Maç Öncesi: Beşiktaş – Akhisar BLD.


Beşiktaş’ta bu sezonun ideal 11’i varsayarsak; eksik yok. Hatta o ideal 11’den düşmesi beklenen Boral’un yerine Emre Özkan’a şans verilme ihtimali çok yüksek. Orta saha ve hatta hücum hattı oldukça formda. Muhtemelen hafta boyunca hat-trick yaptığı topla uyuyan Hugo, belki de kariyeri boyunca kendi dilinden en iyi anlayan takımı yakaladı.

Yine bol gol atması ve savunmada kendilerine daha az sıkıntı çektirmesi muhtemel bir rakip var karşısında Beşiktaş’ın. Basket maçının aynı saate denk gelmesi dışında; hiçbir olumsuzluk gözükmüyor. İsmail haberi dışında tabi… O sakatlık; sezonun da, transfer harekâtının da planını bozdu şüphesiz. Ancak Emre Özkan bu maçtaki fırsatını iyi değerlendirir, kendisini diğer 4 maçlık seride de gösterme şansını elde ederse; bir Ersan Adam Gülüm çıkışını görebiliriz. Böylelikle planlar tekrar yerli yerine oturur.
Bir Beşiktaş maçı zaten başlı başına en puslu akşamı bile güzelleştiren etken. Lakin bilhassa Oğuzhan’ın her topa dokunuşunda zeka akan ‘merkez orta saha’ oyununu izlemek ve Necip’in; vücut çalımıyla 2-3 rakibi oyundan düşürüp, boş alanı topla kat edişini artık standart hale koymuş, sürekli grafiğini yükselten bir oyuncu olarak görmek ayrı bir lezzet konusu.  Beşiktaş’ın resmi görsel efekti Fernandes, zaten ayrı.

Biraz tahmini, biraz da gönülden geçen 11 oldu yukarıdaki. Zira ben Samet Hoca’nın yine süpürücü orta saha bölgesinde Necip’ten vazgeçmeyeceğini, ancak Toraman Kaptan’ı dışarıda bırakmamak için Sivok’un yerine stoper bölgesinde oynatacağını düşünüyorum. Belki Cenk sürprizi de yaşanabilir, zira McGregor –bana göre fazla hak etmediği- epey eleştiri toplamaya başladı.

Akhisar cephesinde ise, benim için hala yerli oyuncu bazında "kenar forvet" örneklerinden biri olan Kenan Özer, en dikkat çekici oyuncu. 5-6 yıl öncesi Beşiktaş alt yapısının en iyi oyuncularından biriydi.


Olcay’ın yine golü var.

35 yorum:

box2boxMC dedi ki...

3-1 alırız...

enorton dedi ki...

Bence de hoca kaptan Toraman'dan vazgecmeyecek ama insallah Uğur Boral'dan vazgeçer. Madem ki hoca Toraman'ı oynatacak o zaman bence senin yazdığın kadroda Olcay kenara gelsin Fernandes onun yerine. Necip sağ içe geçer Toraman da ön liberoya. Fernandes solda nasıl oluyor onu da görmüş oluruz. Tandem de bozulmamış olur...

EC dedi ki...

bence de bu aksam genclere biraz daha fazla sans vermeli..

Gerci haftaya Ziraaaattt Kupasi maci da var orada da deneyecektir ama bu aksam gormek lazim yine de..

Erkan Kas, Emre Ozkan.. belki 45 dk Hasan Turk..

maci aliriz.. basketbol da da yeneriz..

bu arada BJK ye uye oldum, uye kartimi postaladilar buradaki adresime de..
24024 nolu uyesiyim artik..

#gunlerdenBESIKTAS Basarilar

ECO Luksemburg

Cartalete dedi ki...

Hayırlı olsun. :)

Bu arada bir arkadaş hatırlattı; Necip son maç %100'le oynamış paslarda.

helldoradotcom dedi ki...

