Maç Öncesi: Beşiktaş – Alania

Pek inandırıcı değil ama bu kez gerçekten futbol sezonu açılıyor gibi. Zaten geçenlerde federasyonun karışık metni arasından sezinlediğim kadarıyla (metin öyle lafı güzafla doluydu ki, aradan Udinese 11’ini söyleseler kimse “sen neden bahsediyorsun" demezdi) lig de 9 Eylül’de, olağan şekilde açılıyormuş. Avrupa’ya giden takımlarda da bir değişim olmadı haliyle.

Kura şansı geçen seneden bu yana sürüyor. Son torbadan Tottenham’ı, Wolfsburg’u; seri başıyken o sene şampiyon olacak Sevilla’yı bulan Beşiktaş’tan, formalite olması gereken 2 maçla playoff oynayacak Beşiktaş’a geçiş yapıyoruz. Normalde Sochaux’u bulmamız lazımdı… Geçen sezon çekilen güzel elemeler ve grup kurası sonucunda iyi bir puan yakalamıştı Beşiktaş. Bu sene semeresi alınacak ve büyük ihtimalle gruplara 2. torbadan girilecekmiş gibi gözüküyor. Hoş, Avrupa Ligi’nde 2. ve 3. torba takımlarının birbirlerinden pek farkı yok. Hatta bu sene 3. torbada daha tehlikeli takımlar toplanmış sanki… Lazio mesela, büyük ihtimalle Udinese, Trabzon'u elerse Bilbao vesaire. Neyse, bunları zamanında konuşuruz.Cezalı Quaresma’nın yerine Holosko ya da Mehmet Akyüz oynar. Son hazırlık maçında Carvalhal, Akyüz’ü uzak forvet bölgesinde oynatmıştı. Yine öyle bir hamle gelebilir. Tabi Holosko’ya da itiraz edilmez. Almeida gibi santraforu değerlendirebilecek bir oyuncudur normal şartlarda. Holosko Holoskoyken, Nobre ile bile çok sağlam birliktelik sağlamıştı. Her iki seçimde de, eğrisi doğrusuna gelir. Hem takım yapısı hem de diğer hücumcuların etkin kullanımı açısından, kanatlardan birinin koşu yapmaktan çekinmemesi ve bu koşuları gol bölgelerine de yapabilmesi önemlidir. Geçmişte çoğunlukla bu konu üzerinde durmuştuk…

Sağbek Tanju’nun gibi duruyor ama bir Toraman sürprizi de beklemiyor değilim. Yabancı kontenjanı yokken Hilbert de oynayabilir. Ancak seneye sağbekin bir yerli olacağını düşünürsek, bu maça aynı zamanda ciddi bir hazırlık maçı olarak bakıp, Tanju'yu bir görmek gerek... Sivok – Egemen, sadece bu maçın değil önümüzdeki sezonun tandemi olabilir. Sidnei’nin fiziki yapısı burada etken olacak. Kilolarından arınmış bir Sidnei, yakın zamanda Sivok’tan cazip hale gelebilir. Gerçi şimdi hatırladım da, Toraman geçen yılın son döneminde bildiğin dimdirek stoper performansı göstermeye başlamıştı. Ciddi hazırlık maçlarında da Toraman vardı. Yani biz yine muhtemel 11’e Toraman’ı yazalım…Carvalhal’in “Guti ortasahadır” açıklamasından sonra, geçen sene başlarındaki takım yapısının hemen hemen aynısını göreceğimiz bir gerçek. Tabi gözler Necip’i arayacak ancak o sakat, Aurelio izinli, Fernandes de nedense kadroda yok, UEFA'ya adı verilmemiş gözüküyor. Neden böyle oldu pek bilmiyorum, takip etmedim. Belki de güncellenmemiştir şuradaki liste, sonradan eklenmiş daha doğrusu Bebe çıkarılıp, Fernandes eklenmiş olabilir. Ki eklenediyse, ciddi bir haber değeri taşır ve "Fernandes de yok!" puntolarnı görürdük. Yani onu eklendi varsayalım... Ama en baştaki tuhaf bir planlama olmuş, neden kafadan adı yazılmaz ki?.. Fernandes yoksa Veli ortasahada oynar başka çıkış yok gibi. Yani Ernst için değişen birşey yok, Allah kuvvet, sağlık versin demekten başka elden birşey gelmez... Veli basın toplantısında "ben önliberoyum" gibisinden laflar etmişti, bakalım. Aslında tam Türkçe'de ortasahayım demek istiyor, bizim spor ahalisi yüzünden "ortasahanın ortası" tabirini böyle sanmış olması doğal.

