Ustalara Yaşı Sorulmaz


Sırtı dönük oynayabiliyor, hatta dönüp kaleye kadar gidebiliyordu… Araya koşu atıyor, bulduğu pozisyonları çok yüzdeli değerlendiriyordu… Kalecilerin altından, üstünden nefis gol vuruşları yapmasının ötesinde; pek de uzun olmamasına rağmen bolca kafa golü atıyordu. Ne güzel bir adamdı bu Niang! Her eve lazımdı ama o dönem bir tek Fenerbahçe’de vardı...
Az iç geçirmemiştik onu izlerken; zira Feyyaz’ın sadece sonlarına yetişmiş, biraz Oktay’ın ağza bal çaldığı, Ailton’un selam verip gittiği, “bitirici forvete” aç bir kuşaktan gelmekteyiz. Haliyle mazimizde “ne top oynadık ama…”larla başlayan bir dolu kayıp maç bulunmakta, hatta en tazeleri bu sezondan…

Uzatmayacağım; Niang, Serdar Kurtuluş’un kan şekerini düşürdüğü o Marsilya günlerini de geçtim, Fenerbahçe’deki hallerinden birazını yanında getirsin, Beşiktaş için "ilk 2" hedefi artık eskisinden çok daha yakın olacak demektir. Duruma göre santrafor oynar, Hugo ve üçlü hücumdan vazgeçmem denirse sol forvet de oynar, böyle şeyler yapar: Bkz. Niang'ın taçtan aldığı topla rakip savunmaya nakış atışı.

Kısa vadeli ama direkt hedefe yönelik, net bir transfer. Böyle durumlarda doğum tarihinin bir önemi yok; ustalara yaşı sorulmaz zira, işini hala iyi yapıyorsa…

En iyisi onu bir de Ali Ece'den okuyun:
"Bir kolektif futbol abidesi: Niang"

Dip umut: Adı geçmişken; Serdar Kurtuluş da gelsin, biraz sağ beki yedeklesin ama daha çok kendisini Tigana zamanına geri yüklesin ve süpürücü orta sahaya yerleşsin. Zaten niye gönderildiyse...

Ayrıca;
Maç Öncesi: Beşiktaş - Karabükspor

45 yorum:

WiLdHoney dedi ki...

Kesinlikle katılıyorum, kısa vade için ilk 2 hedefine ulaşmak için güzel bir transfer hamlesi, keşke Serdar Kurtuluş'u da geri alsalar, hazır herkes eskilere dönüş yaparken fena olmazdı....

tannhauser dedi ki...

abi zaten serdar'ın kan şekerini oruca değil de niang'a bağlayarak yaptığın tecahül-i arif "serdar kurtuluş'u da istiyorum diye bağırıyordu, ekstradan söylemeye gerek yoktu :)

mehmet akgün ya da cenk formayı alıverseler, ben bu transfere daha çok alışacağım. ama hoca muhtemelen holosko-niang değişikliği yapar ki bu durum en az holosko'nun moralini etkiler. takımdaki diğer oyuncular ise "holosko bu formla formayı veriyorsa benim çabamın anlamı ne?" farkına bile varmadan sorabilirler. bir de sivok-ersan değişikliğiyle toraman-ersan tandemi görme ihtimalimiz var. gerçi savunmamızda daha kötü ne olabilir ki...

gürhan dedi ki...

Ertuğrul Sağlam'dan nefret etmem için yeterli tek sebeptir Serdar Kurtuluş'u kendi transferini oynatmak adına harcaması.Bırakın Beşiktaş'ı Türk futboluna attığı en büyük kazıktır.İsterse 16 tane Anadolu takımını ilk kez şampiyon yapsın, Ertuğrul Sağlam deyince ilk aklıma gelen Serdar'dır

planck dedi ki...

@tannhauser

iboüz futbola geri dönebilir abi :)))

niang'ı almeida gibi kullanamayacağının farkındadır hoca umarım, defeans yine yüksek top atmaya devam edersek almeidanın yokluğu yine çok hissedilir.

bir tarafım diyor ki yönetim gitsin ralfı sezon sonu için ikna etsin gerekirse kapısında yatsın. bir tarafım da zaten hoca harcamaktan helak olduk kötü de olsa camianın sabretmeyi öğrenmesi lazım, bu 2 sene nasılsa geçiş dönemi. gerçekten bilemiyorum ne yapmak lazım.

Cartalete dedi ki...

Bu arada maç öncesini buraya düştüm;
http://www.fourfourtwo.com.tr/2013/02/01/mac-oncesi-besiktas-karabukspor/

Basar dedi ki...

Ben transfer politikamızı anlayamıyorum.

Tarihinde en çok gol yediği sezonda, ligde en çok golü atan takım 2 hücum oyuncusu transfer ediyor ve Fernandes-Oğuzhan orta sahası gibi 2 harika hücuma dönük orta sahası varken Sezer Öztürk'e talip olduğumuz haberleri ortada dolaşıyor... (http://skorer.milliyet.com.tr/cebi-sezer-i-kadromuzda-gormek-isteriz-/besiktas/detay/1663282/default.htm)

FEDA'yı, genç oyuncuların yetişmesini, geleceğin takımının kurulmasını geçtim, aynı Demirören dönemindeki gibi aynı bölgelere yığma transfer yapan anlayışa inanamıyorum. 6 gol 1 asist yapan oyuncu ile 8 gol 4 asist ile oynayan oyuncu tu kaka olmuş! Yazılan çizilen kadrolardan çıkmışlar!

