Fabregas Sokağı


Beşiktaş’ın hala unutulmayan ve unutulacak gibi de durmayan 100. yıl şampiyonluğunda Lucescu’nun yaptığı bir şey vardı: Kadro içinde keşfe çıkmak… Savunmanın Zago ve Ronaldo’nun tarzına uygun olarak üçlüye çevrilmesi; santrfor gelen Pancu’nun bugünlerde Marchisio gibi oyunculardan izlediğimiz ‘her şeyi yapan orta saha’ya devşirilmesi; forvet Kaan Dobra’nın, yedek akciğerlerinden faydalanılarak beşli orta sahanın sağında oynatılması ve Sergen Yalçın’ın ikinci, hatta bazen merkez forvet rolü…
Lucescu; “Burada senden daha iyi bir forvet göremiyorum”
Sergen: “Ben de göremiyorum, yemeğe çıkmışlar herhalde…”

Lucescu’nun, özellikle bir sonraki yılda sıklıkça Sergen’i forvet hattında oynatma sebebini böyle açıklıyor ve Sergence bir cevapla karşılaşıyordu. Yokluktan da olsa sapılan bir yoldu, ancak günden güne daha da moda olacak ve Fabregas’ın Barça, İspanya’daki rolüyle iyice vitrine çıkacaktı. 

“Sahte 9” tanımıyla çok iyi özetlenen bu mevki, her takıma uygun değildir elbet; topa çok iyi sahip olmak gerekir ki zaten bu seçim onu amaçlar… Ancak ‘santrfor yetmezliği’ne yakalanan takımlar için müthiş bir günü kurtarma kılavuzudur; bugünlerdeki Beşiktaş’ın da ihtiyacı olan şey gibi…
Almeida sezonun finalini yaptı, Niang da az çok öyle… Pektemek, sakatlıktan dönen adamların halini gördükçe “ben düz koşularda iyiyim abi…” dese yeridir. Haliyle elde iki seçenek kalıyor; ya işin kolayına kaçıp, santrfor bölgesinde nadiren parlayan ve son haftalarda epey de formsuz olan Holosko’yu oraya çekmek, ya da bir zamanlar Lucescu’nun yaptığı gibi “kadro içinde keşfe çıkmak”… Ki, bir “teknik direktör” farkı tam da burada yaratmalıdır. Zira teknik direktörlük, biraz da elini taşın altına sokup, oradan ekmeği çıkartmaktır…
Fernandes’in Mersin’e attığı gol, santrfor konusunda çıkmaza giren Beşiktaş’ı “Fabregas Sokağı’na” götürecek bir ışıktı aslında: Top kontrolü, birleşik hareket ve son vuruş… Niang dışında Beşiktaş’ta bunu yapabilecek bir forvet görebiliyor muyuz? Canı sıkıldıkça ağırlık idmanı yapan Fernandes, sırtı dönük oyunda da o bölgede çok fark yaratır ki orta sahada da en çok yaptığı şey budur. Hatta o, ‘rakibe sırtı dayamadan pas, şut atmama’ alışkanlığı, ileri uç bölgesi için daha gerekli bir şeydir…
Oğuzhan gibi iki ceza sahası arasında bağlantı kuracak bir yeteneği kulübede oturtmak yerine, Fernandes’i sahte 9 bölgesinde kaydırıp; Oğuzhan’la Necip, Veli orta sahasına “oyun görüşü” katmak, Beşiktaş’ı daha ‘eli ayağı düzgün’ takıma çevirebilir, oyuna daha fazla hükmetme şansı verebilir. Fernandes, o bölgede yeteneklerini daha kaleye yakın sergileyip, tabelaya direkt etki sağlayabilir… 

Unutmamak gerekir ki futbol, 22 adamın peşinden koştuğu ve sonunda bu meseleye daha çok kafa yoranın, konsantre olanın kazandığı bir oyundur. Almanların yaptığı şey de budur…

43 yorum:

Clamoroso78 dedi ki...

Çok yerinde tespitler olmasına rağmen maalesef senin bu yorumunu gerçeğe dönüştürecek bir teknik direktürümüz yok.

Çünkü Lucescu tarzı teknik adamlar bu tarz radikal sistem değişiklikleri kararı alıncaya kadar futbol feleğinin çemberinden defalarca geçmişlerdir. Sonrasında sağlam durmak adına sağlam futbol dayakları yemişlerdir zamanında.

Neden dayak yediklerine dair önce kendilerinden başlayarak özeleştiri yapıp tekrar dayak yiyecek hataları yapmamışlardır. Büyük hoca olma sebepleri budur.

