Juve İmparatorluğu'na, Yeni Kral

Juventus şike soruşturmasında küme düştü, çok geçmeden yükseldi, biraz sallandı ve tekrar Serie A’nın en büyüğü oldu. Üstelik artık gelirini paylaşmak zorunda kalmayacağı bir “arenası” da var. Tek bir kusur kaldı; o da “kusursuz” bir santrfora sahip olmak… Zaten o günlerin en büyük, belki de tek götürdüğü şey bu oldu. Zlatan Ibrahimovic, Juventus formasından uzaklaşmıştı…


Antonio Conte’nin Juventus’u, İtalya için Şampiyonlar Ligi’ndeki en önemli kozu. Ancak bunun için, o kupaya göz diken her takımda olduğu gibi, üst düzey bir golcü gerektiği aşikâr. Llorente değerli bir “B planı” santrforu, ancak Juventus’a o eşiği atlatacak bir isim değil. Peki, son günlerde Marca başta olmak üzere İspanya basının ortaya attığı Higuain, öyle bir isim mi?

Benzema sonrasında arka sayfalara atılsa da, Higuain hiç kuşku yok ki dünyanın en üretken santrforlarında biri. Topun geliş yönü ne olursa olsun, mutlaka hazırda beklettiği bir gol vuruşu çeşidi vardır Arjantinlinin. Bunun yanı sıra oyunun içinde fazlasıyla gözükmesi, ikili paslaşmaları, sırtı dönük oyunu, kanatlara deplase oluşu… 

Gonzalo, bir golcüden fazlasıdır ve kesinlikle Juventus gibi birbirine çok yakın oynayan, rakip kale etrafından kamp kuran bir takım için aranan kan olabilir. Hem de litrelerce… 


4 yorum:

gökhan dedi ki...

özellikle bayern karşısında çok net belli oldu santrafor konusundaki sıkıntılar. hoş o maçlara bakınca juve'nin gücü konusunda da şüpheye düşmedim değil. "lan yoksa o kadar da iyi değilmiymiş bu juve" dedim kendi kendime ama barcelona yetişti sağolsun. juve yine iyi kötü bir reaksiyon göstermişti o maçlarda, barcelona onu bile yapamadı. demek ki juve'de sorun yokmuş, bayern fazla güçlüymüş.

llorente konusunda ben de aynı şeyleri düşünüyorum. manchester united'ın berbatov'u gibi olmalı bana göre. hoş pek la liga izleyen birisi değilim, o yüzden llorente konusunda pek bir fikrim yok ama sınıf atlatacak bir oyuncu gibi durmuyor.

bir süredir ibra dedikoduları da artmış vaziyette. higuain'i çok beğenirim ama ibra alınırsa bambaşka bir seviyeye geçer takım. nani adı da geçiyor bir süredir. sanırım 4-3-3'e geri dönülecek.

Cartalete dedi ki...

Aynen, artık 4-3-3 üzerinde duruyorlar. Bu durumda Nani de kaçınılmaz. Bence Vidal'i okutacaklar, santrfora şaşaalı transfer yapmak için. Andrea Poli girişimi de o sebepten olabilir... Pogba da var.

Gerçi Vidal çok değerli adam bu oyun yapısı için ama.

Övünç Şentürk dedi ki...

Juventus 5 büyük ligde 2 altı ortalma gol atan tek lider.

Aynı zamanda Juventus yine aynı 5'li karma içerisinde maç başına en fazla şut atan takım enteresan bir şekilde.Sadece Real Madrid Juventus kadar şut atıyor.

Bu bağlamda forvetlerde bir sorun olduğu sadece istatistiklerden bie ortaya çıkıyor.

İspanya'dan , İtalya'ya geçip de başarılı olan kaç forvet var Ronaldo dışında çok bilmiyorum bu bağlamda bir şekilde çözümü içeride aramalarına da anlam verebiliyorum ama bir üst kalibre forvete ihtiyaçları olduğu kesin.

Bence riske girmeden Cavani savaşına da girebilirlerdi ama boyları yetmeyecek sanırım.

Köfteci dedi ki...

Eğer 4-3-3'e dönülecekse ki öyle görünüyor, ilerideki üçlünün ortasında yıllık 4.5 milyon euro kazanacak olan Llorente oynar, çünkü Buffon'dan sonra en çok kazanan 2. oyuncu durumuna gelecek yanlış bilmiyorsam. Bu kadar para verdiği bir adamı kenarda oturtmaz Juventus. Bu durumda Higuain'e kenar forvet rolü düşüyor ki bu pozisyon için ilk tercih olmadığı ortada. Ancak 3-5-2 ile devam edilirse Higuain'den daha iyisinin bulunamayacağı da bir gerçek.