Şu anda Beşiktaş'ın da Fenerbahçe'nin de yaptığı transferler, sadece Galatasaray transfer yaptı diye yapıldı. Bu takımların üçü de, devre arası kadrolarına katmadıkları oyuncuları, ligin üçüncü haftasında kadrolarına kattılar. Üçünün de transfer ettiği oyunculardan fazla verim alacağına inanmıyorum.

Niang'ı aldık diye çoğunluk çok memnun. Tamam ben de çok beğenirim Niang'ı ama 1,5 yılda 22 maç yapmış, yaşı 34 olmuş. Bu transfer içerisinde bol soru işaretlerini de barındırıyor. Biz hep eski halini hatırlayarak yorum yapıyoruz, futbolcunun son durumu nedir bilmiyoruz. Almeida'ya yedek olacaksa tamam ama Olcay-Holosko ikilisinin bozulması, takımı çok daha geri götürebilir.

Feda, gelecek filan hak getire... Ufak çaplı akıl tutulmasına kapılmış gibiyiz. Sahi biz Ankaragücü'nden Sinan'ı neden transfer etmiştik? :(

Cartalete dedi ki...

Planck,

Ralf ikna oluyorsa direkt gelsin abi. :)

Cartalete dedi ki...

Bu Sezer Öztürk transferi cidden mide bulandırır, hiç bir şekilde anlamam, başka sebep ararım.

alper dedi ki...

S.Kurtuluş ve iyi futbolculuk ha.İlginç.Kaç golü kaç asisti vardı bu arkadaşın bizde oynarken?Ya da bizden gittikten sonra kaç gol kaç asist yaptı onca senede?
Ben ön yargıları olan biriyim.Serdar Kurtuluş üzerinden iyi futbolculuk tanımı yapanların başka hesapları olduğunu düşünen biriyim ki bu düşüncelerin de hiç birinin futbolla ilgisi olduğuna inanmıyorum ayrıca.Uzun bir tartışma konusu olur S.Kurtuluş.

Sezer Öztürk'ten Allah korusun diyor saygılarıı sunuyorum.

Cartalete dedi ki...

İyi ki kaleci istememişiz, gol - asist istatistikleri baya zorlardı zira.

Şahsen kendi hesaplarımı açayım;

Neresinden tutarsak tutalım, savunma önüne yerli bir oyuncu yazmak zorundayız. Toraman'ın hem yaşı hem de çoğunlukla stoper oynaması nedeniyle, oraya başka bir alternatif bulunmalıdır ki; Tigana zamanından çok iyi referanslar bırakan ve hala 26 yaşında olan Serdar, en makulü gözüküyor.

bacon1903 dedi ki...

Serdar gelmeyecek gibi duruyor ve ne yazıkki bizden giderken hala ümitli olduğum oyuncu gaziantepte pek bir şey gösteremedi bana kalırsa!!!Necip-Oğuzhan-Fernandes bizim geleceğimiz herşeyimiz bence!!!Bugün Karabük maçında çok kritik bir sınav verecekler ve ne yazıkki bu üçlü dahil 2.yarı hiç istediğimiz şekide başlamadı.Mabiala ve lualua karabükün can damarı ve bu ikili oynayacak gibi oynamasalar bile çok zor olacak maç şimdi kabus zira gs-fb-ts'ye bizim yapamadıklarımızı rahatlıkla yapabilen bir takım var karşımızda!!!Sezeri samet hoca istiyor niçin çünkü oğuzhanı düşünmüyor yada gaza basmasını istiyor biraz muhammedi kiralasaydık çok iyi olacaktı!!!

alper dedi ki...

Maç sırasında 2-3 çalım yeyip bel spazmı geçiren,E.Belözoğlunu örnek aldığını söyleyen,Golü ve asisti geçtim kaleye isabetsiz bile şutu olmayan S.Kurtuluş yerine benim adayım kesinlikle Kadir Pekmezci olurdu.Ve hatta tipinden dolayı Galatasaralı olduğunu düşündüğüm ve bundan dolayı pek sıcak bakmadığım Yiğit İncedemir de düşünülebilir.
Yeter ki sırf algısızlığı ve yavaşlığı yüzünden M.Denizlinin gitmesine zemin hazırlayan kale önünde ki topu dürtmek yerine benim gibi izleyen ve 90. dakikada gol yememizi sağlayan S.Kurtuluş olmasın.

tannhauser dedi ki...

ahaha "tipinden dolayı galatasaraylı olduğunu düşündüğüm" alper sen de benim gibi yaşlısın di mi abi. tipten takım tahmini 80'lerde vardı. allah müstehakını versin.

@planck: deli gelsin ben razıyım, u.boral'ı gördük yarım sezon :)

alper dedi ki...

34 Yaş.:))

BJK4EVER dedi ki...

Bence de kesin GS'li, sokakta gorsen 'ulan ne yavsak herif' diyecegin bir tip var elemanda hakikaten. Hatta GS macinda 2 erken sari kart gormemismiydi, hatta sike soylentileri falan cikmisti bu herifle ilgili?

Benim de aklima Ibrahim Dagasan, Hurriyet Gucer, Kadir Bekmezci disinda bir oyuncu daha gelmiyor acikcasi.

Unknown dedi ki...