Soylerken uzulsem de bence bu gece Oguzhan tam iyilesmediyse oynatilmamali. Bek'lerdeki soruna gelirsek Hilbert'i cok sevsem de henuz Mehmet Akgun'un ilk macindaki ilk ortasi kadar guzel bir pas atmadigi dusunulurse bence emre ozkan sol bek'teki sansini iyi kullanamazsa Hilbert sol bek'e kaydirilip sag bek'te Akgun'e yer acilmis olur. Hilbert'in tek bacagi Boral'dan daha iyi defans yapar!

Cartalete dedi ki...

Oğuzhan'ın sakatlık tam düzelmediyse bence de. Necip öne geçsin, Toraman arkaya o halde.

Kakashev dedi ki...

Mcgregor bu kadar eleştirilecek kadar kötü değil ama cenk in yedek kulubesinde harcanmasına belki de sezon sonu ayrılmak istemesine neden olacak kadar da iyi bir kaleci değil. Madem gol yiyoruz bırakalım cenk yesin. Belki daha az gol yemeyeceğiz ama daha çok yemeyeceğimize eminim.

forma-aşkı dedi ki...

sabahtan beri içimden geçen skor 3-1.box2boxMC de 3-1 yazınca,gelecek gibi geliyor bana bu skor.

Maça gelince Toraman'ın stoper oynamasındansa,-illa oynayacaksa- önde oynamasını isterim.Çok sevmeme rağmen Holosko'yu değil de sağda Necip'i izlerim daha iyi.Bu adam stoperde olduğu zaman Beşiktaş'ın uzun vadeli başarılı olması imkansız.Takımda olduğu yıllarda gelen tek şampiyonluk,en az stoper olduğu senedir.zapo-sivok tandemiyle oynamıştık.daha çok sağ bek ya da önde oynadı diye hatırlıyorum.İyi stoper kendini sağ sola atmak,topun önüne zıplamak olsaydı yalçın ayhan ülkenin en iyi stoperi olurdu herhalde.bu yaşta bir stoper! en azından tecrübeli olur.doğru pozisyon alır.antalya maçında yediğimiz ilk gol gibi kendini atarak değil,orada bulunarak o topu alır.en azından adama vurdurmaz.son yediğimiz golü ise hatırlamak bile istemiyorum.

ön tarafta en azından o mücadele bir işe yarıyor ve stoper iken pas yapamayan adam,çok enteresan orta da çok da akıllı paslar yapabiliyor.bunun için onu suçlayamam tabi son adam oynamanın psikoloji çok farklı olabilir,topu kaptırma endişesi,topu kullanabileceği adam ve alan azlığı gibi etkenler var.

oğuzhan çok net ifadeyle doğru oynuyor.hatalı pas verde de,doğru yere oynuyor.doğru zaman da topu tutuyor.doğru zaman da veriyor.takımın yıldızı fernandes yine bu maça ağırlığını koyacaktır ama benim gözümde hala gerçek bir yıldız değil -evet,ben sergen yalçın- onun çok daha iyi olmasını istiyorum,bu sene takımı sahiplendi,en çok beni mutlu ediyor.ama hala büyük maçlara damgasını vuramadı,yapabilecek kapasite fazlasıyla var,umarım o da olacak.son 15 dakika oyundan çok düşüyor ve gereksiz top kayıpları yapıyor.maç içerisinde bazen anlamsız takımı yavaşlatıyor,çok fazla tek top oynamasını sevmiyor kabul ama bazen takım oyununa zarar verdiği bir gerçek. yine de üstüne basarak söylüyorum bu takımın yıldızıdır.

neyse bu maçı alalım,her şey zamanla düzene oturacaktır.Samet Aybaba'ya hep destek verdim,daha da artarak devam ediyor desteğim.onun da hataları elbet var ama Bursa'da tutamadığı oyunu,yapamadığı oyuncu değişikliğini Antalya'da yapması onun da kendini geliştirme çabasında olduğunun en somut örneği.

Bu akşam alalım şu liderliği.onlar derbilerde birbirini kırarken,biz yürürürüz yolumuza.

