Beşiktaş A2’nin Golleri Üzerine

Maçı maalesef izleyemedim, izleyemediğim için de üzüldüm açıkçası. Sırf Erkut’un golü için bile, evime göre karşı meridyende kalan tesislere gidilip yerinde izlenirmiş bu maç… Neyse ki TFF golleri yayınlamış, biz de görmüş olduk. Gerçi resmi site de koymuş, muhtemelen BJK TV’nin kayıt ettiği her A2 maçının golleri yayınlanacak orada, güzel…

Neyse, Erkut diyorduk… A Takım’dan her hangi bir yıldız oyuncu, antrenman maçında böyle bir gol atmış olsa, spor haberlerine konu olurdu tüm gün… En başından başlamak gerek; rakibe “nasıl olsa buradan geçeceksin” diyip, koşu yolunda pozisyon alıyor, topu kaptıktan sonra cezasahası içersine gelene kadar her türlü çalım versiyonundan bir demet sunuyor ve baskı altındayken bile kalecinin ileriye çıktığını fark edip, müthiş bitiriyor… Kartpostal gibi bir gol… Ayrıca, topla yetenekli birçok oyuncu vardır ama “topu ayağına yakıştıran” oyuncu çok azdır, Erkut onlardan biri. Ama sözleşmesinin bitimine aylar kaldı. Bu durumdan haberdar Beşiktaşlı yetkili sayısı, muhtemelen Villareal’in gözlemci sayısından azdır…

Erkut’un La Liga ihtimali çok yüksek, yetenek olarak bunu vaat ediyor. Yarısını La Liga’da bırakıp, diğer yarısını 3.1 milyona kopardığımız Alves de güzel gol atmış. Aslında çok rahat attığı için, bu güzel gol daha çok “kolay gol” gibi görünmüş. Sokakta top oynayan çocukların, oyununa karışan gaz ağabeyler gibi görünüyor dripling yaparken. Ama aslında yaşı, ülke standartlarında A2 yaşı… Fizik olarak sağlam bir gelişme söz konusu, zaten gol vuruşu da buna işaret ediyor. Adım mesafesi bile olmadan, topu direk çatala göndermek için sağlam bir iç kas gerekli dizde. Plase vuruştan ziyade, uzaktan sert şutlarına şahit olmuştuk videolarda. Demek ki her türlü şutörmüş, arada A Takım’da da görmek isteriz. Geliş şekli yanlış, o ayrı… Ama çıkıp bir iki olumlu iş yaparsa, bu 3.1 şiddetindeki geyiği önler en azından.Mehmet Akyüz de, tip olarak da benzediği İbrahimoviç gibi gol atmış. Tabi oynadığı kategorinin zayıflığı, o şekilde yürümesinde direkt etkili. Ancak karşısında hiç rakip olmasa bile, topla bu şekilde dengeli gidemeyecek forvetleri de çok gördük… Akyüz, “kovalayan” oyuncu modeli, her rakip için can sıkıcı. Aslında şu saate kadar süre alamamış olması yazık. En azından Simao’nun sallandığı dönemde, kenar forvet olarak oynardı.

Bir de yenilen gol var tabi, ama orada da övgü sunacağım bir isim mevcut: Atınç. Gayet pis gelen ortayı, sol ayağının üst&dışıyla uzaklaştırmak oldukça maharet ister. Aslında savunma oyuncularına, topu sakat bölgeye sektirmeyin diye talimat verilir genelde ama burada başka şansı yoktu, aksi halde kendi kalesinin tavanına takabilirdi topu. U19’a çağrılmış, Sezer Özmen bir yukarı çıktığına göre artık bu kategoride 11 adamı olur diye tahmin ediyorum. Muhammed ve yeni solbek Ümit Karaal da, Makedonya’daki U17 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu maçları için çağrılmış. Grup güzel, lider olarak çıkarlar Elit Tur’a muhtemelen. Muhammed’in Avrupa Şampiyonası gibi bir piyasaya çıkmasını isterim, sonucu ne olursa olsun…

Erkut'un profil yazısı: Sarı Mrkela: Erkut Şentürk

21 yorum:

rivaldo dedi ki...

