Batuhan Karadeniz 2

Sene sonunda Beşiktaş’ın en golcülerini sıralayın ve liste başında Batuhan’ı gördüğünüzde sakın şaşırmayın... Saha içinde ve dışında saçmalamaya devam etse de, arada kadro dışı kalsa da; bunu yapabilecek bir oyuncudur. Ruh hastası ve olağan üstü yetenek... Ruh hastası oluşu, onun gol istatistiklerine de olumlu yansıyor. “Kral yapmam kral olurum”daki narsist tavrı; kendisini ceza sahası içinde tehlikeli bir golcüye dönüştürüyor. Baskı altında kalmadan o vuruşları yapıyor, çünkü “ya kaçırırsam?” sorusunu kendine sormuyor…

O nedenle Batuhan’ın Beşiktaş’a skor anlamında ciddi katkı sağlayacağı kesindir. Batuhan için “sahada faydalı olur” tespiti, bir tespit bile değil aslında. Zaten ne Beşiktaş’tan ne de Eskişehir’den ayrılma nedeni saha içi değildi. Beşiktaş’tayken yeterince fırsat gelmedi ama buna rağmen her fırsatta fark yarattı. İlk süre aldığı sıralar 90+4’de galibiyet golünü attı Antep’e karşı, daha sonra ilk kez 11 çıktığı Hacettepe maçında yine attı… O sıralar yorumculuk yapan Mustafa Denizli “doğru olan bu, hep oynaması lazım” diyordu. Belki gerçekten öyle düşünüyordu ama karakteriyle henüz tam olarak tanışmamıştı.
 
Meşhur Fenerbahçe maçında da Higuain’e atmadığı pas gündem olmuştu oysa onun oyuna girişinden sonra Beşiktaş’ın hücumda ciddi anlamda şekil değiştirdiği, topu ileri uçta daha fazla tutmaya başladığı, rakibe daha fazla baskı uygulandığı hususu atlanmıştı. Mesela Higuain’in sayılmadığı golde, sırtı dönük top alıp Serdar Özkan’a asist öncesi pasını atan oydu…

Saha içinde faydalı olacağı kadar, saha dışında “Batuhan Karadeniz 2” adında; bir karakterin dengesizliğini konu alacak devam filmini de izlettireceği kesindir. Zihin olarak tabiri caizse “liseli”, hem de en arka sırada oturanlarından (sadece boyu sebebiyle değil). O nedenle sırf etrafına komik gözükmek için “Guti n’aber lan?” diyaloguna girişebiliyor. Hocalarına karşı saçmalarken “ne olur ki, en fazla döver” kafasına bürünebiliyor. Şimdiki hakikaten döver de…

Samet Aybaba’nın soyunma odasında adam tokatladığını, zamanında futbolcusu olmuş bir arkadaştan duymuştum. Zaten isterken de “gelsin, döve döve oynatırım” derken kinaye yapmıyordu bana göre. Batuhan’ın dilinden anlayabilir, bu maya tutabilir de… Bazı teknik direktör – futbolcu ilişkilerinden ilginç sonuçlar çıkabiliyor.

Ama buna gerek var mıydı? Batuhan’ın kafa yapısını bir kenara bırakın, futbolu sevmemesi sebebiyle; hiçbir şekilde gelişim kaydetmeyeceğini biliyoruz. Kırmızı ışıkta geçtiği zaman cezasını ödeyecek kadar para kazandırıyor ona, futbolu sevme nedeni daha çok bu. Böyle bir oyuncuyu gerekirse döverek faydalanmaktansa, buralardan uzak kalmaya devam etmesini yeğlerdim.

Bir futbolcunun gidip, gelmesiyle benim Beşiktaş’la olan bağım değişim göstermez.  Aksi takdirde bunu çocuk yaştayken; benim için bir kahraman olan Feyyaz’ın, arka sayfada Fenerbahçe formasıyla tam sayfa posteri yayınlanmasıyla yaşamam gerekirdi. Ama olmadı, yeni kahramanım çok geçmeden Oktay olmuştu, Feyyaz’ı kalbimde dokunulmaz bir yere sakladıktan sonra… 

Sadece şunu yaparım, tutarlı bir taraftar olarak; takımın dengesini/havasını, karakter olarak bozabilecek oyunculara karşı çıkarım. O nedenle bugün nasıl Quaresma’nın takıma dönmesini istemiyorsam, Batuhan’ın da tekrar Beşiktaş forması giymesini istemezdim. Saha içinde faydalı olacağına, Quaresma’ya nazaran çok daha net olarak söyleyebilmeme rağmen…

Batuhan budur; yarın yine komiklik olsun diye antrenmanın ortasında, arkadan gelip Fernandes'in donunu da indirebilir, gol kralı da olabilir. Her ikisi de sürpriz olmaz.... Ve artık geri geldi, ben de diyeceğimi en başta dedim. Bundan sonra diyeceklerimiz genellikle saha içiyle alakalı olacak. Aynı şeyleri tekrarlayıp uzatmak, hiç kimseye fayda getirmez artık.

