Kaleciyi Çalımlayan Forvet

Görünen o ki; sezon arasının kısa tutulması en çok Beşiktaş’a yarayacak… Takım, Karabük maçında bıraktığı her şeyi kaldığı yerden devam ettirdi; ilk 11’inden tutun da, maçın seyrine kadar… Yine topun kaybedildiği yere baskı yapılıyor, rakip direkt paslara zorlanıyordu. Top kazanımından sonra pas yapılarak aktif dinlenmeye geçiliyor; çok şık organize ataklar gelişebiliyordu… Hücumda da durum aynıydı; Hugo için günlerden yine Salıertesi’ydi… Ekrem ise, yine gole çok yakın olup aynı zamanda bir o kadar uzak kalmayı beceriyordu. Her şeye rağmen, hücumcular da dahil olmak üzere, takımın özverisi ve taktiksel futbolu seyre değerdi…Yine de “iyi oynadık ama kazanamadık” adındaki Beşiktaş gerçeğiyle tanışmamak için, arada bir gol atmak lazımdı tabi… İhtiyaç gol olunca; Jack Sparrow pusulası Mustafa Pektemek’i gösteriyordu haliyle. Aksi halde Beşiktaş’ın gol şansı yine büyük ölçüde duran toplara kalacaktı... Öyle de oldu; Fernandes bu sezon 7. duran top asistini yaparken, golün en çok yakıştığı stoper olan Sivok, kilidi açtı…

Ersun Yanal’la birlikte zaten savunmasını öne çıkaran Eskişehir, golden sonra iyice açılmaya başladı. Lakin Alper’in yokluğu, Beşiktaş baskısı altında topların rakip alana sağlıklı geçmemesini sağlıyordu. Hatta bu sebepten maçın sonlarında Tello ortasahanın gerisine kadar gelmeye başladı… Beşiktaş ise topun olduğu yere basmaya devam etti; pozisyon gerektirmedikçe savunma kendini arkaya atmadı. Zaten Hilbert sonrası, Ekrem’in sağbeke geçişiyle bunu yapmak elzem olacaktı…

Kenardan “9 <-> 11” tabelası kalkana kadar; sahada alenen “kontra atak katliamı” başladı Beşiktaş adına… Neyse ki Carlos, oyuncu değiştirme hakkını bitirme pahasına Pektemek’i oyuna attı; o da yakaladığı ilk ve tek fırsatta maçın fişini çekti… Aslında gole kadar da, aldığı her topta “ben futbolcuyum” diyordu Pektemek… Keza, attığı golde de soğukkanlılık dersi verdi. Beşiktaş Oktay, hatta Feyyaz’dan beridir; fırsatı varken kaleciyi çalımlamayı düşünen bir forvet bulamamıştı; artık bulmuşa benziyor… Ufak bir detay, ama o iş “temiz golcülük” detayıdır… Aynı zamanda, gelecekte Beşiktaş’ın 1-0’ları daha sık 2-0 yapacağını müjdeleyen bir detaydır.Asisti yapan Necip ve ondan önce “futbol zekasıyla” kanada açmak yerine merkeze topu aktaran Edu’ya da ayrı parantez. Keza, maçın en çalışkanı Ekrem Dağ’a da… Ernst’e de ara yaramış gözüküyordu, oldukça enerjikti; defans, Veli, Fernandes zaten bildiğiniz gibi, bıraktıkları yerden… Maçın en iyi şutuna, en iyi kurtarışla cevap veren Cenk; o kadar zorlu topları bile kenara çelmeyi öğrenmiş gözüküyor… Yıl olmuş 2012, artık Beşiktaş'ın tartışmasız bir "1. kalecisi" olmalı; o da Cenk'tir...

Güzel bir maç oldu, daha çok Beşiktaş adına. Özellikle hücum koşuların fazlalığı, umut verici. Keza golü getiren korner oluşurken; Ekrem çok kötü bir şut atmasına rağmen, o top gidip harika bir pasa dönüştü. Nedeni, içerideki oyuncu adedinin fazlalılığıydı... Bu ve önde pres olayı, Beşiktaş'ı çok farklı noktaa getirdi. Böyle galibiyetler, benim futbol anlayışıma göre ara ara alınan 7-0’lardan bile değerlidir. Ne oynadığını bilip, istediğini almak…Hilbert’in sakatlığı, tek can sıkıcı nokta. Umarım uzun süreli bir sorun değildir…

Fotoğraflar: bjk.com.tr

38 yorum:

Hüseyin Akartuna dedi ki...

maçı izleyemedim çalıştığım dersanenin köle muamelesi yapmasından ötürü, ancak özeti seyredip pektemek'in golünü görünce, direk aklıma geldi, mustafa abi kesin yazar bunu dedim,direk başlık olmuş :)

takımıma da ince sitemim şudur ki, geçen hafta 250 lira getirecek kuponu veli'yle yakmıştı, bu hafta ms h(0) oynadığım kuponu 90'da yaktı. bi dahaki maçta arayıp, duş alıp almadıklarını söylemelerini istiyorum :)

Unknown dedi ki...

uzun zamandır blogu takip edip yorum yazmaya heveslenip sonra üşenen bir üşengeç insan evladı olarak ilk yorumumu malesefki sizi bilgilendirip üzücü bir haber vermek için kullanıcam ki hilbert malesef 4-5 hafta yokmuş..