BJK TV nin bir yıldır bulamadığı çekim açısını tff bulmuş sonunda.Gollerin üçüde gerçekten çok güzel.Akşam 22.00 da maç yayını varmış.ümit,muhammed ve ali ihsanı da orda görürüz artık.

Adsız dedi ki...

Bence A takımdaki forma giyemeyen futbolcular evdeki a2 maçlarına çıkmalı hiç gocunmadan bunda gocuncak bir şey yok, tek kötü yönü adan gelen adamın a2deki genci kesmesi olur.. oda dışarda oynar artık. :/

tearkan dedi ki...

maç yayınını bekliyorum ben de gerçi ben muhammed'den çok burak kaplan için bekliyorum yalan yok. :)

gol yorumunu önceki postta atmış bulundum; fakat alves'in golü cidden kolay gözükse de o pozisyonda gerilmeden tek adımda topu köşeye bırakacak plaseyi çıkarmak kolay iş değil. erkut'un golü için fazla şey söylemeye gerek yok zaten. sözleşmesi uzatılmadıkça böyle şeyler yaparak gitme ihtimalini arttırıyor ona üzülüyorum ben.

tearkan dedi ki...

a takımdaki oyuncuları a2 maçında oynatmak cidden zor iş. mami'nin maç sonu röportajını dinlediniz mi bilmiyorum.

'yukarıdan geldik; ama burası da bizim takımımız' diye bir ifade kullandı. mami bile bu yaşında bu ifadeyi kullanıyorsa oyuncuların a2 maçlarına ne gözle baktığı konusu ciddi sıkıntı.

Cartalete dedi ki...

Deplasmandaki A2 maçlarına sürülmek küfür gibi olur da, Nevzat Demir'deki maçlarda A Takım'da düşme adamların oynaması doğal, antrenman maçı gözüyle bakmaları lazım. Sonuçta hoca da izliyor, iyi fırsat.

Ama kötüsü, burada bahsedildiği, daha önce rivaldo'nun da dediği gibi: Erkut, Ali İhsan, Ömer Faruk gibi isimlerin Carvalhal'in önünde yeterince göz önünde olamamaları olur. Mesela Ali İhsan 2 tane yazdı son maçta, burada yedek başladı.

Adsız dedi ki...

En baştan peşinen söyleyeyim "A2 ligi sistemine karşıyım". Şöyle ki: A2 dediğimiz olay rezerv mi paf takım mı belli olmayan saçma sapan bir olay. Türkiye'de A2 olayı acilen Rezerv Lig ve U19 Ligi olarak ikiye ayrılmalı bence. Düşünsenize, bırakın daha alt katagorileri, bir alt takım olan A2 takımda bile bir sistem veya takımdaşlık söz konusu değil, bu şekilde olması da imkansız zaten. Halısahaya adam çağırır gibi toplama adamla maç yapılıyor. Halbuki bir takım kur 2-3 sene bozma ordan en iyi 3 adamı A takıma monte et (Örn: Cankurt, Erkut, Mami gibi). Ama nerde...

A takımda şans bulamayan 3.kaleci Umut, Atınç veya Mami'nin A2 ile maçlara çıkmasını anlarım fakat;

Tanju, Burak, M.Akyüz hatta Onur vb. gibi belli bir seviyeye gelmiş fakat "A takımda düşünülmediği için oynatılmayan" oyuncuların A2 takımda oynatılmasına karşıyım. Bu futbolcuların kiralanması taraftarıyım. Böylece hem onlar futbolunu geliştirir hem de gençlerimizin önü açılır. Yani M.Akyüz hat-trick yapsa ne olacak ki, A takımda yine oynatılmayacak yine oynatılmayacak. Veya Onur veya Burak...

Gönül isterdi ki Cankurtlu, Hasanlı, Erkutlu, Ali İhsanlı, Ö.Faruklu bir A2 takım oynasın..

Mehmet Erkut Şentürk'e tebrikler. Golü için fazla söze gerek yok, muhteşem. Olağanüstü bir sol ayak çok özel bir oyuncu geliyor(ya da kaçıyor)..