18 yorum:

helldoradotcom dedi ki...

ogrenciyken bu tip adamlari sinifimda istemezdim. simdi banka'da calisiyorum ve departmanimda da istemem. cunku bu tip adamlara guvenilmez. futbol da takim isidir hepimizin ezberledigi gibi. bu tip adamlarla arkadas olunamayacagi icin takimdas da olunmaz. takim olamazsan da basarili olamazsin. varsin batuhan 30 gol atsin adam olamadiktan sonra, benim olcay'imi oguzhan'imi huzursuz ettikten sonra varsin greatest come back ever yapsin. zerre kadar umrumda degil kusura bakmayin. o formayi giyecek adam oncelikle adam olacak!

enorton dedi ki...

10 numara yazı tebrik ederim...

orkhon dedi ki...

Balotelli'nin Türkiye şubesi. Yarar mı zarar mı getireceğini anlamak çok zor.

Adsız dedi ki...

Atakan Kurt'a gore Aybaba sag bekte M.Akgun'u sag onde de Hilbert'i dusunuyor. Ayrica Pektemek sol onde, Fernandes ve Veli de orta sahada. Forvet de Almeida ve Batuhan.

Bjk_KnightS dedi ki...

Bakın adam olma konusunda sorunları olduğu zaten herkesin malumu. Ama şu da var. Eskisi kadar sorun çıkarmıyor. Eskişehir'den şu anda ayrılma nedeni de kendi sorunu değil. Yani maç sonu 1 gün tatil gayet normaldir. Sırf bunu istedi diye ersun yanal terbiyesizlik yapıyor ve o da gitmek istiyor. Hatta sırf bu yüzden halil ünal'la ersun yanal'ın arası bozuldu iddaaları bile cıktı. yani tamamen duzelmiş midir? zannetmiyorum. Ama uygun bir şekilde işlenerek iyi katkı alınabilir. Zamanında nasıl sergen bu takıma geldi ise Batuhan'ın da gelmesi gayet normaldir. Ve doğru çizgide gittikten sonra o formayı giyen herkese destek olmak beşiktaş taraftarının görevidir.

Uğur B. dedi ki...

Ben şu 3 milyon euro olayına takıldım. Sanırım 2 milyona satmıştık ve son yıllarda bonservis aldığımız bir bunu haatırlarım bir de Carew'i. Bu ne demek şimdi ben anlamadım.

Bir de bizim yönetimden birinin aklına Erkut olayı gelmiş midir? Çocuğun ve ailesinin aklını çeldiler ve bizden kopardılar.

Ilyas dedi ki...

Ben Batuhan'in gelmesini cok istiyordum ve sonundada muradima erdim diyebiliriz.
Bence ikinci bir sans verilmesi onunda hakkidir. Biz bir Quaresma'ya kac sans verdik, adam hala kirmizi yiyiyordu.

Belki Batuhan eskisi gibi olabilir, ama ozaman zaten oynamaz postalanir. Sonucta kiralik geldi. Yönetim cok akillica bir is yapti bence.

Bu Guti meselesi hemen hemen 1,5 yil oldu. Ondan sonra zaten bir aralar kadro disi kalmisti. En azindan birazcik akillanmistir diye düsünüyorum. Bir kac ay öncede evlendi zaten. O'nunda bir etkisi olacaktir muhakkak, sonucta bir sorumlulugu var artik.

Batuhan muhakkak arizali olacaktir ama bunu minimuma inidirebilir bence. Kendiside hatalarinin farkinda ve bana göre su an dahada olgun bir izlenim birakiyor.

Ben sahsen bir sans verelim diyorum. Cok mu iyimserim bu konuda? Umarim yanilmam.