Çok gol atmak ve hücuma transfer yapmak arasında fazla çelişki yok aslında. Çünkü bizim hücum hattının değerli parçaları alternatifsiz ve ilk 11 oyuncularımızı doğrudan devre dışı bırakacak maliyette transfeler yapmadık. Niang için kiralama bedeli dahi yok sadece oyuncuya verilecek 800 bin euro. Benim kafamda bu arkadaşların yeri öncelikle, Holosko-Olcay-Almeida rotasyonunu zenginleştirmeleri. İlk yarı sonunda gördüğüm diğer önemli sorun ligde kulübeden skor katkısı alamayan 3 takımdan biri oluşumuzdu. Almeidasızlığın hücum kurgusu için ne anlama geldiğini, Gs maçında da gördük. Bence iki sorunu da çözebilecek hamleler yaptık. Niang'ın fizik durumunun ise Fb döneminin yüzde 70'inde olması dahi onu iyi transfer yapar. Aksi durum hakkında benim de kaygım var ancak risk fazla olmadığından denemeye değer.

Defansif organizasyonu geliştirmek için devre arasında yapması cesaret isteyen adımlar atılmalıydı. Yabancı sınırı nedeniyle ilk 11'e önlibero alamıyoruz. Hem yerli sağ bek hem de def. orta saha alınabilird, ancak bu hem maliyetli hem de kurguyu yenilemek bakımından da zor bir hamle. Benim sorun olarak gördüğüm bu hamlelerin yapılmaması değil. Ancak, devre arası kampından en azından yerleşim hatalarını azaltacak çalışmalar beklerdim. İkinci yarı bu anlamda hiç olumlu başlamadı. Samet hocaya yönelik ilk eksim buradan oluştu. Yerli ön libero konusunda Toraman'dan daha iyisini verebilecek isim tanımıyorum. (Bonservisi alabileceğimiz düzeyde olanlardan tabi)

Ralf buralara gelmez bence. Olumsuzluklarımızla küresel çapta tanınır olduk. Naif adamdır kendisi niye böyle bir serüvene başlasın. Ha bir imkan varsa kapısında yatılmasına destek veririm tabi.

Seneye Samet Hoca'nın, orta üçlüye futbol bilgisi yüksek fizikli bir önlibero istemesini umuyorum. Hilbert'in sözleşmesi bitiyor. Çok sevsem de yerli sağ bek bulmak akla daha yatkın. Ya da Sinan Bolat alınıp, iyi bir kaleci antrenörünün eline Cenk-Sinan teslim edilebilir. İyi bir kaleci olan Mc Gregor, bir miktar bonservis ile gönderilebilir. Bu hamlenin dışında, Ersan'ın seviyesini yükseltmek ya da Sivok'un yerine, hızlı stoper tercihi yapmak hamleleri orta saha- defans bütünlüğü kurmak adına ilk akla gelenler. Ancak tüm bunlar mevcut oyun yapısında ısrar ve adım adım ilerleme mantığı için geçerli yoksa default bir takım için Sivok son derece iyi stoperdir. M.denizli futbolu tercih ise bir numaradır hatta Türkiye'de. Yanına da Ferrarimsi İtalyan bakarsınız.

Bu akşam çok önemli. Önümüzdeki haftalardan itibaren daha alternatifli kadroyla çalışma imkanı olacak ve farklı taktiksel hamleleri de sınayabilecek Samet hoca biraz rahatlar. 4 maç, 10-12 puan şansımız var. Tekrar etkili bir konuma geliriz. Korkum, çok sayıda kırılgan noktamız var. Olumsuz bir seri durumun toparlanmasını çok zorlaştırabilir.

Cartalete dedi ki...

Hugo devam edemeyince Sinan girdi ya, olay budur yani...Çocuk bu maçta saçmalasa bile gık demem.

oguzk dedi ki...

Sinan şuan için tabiki yeterli görünmüyor ama bana ışık veriyor umutluyum Sinan'dan. Gökhan Süzen'i ise hayretler içinde izliyorum soğukkanlı kalıp kendini gösteren pas isteyen bir solbek oyuncusu olabilirmiş demek ki :)

Cartalete dedi ki...

Bu arada adı da geçmişken; Yiğit İncedemir'in nefes alışı faul.

oguzk dedi ki...

Yiğit'in faul sayısı isabetli ortalarımızın seviyesine ulaştı.

Övünç Şentürk dedi ki...

@martin wörns

hocam hala konuşacak bir şey kaldı mı yoksa bu kadarı yeter mi ?

Cartalete dedi ki...

Popülist yaklaşıp Sinan Kurumuş'a tutar da bu maçı yıkmaz inşallah hoca.

Övünç Şentürk dedi ki...

Abi yapmayacağına inanıyor musun ? çat diye Ersan'ı attı işte seyircinin önüne .

Hoca yaptığı 3 değişiklikle 3 oyuncuyu da kaybetti bence.

Cartalete dedi ki...

Aynen öyle maalesef, hele Ersan'a yapılan ağır saçmalık.

Ekrem35 dedi ki...

Samet hocaya olan saygım bugün puan kaybını ersan'a yıkmak için onu oyundan alması ile bitmiştir. ayrıca bu sezon ilk 2 ihtimali de bu maçla bitmiştir bana göre.geçmiş olsun.

utaman dedi ki...

Öncelikle geçen haftadan Samet Hocayla ilgili öngörülerde bulunan arkadaşları tebrik ederim. Şimdi benim içimden de hoca demek gelmiyor. Ersan'a yaptığı tek kelimeyle ayıp. Hocayı bir kenara bırakırsak Sinan ve Gökhan gayet iyiler. Özellikle Sinan'ı çok beğendiğimi söylemeliyim. Ersan da gayet iyi bir maç çıkartıyordu. Aybabayı da kutlamak lazım şu maçta hakemden bile kötü olmayı başardı! Sadece Ersan'a yaptığı bile yeter.