Erkut gibi A takım seviyesindeki adama A2'de bile 5 dk şans verirseniz ne sözleşme yeniler ne de takımda kalır. Bedavaya uçar gider...


balticman

Adsız dedi ki...

Beşiktaş'ta yönetim altyapıya neşter vurdu..

Siyah-beyazlılarda altyapı düzeninin tamamen değiştiği öğrenildi. Altyapıdan memnun olmayan yönetimin, antrenörlerin görevine son verdiği ifade edildi.

Beşiktaş'ta altyapının tek sorumlusunun Cengiz Zülfikaroğlu olacağı ifade edilirken, görevine son verilen antrenörlerin yerine yabancı antrenörlerin ve futbolcu eğitmenlerinin getirileceği belirtildi.

sporzin.com Özel Haber

Zülfikaroğlunun alt yapiyla ilgilenmesi sevindirici birsey bence.
Yabanci antrenörler düsüncesine de olumlu bakiyorum.

Adsız dedi ki...

Sevgili Mustafa yine çok güzel şiir gibi yazmışsın senin bloğunu okumak gerçekten büyük keyif.Maçı öyle güzel anlatmışsın ki özetleri izlemeye başlayınca poziyonu önceden izlemiş gibi oldum.
Mehmet Akyüz ve Alves gerçekten A takımı hak ediyorlar.Ben olsam Almedia'nın olmadığı her maç Akyüzü kadroya yazarım
İlk 11 olmasa bile yedekte mutlaka bulunmalı bu adam.Tüm defans futbolcularının nefret ettiği tarz bir adam bu.

Sürekli baskı yapar ve maç içerisinde çok rahatsız eder defansı.

Bank Asya sever bir kişi olarak birçok maçını izledim ve mutlaka bizde olmalı dediğim bir futbolcu.

Antep maçında olsaydı 3 puan çok yakın olurdu.

Bu arada yine TKİ Tavşanlı Linyit Sporlu bir oyuncu var.İzlediğim tüm maçlarda gözüme çarptı sol kanat ve bek oynayan Mesut Saray 24 yaşında ve Dardanel altyapılı İsmaile iyi bir alternatif bence.

Sen ne düşünürsün

Serdar

Cartalete dedi ki...

İzlemedim, ama Tavşanlı maçına denk gelirse dikkat edeceğim mutlaka.

Adsız dedi ki...

Şimdi maçın özetini yeniden izledim Carlos ve Koch beraber izlemişler maçı.
Metin Hoca da çok şık durmuş çok sevdiğim efendi bir oyucuydu.Uzun sarı saçları ve değişik bir stili vardı.

O golü gören hocanın direk yazması lazım Erkut'u takıma.

Hocanın adaletine güveniyorum ama Hilbert'e ve Akyüz'e ayıp oluyor biraz.

Serdar

tannhauser dedi ki...

@balticman: a2 ligi konusunda seninle benzer düşünmekle beraber rezerv lig konusuna katılmıyorum. bence genç oyuncular gerçek profesyonellerle oynamalılar. beşiktaş'ın alt liglerde bir ya da daha fazla pilot takımı olmalı. hatta farklı ülkelerde bile olabilir bu takımlar. yasal durumu bilemem ama daha önce böyle şeyler yapılıyordu. tabi a2 ya da rezerv takımlardaki oyuncular aynı sezon içinde iki takım arasında gidip gelebiliyorlar. böyle bir avantaj varsa da yukarıda da çok değinilen oyuncu gelişimi mevzuu a2'de çok zor. önümüde sezer örneği var, bank asya'da değil de a2'de oynasaydı kendini bu kadar geliştirmesi söz konusu olmazdı.

Adsız dedi ki...

a2 takiminda en iyi gencler ve a takimda forma giyemeyenler oynamali ama u-18 ve a2 arasinda u-19 veya u-20 gibi bir takim daha olmali.
atakan...

Cartalete dedi ki...

U18 ile A2 arasında bir takım daha olsa, A2'de oynayacak adam kalmaz diye düşünüyorum.

