Oliseh Gibi Vurdu


Çocukken benim oynadığım şehirden çıkan iki ünlü oyuncu vardı; biri Amokachi, diğeri de Rashidi Yekini. Ben de onlarla büyüdüm. Amokhaci’nin Nijerya’da da çok önemli bir yeri var. O bize futbol oynamanın da bir iş olabileceğini gösterdi. Onun sayesinde insanlar futbolculara daha iyi gözle bakmaya başladı. Milli takımda yaptıkları için de minnettarız. Çocukluğumda onun oynadığı maçları stada kaçak girip izlerdim.
Beşiktaş'ın Karabükspor'a kiraladığı Nijeryalısı, FourFourTwo'ya verdiği röportajda böyle demişti. Aslında fizik olarak "pivot santrfor" havasında olsa da onda hafif bir Amokachi durumu yok değil. Fiziğine rağmen açık alanda daha etkili olabilen bir oyuncu. O nedenle adımını atar atmaz Karabükspor'da fark yaratmaya başlaması, pek de sürpriz sayılmaz.

Dün akşam kendi kazandırdığı faul sonrası, frikikten nefis bir gol attı. (Buraya tıklayarak izleyebilirsiniz) Daha sonra ise yine kendi sürükleyip, şutladığı pozisyonu İlhan Parlak sonuçlandırdı. Beşiktaş'ta 6+0+4 kontenjanındaki o sıfır olan kısma transfer edildiği için belki de çok mantıklı bir hamle olmadı. Ama o, başka forma altında da olsa bu ligde daha uzun müddet denge bozmaya devam edecek...

Karabükspor'da kiralık giden oyunculardan asıl dikkat çeken Erkan Kaş. Soliç orta saha oynuyor ve enerjisini çok daha faydalı kullanıyor. Gelecek sezon bu önde pres yapma felsefesi sürerse, bekte bile denenebilir. Bu konuya önümüzdeki günlerde değinmek lazım...
Oliseh'i anmışken...


8 yorum:

Övünç Şentürk dedi ki...

Eneramo ve türevleri çok geldi geçti be hocam.

Zafer Biryol , Okan Yılmaz , Fazlı Ulusal , Ariza Makakula , Gökhan Ünal hep ortak paydanın oyuncuları.

Sırtı dönük ve dar alanda oynama yetileri zayıf olan bununla birlikte geniş alanda muazzam bitiren adamlar.Ama bunlardan çok olduğu için gol kralı tacına rağmen sıradanlıktan kurtulamadı çoğu.

Neyse Eneramo zaten Beşiktaş'ın adamı değildi.Yoklukta gideri var diye denedik olmadı.Sene sonu Karabük'te kalması veya en azından 3-5 kuruş kazandırması herkesin hayrına olur.

Bu arada Soliç yazmışsın , dedim Karabük'te Soliç diye bir adam mı varmış alla allaaa :) Soliç orta önder Erkan geride oynuyormuş gibi :)

Cartalete dedi ki...

Eneramo'nun sözleşmesi de abartıydı zaten, 1.2 milyon euro garanti 10 bin maç başı. Kıyamet Cenk Tosun'da kopuyor ama direkt oynamayacağın yabancıya o sözleşmeyi yapmak asıl bombaydı.

Hakkaten ya, Karabük'e Yugoslav orta saha getirmişiz :)

beagle dedi ki...

Fernandezsiz "takım" olmayı başardık, vasat kalite, vasat üstü mücadele ile şansımızı deniyoruz ki bu Türkiye için çok geçerli, Beşiktaş ruhuna da mücadele etmeyen sözde kaliteli takımlardan daha uygundur.

Rıdvan Dilmen tehlikenin farkında. Fernandezsiz takım kurulmaya çalışırken "Beşiktaşlılar sahip çıkın sizin yıldızınız o" şeklindeki bence kasıtlı yanlış yönlendirmesini şimdi de maç değerlendirmesinde gelecek hata için Dany'yi banko yazarak devam ettiriyor.

Bugün koca bir ikinci yarıyı gol yemeden geçirmiş isek Pedro-Ersan ikilisinin ilk sınavı başarıyla vermesindendir. "libero" meziyetli franco kritik bir çok son topa ayak sokarken ersan da hamleli stoper görevini yaptı. 22 yaşında bir adam bu yükün altından kalkıyor ve Rıdvan haftaya onu kesiyor. Demek ki Pedro'dan çok "tırstı" (Hayko'ya selam).

Pedro maç içerisinde bir kere ofsaytı bozdu ise de 2-3 kez çizgiyi ileri çıkararak Kasımpaşa'yı kitledi. Ayrıca ofsayt olan bir pozisyonda ön direğe kayarak gelip topu da çıkarmıştı. Hamleleri henüz yetersiz olsa da iki haftada gelişen bariz bir formu var. Kornerlerde hep gol pozisyonunda, bir tane bile kısa düşen top atıp gol pozisyonu vermedi. Şimdi bonservisi bizde olan dünya kupasında forma peşindeki bu çocuğu kesip Dany bombasını sahaya koymayız değil mi? Sonra takım ruhu helva olmaz mı? Üstelik haftaya Atiba sağbek, jones sahada görünüyor. Aman diyeyim bomba patlar.