Çünkü TD demek bir futbol kulübünün kaderini değiştirebilecek insani ve mesleki donanıma sahip adam demektir.
Klopp gibi örneğin.

Darısı günün birinde bizim de başımıza..

Adsız dedi ki...

İlginç bir 11 bildiriyor Atakan Kurt:
McGregor
Hilbert Escude Toraman Gökhan
Fernandes Veli Oğuzhan
M.Akgün Pektemek Olcay

Cartalete dedi ki...

Pektemek sağlam olsa ideal seçeneklerden biri bu, Akgün dışında. Hilbert'i öne atacak her halde. Holosko'nun en geberik halini tercih ederim o sağ kanata.

emreyetisirr dedi ki...

usta maç öncesi yazısı yok mu ya vallahi özledik

Cartalete dedi ki...

Maç öncesi sayılır aslında bu da, başlık farklı :)

sayz dedi ki...

Ah keşke hilberti oynatsaydı sağ bekte ona da razı idik. Mehmet akgün'ün liberoluğundan oğuzhan'ın sağ açıklığından iyi olurdu yine de. Ah bu hocadan ne zaman yüzümüz gülecek bilmiyoum...

Övünç Şentürk dedi ki...

3. dakikada bir pozisyon oldu , dikkat çekici değildi ama günün özetidir bence :

Bursaspor 7-8 pasın ardından bir ara topu denedi , top Toraman'da kaldı , Toraman uzun oynadı Pektemek'e bir de baktık ki Bursa yarı sahasında 3 kişi arasında tost olmuş Pektemek.Yani Beşiktaş'lı 9 oyuncu ve Bursasporlu 7 oyuncu Beşiktaş yarı sahasında ve o kadar kolay pas yapıyorlar ki ...

Taktik-teknik konuşmanın anlamı yok 2-0'dan sonra Bursa geri çekilecek biraz baskın görüneceğiz filan ama bence sezonu bitirmiş bizim takım kafada.Takım içinde bir sıkıntı olduğu belli.

Cartalete dedi ki...

Hücum desen bir tane şut var, savunma desen Bursa üç pasla kalede.

Pektemek'e bir şey olmasın gözüyle izliyorum zaten maçı. Soluyla önüne çekip attığı şut, Pektemek işiydi. hoş geldin

Ekrem35 dedi ki...

şu maçtan çok az ümidim vardı sahaya dizilişi görünce o ümidim de kayboldu gitti. 3 puan falan umrumda değil, m.oektek'e bir şey olmasın yeter bana. bu maç da hocanın beşiktaş'tan sene sonu gidişinin kesinleşmesini sağlar gibi. zeki önder özen'in s.direktörliğü ve zico'nun t.direktörlüğü ihtimallerden biri olabilir.

Ekrem35 dedi ki...

ayrıca salih uçan ben olsaydım o zamanlarda bjk'ye gelirdi diye açıklama yapacağına erkan kaş'ı ya da m.demirci'yi sağ kanatta kullanmayı, bu çocukların gelişimine katkı yapmayı düşünse daha iyi olur.

Ekrem35 dedi ki...

sinirden m.pektemek yazamamışım ilk yorumumda kusura bakmayın dostlar.

Övünç Şentürk dedi ki...

Biz çok kötüyüz de , Bursa'da iyi hazırlanmış.Geçen hafta Kasımpaşa maçında bu kadar hareketli değillerdi hücumda.

Bu arada bizim sol kanat ölüyü diriltiyor arkadaş.Tuncay'ın içine Di Maria kaçmış gibi.

sayz dedi ki...

Yazık yazık yazık başka bir kelime bulamıyorum. Ne denir gerçekten çok zor. Cartelete ne yapıp ne edi teknik(!) kadronun gönderilmesi için kamuoyu oluşturmak lazım...

Basar dedi ki...

Samet istifa!

Cartalete dedi ki...

Sene sonunda kalması mümkün değil zaten de kalan maçlar ne kadar çekilir onu bilmiyorum.

Galiba ilk kez bir Beşiktaş maçını erken kapattım.

Ekrem35 dedi ki...

bugün karnıma ağrılar girdi. işkencenin en kralıydı bu maç. yazık ve ayıp gerçekten. bu kadar vizyonsuz nasıl olunur anlayamıyorum. maçla ilgili yazılacak çok ama çok şey var olumsuz anlamda. onları maç yazısında cartalete'ye bırakıp kendimce çıkardığım 2 olumlu şeyi yazayım 1.si m.pektemek'in herhangi bir sakatlık yaşamaması. 2.si de hilbert.

geri kalanlar için başta s.aybaba olmak üzere söylenecek tek şey yazık.

