Sezer Özmen Beşiktaş’ta!

Dün Serdal Adalı’nın konuk olduğu bir program vardı. Yöneticiler bu tip programlarda kesin haber vermezler; zaten bildiğimizi söylerler… Bir transfer haberi yalanlanmıyorsa gerçektir, imza atılırsa olmuştur. Diğer konularda da durum budur; aradaki söylemler sadece klişedir. O yüzden tamamını izlemek pek anlamlı gelmedi, fakat Adanaspor başkanının telefonla bağlanıp “ayar çektiği” bölüme denk geldim…

Kulağıma ilişen ses tonu; beni geçmişteki transfer çıkmazlarına götürdü, bunalıma soktu diyebilirim… Yine bir Anadolu takımı yöneticisinin, bir futbolcusu nedeniyle eli güçlü olmuş, sesi gür çıkıyordu. Belki haklı olduğu konularda vardır, maddi olarak Ersan kurtuluş olarak görülüyordur, bilemem. Ancak sebebi ne olursa olsun, Beşiktaş’ı bu tip para tuzaklarında görmek beni her zaman üzmüştür. Evet, bu bir para tuzağıdır… Zamanında çokça düşmüştür, ya da kendisi atlamıştır bu tuzaklara Beşiktaş ve zararlı çıkmıştır…Serdal Adalı “burada konuşulacak işler değil bunlar” diyerek nezaket gösterdi ve bir kavga usulü tartışma başlatmadı. Ama çıkıp da “bu saatten sonra Ersan defteri Beşiktaş için kapanmıştır!” deseydi de, hiç itirazım olmazdı açıkçası… Çünkü bu yolun sonunda belli ki; Beşiktaş maddi olarak, Ersan da beklenti olarak dara düşecektir…

Burada “özkaynak!” diye ağlayınca; zaman zaman “acaba abartıyor musun?” , “popülist misin?” gibi söylemlerle karşılaşabiliyorum. Burada özkaynak düzeninin üstünde durmamın ana nedeni, o çocukların “bizim” olmasıdır. Aslında anne-babaların, kendi çocuklarını diğerlerinden üstün görmesi kadar doğal bir şeydir…

Zaten asıl amaç, özkaynak düzeyindeki oyuncuları “dünyanın en iyileri” göstermek değil, en azından Anadolu takımlarının kapısında Beşiktaş’ı yatırmayacak kadar kötü olmadıklarını göstermektir… Örneğin Koray Şanlı; A Takım’da doğru dürüst süre almadan Adanaspor’a verildi. Ersan’ın Beşiktaş transferiyle banko oynamaya başladı… Stoperlerin çıkış yapması, içinde bulunduğu takıma bağlıdır. Takımının kötü gitmesine rağmen, bir stoperi farklı görmek; iyi bir “futbol gözü” ister… Nitekim Roma’dan kiralanan Rosi; küme düşen ve Serie A’da kamyon dolusu gol yiyen Siena’nın savunma bölgesindeydi. Bu yıl Roma’da kaldı ve kayda değer şekilde oynama şansı da buldu… Takımının küme düşmesine rağmen, performansı çok etkileyiciydi çünkü.

Ersan da, Beşiktaş formasıyla bir iki maça çıkana kadar kimsenin umurunda değildi. Ama birbirine yakın oynayan, ortasaha hattının defans ile bütünleşik hareket ettiği bir takımda sivrildi… Belki Koray Şanlı’ya bu fırsat verilse; o da parlayacaktı, bilemeyiz…

Bir de Sezer Özmen var hatırlarsanız… Tıpkı Ersan gibi alt ligde oynayarak gerçek çıkışını gerçekleştirdi diyebiliriz. 18 yaşına rağmen, Bank Asya’da zirve mücadelesi veren Rizespor’da 13 kez forma şansı buldu… İki maçını 90 dakika izledim, 4-4-2 gibi bir sistemde oynayan ve ortasahanın, defanstan kopuk olduğu bir takımın içersinde oynuyor Sezer… İşi her zamankinden bir kat daha zor.

Tıpkı Ersan’ın da bu tip kopuk savunmalarda zorlandığı günler gibi, Sezer de zorlanıyor ve birebirlerde hata yapabiliyor… Ama yaşına rağmen iyi fiziğiyle, taktik savunması, pozisyon bilgisiyle oldukça sağlam duruyor; izlediğim iki maçında da “sahadakiler arasında, futbolu en iyi bilen oyuncu” olarak göze çarpıyordu.