Sezon başı şampiyonluk herkesin aklında küçük de olsa hep vardı ama kimsenin olmazsa olmazı değildi.Şimdi herkesin sağlam bir inancı var,en güzeli ikinci yarı yerine oturtmadan maç izleten bir takımı var.

şimdiden teşekkürler çocuklar.

Emre Toraman dedi ki...

Sabah Ali Ece, Samet Aybaba'nın Uğur'da ısrar etmekten henüz vazgeçmeyi düşünmediğini söylüyordu. Oğuzhan oynarsa Sivok'un da kulübeden çıkmasını beklemiyorum.

@helldoradotcom Hilbert sola, Mehmet sağa opsiyonu benim de aklıma gelmişti aslında. Özellikle Hilbert-Olcay, Holosko-Mehmet ikilileri kanat oyunları için bir gidici-bir duvar olarak gözüme hoş göründükleri için. Gerçi Mehmet Gençlerbirliği'nde sol tarafta da oynadı sanırım zaman zaman. Daha macerasız bir tercih olabilir.

~Poseidon~ dedi ki...

3-1 falan olmaz. +7 oynadık bu sebepten 5-2 biter. :)

nkonrat dedi ki...

Şimdi yorumları okuyunca aklıma geldi. Del Bosque de Toraman'ı orta sahaya daha uygun görmüştü. Eğer yanılmıyorsam, Toraman orta sahada oynamak istemediği için daha sonra bu düşüncesinden vaz geçmişti.

WiLdHoney dedi ki...

ilk 15 dk içinde golü bulursak eğer, 7+ bitmesi muhtemel maç. Aynı zamanda Uğur bence oynayacak ve bence bu son şansı ya adam gibi birşeyler yapar, en azından hatalı gol yedirmesin yeter,yada formayı bir daha göremez. Diğer yandan düşünelin aksine Hilbert'in çok kötü olduğunu düşünmüyorum, geçen sene takımı ileri çıkartan en önemli opsiyonlardan birtanesi Hilbert'ti ama bu sene o kadar çok orta saha elemanımız ileri gidiyorki, onunda o kadar çok ileri çıkması gerekmiyor (ve adamıma toz konduramadım, içim rahatladı) :D

assortique dedi ki...

Stresten tırnaklarımı yemek üzereyim :) Ne zaman atarız, parçalarız, +5 habeş desek, elimize verdiler sonucu. Arkadaşlar ne olur öyle yapmayın :)) 1-0 olsun bizim olsun. Zira çok ciddi bir maç hem motivasyon hem de düşman çatlatma için...


d.amokachi dedi ki...

En azından su macta gorelım artık Emre Ozkanı Of macında hıcte kotu oynamamıs hatta Fernandesın attıgı frıkık golunun yaratıcısı olmustu. Mactaydım yoldayım gene macta olucam bugun Abdı Ipekcı veya Inonu gelın destekleyelım takımlarımızı oturmayın evde cıkın gelın daha 1,5 saat var! Hakedıyor bu takımlar destegı.

Emre Toraman dedi ki...

"Bir Türk antrenör İbrahim Toraman’ı Del Bosque’nin sezon başında yaptığı gibi 5 maç üst üste orta sahanın ortasında oynatsa kargalar bile gülerdi."

Bilin bakalım kime ait bu sözler? Futbol sahiden güzel şey :)

http://arsiv.ntvmsnbc.com/news/302130.asp

Cevabı bilmeden mesajı okuyunca Samet Aybaba ya da Fikret Orman mı diye korkuyor insan, neyse ki değil :)

Cartalete dedi ki...

Pancu'yu solda oynatınca da buna benzer futbol cahili tepkilerine maruz kalmıştı. Sonra sonra, topla kat etmeyi seven ve iyi şut atan oyuncuları ayağına ters kanatta oynatmak moda oldu.

Batistuta35 dedi ki...

