Beşiktaş’ın Matri’si ‘Mehmet Akyüz’

Transfer henüz borsaya bildirim aşamasında, ama yine de hakkında bir şeyler karalama gereği duyuyorum. Bi’ Bordon vardı galiba, borsaya bildirilmiş ve ben de cinnet sınırına dayanmıştım. Neyse ki sonuca ulaşmamıştı. Bir de İlhan’ın Kore’den dönüşte gelme ihtimali vardı, borsaya bildirilip olmamıştı. Bunlardan başka hatırlamam, yani ortalamaya vurursak %90 bitti diyebiliriz…

Blogun sıkı takipçileri, Alessandro Matri için “biri görsün artık!” serzenişlerimi hatırlarlar. Sonunda 27 yaşına ulaşmışken, kendisini Juve görmüş ve alt sıralardan yukarıya doğru tırmanmaya başlamıştı… Mehmet Akyüz’de de Matri benzerliği görüyorum nedense. Öncelikle olgunlaşma dönemine kadar alt liglerde oynamışlığı benziyor. Sonra da oyun stili…Uzun boyuna rağmen (1.88) oldukça süratli bir oyuncudur Mehmet. Bununla birlikte, her topu zorlama gibi Tuncay vari pis bir özelliği vardır. Bu durum onu, santrafor olduğu kadar kenar forvet ve 2. forvet alternatifleri arasında da dahil ediyor… Attığı gollerden anladığım kadarıyla, hem şut hem de plase anlamında başarılı; duruma göre karar veriyor. Zaten attığı 15 gol buna referans. Bank Asya gibi gol ortalaması oldukça düşük, takımların genelde tek adamla hücum ettiği, ama en az 6 adamla savunulduğu bir ligde hiç de küçümsenecek rakam değil… Gollerinin büyük bir payı, sürat ve zorlamanın eseri gibi gözüküyor. Bu bağlamda, oldukça fark yaratan bir oyuncu oldu bu sezon.

Çok büyük bir yetenek olmaya bilir, ama alternatif anlamında olumlu transfer. İyi bir taktik forvet görüntüsü çiziyor. Hoş, Beşiktaş’a gelen en iyi taktik forvetlerden biri olan Burak Yılmaz’a pek sabredilemedi. Hayırlısı…

Bu saatten sonra Almeida kalacaksa başka bir yabancı santrafora gerek yoktur bana göre. Pektemek ve Akyüz, alternatif olabilirler. Ekstrası şişkinlik olur, Bobo’nun yeri ayrı tabii… Olur da, makul rakama imza atar da kalırsa, o şişkinlik hazmedilir…Bir de Sidnei olayı var tabi... Noatsamisa işin Mendes kısmına gayet detaylı değinmiş, ben o topa girmeyeceğim. Dazla izlemediğim için, işin futbol kısmına da girmeyeceğim… Ne diyeyim bilmiyorum yani... Football Manager’ın Brezilya araştırma ekibi sağlamdır, zamanında bu elemanı iyi yapmışlardı. Elde bir tek bu referans var. Gönül, daha bir “net oynar” denilecek adamın alınmasından yanaydı… Ya da yine gönül ister ki; bir genç oyuncuya yatırım yapılacaksa bu sadece futbolcu ve Beşiktaş için "fırsat" görülsün, kendi araştırma ekibimiz tarafından bağımsızca bulunmuş olsunsun... Ama işin gerçekçi tarafında, her iki seçenek yönünden de başarılı olamadığımız aşikar. Hayırlısı olsun. Müsait bir zamanım olursa, oynadığı bir maçın 90 dakikasını edinir; izlenimlerimi aktarırım.

Sonkartallar Blog'dan

4 yorum:

rivaldo dedi ki...

Radosav Petrovic ile Trabzon ilgileniyormuş.Bizimde yerli ya da yabancı ortasahaya kesinlikle alternatşf oyuncu almamız gerek.Ernst-fernandes-Necip üçlüsü muhtemelen A planında olacak ve 4. seçenek olacak guti ya da aurelio 34 yaşında ve dinamizm katacak isimler değil.

Mehmet Akyüzün altyapısının sakarya olması önemli.Pektemekle aynı yollardan geçmiş ancak gençlerbirliğinde beklenen patlamayı yapamamış.Oyuna girdiğinde bir anda gol bulabilecek bir oyuncu, biiraz top kontrolünü geliştirmesi gerek, birde fazla savruk bence.

Sidnei transferide kesinleşmiş, hayırlı olsunç.Sadece güçlü ve hızlı oluşuyla bile burda iş yapabilecek bir oyuncu.Benficalıların yorumlarına bakılırsa biraz istikrarsız.Zaten ilk 11 düşünülmüyorsa ,istikrar sorunu pek önemli değil.

Şuan için tek yabancı Almeidanın durumana bağlı olarak bir forvet, birde sağbek ya da ortasahayla transferi bitirebiliriz bence.Belki 1-2 genç gurbetçide ekleenebilir.

Cartalete dedi ki...

Stuttgart - Benfica maçında 90 dk oynamış Sidnei. Uzun uğraşlar sonucu buldum o maçın tamamını. Download ediyorum, izleyince detayları sunarım. :)

Adsız dedi ki...

Belki de Tayfur hoca kadro yapisindan dolayi 4-2-3-1 dizilisiyle oynatti gectigimiz sezon. M.Pektemekten sonra Mehmet Akyuz transferi ile birlikte gelecek sezon planlarinda uzak forvetli 4-3-3u gorme ihtimalimiz artti bana gore.
Hele ki yabanci forvet arayislari hala devam ediyor gozukurken. Quaresma (Simao) - Almeida (yeni transfer) - M.Pektemek (M.Akyuz)seklinde olusabilir belki hucum hatti.
Tabii rotasyonu iyi idare edebilir mi Tayfur hoca, bunu zaman gosterecek.

Ulas

matiasemilio dedi ki...

mehmet akyüzün gol vuruşları biraz gökhan güleçi anımsattı bana..
sidnei'i ise 2dakikalık bi videodan izledim,ölçü olmaz tabiki ama ben iyi bi izlenim edindim..analizini merakla bekliyorum :)