Ilyas dedi ki...

yine süper bir yazi olmus :)
Besiktas artik esastan büyük takim gibi oynuyor, dikkat ettim 3. dakika ile 13. dakika arasi Eskisehir topa hic dokunmadi, dokunsa bile en gec 10 saniye sonra topu geri aldik.
Cok fazla hucum yapmiyormusuz gibi gözüküyor, ama bu benim sahsen daha hosuma gidiyor, dogru zamani ve alani ariyoruz, ve sonuctata buluyoruz zaten.
Fernandes adami resmen büyülüyor, böyle büyük bir futbolcuya sahip olmamiz büyük bir onur, avrupanin her takiminda is yapar, duran toplari yeter bile. Avrupa Liginde ilerlersek, büyük bir ihtimalle Milli Takima'da cagrilir, ondan sonra bak sen, kimler kapiyi caliyor. Bence bizim gencler ögrenebildigi kadar ögrensinler ondan.
Hakan Sükür'ün dedigi gibi, belki takimda cok fazla teknik oyuncular yok, ama onun yerine mücadeleci ve sert futbolcular var, buda Besiktas'in futbolu iste...

Sizde görüyormusunuz, yoksa sadece benim düsüncem mi, bizimkiler gol attiktan sonra, orta saha diye bir sey kalmiyor, ya karsi takimin kalesindeyiz, yada karsi takim bizim kalede, disiplin biraz kopuyor sanki. Ama bu oyunda tam Mustafa Pektemek'in isine geliyor.
Hayirlisi, bizimkiler böyle 2:0 kazansinlar ben gikimi cikarmam, ama IBB macina dönüsecek diye korktum acikcasi...

Hilbert herhalde 4 hafta gibi yokmus, ben sahsen Ekoko'yu görmek istemem sag bekte, Ibrahim'i de degil, Tanju'da hazir degil herhalde, bence transfer sezonundayken Oguz'u geri almanin faydasi var. Tayfur Havutcu taniyor nasil olsa degilmi?

Bence günün slogani:
"Artik duran top degil, direk Manuel Fernandes diyelim"

aquila dedi ki...

hilbert 4-5 hafta yokmuş. umarım braga maçlarına yetişir. ligde sağbek ekreme tahammül edebilirim sanırım.

benim için bu maçta tek olumsuzluk sezgin sakatlanıp çıkınca esesin ne orta sahası ne de defansı kalmışken gereksiz bi telaş vardı takımda. ne hücuma çıkılabilindi ne de pas yapılabilindi. keza o dakikalarda klasik kanserojen etkisi yayılmaya başlamıştı ki final gerçekten çok güzel oldu. hem necip hem de pektemek çoğumuzun gönlünden geçen bi gole birlikte imza attılar.

Gural dedi ki...

Yazı her zaman ki gibi çok güzel - eline sağlık.

Takımın oyunundan memnunum ama skor üretmekteki kısırlık insanı zaman zaman ümitsizliğe düşürmüyor değil. Öyle goller kaçırıyoruz ki saç-baş yolmamak elde değil.

Hilbertin sakatlığına çok üzüldüm. Umarım beklenenden kısa sürede iyileşir - ne de olsa Alman :)

Bu arada Onur'un sözleşmesi fesh edilmiş - Gençlerbirliği ile anlaşmazsa 1M Euro tazminat olacakmış. İlginç, neden kiralanmamış anlayamadım. Beşiktaş yönetiminin transfer konusundaki kararlarına nedensen aklım emriyor.

ihsan dedi ki...

"En Kaptan" yine yetişti imdada. Kara çocuk yine ne top oynadı öyle Necip-Pektemek cümle içinde bile güzel duruyor. Varsın birde asist-gol olsun. Pektemek çok iyi golcü. Bakın golcü diyorum. Gol atan,atabilen. Mesela Almedia golcü değil bu tanım üzerinden. Veli'nin sanırım 1 metreden gol atamama fobisi var :) Ekoko uzak forvet de doğru işler yapıyor aslında, yani en azından kendi kendine düşmüyor. Sağ beke geçince yine yerlerdeydi.

Onur ve Hilbert'e çok üzüldüm. Üzüntümü ancak Oğuz giderebilir. Birde Cartalete bir sorum olacak ? A2'de sağ bekte kim oynuyor ? Verimi nasıl ? Tabi Rivaldo'da yanıtlayabilir :)

Cartalete dedi ki...