Kafasında soru işaretini atmış bir Fernandes ve yeni sezonla, yeniden heyecanını yakalayacağını umut ettiğimiz Guti… Merak edilenlerden biri de, bu ikilinin olumlu şartlarda buluşmasıydı. Kalede ise mantık aramadan Cenk'i yazarım ben, umut & eylem karışımı bir hareketle...

UEFA listesinde gözüm Muhammed’i aradı ama sanıyorum adı verilmemiş. Belki son anda bir değişiklik yapılır. 24 saat kalıncaya kadar, Beşiktaş’ta profesyonel olmuş 21 yaş altı bir oyuncunun adı verilebilir, daha doğrusu bir başkasıyla değiştirilebilir diye hatırlıyorum kuralı. Hem özlem, hem de birçok oyuncu üzerinde merak var. Her ne kadar futboldan soğumamız için yeterince şeyler yaşasak da, bir haftadan bu yana bu maç için saat saydığıma göre halen Beşiktaş’ın bana verdiği olumlu sebepler daha fazla. Toparlamaya üşendiğim bu eksantrik cümleyle, sezonun ilk maç önü yazısını noktalayalım. Hayırlı olsun.

15 yorum:

KCKF dedi ki...

Eline sağlık. :)

Pamukk dedi ki...

Q7 kaç maç cezalı :?

futbolu o kadar unutturdular ki herkes başka bişi söylüyor.
uefa listesi de ayrıca komik yani
sidnei de yok listede.
asıl tff de de yok fernandes

herkes sıyırdı snaırım:)

Adsız dedi ki...

son 24 saat içinde oyuncu bildirme hakkımızı fernandes'ten yana kullanmışız.

Alt yapı oyuncularını listede olmasa bile belli şartlar dahilinde oynatabiliyoruz diye düşünüyorum ama muhammed'in -üzülerek söylüyorum ki- futbolun bu kadar günlük yaşandığı bir kulüpte gazoz maçları hariç oynayacağını sanmıyorum.

Yılmaz

Adsız dedi ki...

Fernandes gerçekten Uefa listesinde yoksa -bu olay beni de kıllandırdı bir kaç gündür- bence sağda Hilbert veya Ekrem solda Simao ilerde Holosko-Almeida oynayabilir. Yani eksiklerden dolayı bu maça has olarak 4-4-2 oynatabilir hoca. Ya da sistemi değiştirmeden Veli Kavlak'ı monte edebilir tabi.

Ama ben bu h.içi bazı Beşiktaşlı futbolcu arkadaşlarla görüşme fırsatı buldum, hoca Holosko'yu en ilerde oynatıyor dediler. Akyüz de -Holosko'ya maça kadar birşey olmazsa- ilk 11'de olmayacakmış.

Bu arada tam düşündüğüm kadroyu yapmışsınızi. Sadece Toraman-Sivok beraber oynadığında Toraman sağ stoper, Sivok sol stoper oynuyor sanki.

balticman

Pamukk dedi ki...

holosko-akyüz-almeida

3ü birden mi oynayacak?

tearkan dedi ki...

rustu-toraman-sivok-egemen-ismail-ernst-fenandes-pektemek-guti-simao-almeida.

ntvspor

Cartalete dedi ki...

Ntvsporun verdiği kadro gayet iyi. Pektemek oynayacak durumdaysa işler değişir tabi, kendisini aylardır uzak forvet olarak görmek istediğim malum. :)
Eğer öyle birşey yaparsa, Carvalhal'i ruh ikizim ilan ederim.

rivaldo dedi ki...