Unknown dedi ki...

Samet Aybaba eger takımı bıraz sevıyorsa bu mactan sonra dırek yonetıme gıdıp ıstıfa edıyorum demelıdır yonetımınde ıstıfasını kabul edıp hızmetlerınden dolayı tesekkur etmesı ve gondermesı gereklıdır baska hıc bır sekıl kurtarmaz takımı ve takımın basına takımı tanıyan bellı bır sıstemı olan bı hoca gelmelıdır kı bu ısım bence zamanında gıtmesıne cok uzuldugum Ertugrul Saglam olmalıdır yoksa artık ıkıncılıgı gectım takım Samet Aybaba yuzunden avrupaya bile gidemezse sasırmam su mactan sonra

Basar dedi ki...

Hoca çok yetersiz, yabancı ara transferler yanlış. Yunus Hoca da hakemliği bıraksın!

Basar dedi ki...

Artık sezon sonunu beklemeye gerek yok hocam!

oguzk dedi ki...

Söylenecek herhangi birşey yok.Oyuncuyu ıslıklayan ve oyunucusunu ıslıklatan bir oluşum var 1 puan 2 puan önemli değil fakat bu maç çok şeyi götürdü bizden.Hakem hakkında da birşey söylemek istemiyorum çünkü hakeme olan kızgınlığım bu olaylardan daha sonra geliyor.Her kötü tercihini eleştirebiliriz Samet Hoca'nın ,yaptık da . Fakat bu Ersan'a yaptığı bir tercih değildi.Çok ayıp ettin Samet Hoca

turkkant dedi ki...

Kahvede maç seyrederken sinirine hakim olamayıp küfreden ergen tribiyle Ersan'ı çıkartmasından, Fernandes'ten yediği menemen ayarına kadar teknik, taktik, zeka, karizma kepaze bir t. direktör performansı izledik.

Bu arada, yönetimin çapsızlığı da cabası. Müthiş arama tarama ekipleri Dentinho'yu çok aradılar mı acaba! Şimdiden söyleyim Dos Santos etkisi bile göstermeden aynen Ukrayna'ya, oradan da Brezilya'ya geri paketlenir.

Niang transferi konusunda fikirlerine de yüzde yüzde karşıyım maalesef cartelette. Bu transfer bana biraz Adrian Illie'yi hatırlattı. 33 yaşında 2,5 aydır top oynamayan, 1 aydır antreman yapmamış bir oyuncu ne ara işe yarar? Zaten 2-3 haftaya lig hedefi de gider. Haliyle transfer anlamsızlaşır. Ha, devre biter bitmez alıp, devre arası kampından sonra Almeida yokken koysaydın tamam diyecektim. 3 haftada zaten ligden koptuk kopacağız. 10 hafta kala oynasa ne yazar oynamasa ne yazar... Adam tweet atıyor, bizimkiler oyuncu transfer ediyor. Vay anam vay. Ne arama tarama ekipleri, ne planlamaymış!

Diyeceksin bedava. Mesele bence bedava olması değil. Birincisi mantalite olarak bir vizyon koyamıyorsun ortaya. İkincisi fırsat maliyeti. Devre arasından hemen sonra idare edecek bir santrafor alsaydık, belki şimdi hala bir Şampiyonluk ümidinden söz edebilirdik.

Devre arası hazır oyuncu alınır ve hemen alınır. Son gün alınmaz. Zaten arada adaptasyon zordur. Fernandes bile düşünün geldikten ne kadar sonra verim vermeye başladı.

Fener maçı dönüm maçı olur. Yenildik mi pamuk ipliği gibi bir anda kendimizi sezon sonu 6.-7. sırada buluruz. İnşa etmeye çalışılan her şey de çöker.

box2boxMC dedi ki...

Sonunda Aybaba ya da Hoca konulmasını hak edecek hiç birşey yapmadığı ve en son şu maçta ağır saçmaladığı için arkadaşa teşekkür edip en kısa zamanda adam akıllı bir teknik direktörle anlaşmak lazım. Sadece Ersan'ı seyircinin önüne atması bile bütün kredisini bitirmiştir.

Daum adayımdır.

Unknown dedi ki...

Samet Aybaba'nın "teknik direktör" olmadığı Galatasaray maçındaki teknik tercihleriyle tescillenmişti. Bu maçta da "hoca" olmadığı görüldü.

Teknik direktör değilsin; çünkü geçen hafta bu takımda oynayacak adam olmadığını gösteren Mehmet Akgün'ü bir kez daha oynatıyorsun.

Teknik direktör değilsin; çünkü Sivok'un cezalı olduğu bir haftada dahi, bu kadar savunma yapmayı bilmeyen savunma oyuncuların içinde Escude denen kariyerden hala faydalanmıyorsun. (Hadi Escude'yle başlamadın, bari 2-0 olduktan sonra al oyuna, çek Toraman'ı ön liberoya, bekle Karabük gelsin üstüne, ondan sonra Dentinho'yu mu alıyorsun, napacaksan yap. 2-2 olduktan sonra hata yapan Ersan'ı çıkarıp Escude'yi alarak Ersan'ı taraftara yuhalatmaktan başka ne geçti eline?)