A2'de sağbek Muhammed Şahin. Ancak hakkındaki bilgim, son maçta Ali İhsan'a kestiği nokta ortadan ibaret. O yüzden gerisini rivaldo cevaplasın, ben bu sene biraz uzak kaldım. :)

Hilbert işi iyi olmadı pek. 4-5 hafta = 6-7 maç... Bu dönemde, şu topun olduğu yere baskı olayını daha sık yapmak gerek. Sağbekteki Ekoko varlığı ancak böyle tolere edilebilir.

tearkan dedi ki...

braga ve fener maçlarına yetişecek gibi duruyor hilbert; ama ciddi anlamda nazar değdirdik sanırım adama. bundan sonra fernandes için iyi bir şey söylersem iki olsun.

her şeyden önce beşiktaş'ın isimlere bağlı kalmadan oynadığı güzel futbol artık ciddi anlamda takım olduğunun bir göstergesi. en basitinden maç içerisinde q7'nin olmayışı sadece ikinci yarıda yakaladığımız birinde edu'nun aceleyle ortaladığı, diğerinde simao'nun pasının defansta kaldığı iki kontraatak pozisyonunda aklıma geldi. etrafında kim var kim yok bakmadan yardırır gider, şansı da yardımcı olursa karabük maçındaki gibi kaleye girerdi dedim.

'takım' olmak güzel, oynanan oyun güzel; ama yine de beşiktaş'ın hem karabük maçında, hem de bu maçta yeterli pozisyonu bulmasına rağmen maçı bir türlü kopartamaması beni sıkmaya başladı artık. pektemek iyiden iyiye 11'e yerleşse hiç fena olmayacak. pektemek demişken attığı gol sonrası tepkiler gösterdi ki kaleciyi çalımlayıp gol atan forvet görmeyi hepimiz özlemişiz.

gerçi bu konuda hep ikilemde kalırım ben. pektemek'in attığı golden bağımsız olarak, daha bi karşı karşıya pozisyonda, kaleciyi çalımlayan mı yoksa kaleciyi bir köşeye yatırıp topu diğer tarafa yollayan (bobo rapid wien mesela) mı daha temiz, net golcü karar veremiyorum bir türlü.

ekrem'in doğru zamanda doğru yerde olma becerisinin yarısı bitiricilik ve karar verme konusunda olsa uzak forvetin tanımı olacak neredeyse. adam bazen o kadar boş ve müsait oluyor, o kadar doğru yerlerde topla buluşuyor ki nasıl beceriyor anlamıyorum. halı sahada kadroyu doldursun diye gelen elemanlar vardır, nasılsa top oynamayı bilmiyor diye kimse tutmaz çok boş kalır; ama pas versen ayağına dolar, vermesen acaba dersin aklın kalır. sanki ekrem'i de nasılsa beceremez diye böyle ikilemde kalınması için bilerek boş bırakıyorlar gibi geliyor bana bazen.

onur da gitmiş bu arada. cidden üzüldüm. bozüyük'te bir çok maçını çıplak gözle izlemiş birisi olarak çok umutluydum geldiğinde. yolu açık olsun ne diyelim. gençlere gitmesi için sözleşmesi feshedilmiş. başka takıma giderse 1 milyon euro tazminat ödenmesi gerekiyormuş. görünen o ki pektemek transferinde çıkan ali kuçik sorununun diyetini ödedi beşiktaş. yani şurada yapılan usulsüzlük bile insanı bazı şeylere lanet ettiriyor.

neyse. ernst'in attığı gol sonrası sivok'a sarılmasını, carvalhal'in pektemek'in golünden sonra çocuk gibi sevinişini düşünelim biz.

Fly like an eagle dedi ki...

Buyrun burdan yakın.. Hilbert sakatlandı... Geçen yazında neler konusmustuk sevgili Mustafa?? Sen de bahsetmiştin Hilbert'e alternatif ama onun gibi bir sağ bek.. Yabancı da olabilir diye. Yaşayalım görelim, bakalım o bölgeye transfer yapılacak mı?? Maç mı dedin?? Benim için sürpriz olmadı. Tek sıkıntım beklere alternatif olmaması. :(

box2boxMC dedi ki...

Ne olacak bu Almeida'nın hali? Sezon başından beri Nobre'den hallice performansı yüzünden artık tek tük yaptığı olumlu hareketleride görmemezlikten geliyorum. Maçları izlerken her türlü olumsuz enerjiyi kendisine gönderiyorum. Bunun için mi gönderdik Nobre'yi Bobo'yu. Şu takımın ileri ucu dünkü maçta Bobo-Nobre olsa ilk yarıdan kopmuştu maç. Almeida Werder Bremen'de de buydu, Portekiz'de de bu, farklı bişey beklemek hata zaten. Belki bi kaç hafta sonra spektaküler bi gol atar, kredisini 4-5 hafta daha uzatır ki Werder Bremen'de de bu şekilde oluyordu.

Hazır transfer dönemindeyken elden çıkarılıp, bu sene playoff lar için birini almaları isabet olur.