Belki Ersan’da olduğu kadar fiziğe, tecrübeye erişmesi için biraz daha zamanı vardır; ama arada “satmıyoruz gardaşım!” ya da “parayı veren düdüğü çalar” mantığındaki yöneticiler yoktur… Ersan oynasın diye, zamanında bu blogda kan, ter, mürekkep dökmüşüzdür. Ama maalesef arada harici barikatlar vardır, ama Sezer “bizimdir”… Bilmiyorum farkında mıyız ama; 16 yaşından beri “geliyorum” diyen, alt yaş kategoriyi takip eden taraflı-tarafsız insanların, “en potansiyel yerli stoper” olarak gördüğü Sezer Özmen Beşiktaş’tadır…Dün Serdal Adalı’dan sezinlediğim kadarıyla Egemen transferi de büyük ölçüde sonlanmış. “Hayır” demediğine göre, şuan için etik olması açısından “evet bizde” demiyormuş gibi geldi bana… Toraman var, Sivok var; Ferrari de başka bir yabancı stoperle değişecek büyük ihtimalle… Diyeceğim odur ki; Ersan gelse bile 3. hatta 4. alternatif olarak geri planda kalabilir. Bunun için “uçuk rakamlar döküleceğine, Sezer Özmen'e bakmak gerek” derim açıkçası… Hatta daha geriden Atınç var, yine sol ayaklı bir stoper… Her ne kadar defansif ortasaha olarak geleceğini daha parlak görsek de, stoper de oynayabilecek Furkan Şeker var…

Türk oynatma zorunluluğu, bu ülkeye sadece zarar getiriyor… Ersan ve Ersan gibiler, bu sebeple henüz ilk transferlerinde kendilerine baskı oluşturacak spekülasyonlarla karşılaşıyorlar ve ceplerini de erkenden dolduruyorlar… Bu onlara doymuşluk, baskı gibi psikolojik olarak kendilerini futboldan uzaklaştıran etmenler olarak geri dönüyor… Neyse bu konu bitmeyecek gibi; Baba Hakkı model, “bizim de Sezer’imiz, Atınç'ımız var” diyerek sonlandırayım…

15 yorum:

Adsız dedi ki...

Samet bülbül Bucaspor'da kalicak buyuk ihtimalle. Orta sahdaki 10-15 metrelik dar alanda yaptigi paslasmalar ve derinlemesine paslar dikkat cekici, bucasporda kalmasi mantikli.

Cartalete dedi ki...

Kesinlikle daha mantıklı olur kalması. Zaten 1.5 yıllık kiralık anlaşılmıştı diye hatırlıyorum. Onun bölgesi daha zor bir bölge, çünkü rakipleri daha dişli olabilecek bir mevkide oynuyor, A Takım yolu uzun. Bucaspor'da oynama şansı çok daha yüksek.

ttarlabasi dedi ki...

Ersan kalsa bile Sezer Özmen 4. stoper olarak kadroya mutlaka katılmalıdır zaten. Bence müthiş bir potansiyele sahip.

Stoperde: Sivok, Ersan, Toraman ve Sezer bence işimizi görür.

Ferrari zaten gidici, Ersan'ı da alamazsak bu boşluğu -transferini her ne kadar istemesem de- bonservisi elinde olan Egemen ile doldurmak mantıklı görünüyor.

Eğer stopere yabancı takviyesi yapılacaksa -ki istemem- bir tavsiyem olacak. FC Kopenhag'ın siyahi Danimarkalısı "Zanka". Tam adı: Mathias Jorgensen. Danimarka milli takım oyuncusu 21 yaşında ve 1.91 boyunda. Kopenhagın son zamanlarındaki başarısında önemli rolü var. Çok parlak bir geleceği olduğunu düşünüyorum. Tam Arsenal'lik bir oyuncu. :)

Adsız dedi ki...

ibrahim toraman , egemen , ersan gülüm (?) , sivok (?) , ve mediadaki Kemal tokak ( tanımam hiç izlemedim ) İbrahim Öztürk , Serdar kesimal , yabancı stoper ee sezer nasıl oyniyacak? bizim niye alt yapımız var ki ? Necip gibi 3 yılda birisi oyniyabiliyor bu nasıl is? lanet olsun ya.... sezer şimdi Gaziantepde oynasaydı 5mio verip alirdik kesin. Gurbetci Kartal

BJK4EVER dedi ki...

I.Ozturk, S.Aziz, Kemal Tokak ile ugrasacagimiza 4. stoper olarak Furkan, Sezer, Atinc dusunulse keske. Keza Erkan Kas, Onur Bayramoglu da forma sansi bulmali artik.

rogerio da silva bobo dedi ki...

Sezer Özmen seneye kesinlikle kadroda tutulmalı çünkü benim bildiğim kadarıyla sol ayaklı bir stoper.Aynı kalitedeki sol ayaklı iki stoper olan Ersan ve Egemen'in seneye kadroda olması yerine bu 2 isimden birinin alınıp onun yedeğini de yine sol ayaklı Sezer Özmen yaparsak hem mali hem de kadro dengesi açısından daha sağlıklı olur.

