Quaresma egosundan çok, futbolda her konuda olduğu gibi "amatör" oluşundan bence o halleri...

Bildiğin sen ben gibi bakıyor maçlara. Hilbert penaltı kaçırdığında herkes alkışlarken , Quaresma arkasına dönüp "senin atacağın penaltıyı da seni de" der gibi söylendi mesela :)

ttarlabasi dedi ki...

Serdal başkan UEFA Finalini izlemeye gider de eli boş döner mi?

Porto veya Braga'dan bir ransfer olacak gibi.. Umarım Braga'nın stoperi Paulao değildir. Kötü adam değil ama gerek yok bence.

enorton dedi ki...

Cartelete son cümlenle gülmekten öldürdün valla beni, Allah da seni güldürsün :)

Cartalete dedi ki...

Fucile gelsin Fucile :)

ttarlabasi dedi ki...

Ben de Fucile gelsin isterim yazacaktım son satıra. Hem çok iyi sağ-bek hem de ikinci(!) Uruguaylımız olsun diye düşünmüştüm. Fakat savunmayı yerlilerden oluşturacağız diyorlar o yüzden vazgeçtim yazmaktan.

Cartalete, "Hamit'i mi Fernandes'i mi isterdiniz takımda" diye bir anket yapsanız sonucunu ne olurdu acaba. Benim oyum Fernandes olurdu.

Cuma akşam 8'e kadar yani bu haftaiçi kesin bir transfer açıklanacak diyorlar. Hayırlısı...

rogerio da silva bobo dedi ki...

Ben Pektemek'in fiziğini beğenmiyorum.Hem en az 5 milyon euro ister Cavcav.Pektemek'in yerine Mevlüt'ü alsak daha iyi olur.Soğukkanlılığı,gol vuruşu gibi özellikleri Pektemek'in gerisinde olsa da piş işleri daha iyi yapabilecek bir isim Mevlüt.Tabi o bizi seçip Türkiye'ye gelir mi bilemem.Bu seneki alamancı gençlerin bizi kaale bile almamasından sonra özgüvenimi yitirdim.

Fernandes'i de kesinlikle istemiyorum.Gelecek sene de 4-2-3-1'i devam ettireceğimizi düşünürsek bize yine Necip'in simetriği olacak sol ayaklı tempolu bir oyuncu gerekir.Quaresma ve Simao gibi defansif zaafları olan bir orta sahaya Fernandes çok lüks kaçar/kaçıyor zaten.

Adsız dedi ki...

bence serdal adali paulaoyu almak icin maci izlemeye giti.
hem sözlesmeside bitiyor.

borasahin dedi ki...

Sunu cok merak ediyorum: Bobo bir kaliyor, bir gidiyor da bu Nobre denilen zat surekli burada. Bu bir skandaldir yaw! Ne performansmis be kardesim, 6 senedir godot'u bekler gibi bekliyoruz.

Santrafor Nobre'nin bir an once hic tartismasiz bir sekilde gonderilmesi lazim. Onun bu sene daha kalacak olmasi dusuncesi bile insanin icini karartiyor.

rivaldo dedi ki...

Gaziantep kadrosu için ne düşünüyorsunuz? Tayfur hoca ısrarlaa oğuzu almıyor antremana.Sağbek de yine rıdvan oynar.Diğer mevkiler için 4-5 tane a2 oyuncusu olacak galiba ilk 11 de.Caner ve Oğuzda olsa çok daha iyi olurdu.

Cartalete dedi ki...

Rıdvan bu maçta önde de oynayabilir. Malum Simao, Q7 tatile gitti.
Son maçta kadroda olmayan gençlerin, Antep'e gitmesini bekliyorum ben. Volkan, Oğuz, Caner, Cumali başta olmak üzere.

Hatta ortasaha, 1 yıl öncesinin Sergenli A2 ortasahası olabilir; Cumali - Necip :) Bir tek Orhan Gülle eksik, orada da Volkan oynar işte.

Adsız dedi ki...

Cartalete, son mac da olsa bizim gibi altyapı sevdalıları için senden leziz bir son mac yazısı bekliyoruz. Resmi sitedeki bugüne ait antrenman fotoları bile beni heyecenlandırdı. Muhammet ve Volkan Ekici de var..Gelsin artık su mac..Muhammet de A takım maclarına hep Antep'te cıkmıs olacak oynarsa..:) (MTG)

Adsız dedi ki...

cumali ne tür bir oyuncudur?
özelikleri nedir?
cumali suan türkiyede hangi oyuncu tipinde, yani oyun sekili olarak kime benziyor?

Cartalete dedi ki...

Bora,

Merak edicek birşey yok aslında, maaşı sebebiyle...
Kimse o paranın yakınını verip almaz, Nobre de kalkıp gitmez. Otursa da aynı parayı alıyor zaten. O yüzden sözleşmesi bitene kadar duracak mecbur...

MTG,

Yeterki Tayfur Hoca bize şevk verecek tatta kadroyla çıksın, umarım beklentilerin karşılığını verecek maç yazısı yazarız sonrasında :)

Adsız,

Cumali, Mascherano diyeyim..

borasahin dedi ki...