Aslında araya A Takım'dan düşme adamların serpiştirilmesi güzel, Carvalhal falan onları izlerken arada Erkut'u da görmüş oluyor bari. Aksi halde, u20 diye bir takım olsa onlar da U18 gibi sessiz sedasız Fulya'da takılırlar.

Bence de en mantıklısı pilot takım. Mesela Sakaryaspor kötü durumda, onlarla yap bir anlaşma; elindeki hazır oyuncuların maaşını kendin ödemek şartıyla adamlara kirala. Herkesin işine gelir. Çünkü hakikaten bazı adamlar için A2 artık birşey vaadedmez.

Bukan dedi ki...

Haci sende sezlong yazari oldun artik mac oncesi yazisi da yok olmuyor :-) Erkut resmen tsubasa golu atmis alves ise asmis resmen klas topcu belli ki bir de bu adamlar oynasa bi gorsek bir 20 dak. Bile olsa

rivaldo dedi ki...

Onur Bayramoğlu kampa alınmasada ciddi aşama kaydetmiş gibi.Daha fazla sorumluluk alıyor ve eski kırılgan yapısı yoktu dün.46. dakikada oyundan çıktı, belki bugün bir süpriz yapar carvalhal.

Ümit fiziğini geliştirirse kaliteli bir solbek olabilir.Biraz boyu kısa ama pozisyon alışı, ortaları gayet iyi.Hatta geridende fena toplar atmadı.

Alves konusunda u20 maçıyla oluşan endişelerim devam ediyor.Fena oynamadı aslında, güzel paslarda attı.Ama çok hantal bir yapısı var.Muhammed ve hasan fena değildi.Biraz kaleye uzak oynuyor ikiside.Etkili şutlar çıkardılar ama.

Onur ve Atınçın A2 de maç oynayarak pek gelişebiliceklerini düşünmüyorum.Ara sıra A takımda şans bulamayacaklarsa uygun takımlara kiralansınlar.Ama A takımda ikiside sırıtmadan oynarlar şu aşamada.

tearkan dedi ki...

carvalhal'ın sürprizi reyiz oldu valla. artık necip'in yokluğundan mıdır, yoksa akıllandığını düşündüğünden midir bilmiyorum; bırak 18'i direk 11'e almış reyizi.

umarım özlediğimize değer reyizin dönüşü. (atın intikamı gibi oldu bu da:)

Adsız dedi ki...

Cartalete,

Sakaryaspor örneği gerçekten çok mantıklı hatta Kocaelisporda da sıkıntılar var bildiğim kadarıyla ama bizim yönetim maalesef bu konulara çok Fransız kalıyor.

Serdar

Cartalete dedi ki...

Yani, Kocaeli de olabilir. Hem tesislere de yakınlar, hemen gidip yerinde izlenirler antrenörler tarafından. Hem taraftar atmosferi de iyidir orada, seyirci önünde oynamaya da alışırlar.

Öbür türlü, çocuklar nereyi bulsa oraya gidiyor. Resmen askerlik gibi, neresi düşerse. Urfa'da, Siirt'te topçumuz var yahu.

Adsız dedi ki...

Siirt deyince Oğuz ne yapıyor acaba.Kiralık çocukalrın çoğu takip ettiğim kadarıyla pek forma şansı bulamıyorlar.

Birde ismini tam hatırlayamadım (Özgürdü sanırım) bir solbekimiz var kiralık çok golcü bir oyuncu olduğu felan yazıyornu ntvspor da kiralıklarla ilgil bilgin varsa paylaşırsan sevinirim

Serdar

Cartalete dedi ki...

TFF bilgilerine göre direk 11 oynuyor Oğuz. Onun dışında direk 11 oynayan diğer kiralıklar;

Emre Özkan - Orduspor
Erkan Kaş - Rizespor
Erkam Reşmen - Boluspor

diye biliyorum. Özellikle Emre'nin geldiği seviye çok değerli.

Adsız dedi ki...

Teşekkürler
Erkam'ın kiralık omasına çok sevindim satıldı diye biliyordum.Antepteyken Q7 baya zorlanmıştı karşısnda

Serdar