Yanarım yanarım bu adam için Bobo'yu harcamalarına yanarım, bir de üstüne Bobo'yu paragöz gibi gösterip taraftarın önünde imajınıda zedelediler. Şimdi aynısı Sivok içinde yapacaklar. 1,5m euro vermemek için gönderecekler sonra yerine 3-4 m euro bonservis 2m euro'da yıllık ücretle ne idüğü belirsiz bi Mendes futbolcusu daha alacaklar. Ne oldu sonra, tasarruf yapmış olacaklar. Sivok bugün STSL'in en formda defans oyuncusu, takımın 2.kaptanı, Çek milli takımının banko stoperi ve Euro 2012'de yer alacak, e daha ne bekliyorsunuz. 2. bir Bobo vakasını kaldıramayacam.

cagatay dedi ki...

http://robertohilbert.blogspot.com/2012/01/20-besiktas-siegt-im-verfolgerduell.html#comment-form

geçmiş olsun dileklerinizi iletebilirisniz.

Cartalete dedi ki...

BenYaptımOldu,

Abi kabul et, sen de 40 kere söyledin oldu yani. :) Bence artık alternatif sıkıntısından yine inceden bahset de o kadar da ısrarcı olma, "ya birşey olursa?é gibisinden. İsmail'i kurtaralım bari.

Şaka bir yana, o işin asıl sorumlusu yan hakem aslında. Kaldırmadı ofsayt bayrağını, sonra Hilbert sakatladı kendini o pozisyonda.

---

Bu Sivok'un sözleşmesinden dolayı ben de gerim gerim geriliyorum. Yani yakalamışken böyle bir savunma uyumunu, mümkün olduğunca koparmamak lazım.

Teşekkürler arkadaşlar.

Cartalete dedi ki...

Bu arada bence Hilbert'e ucuz yollu bir alternatif bulmak lazım. Şöyle İskandinavya'dan, 5'e 2'de çok fazla ortaya geçmeyecek kadar teknik kapasiteli, daha çok taktik savunma bilgisine sahip bir genç bulmak lazım bence. Ne bileyim Göteborg'a, Brondby'e falan bakılsın çıkar birşeyler. Oradan Fernandes çıkmaz ama bek çıkar yani.

(BenYaptımOldu, rahatsız olduğun yorumu kaldırmayı yeğledim, senin cevabını onaylamaktansa. Rahatsız olmakta da haklısın, konu başka bir noktaya gitmesin diye böyle bir çözüm en uygunu sanırım. )

rogerio da silva bobo dedi ki...

Zamanında nickini Bobo yapacak kadar Bobo dilencisiydim.Fakat Cruzerio'da 800.000 euroluk maaşla takımındaki 5.forvet olmayı ,5 sene forma giydiği Beşiktaş'ın 1.5 milyon euroluk teklfine tercih ettiği gün benim için bitti kendisi.Asıl problem Bobo'nun ayrılması değil,Bobo'nun bile yerini dolduramamızdır maalesef.

Sezon başında Elmander,Webo boştaydı mesela.O zamanlar söylemiştim.Neden Almeida'yı satıp bedava olan daha kaliteli Elmander'i almıyoruz diye ama artık çok geç.

Umudum Bebe'nin sağlıklı bir şekilde dönmesinde.Türkiye liginde başarılı olamaması imkansız bir fiziği var.Tuncay,Burak stilinde bir golcü olduğunu tahmin ediyorum.İnşallah bir an önce iyileşir.

Cartalete dedi ki...

tearkan,

Ben ille de forvet kaleciyi çalımlasın diye birşey demiyorum elbette. :) Bobo'nun Rapid Wien'e attığı goldeki açı, net vuruş yapma açısıdır. Oradan vurulur... Ama dünkü Pektemek'in açısı, direk vuruşla %30 gol ihtimali doğacakken, kaleciyi çalımlayarak %95'e çekti o ihtimali. İşin güzelliği orası yani.

Cartalete dedi ki...

Almeida konusunda ben hala aynı soruyu soruyorum kendime, teklif varsa hala neyi bekliyoruz?

Herşeyden evvel, bu takımın taktiğine çok ters gelen bir tarzı var. Yani, form veya rormdan bahsetmiyorum. En formda zamanı, yine takıma uymaz.

Akibeti belirsiz Fenerbahçe bile Sow falan kovalarken; neden daha uygun bir forvete geçilmez, anlam vermek güç. Yaş da 28 oluyor, bu sene satıldı satıldı Almeida yani.

Fly like an eagle dedi ki...

