Hakan Çalhanoğlu

Bazen havada süzülen bir uzun top görürsünüz… Gittiği yönde biri olup, olmadığını bilemezsiniz bulunduğunuz açıdan. Ancak o top, ‘güvenilir’ bir ayaktan çıktıysa; mutlaka belli bir adresinin olduğunu bilirsiniz… 90’lı yılların başında Almanya’ya göç eden Bayburtlu bir ailenin “gurbette” dünyaya gelen oğulları Hakan Çalhanoğlu da o ‘ayağına güvenilir’ orta sahalardan biri…
Sezon başında Hamburg’a transfer olan ancak eski kulübü Karlsruher’de kiralık olarak bırakılan Hakan, buradaki 12 gol, 12 asistlik performansıyla adını daha gür duyurmaya başladı. Hakan, U-20 Milli Takımımızın bu yaz oynanacak turnuvada en kilit isimlerinden biri olacak. Ancak, yeteneklerinden artık iyice emin olan Almanya da onun peşini kolay kolay bırakacağa benzemiyor. Zira milli takım seçimi için üzerindeki yoğun baskılar sürmekte…

Kendi kulübünde sağ kanat veya forvet arkası, U-20’de ise orta saha oynayan Hakan, mevkisel bazdaki ‘çok yönlülüğünü’ oyun stiline de yansıtmış durumda. Kendisinin bir Barcelona hayranı olması, bunda en büyük etkenlerden biridir elbet… Oradaki ‘topu almadan önce doğru karar alma ve uygulama’ felsefesini benimsemiş görünüyor. Elbette bu yolda ona yardımcı olacak doğuştan gelme bir yetenek olduğu da bir gerçek…


Hayatım Futbol 75. sayısından: Hakan Çalhanoğlu

Not: Sene başında Beşiktaş'a gelme ihtimali vardı, artık imkansız oldu.

6 yorum:

Celal Abbas dedi ki...

Hakanın milli takımımızda olması müthiş birşey. İnşallah devamıda gelir ,oyuncunun oyun istikrarı devam eder ve bizimde müthiş yetenekli bir istikrarlı oyuncumuz olur inşallah. Yalnız bu hamburg takımı biraz güven vermiyor.

neverlong dedi ki...

Not kısmında belirttiğin gibi, Atilla Gökçe'nin bir yazısında geçtiğimiz yaz İbrahim Altınsay'ın Hakan'ın kulübüyle 1,5 milyon Euro'ya anlaştığı ancak transfere Beşiktaşlı yöneticilerin onay vermediği yazıyordu.

Bir not da buraya: son 5 ayı opsiyonlu olmak üzere 1,5 yıllığına kiralanan Dentinho 1,8 milyon Euro + max 200.000 Euro maç başı primine mal oldu.

tannhauser dedi ki...

üstat senin bu yazıp, dikkat çektiğin gençlerle ilgili ilginç bir nokta fark ettim. beşiktaş'ın aldıkları ya da kadrosunda tuttukları, sanki kariyer hedefleri buymuş gibi bir iki adım ilerleyip yerlerinde saymaya başlıyorlar. başkalarına gidenler alıp başını yürüyor :)

Cartalete dedi ki...

Abi bizden parlayan bir adam çıkmadı zaten. Benlik sorun değil :)

neverlong dedi ki...

Hamburg bu hafta haliyle baya bi dikkat çekti ama fena bi kadroları yok aslında. Son, Badelj, Tolgay, Chelsea kökenli stoperleri( gerçi Bruma kiralıkmış) vs. gelişime açık oyuncular, ve hayli kaliteli iki oyuncusu Adler ve Jansen var.

Deloitte Money League'de en azından son 7-8 senedir Avrupa'nın en çok gelir elde eden 20 kulübü arasındalar. Parayı biraz daha iyi transferlere harcasalar( mesela prestij ve takıma hava katmak için Van der Vaart'ı almak ne kadar anlamlı?) baya iş yapabilecek bir takım. Bence Hakan, iyi bir kulüpte.

delSolar dedi ki...

"Düz adam mode on"

Gs,fb ye gelsin ertesi gün A milli olur bence