El Shaarawy Parlıyor


Haftanın maçında Milan, 0-0’dan bile geri dönüşün çok zor olacağı San Paolo’nun boğucu ortamında 2-0’dan gelmeyi başararak 1 puana tutundu. Aslında o geri dönüşü Milan mı yoksa bu sezon yaşından, boyundan, beklentilerden çok yukarıda bir performans gösteren El Shaarawy mi yaptı; ondan emin değilim… Bence o da ne yaptığının farkında değil henüz. Biri gelip kulağına “genç… Milan’ı sırtlıyorsun!” dese, birden irkilip kalacak sanki… Özellikle attığı ilk gol; 1992’da doğmuş bir çocuğun değil de o dönemler Serie A’da boy göstermeye başlamış bir ustanın işiydi; Del Piero gibi mesela…


Serie A'da 13. hafta notları: El Shaarawy Parlıyor

6 yorum:

beagle dedi ki...

Shaarawy bu sıra Milan'ın hangi maçının özetine rastlasam, tek gol çözümü şeklinde öne çıkıyor. Anti-Juninho biri olarak sevinsem de Van Basten'in, Weah'ın, Inzaghi'nin oynadığı yerde çıta çok yükseklerde. Bakalım devamı gelecek mi? Bu arada senin belirttiğin bir yeteneğin olgunlaşma alarmını veriyorum Furkan Yaman bu hafta Eskişehir'i 2-0 yendiğimiz U-17 maçında da 2 gol daha atmış. Sanırım 12 maç 19 gol etti. Bu çocuk 2 metre değil, golleri fiziksel avantajla değil, adam gibi atıyor. Hafta içi daha profesyonel olmadığı ve Atletico'nun ilgilendiği haberleri çıktı. En zor golcü yetişir ve kupaları da topu eveleyen geveleyen 10 numaralar değil golcüler getirir. 17'sindeki bu oyuncumuz birinci mesele olmalıdır. Beşiktaş için enerji sarfeden bütün beyinleri bu çocuğun sözleşme imzalaması ve A takımın geniş deneme kadrosuna bir an önce katılması için kamuoyu oluşturmaya çağırıyorum. Bu konu Webo'dan 10 kat öncelikli olmalı!!! Furkan için yeni bir başlık açmaya ne dersiniz?

Cartalete dedi ki...

Maç başına 2 gol ortalama tutturan bir adam elden bedavaya kaçarsa; kulüp binasını acilen boşaltalım zaten. :)

Furkan için belki bir dergi yazısı güzel olur, hatta röportaj da yaparız bakarsın.

beagle dedi ki...

:) kulüp binası yaklaşımıyla içimi rahattlattın biraz ama son 8 senede o kadar saçmalıklar gördük ki insan korkuyor. Sene başında bana Egemen gönderilip Sivok tutulacak, İsmail Köybaşı yerine Uğur Boral düşünülüyor denseydi de gülüp geçerdim. Yazı ve röportaj fikirleri gündem yaratması için çok güzel. Yazı, dizgi, soru hazırlığı vb görevler düşerse söyle lütfen.

Unknown dedi ki...

itailya liginde lorenzo insigne de sağlam adımlarla yükseliyor, takip edin..

Cartalete dedi ki...

http://cartalete.blogspot.com/2011/12/adriyatikin-messisi-lorenzo-insigne.html

:)

Unknown dedi ki...

kardeşim lorenzo ile ilgili yazını okurken ciro immobile ile ilgili yazını da okudum gerçekten güzeldi.. Ciro benim de dikkatimi çekmekte olan komple bir golcüydü, bunun yanında jordan rhodes de benim çok dikkatimi çekiyordu jordan'da stil olarak ciro ya benzemekle birlikte onun gibi ingiltere alt liglerinde ciddi gol rakamlarına ulaştı ama ciro 8 milyon euro ya serie a yolunu tutarken rhodes 8.8 milyon paunda(rakamlar kesin olmayabilir) championshipe düşen blackburn roversda devam ediyor gollerini atmaya.. takip etmeye değer :)