Pektemekin form durumu nasıl acaba?
Normalde Pektemeğin oynamasını istesemde Holosko şuan için daha mantıklı bence.Daha yeni takımla çalışmalara başladı çünkü.

Birkaç gündür zaten takımın duran toplar üzerine çalıştığı söyleniyordu.Toramanın bek oynaması bu açıdanda mantıklı.Guti-Veli değişikliği gelebilir ikinci yarıda.

Carvalhalın kendi sitesindeki analizleride oldukça güzel.İşini iyi yapmaya çalışan birine benziyor ki rakip takımı iyi analiz ettirmiş.Ama bu tip takımlarda herzaman korkarım ben.

rivaldo dedi ki...

Bu arada.
http://www.haber1903.com/futbol/ispanyada-forma-giymek-istiyorum-h3200.html

Erkut gitmek istiyorsa yapacak birşey yok.Ama bunda onu ihmal edenlerin suçuda yok değil.En azından bir kere kampa götürülse böyle olmayabilirdi.

Adsız dedi ki...

oh be sonunda geri dondunuz...butun yaz sizin yazilarinizi bekledim.severek okuyoruz.tesekkurler

Cartalete dedi ki...

Pamukk,

Quaresma 3 maç almıştı hatırladığım kadarıyla. 2 Alania maçında da yok yani.

Rivaldo,

Evet, normal şartlarda Pektemek orada 1. alternatif olsa da, hazır olmaması başa dert açabilir. Futbol anlamında değil, sakatlık olarak da... O yüzden Holosko daha doğru gibi.

Erkut'un canının sıkkın olduğu, TFF'ye verdiği röportajdan belliydi. Çocuğu seramonilere çıkarıp, ondan sonra antrenman dahi göstermemenin sonucu buydu ne yazik ki.

Ilyas dedi ki...

Allah inandirsin, dün haber1903'e mail attim, lütfen su iddia'nin dogruluna bakin diye, bugünde haber geldi :)
Tutmak cok zor, keske kontratini uzatsalard gecen sene!
Benim düsüncem en gec seneye kendisine su anda Mami'de oldugu gibi A-Takima katilmasiydi, cok istiyorum onu Inönü'de Besiktas formasiyla görmeyi.
Seneye A-Takima alacaz diye söz verseler, belki durar.
Keske Mami'ye gösterilen ilgi ve sevgi, ona ve baskalarinada gösterilse.

Su ise bakin, bizim yönetim tutmus Mami'nin, Necip'in ve Atinc'in transfer haklarinin 50% satiyor ki pazarliyabilsin. Erkut kendi basina, yetenigle A2 takiminda oldugu halde kendisine 3 milyon € ödetecek kulüp buluyor, helal olsun valla! Inanin bu cocuk 3 sene icinde kendisini o 3 milyonun en az bes katina sattirmazsa...

Cartalete dedi ki...

Bu arada Muhammed, 24 Ağustos'ta Almanya'da sahaya çıkıyormuş U17 takımıyla, haberiniz olsun :) Frankurt Sportpark Kelsterbach Stadı'ndaymış maç.

Muhammed artık başladı U17 milli takımıyla, şuandan itibaren vitrinde. Çünkü uluslar arası alt yaş turnuvaları, u17 kategorisiyle birlikte ciddiye biniyor. Bu %50 işi, ileride çok can sıkacak...

Ilyas dedi ki...

Bakalim biraz uzak kaliyor ama, gideriz belki :).

Bencede bu 50% can yakacak.
Yönetim akillilik yaparsa, sattigi takdirde, Erkut'un kontratina geri satin alma opsiyounu koydurur. Tabiki Villareal öyle birsey yaparmi baska konu.
Yanilmiyorsam zamaninda Clement diye birinede yapmislardi, Rizeye verdiklerinde.

Pamukk dedi ki...

Erkut gitmesin! bide biz izleseydik yahu:S