Kampa Gidenler Parmak Kaldırsın

Öyle kolay değil tabi… Yapılan transferlerin bolluğu, kadronun derinlik mahiyetinde kalabalıklaşması ve asıl hazır olan genç oyuncuların bir bir Anadolu’ya kiralanmasıyla, bu yaz A2 oyuncularının kamptaki sayısı düşük olacaktı. Antrenmanlara katılan genç oyuncuların ise A Takım’da direk düşünülmesi için erkendi, kimisi de halen hazır değildi vesaire. Ayrıca Tayfur Hoca, A2 tutumunu geçen sezonun sonlarında belli etmişti büyük ölçüde. Yeni bir arayış olmayacağı zaten belliydi... Mertcan, aslında A2 takımına bile direk olarak girmiş değildi henüz. Biraz güneş yiyince, esmerlikten “siyahîliğe” geçiş yapan Cumali (resimde Ersan’ın arkasında) ve geleceğini Busquets rolüyle değerli gördüğüm Onur ise, gelecek sezonun A Plan sistemine pek yatkın değiller. Her ikisi de fiziğe ağırlık vermeliler, muhtemelen kiralık gidecekleri mecralarda… Rıdvan konusunda da daha önce belirttiğim gibi, sağbek olarak aşama kaydedeceğini tahmin etmiyorum. Kanat alternatifleri de çoğaldı ve kampa adını yazdıramadı. Mental olarak toparlayacağı, futbolun top sürmekten ibaret olmadığını öğreneceği bir yere kiralanması iyi olur. Koch “çökertme”den girdi mi bilmiyorum, ama esnemeden çok zeybek oynar gibi pozisyon almış… Sola doğru bakınca, bir Polonya askerinin esas duruşunu görüyoruz: Kaan Dobra. Fazla ciddiyet, disiplin gibi duruyor ama işte, zamanında Okan Koç diye, kendisinden 15 yaş küçük bir genç kesememişti onu…

Atınç ve Muhammed potansiyelleri sebebiyle oradalar, muhtemelen 28 kişilik kadrodan geriye saymaya başlayınca adları ilk silinen oyuncular olurlar, seneye A2’de devam ederler… Stoper bol ama Atınç’ın kiralanmaya gönlü yoksa, A2’de bir bakıma “el altında” hazır olarak bekletilmesinde fayda var. Muhammed’in ise bu sene resmi maç sayısı yavaş yavaş arttırılmalı diye düşünüyorum… Guti gibi adamı getirmişken, “Guti çıkar, Muhammed girer” sahnesini canlandırmamak yazık olur…

Bir de şöyle (aşağıda) fotoğraf var tabii, net anlatımla muazzam: Muhammed ve Necip… Ekran karartısı ve “10 yıl sonra…” yazısının ardından çıkacak sahnede, yeniden Beşiktaş’ta görmek isteyeceğim oyuncular. Yalnız Mami de, toptan çok Necip’in beşliğe bakıyor gibi duruyor “geçer mi?” gibisinden. O hatayı, antrenmanda da olsa Egemen’e yapma çocuk…Dağıtımı açıklanan oyuncuların ise durumu şöyle: Samet Bülbül Şanlıurfa’ya, Furkan ve Doğukan Denizli’ye, Oğuz Ceylan Bolu’ya (kesin değil), Sezer ve Erkan büyük ihtimalle yine Rize’ye, Ali Kuçik Ankara’ya (Gençler olayı tekrar alevlendi sanırım) düşmüş durumdalar. Onur, Rıdvan, Cumali de bunlara eklenebilir. Cumali kardeşime Hakkâri Çukurca yakışır.

Aslında genel olarak genç oyuncu sıkıntısı yok kampta. A2’den olmasa da, gurbetçiler ve hatta yeni yabancılar genç… Nasıl bir harman olacak bakalım. Necip’i artık genç kategorisinde görmüyorum, nitekim sistem ne olursa olsun, el mahkum adı yazılacak ilk oyunculardan biri olacak. Ama yeni saçını beğenmedim, itiraf edeyim. Kendine has stili vardı, şimdi geriye koşarken elini atacak bir perçemi yok, dengesi şaşabilir… Cidden, mesela ben karşıdan karşıya geçerken mutlaka elimi yüzüme, gözüme ya da saçıma götürürüm. Bir kere yapmadan geçeyim dedim, afalladım. Minibüs çarpıyordu.