Basar dedi ki...

taraftarlar dışında futbolcuların da Samet'i istemediği belli oldu! Samet bir zahmet istifa! Menejerini, kondüsyonerini de al git bir zahmet!

Ekrem35 dedi ki...

bu arada bir soru sorarak bahisleri açıyorum :) malumumuz s.aybaba herhangi bir sakatlık olduğunda en az 3 oyuncumuzun yerlerini değiştirip, hiç oynamayan oyuncuları sahaya sürme konusunda tam bir üstad. bu hafta i.toraman'ın sakatlanmasıyla haftaya ilk 11'de yerleri değişecek ve bir anda ilk 11'e girecek olan futbolcularımız kimler olabilir?

beagle dedi ki...

Bu takımın başında herhalde 20 civarında teknik direktör gördüm. Birkaç maçlık caretaker'lar ile sayı daha da yükselebilir.
Malum hepimiz teknik direktörüz o yüzden ancak yarısına tahammül edebilir 4-5 tanesini de tekrar görmeyi kabul edebilirim. Ancak bir paragraf büyük yıkım yaratanlara ayırmak gerekir.
Ben Toshack'dan nefret ederim. Kişiliği, transferleri oyuncu seçimleri itibariyle Beşiktaş'a sınıf düşüren adamdır. 8-0 lık maçtaki kifayetsizliğinden dolayı Ertuğrul'a kola kapağı ile maç emanet etmem. Daum Beşiktaş'ı 3. takım gördüğünden gene özel yeri vardır. Ama herşeye rağmen Ertuğrul iyi 11 seçicisiydi, Daum ise iyi değişiklik yapardı.

Briegel, Carvalhal, Tayfur ve Samet Aybaba ise kendi başlarına büyük bir çöküş başlatmadılarsa da hiçbir iyi yanı olmayanlar olarak özel bir sınıf olmalıdır. Bu adamlara 5 maçtan sonra sabretmek sadece büyük bir zaman kaybıydı.

Samet bugün merkezi Veli-Mehmet Akgün ikilisine, gol alanını ise 2 çapraz bağ ameliyatlı Pektemeğe emanet ederek kapasitesinin sandığımızdan çok daha fazla saçmalık içerdiğini gösterdi.

Aranızda fiziken zayıf ve korkacak Pektemek'i oraya koyacak, Oğuzhan'ı kanada koyacak, Veli ve Akgün'e takımın beynini emanet edecek 1 kişi daha var mıdır? Teşekkürler Samet Aybaba, senin nelere kadir olduğunu sene başından beri biz bu kadar güzel anlatamamıştık. Sen canlı olarak yönetime sunum yaptın.

Bence Aybaba'nın yarın gönderilmesi, takımın menejerlik yapacak Ali gibi bir eski futbolcuya emanet edilip A2, U18 ve U 17'deki bütün aday oyuncularını bol bol hazırlık maçı ile yaz kampı öncesi ilk şoktan geçirmesi ve eldeki malzeme konusunda bir fikir sahibi olarak transfer dönemine girilmesi gerekli. Zico iyi olurdu, Prosinceki de. Şifo bence bugün pek doğru değil, kendini kanıtlamak için acele edebilir. Sene başında adı geçen Hırvat da düşünülebilir...

tannhauser dedi ki...

ben de gelenek bozulmasın diye sonuna kadar seyrettim maçı. ağır küfür ettim ama.

bu konuda tepkiden çekindiğim için hep tuttum kendimi ama fernandes vs oğuzhan yaptığımda oğuzhan hep bir adım önde benim için ama orta saha söz konusu olduğunda. koy abi oğuzhan'ı ortaya, fernandes sağda olsun. olcay'ı, ferdi'yi oynatsın. adam resmen oğuzhan, emre özkan gibi takık olduğu oyuncular iyi oynayacak diye korkuyor.

yönetim bu hafta içinde teknik direktörü değiştirip, ertesi sene için hazırlıklara başlamazsa, resmen bir sene daha kaybedeceğiz. ligtv spikerlerindeki samet aybaba yalakalığını da hala çözebilmiş değilim. schuster gibi, her şeyi bir yana bırakalım kariyerinin önünde diz çöküp tövbe istemeleri gereken bir adama demediklerini koymayan iki garabet boyna samet aybaba'yı pohpohluyorlar. zaten spiker dediğin adam neden t.direktör yorumlar, onu da anlayabilmiş değilim.

Övünç Şentürk dedi ki...

Levent Erdoğan gitmeden çok zor ama Samet Aybaba ile İstanbul'a bile dönmeden yolların ayrılması lazım.