Ve teknik direktör olsan; Galatasaray maçından önce üç hafta oynayamaz dediğin Almeida'yı bir hafta sonra oynatmaya kalkıp sakatlanmasına sebep olmazdın. Üç hafta oynamayacaksa bu adam, bekle üç hafta oynamasın. Sağlam dönsün, o arada Niang'ı da hazırla, ligin en iyi hücum ikilisine sahip ol. Şimdi Almeida 6 hafta olmayacak, 3 hafta da tekrar eski gücünü yakalamaya çalışacak, sezon zaten bitmiş olacak. Haftaya Elazığ maçından itibaren de muhtemelen hazır olmayan bir Niang'ın sırtına binecek tüm yük. Tebrikler gerçekten, müthiş bir kenar yönetimi!

Sezon başında İbrahim Altınsay kendisinden habersiz Ericsson'la görüşülüp anlaşıldığı için görevden ayrılmıştı, ardından taraftar tepkisi gelince de yönetim Ericsson'a tazminat ödeyerek anlaşmadan vazgeçmiş, Aybaba'yla anlaşmıştı. Uğur Vardan da Radikal'deki köşesinde Altınsay'ın bir sohbetlerinde, "Ericsson'a bile razıydım" dediğini yazmıştı. Adam yine haklı çıktı!

Cartalete dedi ki...

Ben dinlemedim ama galiba Sinan'a da sallamış. Oysa bu maçtan arda kalan tek umut dolu şey, onun performansı olmasa da "görüntüsüydü".

Yarın yazacağım bununla alakalı sakin kafayla...

Bugün, Aybaba ile uzun vadeli gidilmeyeceğinin anlaşıldığı gün. 2-2 falan değil derdim, o Ersan - Escude değişikliği...

Oyuncuların performansını arttırışını övdük ama gemi su aldığımda adamları boğulmaya terk edecekse, ne önemi var.

Unknown dedi ki...

niang'ı bilmem ama Aybaba ile olmayacağı, bu işin yürümeyeceği aşikar.. ersan'ı ateşe attığı yetmiyor, maç sonunda demeçlerinde de fernandes'e giydirmiş.. hayrettir ki en ufak bir özeleştiri yok.. acilen ve hala lig için önümüzde fena olmayan bir süre varken istifa etmeli.. yoksa.. insanları çileden çıkardıktan sonra istifa gibi kelimeleri kullanmanın gereği yok..

gs Trabzon'un omurgasını topladı adam oldu, bari bizde o omurgayı cilalayıp vitrine çıkaran adamı alalım.. adam tolgayı kaleci, burağı santrfor yaptı.. bence bizim gençler için en iyi eğitmen şenol güneş olur..

bacon1903 dedi ki...

Samet hoca bir insan kendi ayagına kursun sıkar mı????Resmen ayağına kursun sıkıp duruyosun????Ya cıkma moralim bozuk kotuyum de ya olmadı yönetime çat!!!!Bu futbolcularla gelmedinmi sen buraya yok fernandes benim takımın lideri dedin yok almeida bizim takımın herşeyi dedin????Adam senin elini bile sıkmıyor.Diğerinide zorla oynattın ne oldu bizim sağlık ekibinin elinde sezonu kapattı bence!!!Ya 1 y önce kendin aldırdığın sinan kurumuşa genç tecrübesiz golcü golleri kaçırıyo diyon yok artık diyorum bende ben bile maç sonu sakinleşince daha genç daha çok şans alması lazım diyorum anlaşılan hocam sen çıkamamışssın maçtan!!!!Ya hepi topu kendin yarattığın takımı avrupaya sokacaktın seneye allah kerim!!!!3 haftada herşeyi yerle yeksan ettin önemli olan 7 puan değil ben bu takımda futbolcu olsam bu hocamıydı bana el uzatan hoca bana sans veren benim formumu yükselten hoca derdim???Konusma artık daha fazla konusma hocam!!!Takımın ilk yarıdaki isteği coşkusu yok.Solbek biraz toparladı g.süzen sayesinde sağbekte m.akgün faciası yaşıyoruz!!!!Avrupa bileti sadece avrupa bileti istedik!!!Şu anda çok zora girmiş durumda almeida yok niang???? m.pektemek 2 ay yok????Sinan kurumuşmu onu samet hoca bitirdi.(Biraz fazla özgüvenli bir çocuk gibi inşallah sallanmaz)Lütfen hocam basın önünde çık futbolcularının her birsinden bir bir özür dile birde avrupa bileti ilk 4 yani????

planck dedi ki...

adamları boğulmaya terk etmek değil resme adamların sırtına basıp onları boğup kendini düze çıkartmaya çalışıyor. başkan olsam bu gece arardım basınla konuşurken ersanı çıkartmakta hata ettiğini kendisinden özür diledini duymak istiyorum derdim. allahtan ersan profesyonel adam da pek takmaz böyle kabzımallıkları. her hafta fark yaratıcı oyuncuları suçluyor üstelik, takım yavaş yavaş futbol oynama iştahını kaybedip ipini çekicek aybabanın.

Cartalete dedi ki...

planck,

Even o daha doğru bir tabir oldu. Bu arada Dentinho da en nefret ettiğim oyuncu modeli çıktı: Toptan saklanan, "neme lazım" diyen adam.

Unknown dedi ki...

Hem takım hem de Samet hoca için maç felakete döndü, birden çok şey kaybedildi. Öngörüsü zor olmayan kırılma noktalarının bir kaçı biraraya gelince ilk girdaba girdik.