Almeida konusuna katılıyorum. Yok olamıyor. Tüm takım resmen ona oynasa da olabileceğinin en fazlası bu. Boşa deplase yok, bitirici vurus gibi gibi, presi falan zaten geçtim. Eeee ?? "Sen ne tarz bir golcüsün?" diye sorarlar ve istatistiklere bakarlar. İlerleme yoksa takımla ilişkin kesilir. Ayrıca hadi genç olur beklenir de genç te değil senin de dediğin gibi. Aslında ideal forvet ikilimiz Bebe & Pektemek ve arkalarında serbest Quaresma'dır. Takımın gerisi zaten işini fazlasıyla yapıyor.. Kısacası dün 5 gol atsa da Almeida'dan sıtkım sıyrıldı.. Bu takımın türküsü başka, o ise değişik bir şarkının notası.. (Sevgili mustafa, duyarlılığın için teşekkür ediyorum..)

Ulas dedi ki...

Bir takimin sonradan girip skoru degistirebilecek bir oyuncuya sahip olmasi guzel bir sey tabii ki ama ilk 11indeki adamin skor degistirmeyle alakasi cok olmayinca bu durum cok mantikli olmuyor.

Hilbertin sakatligina da en cok Pektemek uzulmustur herhalde, on taraf komple yabanci olabilecek onumuzdeki haftalarda.

Carvalhal eger takim iyi oynamis ve istedigini almissa icinde zayif halkalar barindirsa bile sevmiyor bozmayi takimi. a.gucu macinda da ayni kadroyla, sadece Hilbertten dolayi bekte Ekrem onde Simao degisikligiyle baslamamiz kuvvetle muhtemel. Ama umarim zayiflamis a.gucune karsi kontejyan olsun olmasin formayi hakeden Pektemekle baslariz, o da formayi percinler.

rivaldo dedi ki...

@ihsan
Muhammed Ali Şahin Cartaletenin de dediği gibi tehlikeli orta kesiyor.Orta üstü bir hızı var, mücadeleci bir oyuncu.Hücumda oğuza göre etkilidir ama oğuz kadar komple bir bek değil.Savunması, pozisyon bilgisi nasıldır o çekim açısından anlamak zor.Ama altyapısını Almanyada almış.Fiziği biraz zayıf gibi.

Almeida yı ilk onbirde gördüğüm zaman maç izlemeye daha stresli başlıyorum artık.Porto Güney Amerikayı sömürürken kendi altyapısına pek dikkat etmiyor galiba.Oyun zekası da pozisyon bilgiside bence süper lig Beşiktaş seviyesinde değil.

Maç öncesi kafamda bazen gol senaryoları kurarım.(Tabi hermaç 5-6 dan az atmıyoruz.)Dünde isteyebileceğim en iyi gollerden biri oldu.Necip asist, Pektemek gol.Kaleciyi çalımlama, aşırtma vuruşla beraber en sevdiğim gol çeşididir.

Hasan ve Ümit de bugün antremana çıkmış.Hilbertin sakatlığı ve futbol dışı konular dışında şuan herşey güzel gidiyor.Ocak ayında zirveden uzaklaşmassak ben Şampiyon olabileceğimizi düşünüyorum.

forma-aşkı dedi ki...

Almeida konusunda söylediklerinize tamamen katılıyorum..Yok 20 veriyorlar,15 veriyorlar,kim veriyor,ne zaman veriyor,hep palavra..2012'de olası Portekiz hüsranında 5'e bile veremeyiz..

Bobo konusunda ise 'Rogerio da silva Bobo' arkadaşımıza katılıyorum.Kendisinden fedekarlık yapmalıydı,çok da kötü kazanmıyordu..

Sivok meselesini devre arası çözmek en akılcı çözüm olur..3 yıllık sözleşme maksimum 2 milyon euro,bence bu işi çözer..

Maça gelince geldiğinden beri-çoğu kimse beğenmese de,göz dolduran Edu,dün en kötü performaslarından birini sergiledi bence..Aldığı topları çok aceleci kullandı,İlk yarı golü bulamamamızda,ikinci yarı farkı açamamamızda bir etkendi,yine de Almeida varken,banko sahada kalır..

Mustafa Pektemek,Almeida'nın kurtarıcısı gibi çalışıyor..Takım gol bulamıyor,adam girip atıyor..Haftaya yine Almeida oynuyor..Carvalhal maç kaybetmedikçe Almeida'yı kesmeyecek,nasıl olsa kazanıyoruz havasında..Tehlikeli bir kurgu!!

Necip,Veli,Ernst hepsi çift ciğer..Beşiktaş rakibe nefes aldırmıyorsa,bu 3'lünün payı büyük..

Fernandes,çok eleştirdim..Ama sonunda takımı sahiplendi-ben olmasam napardınız bilmem:)-Çok büyük oynuyor..İddaa ediyorum şu etkinliğiyle Barcelona'da sırıtmaz..Fazla iyi şeyler söylemiyeceğim,nazar değmesin..

Geri dörtlü her zamaan ki gibi iyiyidi..İsmail biraz daha iyi olsa tadından yenmeyecek ama biraz daha zaman gerekir..

Hilbert çabuk dön.Carvalhal Almeida yanlışından dön..Umarım bu enerjiyle,bu sevginle uzun yıllar kulübede seni görürüz..