Yani abi elinde en azından takımı tanıması için 6 haftan var gelecek namına.Zaten bundan kötü ne oynayabilir ki bu takım , Tayfur Havutçu varken de bu kadar kötüydü zaten ...

6 hafta o kadar kıymetli ki geleceği kurtarmak için ...

Yani bu işlerin niye bu kadar zor olduğunu ben çözemiyorum ya.

Yani o paranın sahibi sen olmayınca bu kadar hakkın vebalini harcamak nasıl bu kadar kolay oluyor ?

Bu Dentinho'yu kim aldırdı abi napıyor bu adam 8 aydır top oynamayan adamı bile kesemiyor.Walla çıldırıcam ya.

emreyetisirr dedi ki...

Bunca yıllık beşiktaşlıyım. İlk okula başladığım günden bu güne 19 yaşına kadar yani toplasan beşiktaşın 15 - 20 maçını kaçırmışımdır. Yağmur çamur soğuk kar hiç bana engel olmadı çıktım evden gittim maçımı hep izledim. Yenilirdik ağlardım gözüme uyku girmezdi. Para biriktirip her yıl kavga gürültü 4,5 kez maçlara ve yakın deplasmanlara gittim. Hep takımımın arkasında durdum 8 yedik yine ben ertesi günü formamı giyip çıktım sokaklara. Ama bu yıl o ruhu göremiyorum takımda. Başta aybaba gelince sevindim ne yalan söyleyeyim. Gençler şans bulucak. Muhammet 11 de mertcan ufaktan forma giyecek falan ama yok ne mami 11e girebildi mertcan kadroya bile alınmadı. Olsun dedik yinede. Sonra kırmızı forma saçmalığı ulan beşiktaş siyahtır beşiktaş beyazdır bıktım kırmızı formadan bıktırdılar artık. Ugur getırıyomus bırakın bunları ya. Uğur demisken uğur borala bir devre dayanıp emre özkana 35 dakika dayanıyo bizim sir. Valla çıldırıcam. Şunu merak ediyorum şu son 2 aydır maçları izlerken mideniz şisiyo mu lutfen biri cevaplasın nefes alamıyorum cidden neyse çok daha konuşucaktımda ağzım bozulucak.

Totti dedi ki...

Aybaba tek iyi yaptığı şey olan takım olgusunu olcay'i Messi yapıp oguzhan ve fernandesi basın önünde gotaltina atinca burada kalmak için bir neden bırakmadı. Yönetim doğruyu yapıp şimdiden yeni sezonu planlamali.



Unknown dedi ki...

Aybaba'nın gelecek sezon kalmayacağı herhalde yönetimin kafasında da belli olmuştur. O halde sezon sonuna kadar dayanmanın da anlamı yok. Belki 1-2 günde olamasa da gelecek sezonun teknik ekibini önümüzdeki haftalarda belirleyip takımın başına geçirmek ve mevcut kadrodan neler yapabileceğini şimdiden görmesini sağlamak en mantıklısıdır. Ancak, kulüp yönetimleri ile mantık ne kadar yanyana duruyor bu soru işareti. Aynı şey geçen sene de oldu ve Carvalhal'i doğru zamanda gönderip yerine Havutçu'yu getirmek gibi dahiyane bir iş yaptılar.

Samet hoca yönetim kapasitesini açıkça gösterdi artık. Olumlu bir kaç yan vardı üzerinden çıkış alınabilecek. Ancak o defansif, kondisyonel ve yerleşimsel sorunlar üzerine uğraşmak yerine ilk yarıdaki çıkışın kaynaklarını dinamitlemeyi seçti. Kadro mühendisliği konusundaki başarısızlığı da hem sene başında hem de devre arasında görünmüştü. Bizim durumumuz nedeniyle kendi kariyerinin zirvesini gördü, yetsin artık.

Öte yandan bence seneye takımın iskeleti de yeniden oluşturulmalıdır. Tarihi daha eskiye dayanan mevcut yapı üzerinden ilerlenecek kadar güven vermiyor. Fernandes, Almeida, Mc Gregor ve sonradan gelen yabancılarla yolların ayrılması da bana mantıklı geliyor. Yalnızca, Sivok, Hilbert, Holosko üçlüsünün kalması uygun geliyor. Niang tercih edilirse Holosko'da gidebilir. Bir sene daha şansımız var bence. Stad sorunu varken seneye de kafaya oynayamayacağız. Maliyeti kısmayı sürdürerek genç ya da potansiyelli oyuncular ve bunun planını yapmış perspektifli bir teknik kadro ile yeniden başlanabilir. Umarım yönetim aklını başına alır. Bu akşam gerçekten utanç vericiydi. Üzerine konuşmak dahi istemiyorum.