Bir de şöyle bakıyorum da, sallayacak adam kalmamış takımda. Genel kesimce takımda görmek istenilmeyen her oyuncu gitti gibi. Ama yine içimizden çıkartırız bir iki istenmeyen adam, bu konuda başarılıyızdır. Bi iki puan kaybına bakar, Quaresma’ya kadar yolu var… Abartı değil, gerçek. Zamanında Kleberson da takımda tek alkışlanan adamdı (İnönü'deki Malmö maçı). Ancak bu sene beklenti şişmedi, profil değişebilir. Lakin bu kez de kombine zammı bindi, hiç gerek yoktu… Taraftarı yolunacak kaz olarak görmez, beklentisini otomatikman büyültmezsen, sahaya yapacağı pozitif etkisi fazla olur. Geçmiş yıllardan test edildi, onaylandı defalarca…

Hayırlısı olsun bakalım. Öyle bir döküldüm, konu neydi ben de tam bilmiyorum. İşin taktik, teknik, saha, sistem kısmına hazırlık maçlarından sonra gireriz artık.

16 yorum:

Gökhan dedi ki...

sürekli okuyordum ama ne zamandır yorum yapmıyordum, geçen sene olduğu gibi yine yaz aylarında bu sezonun da siftahını yapayım :)

şimdilik kafama takılan en ciddi problem, geri dörtlüde stoperde mi yoksa sağ bekte mi yabancı oynatacağımız.

bana kalırsa; sağda toraman, ortada sivok(sidnei)-ersan olmalı da, eğer yabancı sağ bek alınırsa, iki yerli stoper olur gibi.

sakatlıktan tam olarak kurtulmuş ersan dışında içime sinen tek bir yerli stoperimiz yok, sen de benzer düşünüyorsun bildiğim kadarıyla.

iyi bir yabancı sağbekin gelmesi şartıyla, iki türk stopere razı mı olurdun, yoksa stoperlerden birini yabancı yapıp sağda toraman'ı mı tercih ederdin? (tabi sidnei çok iyi çıkarsa, otomatik olarak sağda türk olur gibi)

Cartalete dedi ki...

Bağımsız düşündüğümde, ben Pektemek'e yer açarak, hem stoper hem de sağbekte yabancı kullanırdım. Geçen yazılarda bahsetmiştim bu durumdan, 5 element muhabbetinde olduğu gibi. :)

Ancak Simao, Quaresma, Guti ve Almeida'nın kesik yemesi pek mümkün görünmüyor. Guti olmasa bile, ortasahada Fernandes olur. Necip - Ernst ise kafadan düşünülecek ortasaha ikilisi gibi.
Bu durumda gerçekçilik, bize Toraman'ın sağbeke geçeceğini işaret ediyor. Ki bence planlarda Toraman direk sağbekte...

Seçim yapmak zorunda kalsam, sağbekin yerli yani Toraman olmasını yeğlerdim ben de çift yerli stoperler oynatılmasına nazaran.

Gökhan dedi ki...

pektemek işine ben de öndeki yabancıların, en azından sene başında, kesileceğini tahmin etmediğimden girmedim, yoksa sezonun son üç ayındaki guti'nin bırak ilk 11'de çıkmasını, takımdan gitmesini isterdim.

şu şartlarda ismail'in alternatifleri de d rl olarak ekrem ve tanju, d lc olarak egemen ve ersan gözüküyor ancak, bu kadar yarım sol bekler yerine bir tane tam sol bek olsaydı daha iyiydi bence. geçen sene üzülmez gittikten sonra ismail'in düşüşe geçmesini de düşünürsek, daha ciddi bir alternatifi olsa onun için de daha iyiydi.

aquila dedi ki...

'Ama yine içimizden çıkartırız bir iki istenmeyen adam, bu konuda başarılıyızdır. Bi iki puan kaybına bakar, Quaresma’ya kadar yolu var…' protesto hakkı saklı kalanlar bu sene gidince, bencede q7 nin yüzü eskiyen oyuncular sıralamasında yukarılara çıktığından olası bir durumdur.

genelde 4-2-3-1 sistemiyle oynayacağımız kesin gibiyken; geçen sezonki sakatlıklardan ve bu bölgedekilerin yaş ortalaması yüksek olmasından dolayı 2 kısmındaki oyuncular için alternatifin az olması bende tedirginlik yaratıyo. bu bölge için cumali ya da furkan düşünülüyordur derken kimse götürülmeyecekmiş. umarım bu kaygılarım yersiz çıkar.


ayrıca ekremi bek olarak görmeyeceğimiz bir sezon diliyorum:))

Black dedi ki...