Hoca defansın solunu komple kesmiş.ersan ve ugurun yerine toraman ve emre var. umarım emre kendini gösterir ve formayı bırakmaz. maç tahminim 3-0

Unknown dedi ki...

bence fazla iyimser yorumlar yapılıyor. en iyi ihtimalle berabere kalacağımızı düşünüyorum. ayrıca beşiktaş bir gol yerse, mutlaka dört atmak zorunda, çünkü ne yapıp edip üç gol yiyoruz...

ayrıca toraman'ı oynatma inadıyla ersan'ın yerine koyup da sakatlığı sanırım geçmeyen oğuzhan'ı sahaya sürmek hem korkaklık yüzünden beşiktaşın pek çok maçını riske atmaktır hem de artık toraman'ın 'istikrarı(!)' konusunda ciddi şaibeler yaratmaktadır...

1-0 olsun bizim olsun klişe olsa da antalya'ya 5 atmış kadar sevinirim. çünkü kadro çok heyecanlı ve duygusal oyunculardan oluşuyor...akhisar belediye çok güçlü olmasa da kapalı kutu diyebiliriz...katı bir defans uygulayacaklardır...samet aybaba'nın her bozuk saat misali doğruyu gösterdiği de oluyor...''beşiktaş artık hedef takım'' dedi...bence de haklı...

Cartalete dedi ki...

Ayağı yere basmak konusunda haklı olabilirsin ama "en iyi ihtimalle beraberlik" öngörüsü, şu maç için fazla kötümser.

Ersan'ın kesilme işi benim de hoşuma gitmedi. Toraman - Sivok savunmasının referansı, savunmayı arkaya attığı şeklinde oldu sürekli. Ön tarafın etkili pres yapmasını da etkiliyor bu durum.

Basar dedi ki...

Uğur aşkı bitti Toraman aşkı devam ediyor! Tandem bir takımda bozulacak en son yerdir, hayret ediyorum hocaya!!! Yazdığın, hepimizin hayalini kurduğu tablo.

Unknown dedi ki...

kötümserlik konusunda haklısın ama takımın heyecanı izlediğim maçlarda hep heyecan verse de güvensizlik kaynağı da oluyor...hep korkmuşumdur böylesi maçlardan...inşallah yaaareppim amin yanılırım :)

toraman'ın en azından süpürücü özelliğinden faydalanılması gerekirken halen takımın deneme tahtasına dönüştürülmesi çok saçma...üstelik de başarısızlığı kanıtlanmış toraman-sivok ikilisinin birlikte oynatılması neden, anlamıyorum...

Emre Toraman dedi ki...

Beni heyecanlandıran başka bir olay daha var aslında bugün: Akhisar Belediyespor. Geçen sezon Premier League'de Arsenal'dan başka takip ettiğim tek takım bir Arsenal maçında sempatimi kazananan Norwich City'di. Sezon içinde 6-7 maçını 90 dakika izlemişimdir sanırım ve müthiş zevk aldım.

Kadro mütevaziliği olarak onlara benzetiyorum biraz Akhisar'ı. Tabelaya yansıdığı kadarıyla Norwich'in aksine temposuz ve kısır maçlar oynuyorlar ama 90 dakikalık bir maçlarını izlemek istiyordum. Galibiyetimiz ve iki tarafın iyi oyunuyla kombo bir gece yaşarım umarım.

Bi de Necip'ten tabela katkısı görmek istiyorum bugün. Böyle topu sürdükten sonra boş alana dürterek değil de ayak içiyle güzel bir orta, Ernst'in zaman zaman yaptığı gibi uzun mesafeli bir arapas.

En nihayetinde saldırın işte bildiğiniz gibi ya, bi dolu laf yaptırıyosunuz burda :)

Basar dedi ki...

Hakemler çok can sıkmaya başladı! Sonunda sahaya atıcam kendimi o olacak! :)

tannhauser dedi ki...

@box2box, forma-aşkı: saygı, sevgi,hürmetler.