Unknown dedi ki...

Maç biteli kaç saat olmuş hala içim içime sığmıyor bu takım nasıl bu halde olur. Samet Aybaba Beşiktaş için çok yetersiz bir teknik adamken bir de kendisinden daha yetersiz yardımcılarını da getirince bu hale geldik. Onlar çalıştırdıkça kamp yaptıkça takım geriye gitti Cenk tek başına antrenman yapsa bu kadar geriye gitmezdi geldiği günler hep konuştu Ernst'i gönderdi orta sahamızda oğuzhan necip hasan koşacak dedi yüzlerini bile görmyoruz mami yok oldu erkan yok oldu emre özkana yaptığı terbiyesizliğin bir tarifi yok her açıdan yetersizken bugün de böyle bir 11 le çıkması beni kendinden nefret ettirdi gerçekten bu seviyede olmadığını yanlış oyuncu tercihlerini doğru mevkilerde bile oynatamayarak perçinlemiş oldu. Daha neler geliyor içimden de yazamıyorum neyse en azından birazda olsa içimi dökmüş oldum

Unknown dedi ki...

Beşiktaş Feda Demişti bu sezon ama ummadığı yere geldi,Feda olan sezon bir anda değişmişti derken veda kelimesi döküldü bugün Bursa'da maçtan önce yapılan bu tespit çok şey anlatsada maalesef ülkemizin teknik adam anlayışında son zamanlarda oldukça sıkıntı var..Ne Fatih Terim,Ne Aykut Kocaman Nede Abdullah Avcı Ne de tabiki Samet Aybaba Türk futboluna etki edecek bir kafa yormuyorlar,akıllar fikirler federasyon,mhk,hakemler,verilen veya verilmeyen kararlar..İstikrar açısından da zaten ülkemizde teknik adamlara musamma gösterilmediği için veda etmemek adına sezona çırpınıyorlar insan üstü mücadeyle ve o yüzdendir ki riske girmemek adına onlarca genç harcanıyor büyük takımlarda..ve sonuç boşa giden milyonlar..!

oguzk dedi ki...

Samet Aybaba'nın gidişine ne kadar sevinmeyi bekliyorsam eş dost kondisyonerlerin gidişine de o kadar sevinmeyi bekliyorum. Şu takıma İtalyan hoca, Alman kondisyoner, Kolombiya'lı kaleci antrenörü, İsviçreli doktor, bir de Fransa'dan forvet istiyorum. Sadece bu kadar.

gundelikci dedi ki...

sanırım gs maçında 10 kişiye karşı oynadığımız aralıktan sonra, sahada oynanamayan futboldan resmen utandığım 2. maç oldu. carvalhal dönemi gibi takım 70-80 metrede top oynamaya çalıştı, mehmet akgün de casper ünvanına aday. gerçi adamı oraya koyan da sıkıntı ama sezon sonu o işin hallolacağı belli gibi.

seneye oluşturulacak takım için şimdiden yapılacak hamleler yine yersiz olabilir, gelecek hocanın düşünmediği isimler kalabilir veya istedikleri gidebilir. altınsay döndürülecek mi? zeki önder özen mi görev alacak? altınsay'ın yine van gaal hamlesi olursa şu anda bıraktıramazlar gibi görevi yada bir başkasına. hali hazırda kötü de olsa teknik kadro varken arkalarından gayrı resmi hamleler yapmak da ne kadar etik olur bilemiyorum.
seneye oluşacak takımı konuşurken en büyük sıkıntı bence yine yabancı olacak. bugünkü kadroda stoperler arasından sivok fark yaratıyor, hilbert iyi maçlar oynuyor ama kafaya oynayacak takımda ve kurguda fark yaratacak isimler değiller bence, buna holosko, escude, mcgregor ve fernandes dışındaki tüm yabancıları ekleyeblirim. yalnız niang uygun ücretle kalırsa tecrübesini sağabiliriz diye düşünüyorum. alındığı söylenen holmen'i de bu sınıf atlatmayacak yabancılara ekleyebilirim.

samet aybaba konusunda içim artık oldukça rahat, kendi kendini bu kadar dinamitleyen, bir şekilde bulunan çıkar yolu kendi eliyle tıkayan bir adam kaderindeki en büyük etkiyi kendisi yapmıştır.

Övünç Şentürk dedi ki...

Feda bana göre çok büyük bir yalandır.