Unknown dedi ki...

Maci bu sezon basindan beri yaptigim gibi yabanci kiz arkadasimla izledim, birakin Besiktas'i futbolla alakasi bu sezona kadar Beckham'dan ibaret olan bir amerikan vatandasindan bahsediyorum, bana sordugu sorular su sekilde;

-Su 9 numara futbol icin sisko degil mi?

-Neden bu kadar gol kaciriyor?

-Takimdaki en yavas oyuncu galiba..

-Kac yasinda?

Mustafa Pektemek oyuna girmeden once benim yaptigim yorumlar su sekilde oluyor:

Bak simdi bu oyuna girecek 11 numara var ya simdi izle onu aticak bir tane, hem 9 numaradan daha genc hem de takimin en golcusu..

-En golcu oysa neden 9 numara hala oynuyor?

(Musta yine beni haksiz cikarmaz golunu atar..)

-Sen bildin Koc nasil bilemiyor, bir nevi taktik mi bu?

aradan zaman gecer bu rituel her hafta tekrarlanir...Almeida kacirir ama her hafta 11 de yeri bankodur..

Mustafa her hafta bir Aguero, bir Torres, bir Feyyaz olur cikar ama yine yedek baslar maca...

-11 numara yine mi yedek?

-Ama bu 11 numaraya haksizlik degil mi?

-En guzel golleri o atiyor neden hala 9 numara oynuyor?

-11 numarada olmayan ne var 9 numarada?

-Hocaniz biraz gec anliyor galiba (baska bir sey dedi fakat ben yumusattim biraz)

-Bu 11 numara neden hala gol atiyor? ben olsam inadina atmam..

- Taraftar hocaya kizmiyor mu bu yuzden?

Kiz arkadasima mantikli tek bir cevap veremedim veremiyorum, Hocayla Almeida Portekizli o yuzden diyicem bu sefer milliyetci oldugumu falan sanacak diye o cevabi da veremiyorum.. Bana birisi lutfen mantikli cevap versin, kiz arkadasimin bir tane mantikli cevaba ihtiyaci var..

Cartalete dedi ki...

Çok iyi ya... :)) Özellikle "bu 11 numara niye hala gol atıyor?" sorusu mükemmel.

Valla işin zor açıkçası, ancak şöyle bir mantıklı açıklama getirilebilir: 11 numara giyen çocuk biraz sıska olduğu için, 9 numara giyen irimsi arkadaş 60-70 dakika yem olarak sahada tutuluyor. Sonra 11 numara girip, Spartacus gibi "finish him" şovunu yapıyor ve seyircinin gönlülü feth ediyor...

Ayrıca bu işin Mustafa'ya şöyle bir faydası var; eli gün geçtikçe güçleniyor... Aksi halde, Almeida varken 11 oynaması ve kötü bir skor alınması durumunda, hemen başlayacak "daha hazır değil" tartışmaları. Samsun maçından sonra gördük bunları yani. Bana kalsa oynasın, o ayrı.

Unknown dedi ki...

O soyledigin siska, yem, irimsi hikayesine sen inandin mi :)

Cartalete yapma gozunu seviyim sezon bitecek daha neyi hazir degil bu adamin?

Golun her turlusunu atti Pektemek, tek vurus, ucan kafa, 50 metre briblingle 90'a sol ayakla bitiricilik, firsatci golculuk..

Mustafa ile Almeida'nin pasaportunu degistir Almeida birak ilk 11'i 18 yuzu goremez ve bunu adim gibi biliyorum..

Almeida'yi sahada gorunce cinler tepeme cikiyor, Carvalhal'in Mustafa'nin gollerinden sonra her sevinisinde aha haftaya kesin Mustafa 11'de diyorum yok yine Almeida pasa arzi endam ediyor..

Dun Edu ikinci yarida kontra atakta bir top kesti Almeida'nin ayaklari 30 santim yerden kesilmedi yahu.. Yere yatti 1 dakika kalkmadi.. Adamda adim atacak derman yok..

Dun mactan cikarken o adamin nabzi normal atmiyordu.. Bir goruntulere bakin, resmen bitikti ki buna macta cok kostugu mazereti getirilmesin Fernades'e Veli'ye, Ernst'e Hilbert'e ayip edersiniz.

Ozet: Bu adam formayi Mustafa'nin ettigini yarisi kadar hak etmiyor. Carvalhal Mustafa'nin gelecegiyle oynuyor.

Cartalete dedi ki...