Ferrari icin de ayni seyler soz konusu. O da cok para aliyor ama gondermeye calisiyorlar. Nobre'nin de kesinlikle gitmesi lazim.

Adsız dedi ki...

Tayfur,Trt'deki programda Almanya'da oynayıp takımda görmek istediğim birkaç gurbetçi isim var dedi.Kim olabilir sizce ? Mirkan,Deniz Nakı,Taner Yalçın.Bu 3'ü geliyor aklıma.

ttarlabasi dedi ki...

Ferrari ve Nobre de gönderilse yılda 2,5+2,5= 5 milyon euro kar demek. Herhalde Messi'yi getirsen yıllık forma satışından bu kadar kar edemezsin...

Umarım G.Antep maçında Cumali ve Erkut da forma şansı bulur. Gönül isterdi ki H.Türk de oynasın... Cumali'nin önümüzdeki sezon Aurelio'nun yerine kadroda olmasını isterdim.

Son olarak, kimse kızmasın ama ben Oğuz ve Volkan gibi 20 yaş üzeri oyuncuların bu saatten sonra çıkıp da A takımda kendilerini kanıtlayabileceklerini sanmıyorum. Çünkü şu ana kadar 20 yaşından sonra A takıma ilk kez çıkıp da kendini kanıtlayabilenine pek rastlamadım. Onur Bayramoğlu'ndan ise hiç ümidim yok. Umarım yanılırım.

rivaldo dedi ki...

Ben Almanyadan A takım seviyesinden çok daha genç oyuncular bekliyorum.Toprağın yukarıda bahsettiği barış örücü , cüneyt köz gibi.Cüneyt köz dün bayern-zenit hazırlık maçında oynamış.

Caner ve Oğuz bugünkü antremanda yoklardı galiba.Götürcek olsaydı tayfur hoca antremana çağırırdı en azından.Ama nerdeyse tüm prof oyuncular gitse ancak kadro doluyor.Yalnız bir anda böyle bir kadroyla Antep gibi bir takımın karşısına çıkmak zor olabilir.Az da olsa 3. lük şansları var.

Cartalete dedi ki...

.............Cenk

Oğuz - Sivok - Atınç - Caner

.........Cumali Necip

......Hilbert Onur Doğukan


.............Bobo

Başa baş oynarlar bence.
Hele bi giden kadro belli olsun maç önü yazarız gerekirse.

Cartalete dedi ki...

Bu arada Oğuz üniler arası Türkiye şampiyonasındaymış. Alelacele geri çağrılmış.
Necip de bir aralar bu turnuvada oynuyordu. Antep'e gidicek büyük ihtimalle. Hemen hemen bütün prof gençler gidecek gibi zaten.

ttarlabasi dedi ki...

Arkadaşlar yanılmıyorsam dün, Hamit'in Beşiktaşımızla ön sözleşme imzaladığınının ciddi olarak iddia edildiğini belirtmiştim. Duyumcu muhabbetini sevmediğimden vazgeçip sildim sonra postu. Ama incelemek isteyenler aşağıda Hamit'in Beşiktaş ile imzaladığı ön sözleşmeyi bulabilir:

http://i1105.hizliresim.com/2011/5/19/14312.jpg

Bu arada Real'e gitmesine de çok sevindim ve artık Real'in 3 Türklü kadrosuyla oynayacağı maçlarını izlemek için sabırsızlanıyorum.

Bu arada Brezilyalı genç ve bomba bir oyuncu transferinden bahsediliyor son zamanlarda. Bence fon yardımıyla Neymar transferi düşünülüyor olabilir. Süper olur gerçekten.

ttarlabasi dedi ki...

http://hizliresim.com/2011/5/19/14295.jpg

bu daha iyi gibi.

Veysel dedi ki...

Yönetimin transfer etmeyi planladıgı brezılyalı Diego Ribas olabılırmı Wolsburg'dan bıldıgım kadarı ıle wolsburg takımının hocası ıle kavga etmıs ve takımdan ayrılabılırmıs ben onun olabılecegını tahmın edıyorum sızce olabılırmı ?

Adsız dedi ki...

Beyler Paulao'yu beğendiniz mi dünkü maçta ?

Braga maçın genelinde çok geride oynadığı için,ben pek birşey anlamadım.Derinde oynayan takımların stoperlerinin fizikleri genelde çok iyi olur ama aynı zamanda yavaş olurlar,açık alanda çok hata verirler.Paulao da bana böyle bir izlenim verdi.

BJK4EVER dedi ki...

Abi Cavani ile Pektemek ne alaka? Biri duvar olabilen pivot santrfor, digeri hizli klasik forvet oyuncusu. Pektemek olsa olsa Forlan'a alternatif olur, en fazla uzak forvet olur, asla pivot rolunde oynayamaz.

Adsız dedi ki...

Ekrem Dagin sozlesme yeniledigine dair bilgi nerede var acaba?

Cartalete dedi ki...

Uruguay'daki Cavani'den bahsediyorum ben.
Orada 4-3-3'ün kenarlarında, yardımcı santrafor gibi oynadı.

Ekrem daha düşmemiş basına galiba, bilsem söylemezdim.