Galatasaray ve Fenerbahçe'den o kadar çok korktuk ki nasılsa yetersiziz diye kendimizi inandırdık bir güzel , sonunda oyuncuları da inandırmayı başardık.

Beşiktaş'ı yarışmacı kimliğinden uzaklaştırdı abi bu slogan.20 m €'ya Fernandes'i satsan çok rahat bir yarışmacı takım bulursun.

Burada adı geçti mesela Alparslan Öztürk var , Gökhan Süzen+Uğur Boral ikilisinden toplamından çok daha iyi bir sol bek olan Atila Turan var , Musa Nizam var , Olcay 'dan çok daha kreatif bir adam olan unutulmuş Deniz Naki var , Sezon başında sözleşmesi bitmiş olan Hugo Almeida'dan çok daha iyi bir hedef adam olan Eneramo var.3 kuruşluk fark yüzünden kaçırılmış Salih Uçan , Emre Güral var.Var oğlu var.

Hem yarışmacı hem başarıya aç hem de üzerine gelecek kuracak bir kadro oluşturmak yerine "Gizli Hedef" diye bir saçmalığın peşinde sezonu heba ettik.

Bir türlü sakinleşemediğim husus bu zaten.Abi elimizde hiç bir şey yok ya.

Ne borçlar azaldı , ne bir oyuncu çıkarabildik , ne yarışmacı olabildik , ne bir sistem oturtabildik . Koca bir hiç sezon .

Hani buradan böyle sinirli sinirli yazıyorum kusura bakmayın ben bunu kabul edemiyorum ya.

Unknown dedi ki...

duruşmaya girersiniz, artık sizin ağzınızdan çıkmasına gereksinim duymaksızın rutine bağlayan yargıç yazdırır; ''dava dilekçemi ve önceki beyanlarımı tekrar ediyorum'' diye. susarsınız, tek kelime etmeden duruşma günü alır çıkarsınız..o hesap, önceki yorumlarımı ve önerilerimi tekrar ediyorum..

samet aybaba'nın kalibresi, yeteneği, haddi ortaya çıktı..zaten herkesin bildiği sırdı.. liyakatsizliği, bu sezonu götüremeyeceği ve bu takımın onunla asla olmayacağı..

benim asıl kızgınlığım beşiktaş taraftarına, ele yüze bulaştırılan romantikliğe ve şu 'evlat' fetişine..sevinmek için sevmedik şiarını ayakları üstünde durmaktan kurtarıp baş aşağı çevirdik ve işi mazoşizme vardırdık..şimdi bence yüzde doksanımızın kızmaya hakkı yok..olcay turbo etkisi yaratıyormuş, necip dikine pas yapmaya başlamış, veli yaldır yaldır koşuyormuş..ligin en golcü takımının çalışılmış beş tane golünü ve üstünlük sağlayabildiği bir derbi maçını gösterebilecek olan bir arkadaş var mı ? peki altınsay'ın getirdiği oğuzhan'dan ve istikrarsız necip'ten başka kadroya girebilen 'feda genci' var mı ?

söylenebilecek gerçekten hiçbir şey yok..rezil rüsva olduğumuz GS maçında da aynı şekilde sakatlık var diye tüm takımın yerleşim düzenini değiştirmişti..utançtan maçı izleyememiştik..

dünkü maç malumun ilanıydı..hepimize geçmiş..boşa feda edilmiş bir sezon daha..elindeki şampiyonluğu ve şampiyonlar ligini kaçırman da cabası..

tek sorumlu samet değil..beş yıl önce çarşı samet'e karşı diyenlerin tükürdüğünü yalayarak şu liyakatsizliğe ve köylüleşmeye prim vermeleri, çanak tutmalarının payını da azımsamıyorum..

ilk yarıdaki fenerbahçe maçından daha rezil daha çaresiz de gördüm ya bu takımı, sezon bence de bitti artık..
sevgiler..

Basar dedi ki...

Buradan Beşiktaş yönetimini seslenmek istiyorum... (çokta okuyordunuz ya :)

Seneye Samet ile devam edilirse, kombine-forma-atkı-dergi vb. hiçbir şey almam. Benim çorbada tuz olan harcadığım paramın Samet adındaki 3. lig seviyesindeki kişiye gitmesini istemiyorum.

Aynı şekilde bitip tükenen futbol zevkimden ötürü lig tv üyeliğimi de devam ettirmem.

Nedir kardeşim mazoşist miyiz bu kadar? Hangi insan evladı bile bile bu kadar işkence çeker?

Basar dedi ki...

"Beşiktaş'a dair tek vizyonu da evindeki televizyonu." Ali Ece

Valla günün sözü olmuş.