Sallayacak adam var yahu daha :)

Aurelio
Semazen Ekrem
Hilbert
Casper Holosko..

Bir de Erkut vardı, o ne alemde ?

matiasemilio dedi ki...

ekrem ve aurelio'dan başlarlar bu sene :)
açıkçası yabancı hususu bu şekildeyken ben uzak ya da ikinci forvet olarak pektemek'in ve guti rolünde bir velinin değerleneceğini düşünüyorum..
*ayrıca onur da kesinlikle bir yere kiralanmalı,şu an çok yetersiz..

Cartalete dedi ki...

Erkut ve Kadir Ari'nin da durumu Mertcan'a benziyor aslında, onlar da A2'ye henüz tam girmiş değilller. Ama A Takım'a yükselmeleri hızlı olur, potansiyelleri sağlam.
Ama işte, Mertcan'ı antrenmanlar çıkart, kadroya al; ama bunlar hep A2'de kalsın durumu ikilem yaratıyor..

Adsız dedi ki...

tayfur hoca lig tvde bir kac bilgiler verdi gelicek yil icin

- egemen ve sidnei ilk 11 de beraber oynamiyacaklar

-toraman ve hilbert gerekti zaman sag bek oynarlar dedi yani ya ekrem yada tanju sag bek olarak oynar

-kafasinda kendisine ayit bir system var yani schusterin oynatigi gibi oynatmiyacak galiba

-hizli tempolu oynatcakmis takimi pres yapan ve top daha cok bizim takimda olan ve topu paslarla cok gezidiren bir takim kurmak istiyor ( barcelona gibi)

-necipi ilk 11 icin düsüniyor

-2 ortasaha oyuncu ile oyniyacaz
(necip-fernandes olur bence)

-mustafa pektemek ile ilgili cok olumlu konusdu ve bizim icin cok önemli olucak diyor yani ilk 11 düsünebiliriz gibi.

tayfur hica bence böyle oynatmak istiyor :


____________cenk___________
________sivok_____ersan_____
tanju__________________ismail
_______necip__fernandes_____
quaresma_______________simao
_____mustafa___almeida______

tearkan dedi ki...

ben tanju'nun değil de toraman'ın yonayacağını düşünüyorum sağ bekte. tayfur hoca gerekirse hilbert var, ekrem var, tanju var sağ bek için yabancı düşünmüyoruz demişti çünkü. eh bu sayılanlar ihtimal olduğuna göre geriye toraman kalıyor as olarak.

mami'nin fotoğrafında arkadan bakan bebe'ye takıldı benim gözüm. giunti'nin sergen'i antremanda ilk gördüğümde 10 numaralı şort giydiğini görünce; herhalde numaraya bakmadan verdiler yoksa kim bu göbeğiyle bu adama 10 numarayı verir ki diye düşünmüştüm dediği geldi aklıma. bebe de bu ufaklığı kim almış antremana der gibi bakıyor arkadan. koch'un gelişi en çok ona yarar umarım, geliştirir iyice fiziğini.

onur ve rıdvan ise tek kelimeyle hayalkırıklığı oldu benim için. birinin bozüyük, birinin karşıyaka performanslarını düşününce nasıl da umutlanmış, sevinmiştim geldiklerinde. yazık oldu. umarım çok geç olmadan akıllarını başlarına alırlar. özellikle rıdvan mevki itibariyle yazıda da bahsi geçen okan koç'un izinden gitmez.

Ilyas dedi ki...

bizim sansimizda belliydi zaten yeni sezona sakatsiz giremiyecegimiz!
Bana göre Stoper sisikligi vardi ama su an Ersanin sakatlanmasi ile yerli alternatif eksigimiz bulunuyor, ben zaten stoperlerin yerli olmasindan yanayim, Egemen ile Ibrahim ile sezon biraz zor gecer! Alternatif olarak Sezer süper olurdu, keske bir gün beklensede Rize'ye kiralanmasaydi, bence topu oyuna sokmakta Atinc'dan daha basarili, siz nedersiniz?
Yani Atinc degilde Sezer'in kampta olmasini tercih ederdim.
Yönetime belli olmaz, simdi Kemal Tokak yine gündeme gelebilir.

Cartalete dedi ki...

