Beklemeyen Beklerden Gökhan Süzen


İsmail Köybaşı’nın tekrar sakatlanması, en az Beşiktaş’ın 2013 hedeflerini bozması kadar, müthiş bir çıkış yakalayan oyuncunun kariyer sektesine uğraması açısından da fazlasıyla trajik olmuştu. Ne kadar eleştirilse eleştirilsin, çok değerli bir oyuncuydu İsmail… Onun ofansif katkıları sadece top sürme ya da orta yapmakla sınırlı değildi. Hücum presinde en başarılı oyuncularından biri olmasıyla birlikte, orta sahanın içlerine kadar gelerek yarattığı pas opsiyonları; Beşiktaş’ın daha rahat topa sahip olmasını, atakları olgunlaştırmasını sağlıyordu. Her şeyden öte, savunma açısından da çok gelişmiş; Stoke City’nin hücumlarında bile ters kademelerde aman vermiyordu.
Gökhan Süzen, belki savunma açısından Beşiktaş’a level atlatacak kadar sağlam bir full-back değil. Ancak taktik savunma zekâsı, kesinlikle Uğur Boral’ın çok ötesinde. Ayrıca, piyasada Gökhan Süzen’in sağlayacağı etkiden fazlasını verecek bir yerli bek de yoktu. O açıdan, Beşiktaş en büyük açığını olabilecek en iyi şekilde kapattı diyebiliriz. Gökhan, sol bekteki varlığıyla mevcut sistemi daha işlevli hale getirecektir.


Gökhan Süzen'in Beşiktaş'a katabileceklerini, FourFourTwo'ya yazdım. Buyrunuz;


11 yorum:

KCKF dedi ki...

http://www.bjk.com.tr/tr/haber/54318

Yıllık 550bin euro + 10bin maç başı. Sözleşme gayet iyi duruyor, siz ne düşünüyorsunuz?

Cartalete dedi ki...

Bence de gayet dengeli bir sözleşme olmuş.

oguzk dedi ki...

Daha da ucuza oynatacak adam bulamayız olabilecek en düşük miktar bence gayet uygun fiyat.Bir orta saha oyuncusu alıyorduk rüyamda ki benim istediğim de bu.Giunti'yi çoğaltsak ya

Unknown dedi ki...

Acaba elimizde iki kanatta da Wing back'ler toplanmışken, 3-5-2'yi de mi deneseler Antalya'da?

Bjk_KnightS dedi ki...

toramanla oynadıgımız zaman aslında dizilis oyle oluyordu zaten. ayrıca g.süzen'le o paraya anlasılması cidden süper. gelirken feda diyen 1 isim daha

oguzk dedi ki...

Gökhan - Uğur - Emre ile o kısım bir şekilde idare eder fakat bence bir sağbek gerekiyor Hilbert dışında sadece Mehmet var fakat sakatlıklardan kurtulamadı.

Cartalete dedi ki...

Şu adamı alaydık iyiydi. http://www.fourfourtwo.com.tr/2013/01/07/milli-takimin-bir-sonraki-sag-beki/

İzlemedim ama Önder Özen'in futbola bakışına güvenirim.

Unknown dedi ki...

Rade Prica ile ilgili haber çıkmış. Gelse de Almeida'nın yedeği olsa. Rosenborg'da hala atıyordu yakın zamana kadar. Bir Sigurd Rushfeldt ya da Vratislav Lokvenc değildir ama onlar futbolu bırakmış bu kalmış.

Şener'in ismi çok zaman bizimle geçti, kendi de bizde oynamak istediğini o zamanlar dile getirmişti. Kaçırmamız kötü olmuş. Uzun vadede sağ beki yerlileştirme ihtimalini her zaman kovalamak gerekiyordu.

gundelikci dedi ki...

erciyesspor'un emre için 3 milyon istemesi gibi bir hikaye yaşanmış olması çok olası diye düşünüyorum şener konusunda. zamanında beşiktaş'a transferi için 5 milyonlar konuşulan kemal tokak sanırım bir senede üçünçü anadolu kulübüne geçti. ara dönem transfer şampiyonu(!) mersin idmanyurdu'na transfer olmuş kemal. hilbert konusu gerçekten kritik sene sonunda sözleşmesi yenilenmeyecek diye düşünüyorum, mehmet akgün sene başında hazırlık maçlarında ve süper lig'de 45 dakikada iyi sinyaller verse de ne kadar yeterli olur, tek başına o tarafı nasıl kaldırır?
alt yapı sağ bek konusunda ne durumdadır bilmiyorum ama yabancı sınırı bu hale geldikten sonra gelecek vaad eden bir yabancının alınmasını olası görmüyorum, hoş öncesinde de türkiye'de böyle transferler olmadı ama bahsedilen scouting ekibi bir şeyler çıkarabilirdi. piyasada artık olmuş beklerin de fiyatları, bek kıtlığından dolayı oldukça yüksek. umarım scouting ekibi sağ bek konusuna önem gösteriyordur.

@cartalete

sana sormak istediğim bir şey var. daha önce ibrahim altınsay ve kulübe yönelik görev ile ilgili yazdıkların olmuştu, belki bilgin vardır. scouting ekibinde şu anda kimler var? yoksa sadece yardımcı antrenörler seyahat ederek maç mı takip edyor?

Cartalete dedi ki...

İsim isim bilmiyorum kimler olduğunu.

rivaldo dedi ki...

Belki maddi sorunlar nedeniyle, belki başka sebepten yönetim transfer konusunda yeterince doğru hareket edemiyor gibi bir izlenim oluştu bende.Bir yandan oyuncu izletip bir yandan da 1-2 isme takılı kalmak pek tutarlı gelmiyor.En azından maliyetsiz ya da genç 1-2 alternatif oyuncu bulunup devam edilebilir.Biraz erken davranılsa şu golü de biz izleyebilirdik mesela.
1.20 sonrası http://www.youtube.com/watch?v=3GzmkrgFQI0