Clamoroso78 dedi ki...

Arkadaşlar; içine kendimi de katarak söylüyorum. Kimse kendi üzerine almasın ama artık daha ağlama sızlama edebiyatına gerek yok.

TD kalibremiz buydu. Ondan sadece şahsım olarak tek beklentim gelecek sene yerine gelecek adama en azından hazır 2-3 genç bırakmaktı ama onu da yapamadı. Yolu açık olsun. Ama şampiyon olacağımız bu çok özel senede çapsızlığı ve korkaklıgı ile bu seneyi resmen heba ettiği için de onu asla affetmeyeceğim.

Artık ileriye bakmalı, başkanın ne gibi hamleler yapacağını gözlemlemeliyiz. Sanıyorum bir Sportif direktör ( Ö. Özen ) gelecek.

Umuyorum yapı kuran, geçmişinde bizim futbol sirki gibi mücadelelerde bulunup her anlamda savaşmasını bilen bir KURT hoca gelir.

Biz zaten her sene FEDA diyoruz.

Darısı bu takıma futbol aklını getirecek başkan ve yönetimde..

~Poseidon~ dedi ki...

benim burnuma leş gibi kokular geliyor. bu konu sadece ve sadece sportif başarısızlık üzerinden açıklanamayacak kadar derin.
Sene başından beri 3'er 3'er atan bir takımın bu hale gelmesi sakatlık vs. ile açıklanamayacak bir durum.

planck dedi ki...

İşte Rıza dönemindeki gibi oldu, efsane bir fener maçından sonra çöküş. O maçta zaten belli olmuştu çapımız bence, sonrasında da hoca kendi kuyusunu kazmaya devam etti. Hele ki geçen hafta konusu geçen avrupaya gidememe olayı doğruysa uğurun bildiğini tüm ekip biliyordur ve 2. olmakla 9. olmak arasında bir fark yoktur, haliyle en büyük avantajın takımın isteği olduğu yerde o istek de gider, bursadan 3 yer geliriz.

Bu sezonun özeti gerçekten bu oldu: Boşa Veda..

gundelikci dedi ki...

avrupa meselesi en azından 3 ay için halloldu diye biliyorum.
@poseidon
şu sekilde iddialar var.
http://mustafayhan1903.blogspot.com/2013/04/besiktasta-neler-oluyor-birde-benden.html

~Poseidon~ dedi ki...

@gündelikçi

http://subjk.blogspot.com/2013/04/ugur-boral.html

Yukarıdaki metni okuduktan sonra konu hakkında başka bir bloga yazdığım yorumu kelimesine dokunmadan aynen yapıştırıyorum.

"@serkan söylediklerin ışığında zaten bu çözülme olmaz. Sezon başı bu kadar istekli futbol oynayan takım bir anda böyle çözülmez. Eğer gerçekten böyle bir bilgi geldiyse zaten yönetim tükürdüğünü yalamamak adına katılmayın opsiyonunu seçmiştir.

Düşünsene gazetelere boy boy sorunları çözdük katılıyoruz diyorsun ve katılmaya da hak kazanıyorsun. Bir anda red cevabı alıp katılamadığın ortaya çıkıyor. Tek başına yönetimin devrilmesi için yeterli bir durum bu. Onun yerine sportif başarısızlıktan katılamıyoruz gibi bir senaryo ortaya çıkarsa alacağın 3-5 tane kelle olur konu kapanır gider.
oldukça enteresan ve derin bir konuya parmak basmışsın kanımca.

Türkiye'de futbolu bu şekilde düşünmek bana daha mantıklı bir senaryo gibi geldi."

Bana sorarsanız takımın geldiği şu nokta tamamen yapay. Mantıklı düşündüğümüzde eğer ki böyle bir durum varsa takımın 5. bitirmesi kimsenin yara almaması için en çıkar yol.
Belli ki pis bir durum var ortada. Bu yüzden vah kazandık, ah oğuzhan, ali ece, ibrahim altınsay diye kendimizi yemeden efendice sezonu kapatalım. Ben kafada kapattım zaten şalteri.

Cartalete dedi ki...

Planck'ın dediği gibi, kazanılan Fener maçında bile belliydi oyun olarak takımın buralara düşeceği. Almeida başta olmak üzere sakatlıklar da kesinleştirdi. Yani bu durum sürpriz değil, hiç komplo teorisine gerek yok.

Övünç Şentürk dedi ki...

Bir de dejavu var abi Trabozn maçından beri maç sonu açıklamasında "bu sezonki en kötü maçımızı oynadık" cümlesini duyuyorum ben.