Çıkan 11'den fazla rahatsız olduğumu söyleyemem. M.Akgün ve tüm defans mecburi görünüyordu. Escude'yi devre arası maçlarında görmüş ve kafa-fizik olarak katkı veremeyecek durumda olduğunu düşünmüştüm. Almeida riski ise sonradan konuşmak kolay ama gereksiz görünüyor. 1.5 aylık sakatlık takımın bu girdaptan çıkma ihtimalini daha da düşürdü. İlk 60 dakika için vasatın üstü denebilir ancak sonrasında yoğun bir Karabük baskısı da görmeden doğrudan bireysel hata kaynaklı iki golle belki de sezonun en kötü maçını yaşadık. Mehmet Akgün ve Ersan'ın yaptıkları hatalar olağan hatalar da değildi.

Sonrasında, Samet hoca bu düzey için deneyimsizliğinin de etkisiyle kendi ipini çekmeye başladı. Fernandes-Dentinho ve Ersan-Escude değişikliği kontrol kaybından başka birşey değildi. Kulübenin bu kadar dengesizleştiği bir ortamda takımdan da birşey beklemek yersizleşmişti. Sinan ve Gökhan Süzen iyiydiler sadece. Oğuzhan bu akşam ilk kez bu kadar pas zamanlaması hatası yaptı. Bazen o kadar top tuttu ki ayağında ilk yarıdan farklı bir oyuncu izlediğimi düşünmeye başladım.

Artık buradan çıkmak bence de pek kolay değil. 2-3 olumsuz sonuç daha teknik direktör değişikliğiyle sonuçlanır. Hatalar, teknik-taktik değil mental ve bu nedenle güven kırılması çok derin yaşandı.

Övünç, tam olarak neyi işaret ettiğini anlamasam da, diğer posta Samet hoca lehine yazdıklarımı söylüyor olabilirsin. Onlara tekrar bakarsak, bugün karşımıza çıkanlar dahil bir çok eksi ve kırılma noktasından bahsettiğimi görürüz. Yukarıdaki postta da ana eksiyi söylemiştim. Senin yorumlarınla özel bir derdim de olmamıştı. Benim derdim, orada da ifade ettiğim gibi, kişisel olarak hiç de sevmediğim adamı mantıksallıktan uzak hiç bir sistem yok haybeye oynuyoruz bu sonuç çıkıyor eleştirilerine karşı savunmak zorunda kalmamdı. Bir de gençleri mahvetti gibi sözler vardı, desteksiz bulmuş ama bende bir sonuca varmamıştım. Bir çok girdisi olan bir meseleyi düzleme değerlendirmeye sıcak bakmıyorum sadece. Konuşmak kolaydır ancak çözüm düzleme mantıktan çıkmaz. Zaten mevcut kulüp yapıları-yönetimleri üç aşağı beş yukarı bu kafayla bu serüvenleri izlemiştir. Şimdi de niye M.Akgün oynadı, geçen maçta kötü oynamıştı diyen var. Arkadaş, Niang'ı mı hazırlayıp sağ bek oynatsaydık anlamadım ki? Toraman'ı çekse dediğini varsaysam o da stoperde oynamak zorundaydı bugün. Bence bugün de oyun planı yoksunluğudan çok, kulübenin mental hataları ve savunma kurgusu-yerleşim planı eksikliklerinin bir türlü giderememesi meseleleri bu sonucu yaratmıştır. Biz de genelde, eleştirmek-savunmak gibi iki kutuptan olaylar değerlendiriliyor. Ancak, değişken çoksa bakış açıları da çok sayıdadır. Ben de eleştirel bakıyorum fakat tek tek meseleleri herşeyleştirerek değil. A, A ise B olamaz demiş Aristo, mantık buradan çıkmış ama üzerinden 2200 yıl geçmiş ve hayatın motorunun klasik mantık olmadığı, çok yönlü değişkenlerin diyalektik birliği olduğu görülmüş insanlıkca. Meseleden de epey koptum gece gece, buraları gereksiz addedip geçebilirsiniz.

Narcos44 dedi ki...

Yazık çook yazık... Geyiği çok yapılan ergenler gibi olsaydık bir iki güne unuturduk Samet Aybaba'yi da takımı da. Td gibi "Takım yetersiz derdik, geçerdik."

Cidden ağlamak istiyorum. Sinirim den Ağız dolusu sovmek istiyorum.

Yâ hû bu takımdaki ışığı gördük, bu takım ipi göğüsler dedik. Cümle alem de gördü bunu. Hatta korku saldik rakiplere.

Lâkin önümüzdekini görmek istemedik. Bu konuda dilimiz in yandığına çokça şahit olduğumuz için bastırmaya çalıştık hislerimizi. Kötü dusuncelerin kaynağını kendi evhamlarımızı kovmaya çalıştık. Ama bir köşede "bu adamla olmaz" hissiyati hep kaldı.

Bu kaçıncı oldu hocam yaw bu kaçıncısı artık? Hatayı başkasında aramalar kendi topçunu suçlamalar? ..
Sayamadim anasını satayım ama şöyle bir hesap yaptım: Şansızlığımızla, basit topçu hatlarıyla kaybettiğimiz puanlari olan IBB
G.antep, Bursa, Gs, Eskişehir, Ts maçları yanında. Şansımızla kazandığımız Ordu, Antalya maçlarını niye hesaplamayiz? O maclarda da son anlarda galibiyetin gidebileceğini hepimiz biliyoruz hocam. Eee yeter artik Küfür küfür küfür !!! demek istiyor insan...