Ben olabilecek tek mantıklı bahaneyi söyledim, Almeida'nın oynamasını anlamlandırmadım.
Benim sezon başında yazdığım ideal 11'lerde bile hiç yoktu Almeida; o yüzden bu yaşananlar zaten süpriz değil benim için.

tearkan dedi ki...

abi o konuda hemfikiriz. o pozisyonda en yapılması gerekeni, en güzel şekilde yaptı pektemek. benim karar veremediğim pozisyonlar daha karşıdan olanlar. hani çalımlasan da olur vursan da olur pozisyonları yani. o gibi pozisyonlarda tekniğine güvenip kaleciyi çalımlamaya giden mi, yoksa ben bitiririm aga diyip vuran mı daha net golcü ona karar veremiyorum ben. :) (çalım çok daha göze hoş geliyor o ayrı)

bu arada bu sözleşme yenileme işleri beni de düşündürüyor. üstelik buradaki yorumları ve yönetimin hedeflediğini insanlara aşıladığını da görünce daha çok endişeleniyorum. bobo verilene razı olmadı, fedakarlık yapmadı daha azına brezilya'ya gitti diyoruz da; takımda nobre'nin aldığı para ortadayken niye o paraya razı olsun demiyoruz. (nobre örneğini mevkiden dolayı verdim yerine başkası da konulabilir)

benzer bir durum sivok konusunda da yaşanıyor bugün. maaşlarda küçülmeye gidiyoruz, artık para saçmayacak beşiktaş diyerek sivok'a önerilen ücreti meşrulaştırmaya çalışıyor yönetim. biri de çıkıp almeida'nın, simao'nun aldığı ücretten de kısacak mısınız demiyor. gidişat bu yönde olursa sivok sözleşme uzatmayacak, sonra yerine sidnei ya da bir benzeri gelecek mendes kanalıyla. ondan sonra da taraftar tepkisi gelmesin diye evet sivok bedavaya takımdan ayrıldı; ama bu takım için fedakarlık yapmadı denilecek. zamanında verilen bonservis, oyuncunun avrupa şampiyonasında değerini arttırma ihtimali vs. hep göz ardı edilmeye çalışılacak. bobo konusunda görüldüğü üzere az çok başarılı da olunacak.

ozan dedi ki...

bu almeida'nın özelliği ne hakkaten bir bulalım şunu, yani portekizli olmasıdır deyip carvalhal'e haksızlık yapmadan mantıklı bir cevabı yok mu bu sorunun?

1. golden önceki atamadığı pozisyon, benim halı sahada en sevdiğim pozisyon. ayak içiyle köşeye bırakırım, net gol olur her zaman.

almeida portekiz'de forvet çıkmadığı için zorlama forvet yapıldı herhalde, ön libero olarak yetişse boyları da benzediği için bir patrick vieira olur muydu acaba:)

forma-aşkı dedi ki...

tearkan Bobo'nun her devre arası,her sezon sonu ücretinde arttırıma gidilmesi talep ettiğini az çok biliyorsundur umarım..İyi topçu olması,o paragöz menajeriyle beraber kulübü sömürme hakkı vermez Bobo'ya..Dersen ki Nobre'nin aldığı yerde hakediyor..O zaman bende derim ki Beşiktaş'da oynayan her oyuncu Nobre'den daha fazla para hakediyordu..O zaman hepsine verelim o parayı..Adam zamanında atmış imzayı,yönetim attırmasaydı..Bi yerde hata yaptılar diye,bütün takıma bu parayı vermeleri gerekmiyor -bence!-..

Son olarak merak etme burda yorum yapan hiç kimse,yönetimin bu ucuz oyunlarına düşmez..Herkes herşeyi görüyor..

tannhauser dedi ki...

we have to sell number 9 for a fair price. according to this he has to score. and he has to play for this. yes, our plan sucks! forza 11 :)

mustafa pektemek'in maç sonu açıklamaları da güzel olmuş. necip'ten özür dilemiş, ona sarılmadığı için. mustafa'nın ayrıntıları güzel be yahu.

Cartalete dedi ki...

Nobre gitti, şimdi de Almeida var boşu boşuna maaş dağarcını yükselten adam olarak. Bobo konusunda da, Nobre'den önce bu olayda hata oldu sanırım, Almeida ondan 3 gömlek üstün sanıldı sanırım ki; 2.500'a imzayı çaktılar. Gerçi sıkma Real Madrid haberlerinin de bunda etkisi vardır...

Şuan Almeida ve Simao, "olmasa da olur" kategorisindeler ve 5 milyon Euro alıyorlar yılda toplam. Fotokopilerden, alt yaş alt kategorilerini kısmadan önce buraya bakmak lazım sanırım.

tearkan dedi ki...

bobo'nun yaptıkları doğru demiyorum ben; ama adam nobre'nin aldığını görüyor, üstüne sözleşmesinin uzatılacağı dönemde almeida 2,5 milyona imza atıyorsa bobo 1,5 milyona niye razı olsun ki?

nobre konusu hata olsa, bu hatadan ders alınsa anlarım ve derim ki tamam yönetim maaş politikası uyguluyor, bu nedenle de taviz verilmedi. fakat bizimkiler söz geçirebileceklerini düşündüklerine 'maaş politikası' uygulayıp simao'ya, almeida'ya 2,5 milyonu veriyorlarsa onun adı maaş politikası olmuyor maalesef. hal böyleyken de ben bobo'nun, (süreç böyle devam ederse) sivok'un bedavaya gidişini meşrulaştıramıyorum gözümde üzgünüm.

forma-aşkı dedi ki...