Sezer'in Rize'de yedek kalmasına da çok takmamak lazım.Geçen sene Hakan Kutlu,Cenk gibi büyük bir potansiyeli,Türkiye'nin en kötü kalecisi Özden'in arkasında yedek bırakmıştı.Geçen sene Cenk düzenli olarak oynamış olsaydı Denizli onun üstünden çok daha fazla paralar kazanabilirdi.
Aynı şekilde bu sene hocamız Mustafa Denizli olsaydı Necip yine A2'de oynuyordu.Biz de Fink'i seyrediyorduk.

Furkan Şeker için ise ben çok ümitli değilim.1.80 boyundaki bir stoperin o bölgeden oynaması için çok üst düzey yetenekleri olması lazım.Bundan sonraki kariyerinde süpürücü orta saha / ön libero olarak oynatılmalı.

Adsız dedi ki...

ibrahim toraman boyu : 1.79 egemen korkmaz : 1.83 dany nonkeu: 1.83.... küçük iyi stoperlere var Lig'imizde

Adsız dedi ki...

1-2 ay önce u-19 milli takımımızın 2 tane hazırlık maçını canlı izledim. Tandemde Sezer ÖZMEN ve Furkan ŞEKER oynadı ilk maçta. O sırada Beşiktaşın savunmasında Toraman-Sivok oynuyordu. Karşılaştırınca Sezer-Furkanın çok daha iyi bir ikili olduklarını gördüm. Rakip Karadağ forvetlerine nefes aldırmadılar.
İkinci maç Furkan-Atınç tandemiyle çıktı milli takım. Aman Allahım bu Atınçı hemen basketbol takımına yollamak lazım. Bence kesinlikle futbolcu olmaz yada stoper olmaz. pozisyon bilgisi çok zayıf. zaten hocada ikinci yarı Sezeri aldı yine maçın sonlarında beraberliği kurtardık. Sözün özü Sezer ve Furkan bu takımda her zaman oynar.

Adsız dedi ki...

Bahsettiğim u-19 maçlarının ikisindede önlibero oynayan bir futbolcu vardı. Kahroldum. Böyle futbolcuyla nasıl sözleşme yapmayıp yetiştiricilik bedeliyle Antepe kaptırdılar. Buradan söylüyorum bu Orhan GÜLLE yüzünden kafamızı çok taşlara vuracağız.

ozy dedi ki...

Tayfur Hoca sesinizi duymus sanırım,Oguz Ceylan Bursa macı kadrosuna alınmıs.Umarım oynar da izleme ve değerlendirme şansımız olur. Ayrıca Doğukan Pala ve Furkan Şeker'de kadroda..

aquila dedi ki...

son paragrafta değindiğin konuya istinaden benim aklıma okan koç, ibrahim akın, burak yılmaz geldi. bu oyuncuların sırtına da yeteneklerinin ve potansiyellerinin üstünde beklenti yüklendi ve önemli bonservisler ödendi. hepimiz iyi hatırlarız ki hiçbir beklentimizi karşılayamadan takımdan kopup gittiler. bu yazıda dediklerine bu sebeplerden dolayı tamamen katılıyorum. ayrıca benim aklıma yine pancu örneği geliyo ki bonservisini aldıktan sonra performansı önemli derecede gerilemişti. bu yüzden de ersan transferinde bazı kaygılarım var.

bu arada bursa maçı kadrosuna doğukan, furkan, oğuz alınmış. umarım şans bulurlar, bizim gözümüze ve gönlümüze hitap eden bi oyun çıkarırlar.

Cartalete dedi ki...

Evet şahane olmuş. Oğuz uzun zamandır en azından bir 18'i hakediyordu... Keşke Volkan da gitseydi.

Maç öncesi yazısı yazılır artık :)

rivaldo dedi ki...

Emra can için en alınabilir oyuncu diyordum almanya u-17 den.Yanılmışım.Bu çocuk alabayada, kroosa da forma vermez bayern münihde.Bizim yöneticiler hamit, mehmet ekici falan derken birde emre canı sorsalar, gelse seneye A takımda başlasa.

Cartalete dedi ki...

Rivaldo,

Maçtan galiba? :)
Ben de iyice emin oldum, Emre Can ütopya... Harika bir oyuncu.

rivaldo dedi ki...

Bir ara haberler çıkmıştı, elit turdaki maçları fikret demirer izlemiş diye.Belkide gistediler basına yansımadı.
Emre can zor madem biz okaylda yetiniriz.Ayrıca türkiye-almanya maçını bu ikiliyi karşılıklı görmek için izlemek isterdim.Belki A milli takımda yan yana oynarlar.