Biraz onur olsa biraz bu takımı seviyorsa Özür dileyip özellikle futbolcularından başta Batuhan ve Ersan'dan, gider...

Belki taze kan sayesinde bu takım kalan maçlarda içimizi rahat eder.

Olmadı mı diyelim. Varsın olmasın... Ne değişir? ...

borasahin dedi ki...

@Martin Worns

Haddim olmayarak bakis acina 10 uzerinden 11 verdim :)

Benim gibi yapin, yanlis hatirlamiyorsam Ingiltere'de buna sunshine footballer diyollar, hava iyiyse top oynayan, kotuyse arazi olani tanimlamak icin. Ilk devrenin son 4 macina baktim, kirilma noktalarinda dagilacak bir takim izlenimi aldim ve takibi kestim :)

Samet Aybaba'yi infaz etmeden once Besiktas'in futbol aklini sorgulamak gerekiyor, 80'lerin ortalarindan beri futbolu iyi kotu takip ederim, Besiktas en az 20 senedir dogru bir sekilde yonetilmiyor. Seba zamaninda da boyleydi, zaten gitmesinin sebeplerinden biri de buydu...

Milne doneminden sonraki sampiyonluklara bakalim. 92'den sonra 3 tane sampiyonluk var, hepsi de tekil, hic arkasi gelmemis. Zaten bunlarin ilki de dominant kadronun mirasi uzerinden gerceklesmisti. Yine de bu kulubun gecmisinde sureklilik yakalayacak kadrolari olusturabilme becerisinin oldugunu goruyoruz. Ne cektiyse dominant jenerasyonlarin dagilmasi sonrasinda kendisini inkar edip tekerlegi yeniden ve yeniden kesfetmesinden kaynaklaniyor. Besiktas kulup olarak kendini nesnel ve gercekci bir bicimde elestirmeli, ondan sonra izleyecegi stratejiyi benimsemeli. Cartalete bilir, ona da gondermistim, ayni seyleri 10 sene once de soyluyordum, simdi de soyluyoru, bunlari yapmadan yapilan icraatlarin pek bir onemi yok.

Konuya donersek, neticesinde Samet Aybaba boyle bir zihniyetin yaptigi bir tercih. Bu sekildeki bir basari ancak egrisinin dogrusuna denk gelmesiyle olusuyor, uzun soluklu olmuyor. Barca'nin son 20 yildaki sampiyonluklarina bakin tekil bir sampiyonlugu yok. Minumum 2 sene surdugunu goruyoruz. Besiktas'li olarak tepe noktasinda olmak isterim, ama once neredeyim objektif olarak onu gormek isterim, ondan sonra tepeye nasil ulasir, orada nasil kalici olurum, onun planlamasini yaparim.

Finansal durumu net bilmiyorum ama mevcut yonetimin masraflari dusurdugunu dogru olarak kabul ediyorum, ama bu ayni zamanda bir zorunluluktu da... Mesela eger sartlar boyle olmasaydi nasil bir yol izleyeceklerin bilemiyoruz!

Altinsay terchinin ben dahil pek cok kiside heyecan yaratmasinin sebebi Besiktas'in rasyonel olarak gorece dogru yonetilecegine dair izlenimden kaynaklaniyor.

Övünç Şentürk dedi ki...

@martin wörns

Olaya en fazla optimist yaklaşan taraf olduğun ve üstüne bir gelecek kurulabilecek bir sistemimiz olduğunu düşündüğünü belirttiğin için böyle ifade ettim .

Daha önceki muhabbete hatırlarsan Beşiktaş'ın ana taktiğinin araya top oynamak değil , şişirme toplar olduğunu söylemiştim ve iddalı bir şekilde şişirilen top sayısının araya oynanandan 2 kat fazla çıkacağı kehanetinde bulunmuştum.

İlk yarı sonuna kadar üşenmedim saydım Beşiktaş Mc gregor'un uzun oyuna soktukları dahil , Gökhan Süzen'in pek çok kere yaptığı uzaklaştırma maksatlı dandunlar hariç tam tamına 28 uzun top gönderdi Almeida & Sinan ikilisine sadece ilk yarıda.

Ara top denemelerinde belirli bir kıstasım olmadı , savunmanın arkasına atılan dikine top denemelerini saydım sadece ve eğer yanlış saymadıysam bunlar 13 adet gerçekleşti.

Şimdi bu koşullarda takımın tek işleyen kısmının hücum hattı olduğunu düşünürsek bu önemli bir veri bence.Beşiktaş takımı 1960 model İngiliz futbolu oynamaya çalışıyor.

Bakın dün sahada tıpatıp dizilişinden , uygulanışına kadar aynı sistemle mücadele eden 2 takım vardı .Hangisi sizce sistemin gereklerini çok daha iyi yerine getirdi ? Beşiktaş'ın , Karabükspor gibi sistemin gereklerini yerine getirememesinin sebebini sorguluyorum ben. Abi adam seni 2. bölgede oyuncuları kabiliyeti yettiğince döndürmüyor , oyunun yönünü değiştirmene izin vermiyor , cepheden şut şansı tanımıyor.Bir yerde gedik veriyor zira bireysel yeteneği olan adamları var Beşiktaş'ın açabiliyor.Ama Beşiktaş için aynı şey geçerli değil , Ahmet İlhan olsun , Juju olsun , kazma diye gönderdiğimiz Seric bile boş alan bulup yaldır yaldır geliyor.Aynı hücumda 2-3 defa atağın yönünü değiştiriyorlar.Stoperle teketek pozisyondaki forveti bir şekilde topla buluyorlar ve bu daimi gerçekleşiyor.Bizimkisi ise rakip hata yapınca.