3 milyon € opsiyon fazla problem olmaz bence. Iyi oynarsa sezon sonunda biraraya oturup fiyat indirilir, ozaman bu ise Galatasaray ve Fenerbahce'de karisamaz. Bildiginiz gibi Batuhan Galatasaray veya Fenerbahce'ye giderse, Es-Es bize 5 milyon € + bonservisinin 25% vermesi gerekiyor. Iki takimda bu ise bulasmaz, anca Trabzonspor araya girebilir, ama zannedmiyorum.

Atakan konusuna geleceksek, bence fazla ciddiye almamak lazim, bana göre biraz fazla salliyor, ara sirada tutturuyor iste. Mustafa hic bir sekilde ortasahanin solunda oynayamaz.

bence 4-1-2-1-2 oynasak nasil olur?

................McG/Cenk.................
Hilbert.....Sivok.......Escude...Ugur/Ismail
.............Necip/Veli/Hasan............
......Ozzy/Olcay...........Fernandes.....
...............Mustafa/Mami..............
.........Lazovic........Batuhan/Almeida..

Mustafa/Mami ofansif orta saha degilde, daha fazla "falso 9" olur. Nasil olmus? Cok mu ofansif oldu bu?

orkhon dedi ki...

Oğuzhan, dün İrlanda deplasmanında U21 millilerin galibiyet golünü atmış. Maçın özetini bulabilen var mı?

box2boxMC dedi ki...

Ben olumlu bakıyorum Batuhan transferine, kiralık olarak alınmasıda riski iyicene sıfıra indirmiş bence. Arıza yaparsa gönderirsin biter gider.

Bu adama BJK taraftarından neden bu kadar öfke var anlamış deiğilim. BJK'de oynarken şu meşhur FB maçı sonrası beyanatı dışında bi vukuatını hatırlamıyorum. Adama zaten toplasan 10 maça çıkmamıştır BJK formasıyla. Mustafa Denizli'yle anlaşamadı diye gönderildi. Siz bana Denizli'nin anlaşabildiği bi tane genç yetenek ya da sorunlu futbolcu göstersenize. Gönderilmesi bence çok acele ve anlmasızdı, 2. şansı hak ediyor.

Sergen'de zamanında gönderildi ve yıllarca sorunlu futbolcu kimliğiyle tutunamadı taki Lucescuyla karşılaşana kadar. Umarım Samet'te Batuhan üzerine Lucescu etkisi yaratır.

Yurtdışı örneklere bakarsak,
İbrahimovic, Tevez, Balotelli, Cantona, Gascoigne. Tabiki Batuhan bu isimlerin seviyesinde değil ama ya öyleyse ya tutarsa, tutmazsa gönder gitsin, risk yok.

Takım ruhunu bozacağınıda düşünmüyorum, aksine zamanında Arda'nın (kaptan olmadan önce) GS'de yarattığı o eğlenceli ortamı Batuhan'da BJK'de yaratabilir. Tamam Arda kadar sempatik değil, biraz iticilik var adamda ama komik çocuk sonuçta.

Yanlız BJK kadrosu iyicene ilginç bi hal almaya başladı. Açıkcası nasıl bir dizilişimiz olacağı kimin oynayacağı hiç belli değil. BJK muhabirleri bile farklı farklı dizilişler farklı farklı 11 lerden bahsediyorlar. İlk defa sezon öncesi bu kadar heyecan ve merakla maçların başlamasını bekliyorum.

@cartalete lazovic'in de geleceğini düşünerek bi 11 yapayım dedim ama çıkamadım işin içinden. Var mı kafanda bi diziliş ve 11 son transferlerden sonra.

The Big Lewoski dedi ki...

Açıkçası Batuhan arızalık durumu Balotelliden daha farklı. Balotellide gördüğüm bir pascal bir ilhan arızalığı (..ki tüm Beşiktaşlılar ikisinide hayrandır) tüm takımı ateşleyebilen , aidet duygusu yaratabilen bir hava var onda..Evet arıza bir tip, ancak sosyal yaşamında yaptığı (evinde havai fişek patlatması gibi olaylar değil)birçokta dengesiz sosyal yardım işleri var...batuya geldiğimizde taraftarlarda bıkkınlık yaratan başka bir şımarıklı hali...yazıya aynen katılıyorum, onun takıma faydasından çok zararı olacaktır.. Keşke onun yerine Kadir arı ön planda tutulsaydı.

planck dedi ki...

