İranlı, Nijeryalı ya da Delicesine Futbolsever


Grup birincisinin henüz kuralar çekildiğinde belli olduğu (Arjantin) ve İran, Bosna, Nijerya arasında ikincilik kapışmasının yapılacağı F Grubu’nda dün gece turnuvanın en vasat futbolunu izledik. Pardon, futbol dedik! Her iki takımda konrollü oynamayı biraz abartmıştı. Aslında Dünya Kupaları için pek bilinmedik bir sahne değil. Ancak maçta pozisyon azlığının dışında “tutku” eksikliği de vardı. Sanki bir Dünya Kupası maçı değil de sıradan, oyuncuların zoraki olarak sahaya çıktığı bir hazırlık maçıydı.

Yine de İran’ın bu futbolu oynamaya daha çok hakkı var. Oyuncu kalitesiyle Dünya Kupası’nın geri kalanları arasındaki en zayıf ekiplerindne biri. İleride bir şekilde golünü yapacak Ali Daei’leri de artık yok. Ancak Emenike, Moses gibi silahlara sahip Nijerya, ikincilik savaşında Bosna’ya diş geçirmek için bu maçı kazanmalıydı. Çünkü şu durumda, Bosna Nijerya’yla berabere kalıp son maçta İran’ı yendiği takdirde dahi gruptan büyük ihtimalle çıkacak.


Dün gece asistan menajer unvanıyla maçı kulübeden izleyen Daniel Amokachi, sahaya baktığında kendi jenerasyonunu düşünüp “Biz neymişiz be abi!” diye iç geçirmiş olabilir. Hatta Roger Milla takvimine göre (kendisi 42 yaşında Dünya Kupası maçına çıkıp, gol atmıştı) 41 yaşındaki Amokachi de aslında hala yeşil saha üstünde o driplinglerini sergileyebilirmiş. Bu tempoda çok da sırıtmazdı. Öyle bir tempo ki maçı izlemek için ya Nijeryalı ya da İranlı olmak gerekirdi. Ya da bizler gibi delicesine futbolsever!

 

1 yorum:

Gokruh dedi ki...

yada benım gıbı nıjeryaya bahis oynayanların syredeceği :D