@tibet kutman: abi bu kadar karamsarlık, kötümserlik kalbe zarar be yau. ben maç öncesi umut ederken sevinçli, güleç oluyorum. maçta sağlamından yenilirsek de oturup kadere isyan ediyor, kafamı taşlara vuruyorum. eminim yenildiğimiz maç sonrası sen de benim gibi oluyorsundur. ama ben en azından maç öncesi neşeliyim be abi.

beşiktaş dogmatik bir aşktır kardeşim. elinde hiçbir bilimsel veri olmasa da seversin :) seviyorsan da az iyimser ol, ne var :)

Cartalete dedi ki...

box2box, forma-aşkı; beyler. blogda maç öncesi spoiler vermek yasak, bir daha olmasın lütfen. :)

WiLdHoney dedi ki...

Sevgili Emre Toraman,
Verdiğin linki okudum ve ilginç bir detay beni gülümsetti; bahsi geçen Göztepe kalecisi, bugün bizim yedek kulübemizde oturuyordu...
Nerelerden nerelere :)
Kaleyi adam akıllı devralacağı günleride göreceğiz inşallah.

Cartalete dedi ki...

Bizim Cenk değil sanırsam, hiç Göztepe'ye gitmedi o :)

sayz dedi ki...

Box2box, forma aşkı maçın tüm heyecanını kaçırdınız ya olmuyor böyle ;-)

Batistuta35 dedi ki...

cenk göztepeden çıkma zaten,oraya gitmedi ama ordan geldi:D 2004/5 sezonunda göztepede gözüküyor

Cartalete dedi ki...

http://www.tff.org/Default.aspx?pageId=30&kisiId=308415

Burda gözükmüyordu o yüzden dedim. O Cenk'se çok güzel enstantane gerçekten.

Batistuta35 dedi ki...

Orda da gözüküyor abi, 2004/5 sezonuna tıkla çıkıyor göztepeyle oynadığı maçlar.bu da bize karşı oynadığı kupa maçı http://www.tff.org/Default.aspx?pageId=29&macId=9415


Neyse maç yazısıyla başbaşa
bırakalım seni de bir an önce okuyalım:)

sayz dedi ki...

Maç sonu yazısı biraz uzun olsun mümkünse şöyle doya doya okuyalım. Ayrıca hakemlerin kıyımına da bir değinebilir misin? Adam ilk 15 dk da 3 sarı kart çıkarttı..! Zaten kariyerinde en fazla bize kırmızı çıkartmış...

Cartalete dedi ki...

Pek uzun olmadı maalesef, zira üzerine çok konuşulacak maç değildi sanki. "Kazan - geç" maçıydı zaten :)

Aliağa ile isim değiş tokuşunu unutmuştum ben, ondan afalladım sanırım.

Emre Toraman dedi ki...

Okurken aynı nokta benim de dikkatimi çekmişti WiLdHoney. Göztepe geçmişini FM'den anımsadığım için fazla etkilenmemiştim ama gülümsetmişti tabi. Hatırlatma için teşekkürler :)

Zaten Cenk, takımda Necip ve Ersan'la beraber en sempati duyduğum ve performans+potansiyel değerini en yüksek gördüğüm adamlar. Umarım göreceğiz o günleri. Bu senenin daha ilk hazırlık maçıyla beraber Oğuzhan da eklendi tabi.

WiLdHoney dedi ki...

Cartalete,
Cenk, Göztepe'nin efsane kalecisi Ali Artuner'in yeğenidir ve Göztepe altyapısından çıkmadır, altyapıdan sonra Denizli'ye gitti ve oradan Beşiktaş'a geldi. Göztepe uzun yıllar altyapısında oynadığım semt takımım olunca, orayı da düzenli takip ediyorum :)
Bu arada, bir şekilde yetkililerle görüşme imkanın olursa önümüzdeki seneden itibaren Göztepe U16 ve17 leri takip etsinler, çok ciddi potansiyel var orada.

Emre Toraman,
Aynı şey bende de var inan, Fernandes'e yada Almeida'ya faul yaptıklarında bile tepki vermeyebiliyorum ama Necip ve İsmail'e faul yapılınca misal kalkıp faul yapana kafa atasım geliyo, sanki sokakta çocuğumu dövüyorlar hissine kapılıyorum.