Ben de Almeida olsam,derim ki-gelmeden önce- bu takımda bir Bobo varmış,adını sanını duymadım..Beni Mourinho istiyor-nasıl istiyorsa,anlamadım gitti-Avrupa'da adımı bilmeyen yok,Portekiz milli takımının forvetiyim-nasıl oluyorsa- o 2.5 alırsa,ben 4 isterim demez mi,bence der..Yani bu işin bi sınırı yok,yönetim ipin ucunu salmış,daha da toparlamak imkansız..

Hepimizin ortak noktası Beşiktaş sevgisi,forma aşkı..Hiçbir futbolcu,benim gözümde formadan üstün değildir..Kimler geldi,geçti gitti..Ben şunu yine söylerim bu Almeida 2.5 alıyors,Bobo 4 hakeder..Almeida,piyasasını kullanmış,parayı almış..Olay yine aynı yere çıkacak..

Sivok olayına gelince,tahminim 1.8 civarı çözülecek bu iş..Adam kaç yıldır oynuyor,ne maaşına zam istediğini duydum,ne de zaten sakatım boşver gitsin dediğini..Beşiktaş'ımın böyle adamlara ihtiyacı var,böyle adamları ne yapıp edip tutmalı kadroda..Sözleşmesi bitiyor,verdikleri ortada şimdi onun konuşma,isteme hakkı var..Yani her devre arası değil,ya da her sezon sonu gol patlamaları yaşayıp,bak beni ne kulüpler istiyor,bu kadar verin yoksa giderim olayı değil..Bobo aç gözlü menajerinin kurbanı olmuştur,orası kesin..Almeida'dan,Nobre'den,Edu'dan iyidir o da kesin..Umarım yönetim odaklı olmayan,kendi düşüncelerimi anlatabilmişimdir..

Fly like an eagle dedi ki...

30 dakika öncesinde ilk yarıdaki Ankaragücü maçını izledim. Almeida sakattı ve oynamadı. Edu'ya odaklanarak izledim. O yeni gelmiş ve kilolu, takımı da tanımayan Edu'nun ister inanın ister inanmayın Almeida'dan hiç eksiği yok hatta fazlası var oyun bilgisi açısından. Almeida onun oyununa uygun bir takımda başarılı oabilir ancak bizim takımın bu yapısına uymuyor. Satılması için muhtemelen Haziran beklenecektir ancak Şahsi fikrim, gelecek sene Edu ve Almeida bu takımda olmamalıdır. Bebe sapasağlam olursa Edu & Almeida karışımı olan Bebe takımda kalmalıdır. Bir de tam bir tek vuruş golcüsü gelirse tadınmaz yenmez.

Fly like an eagle dedi ki...

Fb, Alper'i alamamış. Eskişehir ile 4,5 senelik yeni sözleşme imzalamış. Milat olabilecek bir gelişme. Demek ki Fb hakikaten düşecek. Başka nasıl bir izahı olabilir ki? Koskoca fenerbahçe talip olduğu hangi futbolcuyu al-a mamış?? Ne düşünüyorsun Mustafa? Bak, senin Alper artık boşta :D:D:D

planck dedi ki...

Bu arada Alper Potuk, Eskişehir ile 4 yıllık sözleşme imzalamış.

Cartalete dedi ki...

Enterasan. :) Yani şu durumda gidip Alper'e sarmak mezarcılık gibi olur sanırım. Hasan Türk'ün imzasından sonra çok kilitli değilim bu mevzuya. Ernst'in yedeğini bulalım biz, şu Holosko - Veysel Sarı işi iyi gözüküyor. Alper kalınca onu verirler gibi...

Fly like an eagle dedi ki...

Pekii, daha kesinleşmiş birşey yok ama Veysel Sarı hakkında ne düşünüyorsun?? Yoksa kadroya katıldıktan sonra mı yazarsın??

planck dedi ki...

Fener Emre'nin yerine Alper'i düşünüyordu, Emre'nin gitmeyeceği belli olduysa Alper'in bonservisine o kadar para vermek istememişler belki de bu belirsiz ortamda. Tabi BenYaptımOldu'nun dediği gibi de olabilir, o zaman Sow haberleri de taraftarın gazını almak içindir herhalde.

Cartalete dedi ki...

Veysel'in adı çıkana kadar çok dikkat etmedim. Birçok pozisyonda oynayabildiğini biliyorum, standart futbolcu yetilerine sahip ve güçlü gibi duruyor.
Bizim maçta bir iki pozisyonda dikkat ettim, kemik gibiydi. Tabi, yeterli derecede bilgim yok ama o bölgede yerli alternatif dağarcığı da kısıtlı. Bizim rivaldo'nun da iyi referansları var, Sergen de beğeniyor.