Maç Öncesi: Beşiktaş – Kayserispor

Beşiktaş’ı özlememe rağmen, çelişkili bir şekilde maç önü yazısını yazmaya elim gitmedi şu saate kadar. Sebebini tam bilmiyorum, her maç sahada çaba içersinde olan yegane iki adamdan (Necip ve İsmail) yoksun olunacak, belki bu yüzdendir… Üzerine yine Hilbert kadro dışı kalmış. Belki de aynı şeylerden bahsedeceğim içindir…

Neyse, Guti Reyis tekrar 18’de. Twitterda görünen o ki, çocuk gibi şen olmuş. Umarım futbolu yeterince özlemiştir. Madem kadroda, epey de dinleniyor; daha fazla özletmeyelim ve direk 11 formasını verelim derim. Lazım da zaten, o yokken rakip ceza sahasına pas ortalamamız bir hayli düşüyor yalan yok.

İlk Alania maçında Guti – Necip – Fernandes gibi bir ortasahayla çıkılmıştı, topa sahip olma adına pek sorun yoktu belli bölümlerde. Tekrar yine böyle bir şey denemek lazım, Necip’in yerinde de yine uzun süredir dinlenen Ernst olabilir… Zaten baskı kurmasına kuramıyoruz, bari topa sahip olacak bir ortasaha kurgusunu deneyelim bu kez. O zaman sağbekte yerli oynamasının da anlamı olur.

Ekoko’nun pek hücuma çıktığı yok artık. Bu durumda sağbekte Toraman’ın oynaması çok daha mantıklı, her konuda… Zaten son dönemde Toraman’ın etkili sağbek bindirmeleri, Ekoko’dan fazladır daha az süre almasına rağmen. Solbek de Tanju’dur, zaten A2 sürgünleri arasında yoktu, demek ki bu maç için düşünüldü.Yine Alania maçındaki Pektemek rolü, yukarıdaki şablonda da geçerli… Aslında birçok konuda, o maçın taktiğine ve oyuncu seçimlerine benzedi. İlk maç olmasına rağmen, sezonun en iyi oynanan maçlarından da biriydi aslında o maç zaten… Oyuncuların hazır olamamasına rağmen, bir maç iyi emareler bırakmışsa; o maçta taktiksel ve oyuncu seçimleri doğruları var demektir.

Erkan Kaş’ın maçı var şuan, o yüzden yazıyı acele tuttum. Ayrıca bir haber düşeyim, Turksat’ta yayın yapan İctimai TV, dün azarkeşlere bir müjde sundu: bu sezon çok meraklı geçen Serie A’nın yayın hukukunu ele geçirmişler… Artık daha sık Serie A yazılarını düşeriz.
Ayrıca bugün 10-0’ın yıl dönümüymüş. Adanademirspor yerine, keşke başka bir rakibe atılmış olsa da böyle yıllarca bu rekor sabit kalsaydı. Neyse… Metin – Ali – Feyyaz tezahüratının patladığı maç… Reyislere saygılar. Aşağıdaki videoyu ben hazırlamıştım zamanında, gencoyken uğraşıyormuşum böyle şeylerle. Gayet amatör bir klip ama fon müziği seçimim yetermiş yani… (Youtube'a yükleyen ben değilim ama)

7 yorum:

Adsız dedi ki...

kadro seçimine katılıyorum şu şartlar altında en ideal olan 11 bu.Pektemek iç saha maçlarında daha başarılı olur gibi bir his uyandırıyor bende.

Fiziksel olarak biraz güçlendiyse tek başına bile getirebilir maçı.Akyüz kadrodamı bilmiyorum inşallah yazılmıştır.Oyunun gidişatına göre her durumda lazım olabilir.

Önde olursak takım direncini artırmak için Edu değişikliği yapılabilir beraberlik anında da baskıyı artırmada (Tuncay gibi) çok yardımcı olacaktır.

Sürekli Akyüz için olumlu şeyler yazıyorum inşallha şans bulunca utandırmaz beni.


Serdar

Adsız dedi ki...

-----------Cenk------------
İbrahim-Sidnei-Egemen-Ekrem
-----Ernst-----Fernandes---
-----------Guti------------
Holosko------------Quaresma
----------Mustafa----------

Egemen de insan ve ne zaman dinlenebilecek merak ediyorum. Amrabat'ı tutmak için kadrodaki sağbek için en uygun adam Toraman'dır, o yüzden Hilbert'in ilk 11'de olmamasını eleştiremem ama 18'de olmaması büyük haksızlık ve yanlışlıktır.