Basar dedi ki...

Merhabalar,

Kazanılmış maç sonlarında yorum yazmak hepimiz için keyifli oluyor. Bizim gibi öne geçtiği maçları gol yiyerek tehlikeye atan bir takımın taraftarı için dün gece oynanan maç ayrı bir keyifti.

Sanırım maçı tutmak için, gol yememek için 10 kişi kalmamız gerekiyormuş :)) Soldan Babel'e kesilen %100 gol olacak pozisyon dışında pozisyon vermedik.

Bunun dışında bir başka güzel olay ise Fernandes olmadan oynama alışkanlığının oturmaya başlaması. Aşağı yukarı seneye ne oynayacağımızın ipucu gibi son 2 maç. Hatta ve hatta küskünlük yaşamıyorsa, Cartalete'nin "isyan" yazısında yazdığı gibi 2. yarılarda sola alınıp Yusuf Şimşek etkisi yaratması da güzel bir kağıt üstü kurgusu.

Diğer keyif verici bir olay ise defans ve orta saha oyuncularının skora katkı sağlaması.

2 maçtır deplasmanda 2 iyi ekibe karşı kazanmak ise en son güzellik...

Tek korkum, yine potaya girmiş olmamız. Bu bize yaramıyor. Zaten Biliç de maç sonunda "biz fikstüre maç maç bakıyoruz" diye ifade etti. Takım daha bu baskıyı kaldıracak mental düzeyde değil. Seneye o da olacak diye umuyorum.

Son olarak yazı ile alakalı konuşmak istiyorum. extensor blogunda "Mancini Sözlerini Tutuyor" yazısı var. Orada Amrabat'ın neden büyük takım oyuncusu olamayacağını enine boyuna anlatmış. Yazıdan Amrabat'ı çıkar Eneramo'yu koy. Onurunu kırmayalım, gerçekten kaliteli ve iyi bir adam fakat bizde olacağını sanmıyorum.

Maaşını bilmiyordum,Cartalete yorum bölümüne yazınca yine sinirlendim. Sevgili Önder Özen bir yandan Jones, Atiba, Motta, Cenk Tosun ile Moneyball tarzı hamleler yaparken diğer yandan Beşiktaş'ın paralarının sokağa atılması tezat oluşturuyor! Bu sene sanırım sizin için de bir deneyimdi, doğrular ile birlikte hatalar da geldi. Seneye lütfen bu tip havaya para atmanın, 18'e bile giremeyen adamlara havadan milyonlar yağdırmanın önüne geçiniz. Takımın kadrosunun verimli hale gelmesi gerekiyor.

Basar dedi ki...

Yazmayı atladım, yazmazsam ayıp olur! Cartalete'nin "golden değerli bir şey var; asist öncesi pas" yapan adamı Veli Kavlak'ı unuttum.

Kendisi çok değerli bir orta saha oyuncusuna dönüştü bu yıl. Geçenlerde Biliç'e sitem ettim ama Veli'deki gelişim hakikaten takdire şayan.

Basar dedi ki...

Yazmayı unuttuğum başka birşey daha! Olcay'ı oynatacak pozisyon bulamazsak, solbeke geçirelim. :)) O da bir acayip oynadı dün gece. Bence fantastik bir oyuncu. 20 maçta 8 gol 5 asist ile burada kendisine burun kıvıranlara selam söylüyor :))

planck dedi ki...

Çok eleştiri geldiği zaman ekibe fazla arka çıktığım için kazandığımız maçlardan sonra fazla yazmıyacağım, en azından gs maçı sonrasına kadar :)

Huzeyfe dedi ki...

@planck

Bence burdaki elestiriler cogunlukla yerinde. Onun otesinde senin arka cikman da gayet yerinde. Boyle bir dengeye ihtiyac var.

Kendi adima konusayim, ben Bilic-Ozen ikilisinin basarili olmasini cok istiyorum. Beni inanilmaz korkutuyor onlarin basarisiz olmasi cunku eskiye donus geriye kalan buyuk takim kirintilarini da alip goturecek bizden. Ama Bilic'in yanlislarindan donmesi, artik oyuna mac icinde olumlu reaksiyon gosterebilmesi lazim.
Su macta mesela ilk golu biz degil de Kasimpasa atsaydi nasil bir mac izlerdik merak ediyorum. Varsayimlar uzerine konusmak dogru degil belki ama o gunler de gelecek. Umarim bu konsantrasyon dagilmaz. Kirilgan Besiktas'in buna cok ihtiyaci var.