"Peki Neden" diye de kimse sormuyor ama çok komik bir şekilde.

gundelikci dedi ki...

@cartalete
bular bence de adı üstünde komplo teorisi. avrupa'dan men kısmına halen inanmasam da. haftalardır döküle döküle oynattığı holosko'yu bir maçta 8 aydır tek maç oynamamış mustafa pektemek ile kesmesi, necip'in sebepsiz kesik yemesi kafa bulandırıcı, hadi akgün'ü sağ bekte denese yine saçmaladı ama tutar yanı var diyecektim. son değişikliği sol beke ersan'ı alarak yapması. hocanın tavşan çıkarmaya çalıştığı maç sayısı bir hayli fazlaydı ama dünkü taktikten falan öte bambaşkaydı.
beşiktaş daha önce de sayısız pozisyon verdi rakiplerine ama dün batalla topu ayağına her aldığında bizim defans dörtlüsü ve koridorlara koşan 3 bursalı buldu karşısında. samet aybaba beceriksiz falan olabilir ama bu takıma maç kazandıran formülü de anlamayacağını düşünmüyorum. zeki önder özen'i tamer kıran getirmeye çalışıyor samet aybaba itiraz ediyor, aynı tamer kıran yetersiz kondüsyonerlere arka çıkıyor?
ben bu iş sadece taktikle alakalı olamaz yorumlarına nette bulunan iddialarını örnek gösterdim. yoksa halen sorunum vizyonsuzluk ve umut vaad etmeyen durumumuz. operasyon için yıl sonunu daha mantıklı bulduğumu daha önce de belirttim, şimdi kimi nasıl getirecekler ki? sanırım en akıllı hamle işi bilen sportif direktörle planlamalara başlamak.

~Poseidon~ dedi ki...

Türk futbolundan bahsediyorsak işin sadece sportif boyutunu değerlendirip, kalan kısmını önemsememek bence kabul edilebilir değil.
11 puandan verilen şampiyonluk koşarak kaçan Lucescu gibi örneklerin olduğu, 3 Temmuz süreci, ertelenen cezalar gibi güncel örneklerin gözümüze gözümüze sokulduğu ortamda pek de kestirilip atılacak bir konu hiç değil.

beagle dedi ki...

Türk futbolunda takımı düzgün kurduktan sonra başka faktörlerin de önemli olduğuna katılıyorum. Aziz "tarlacı" Yıldırım, Adnan "tofaş" polat, Mahmut "emireri" Özgener falan...

Ancak oraya gelmeden önce takım kurmak gerekiyor.

Yorumlarda Sivok, Hilbert, Holosko gibi yabancılarımıza hala güven duyanlar görüyorum. Açıkçası herkesi kovmak iyi bir çözüm başlangıcı değildir ama elde tutulacaklar bunlar değil. Futboldan anlamayan maç izleme arkadaşlarımın ilk yorumu aa Beşiktaş top hiç durmuyor, 3 pas yapamıyorlar şeklinde oluyor...Başka deyişle ne atan, ne tutan(kapan) var.

Atan ve tutanlara izin veren bir sistem değişikliği (4-5-1 ile olmaz bu iş, ya 4-4-1-1 ya da adam gibi 4-4-2 olmalı) sonra sivok ve Ersan yerine Uche-Hogh,Ronaldo-Zago,Yobo-Egemen tarzı bir ikili, Orta saha merkeze Ernst, Melo tarzı biri acil ihtiyaçlardır. Yani 3 zorunlu transfer ile fiziken güçlü ve sert merkez defans yaratılmalı. Sonra bütçeye göre gol pozisyonu yaratan ve atan 2 kişi de alınabilir. Ama sertliği artıracak 3lü bu ezikliğin %80'ini çözer...

Celal Abbas dedi ki...

bir zeka sorusu olabilir aslında bu :Oğuzhan ,fernandes ,Necip gibi oyuncuları bir arada oynatabilirmisiniz.

Bazı hocaların cevabı hayır mümkün olamaz bu takım çok yumuşak kalır falan filan der. Bazısıda bunun yolunu arar. Bu yolu arayanlar futbolda gelişim gösterirler yenilşiklere açıktırlar hatta bazen futbola yeni birşeyler yapılmamışı denenmemişi futbol dünyasına armağan ederler. oyuncuyu evirirler ,geliştirirler.

Bazı hocalarında cevabı buna hayır olur. Onlar oldukları yerde sayarlar. Futbolu 20 30 yıl geriden takip ederler. Sahte 9 u bile duymamış ne olduğunu bilmiyor bile olabilirler.