Ortasahaya -maç da İnönü'de olduğu için- Guti'yi yazabiliriz. Fakat Guti'yi oraya yazıyorsak ileri üçlü de Guti'ye göre olmalı bence. Guti varken hareketsiz Edu iş yapmaz diye düşünüyorum. Holosko ve Pektemek gibi kaçan adamların yanına Quaresma iyi gider. Bu maç Almeida'sız son maç ve bu yüzden Pektemek için ayrı bir önem taşımalı. O yüzden de ilk 11'e yazdım adını. Artık kendini gösterme zamanı geldi de geçiyor bile. Simao da dinlendi ama form durumunu bilemiyorum. Hem de Q7'yi baya özlemişim.

BU MAÇIN 18'İNDE ERKUT ŞENTÜRK'Ü DE GÖRMEK İSTERDİM. KEŞKE BİR 10 DK ŞANS VERİLSE.

balticman

Adsız dedi ki...

Kadronuz güzel ama Carvalhal böyle bir kadroyla maça çıkacaktır.

----------Rüştü
Toraman-Egemen-Sidnei-Ekrem
---------Aurelio
-------Ernst-Fernandes
---Quaresma-Edu-Simao

Adsız dedi ki...

11 belli olmuş:

............Rüştü
İbrahim Sidnei Egemen Ekrem
......Aurelio Fernandes
....Quaresma Guti Simao
............Edu

Hilbert'in ilk 18'de olmaması, Ernst'in bir türlü 11'e girememesini ROGON vs Gestifute menajerlik şirketlerinin çekişmelerine bağlıyacam da Edu ne ayak? :)

balticman

BJK4EVER dedi ki...

Simao ve Fernandes'i isliklayip Avrupa maclarinda ciddi oynayip ligde sov pesinde kosan Quaresma'yi bas taci yapan taraftar da, Alman'lara garezini gosterip 5 haftadir bir bok oynamayan Portekiz'li vatandaslarina peskes ceken ve onca macta 1 kere cift forvet oynamayan antrenor de, sahada ruhsuz ruhsuz dolasan oyuncular da, hickimse iyi birsey haketmiyor. Bugun tam hakketigimizi aldik iste, cok guzel oldu. Kayseri de keske bu futbolunun 5'te 1'ini FB'ye karsi da oynayabilse veya en azindan gayret etse de gorsek.....

Adsız dedi ki...

bjk4ever bana göre baştan sona kadar haklısın..

bir oyuncu topu 4. bölgede alsın 2 bölgeye kadar getirsin orada pas versin ve bunu düzenli bir şekilde yapsın...adamı taşlarlar, Allah' ınızdan korkun be...

bir oyuncuda defansta yaptıklarıyla yetinmeyip her kafa topunda ileri çıksın gerektiğinde tekmeye kafa koysun...

bir antrenorde guti klasik bir 8 numara deyip 10 numara oynatsın...

kendisine has 360 larından başka bir şey yapmayan bir bek..

ortasahada tek yaptığı zorda kalmak ve zorda kalıncada en iyi yaptığı şeyi yapıp her aldığı topta takıma faul kazandıran ve tek meziyeti bu olan bir ortasaha..

ve oynadığı her maçta bi tarafını yırtan, sene başına kadar istikrar abidesi olan bir ortasahanın yedek tutulması...

ve böyle bir takım yapısına bürünen, YD nin ve fon şirketlerinin eline bakan, tarihinde onca başarısı kupası bulunan 108 yıllık tarihiyle şanlı Beşiktaş...

yorum sizin....

ihsan dedi ki...

Maç esnasında bir düşündüm; Sezer'in Sidnei'den ne kadar eksiği vardır?, Simao'nun yerinde Pektemek çok mu sırıtırdı ? Erkut dk.70'de oyuna girse hiç bir şey yapmadan mı çıkardı ? Ernst bu takımda oynamayacak kadar kötü bir futbolcu mu ? Ekrem bu takımda oynar mı ? Bütün bunlar cevapsız sorular değil biliyorum. Ama o anlı şanlı tarihin geldiği nokta bu soruların cevaplarıyla beraber kurulan cümlelerle açıklanıp, çözüme gider. Yoksa bugün ki 90 dakikanın kritiği, bizi gelecek haftalarda yine kurtarmaz. Birde "acaba Eren'in el ile kestiği topu Necip kesseydi hangi renk olurdu o kart ?" sorusu var ama konumuz değil. Maç yazısı çok sıkıntılı olacaktır, kolay gelsin Cartalete.