Hakikaten çok yazık oldu. İlk sakatlık neyse de, hemen ardından gelen ikinci yırtık birçok konuda Ersan'ın gelişimini törpüleyecektir. Hem fiziksel, hem de moral açısından. Büyük geçmiş olsun...

Egemen'in transferi şimdi değerli oldu, en başta biraz gereksiz gibi duruyordu. Bir diğer alternatif de Atınç olacaktır herhalde. Bence de Sezer daha hazır ama Atınç da fena durumda olmadığını gösterdi. En azından 5. alternatif stoper olması hususunda yeterli. Bence başka bir stoper transferine gerek yok.

Ilyas dedi ki...

esastan cok yazik oldu, doktor degilim ama önceki sakatligiyla bir ilgisi yok herhalde, kim olursa olsun, capraz baglar yirtilirdi, cok dengesiz bir sekilde düsmüs, MR'a bakmadan yirtildigi belliydi.
Dedigin gibi moralini cok bozmus, eski perfomansini yakalicakmi derken, yine sakatlandi. Umarim, iyi rehabilite olup herkezi sasirir.

Ligtv'nin haberine göre Tayfur Havutcunun planlarini alt-üst etmis Ersanin sakatligi, demekki kendiside cogu insan gibi Ersan'i ilk 11'de düsünüyordu, büyük bir ihtimalle yerli ikili olusturacakti.
Haberde ayrica Tayfur Hoca'nin yerli stoper isteyebilecegi deniliyor, ama bencede gerek yok, Atinc iyi alternatif olur.
Dedigin gibi bu sayede Egemen önü bosaldi diyebiliriz.

Bu arada, Sezer, Furkan ve Dogukan'in kiralanmasiyla A2 takimi nasil bir yol cizecek merak ediyorum, büyük bir ihtimal Atinc ve Caner Turp ikilisi oynar degilmi?
Sol bek'de kim oynayacak merak ediyorum, belki alt kategoriden takviye yapilir. Ridvan'da Karabükspor'a kiralanmis. Oguz sag bek'te yanliz kaldi diyebiliriz Erkam Resmen yine kiralanmazsa.

Cartalete dedi ki...

Oğuz da kiraya gidecek zaten. Karabük Erdem'i almıştı beke, Rıdvan'ı önde düşünüyor olabilirler.

A2'nin hocası, geçen seneki u17 hocası oldu. Muhtemelen o jenarasyondan birçok oyuncu yükselecek, Burak Yılmaz başta olmak üzere. Cankurt falan da A2'ye çıkar, zaten Ömer Arslan da duruyordu. Beklere de u18'deki çocuklar yükselir. Sağbek güzeldi özellikle, Uğur'du adı yanılmıyorsam.

Yine u18'den hücuma da bir dolu oyuncu yükselir, önemli adamlar var. Cihan, Ali İhsan Şahin... Bir iki tane de uzun santrafor var.

Rivaldo, Fulya'ya sık uğruyordu yanılmıyorsam, seneye yükselecek birçok oyuncunun maçını izlemiştir.

Ilyas dedi ki...

Insallah alt'dan gelenler gidenleri aratmazlar. Düsündükce üzülüyorum biraz, bu gencleri sag sola kiraliyoruz, ama cogu böylece unutulup gidiyorlar. En azindan iki üc tanesi A takimda sans bulsalar keske, harbiden mesela Sezer'in durumunu görünce üzülüyorum mesela, U19 milli takimdaki perfomansini görünce insanin ici yaniyor, insallah sans verilir.
Bana kalirlarsa en azindan, büyük bir ihtimalle ingilereye gidecek Hasan Türk gibi yurtdisina gidebilseler, en azindan türkiye acisindan iyi olur, kendimde Almanyada yasadigim icin, türkiyeden gelen futbolcular ayri bir heyecan veriyor insana.

Türkiyede zaten bana göre uzun santrafor problemi var, bir iki tane kazanabilsek ne mutlu bize.
Bu arada u17 takimimizda Ahmet Özer diye futbolcu varmis, facebook'da Fan Page'ine rastladim :), soy ismimiz ayni oldugu icin merakimi cekti, o da A2 takimina cikacak diyorlardi, belki senin yada Rivaldo biliyorsunuzdur?
Cocukta tam artis tipi var :D

Cartalete dedi ki...

Benim bir fikrim yok :)

Ilyas dedi ki...

bu arada Cumali'de Rize'ye verilmis, masallah adamlar resmen abone oldular bize. Hayirlisi bakalim