Ve bu bir maçlık bir olay değil abi.Herkes Aybaba KAyseri maçını ne güzel aldı filan diyor ama bizim düşüşümüz o maçla başladı net bir şekilde.%100 2 top çıkardı McGregor , Veli kariyeri boyunca bir kere atabileceği bir pas verdi ve maç bize döndü fakat Beşiktaş o maçtan sallanmaya başlamıştı feci biçimde.Devre arası Tutturcup maçları da çok ciddi sinyali verdi ama Aybaba bunları " çok yoğun çalışıyoruz oyuncularım yorgun " vs gibi bahanelerle savuşturdu .

Abi bu takımın eksiğini 100 kişi söylüyor.Var mı Dentinho'ya ihtiyaç ? Yoksa Hürriyet Güçer'e mi ihtiyaç var sen skoru buluyorsun ama yaklaşık 8 defa tutamamışsın yakaladığı skoru. nereye takviye yapılmalı ? Kadro mühendisliği hiç yok.

Bek yok bek yok diye ağlayacağına beksiz oyna o zaman ? bekle oynanacak diye zorunluluk mu var ? Elinde markaj yeteneği olan Ersan ve Toraman var , libero oynamışlığı olan Sivok var.Çok net 3-5-2 kanadı olabilece Uğur Boral , Gökhan Süzen , Roberto Hilbert var. Taktiksel varyasyon yok .

Ersan'ı at seyirciye , Oğuzhan'ı at seyirciye , Sinan'ı at , Ferdi'yi at ee Almeida'yı da çöpe attın bir güzel.Ondan sonra kısıtlı kadro.E hem kısıtlı hem adamları kafaca bitiriyorsun nasıl olacak bu iş ? Kadro yönetimi yok.

Oğuzhan'ın , Veli cezalıyken oynadığı muazzam futbolla söke söke forma alması ve Sinan'ı çat diye çok kritik bir maçta seyircinin önüne atması mı , genç yetiştirme anlayışı ? Hasan Türk 125 dakika , Erkan Kaş 76 dakika , Muhammed Demirci 47 dakika. Genç isimlere şans verme de yok.

Eee ne var ? Diyorum işte Mesut Bakkal , Samet Aybaba'dan 10 kat daha iyi uygulatıyor aynı sistemi , Bülent Korkmaz keze öyle.EE o zaman Samet Aybaba niye burada ?

Unknown dedi ki...

sürekli geriden uzun topla oynamaya çalışmak bu orta saha oyuncuları ile normal bir sistem değil, elimizdeki orta saha oyuncularından hiçbiri fiziksel anlamda rakip orta alanlara üstünlük kuramıyor, kuramaz da zaten.. dolayısıyla almeidanın topu saklayabildiği pozisyonlarda ileride çoğalabiliyorsak, etkili bir atak buluyoruz. ileride çoğalabilirsek topa sahip olup top çevirebiliyoruz, yani almeida topu saklarsa, saklayabilirse, geriden orta saha oyuncularımız ileri kayıyor ve tehlikeli olabiliyoruz. dün attığımız ilk gol ve hemen öncesindeki atak bu şekilde gelişti.. eğer almeida topu alamazsa elek misali rakip oyuncular ortasahamızı dikine geçip, defansla karşıkarşıya kalıyorlar veya defans arkasına top atabilecek uygun anı kolluyorlar. bkz dün yediğimiz ilk gol.. şimdi o zaman bir başka soru ortaya çıkıyor takım mühendisliği adına. yukarıdaki posta konu olan niang.. niang bence iyi bir striker ama asla pivot santrafor değil.. 33 yaşındaki niang almeidanın olmayacağı 4-6 hafta boyunca kaç tane 90 dakika bize faydalı olabilir?? almeidanın işini ne kadar yapar?? madem almeida'yı yedekleyecek adam alacaktık, ezelden beri ileri uçta bu ligin en iyi top saklayan santraforu Mehmet yıldızdı... sistem adına keşke onu alsaydık, hiç değilse yapılan hamle bir değer kazanırdı.. yani atılan adımların hepsi hala ezbere atılmaya devam ediliyor. Demirören dönemindeki özellikle akıl eksikliği halen camia üzerindeki en önemli eksiklik..

Unknown dedi ki...

Samet Aybaba Kardemir D.Ç. Karabükspor maçında oyundan çıkarken elini uzatmasına rağmen kendisini karşılık vermeyen Fernandes'in kendisinden özür dilediğini de sözlerine eklerken, futbolcularının biraraya gelerek doğum gününde kendisine hediye aldıklarını kaydederek şöyle konuştu: "Fernandes benden dün tesislerde özür diledi. Zaten maçtan sonra birbirimizi görmüyoruz. Doğum günümde futbolcular bir araya gelerak bana çok güzel bir saat aldılar. Ben de doğum günü pastamdaki mumu üflerken gizli hedefimizin gerçekleşmesini diledim."

gizli hedef neymiş acaba merak ettim.. :))

CanBey dedi ki...

konuyla alakasız gibi duran, ama aslına alakalı, küçük bir yorum da ben ekleyeyim, yazıda bahsedilen videoyla ilgili.

niang aynı golü beşiktaş formasıyla atamaz, defans oyuncusunu devirerek geçtiği anda türk hakemi rakip lehine faul çalar...