900bin tl garanti para nedir yahu, bu herifin ne kadar sorunlu olduğu belliyken yapılacak iş mi bu? Eğer kendini kanıtlamak istiyorsa, gerçekten niyeti varsa oynamaya, koyarsın önüne maç başına 40bin liralık sözleşmeyi, girebilirse kadroya alır o zaman herkes de eyvallah der zaten. Kırmızı ışıkta geçerim parası neyse veririm diyen adama gözü kapalı 900 bin lira verilir mi, hem de "feda" denilen dönemde vallahi aklım almıyor...

Cartalete dedi ki...

Şunu da belirtmek ihtiyacı duyuyorum. Ben de yazıda da dediğim gibi sıcak bakmıyordum ama genel olarak taraftar yine fazlaca infiale girmiş gözüküyor. Sonuçta gelen de bir Ayhan Akman değil yani. Bana biraz insanlar takımdan soğumak için bahane arıyor gibi geliyor.

Ücreti çok fazla değil bence, Euro'ya vurursak 400 bin yapıyor. Öyle açıklansa kulağa daha naif gelirdi. :)Sonuçta bu adam, elbet İnönü'de sıkışan birkaç maçı getirecektir.

Lazoviç transferinin anlamlı olması için, Almeida'nın satılması şart. Yoksa işin içinden çıkılmaz. Maksimum 40 maç oynanacak sezonda bu kadar forvet bolluğu anlamsız.

Basar dedi ki...

Forvet transferine ihtiyacımız vardı, verilen para da ahım şahım bir para değil ama aynı paraya (kira+oyuncuya verilen) Gekas'ı takıma katamaz mıydık?

Böylece kumar oynamak yerine ne vereceği belli bir adamımız olurdu.

Batuhan için yorumum ise onun tabiri caizse Beşiktaş'ın Engin Baytar'ı olacağıdır.

Adsız dedi ki...

Yönetim yorumları okumuş olacak ki Lazovic işinden vazgeçilmiş. Zenit birden icat çıkarıp 800bin avro istemiş, bunun üzerine defter kapanmış. Sözleşme bedeli olmadan alınabilseydi golcü bolluğuna rağmen işe yarayabilirdi. Ama rakam 800bin olsa da, böyle dansözlükle para istenildiğinde vazgeçilmesi bence de doğru karar.

Gekas maalesef 2 gün önce Levante'ye imza atmış. Aslında maalesef demenin de anlamı yok, zaten Samet Aybaba'nın kadrajına girmemişti. Bu üzüntü durumu biraz da La Liga'da performansını sergileyeceğinden emin olduğum için ah vah diyeceğimizi düşündüğümden kaynaklanıyor. Golcü bolluğu vardı evet, ama böyle "yazıcı" türden pek fazla oyuncumuz yok. Aslında dünya futbolunda da böyle oyuncuların eksikliği hissediliyor. Ha bir David Villa veya adaşı David Silva'ya sahip olursun, o zaman başka tabii. Ama böyle adamlar da parmakla sayılacak kadar. Mesele biraz da fayda/maliyet orantısında.

Batuhan konusunda tek atımlık barutla sabır gösterilmesi görüşü tarafındayım. Bu sefer sadece Beşiktaş değil, tüm futbol hayatı için son şans. İlla ki "Arıza" yapacaksa Ariza Makakule gibi olsun, çalışmalarda ve sahada döktürsün. Bunu yapabilirse 15-20 maçta bir Cantona misali seyircilere veya rakibe çift dalıp kırmızı yesin ona bile razıyım. Çünkü bu bile bir tutarlı davranış göstergesidir. Ken Loach'ın güzel filmi "Looking for Eric" de Cantona'nın felsefesini yıllanmış bir ManU taraftarının yaşamı çerçevesinde görünce bunu anlıyorsunuz.

Saygılar

Murat

box2boxMC dedi ki...

Hazır Gekas ve Batuhan'dan konu açılmışken bu ikisiyle ilgili bir FM anımı anlatayım bari :)

Eskişehir'le başladığım oyunda ilk sezonu hazırlık yaparak geçirdikten sonra 2.sezon öncesi tek forvetli sistemim için adaylara bakarken free den 32 yaşında GEKAS'ı aldım. Amacım Batuhan'ı oynatıp Gekas'ı yedek yapmaktı. Ama öyle bi performans gösterdiki 32 golle gol kralı ve Eskişehir'i de şampiyon yaptı. Batuhan toplasan 2 maç filan oynamıştır.
3. sezona başlarken Sercan Saraer, Caner Erkin, Colman, Onur Kıvrak hamleleriyle başlarken son anda Gekas'a transfer teklifi geldi. Hem yaşın ilerlemiş olması hemde özelliklerinin düşmeye başlamasından satışına onay verdim, Batuhan'da tam tersi bütün özellikleri yeşilde ve yükselikteydi. Güvendik verdik formayı ama ne görelim takım dağıldı. Batuhan 10 haftada 0 gol. Takım küme düşmemeye oynuyor, ne yapsam toparlayamıyorum. Gekas'ı geri almaya çalıştım, gurur yaptı gelmedi :) güzelim oyun Gekas-Batuhan değişikliğinden güme gitti :))

Neyse şaka bi yana, Gekas bu takıma çok şey katardı. BJK yi geçtim, hiçbir süperlig takımının bu adama ilgi göstermemiş olması ilginç. Sanırım hala zenci ya da 1.85 üstü forvet takıntısı ligimizde devam ediyor ve uzun yıllarda devam edecek.

menderes mete dedi ki...

lazoviç konusunda herkes forvet olarak konuşuyor da asıl mevkisi forvet arkasıdır.

Unknown dedi ki...

Katılmadığım 2 noktayı paylaşmak istedim;
1.sergen o karşılaştığı lucescu'nun ipini çekenlerin başında geliyordu.
2.batuhan bir tek balotelli ye benziyor olabilir.ama bu onun henüz yaramaz ergenligini aştığını göstermiyor."naber len guti" lafını çok komik bulan bir ergenden bahsediyoruz.:-)

box2boxMC dedi ki...

Bence batuhan'ı eliştirirken daha önce bu "kutsal formayı" giymiş olanlara yaklaşımımızı gözden geçirelim. Tamam diyelim ki bu forma kutsal ve Beşiktaşlı futbolcunun bir duruşu olmalı. Bu tanıma uymayan o kadar çok futbolcu geldi ve taraftarlarca omuzlara alındı ki say say bitmez. Ama o futbolcular bu eksikliklerini hep saha içi performanslarıyla kapattılar, ne yazıkki Batuhan'ın BJK formasıyla şu ana kadar herhangi bir performans sunma şansı olmadı. Şimdi olacak inşallah. Batuhan iyi performnas verdikçe inanın şu an itici olan davranışları bile sevimli gelmeye başlayacak.

Beşiktaşlı duruşuna bi kaç örnek;

-Nouma'nın tombalası, sarhoş olup gazetecileri dövmesi, antreman sahasına tuvaletini yapması, inönünün çimlerini yemesi
-Arkadaşlarının kız arkadaşların göz koymak ve bu uğurda kavga etmek.Serdar-Oktay
-Sergen'in Fenerbahçe'ye gittikten sonra verdiği türlü türlü beyanatlar.(Sonrasında 100.yıl kahramanı olmuştu)
-Toraman-Üzülmez terlik kavgası
-İ.Mansız'ın şampiyonluk kutlamalarında yarı çıplak kız arkadaşıyla sarmaş dolaş öpüşmeleri


haa bunlar aklıma gelen BJK duruşuna ters gelecek şeyler. Bir de bunun taraftar kısmına bakalım;
-Maçta rakip takım futbolcularının analarına, karılarına ağıza alınmayacak küfürler etmek.
-Maç boyu ya...mı yeee fener diye bağırmak.
-Kararını beğenmediğin hakeme saldırmak için sahaya girmek sonrada düştüm demek
-Taşkınlıklardan dolayı sahayı 8 maç kapattırıp kulübü 8 m zarara sokmak.
-Tribünlerde adam yaralamaya kadar taşkınlıklar çıkarıp, huzuru kaçırmak.
-Dünyanın en güzel stadını ahıra çevirmek. Sandalyelere oturmak yerine üzerlerine basıp ayağa kalkmak, sinirlenince kırıp sahaya atmak.

Bunlar mı şimdi BJK duruşu.

Geçiniz beyler...Hiç kimse başkasını tasvir ettiği kadar kendi temiz değildir.

Bi düşünün bakalım, erkek erkeğe konuşmalarınızı bi kasede alsak ve annenize ya da eşinize dinletsek sizler hakkında neler düşünürler.

Hepimiz yeri geldiğinde Batuhanız yeri geldiğinde Metin Tekiniz...