1.90’lık Pirlo: Sander Berge


Hani bazı oyuncular için biraz izleyince hemen “Tam Arsenal’lik oyuncu” dersiniz ya, işte Sander Berge de öyle. Zaten şu sıralar Genk’ten Arsenal’e transfer olacağı söylenen 1998 doğumlu oyuncunun bu kaderi daha ilk lisansını aldığı zamanlar bile çizilmişti. Fiziği bir orta sahaya ve yaşına göre fazlasıyla iyi olup da top tekniği, pas kalitesi de üst seviyelerde gezince Arsenal için akan sular durmuş olmalı.

Valerenga’da parladığı sıralarda “farklı oyuncu” izlenimini hemen vermiş ve çok hızlı şekilde kendi ülkesinde de A milli olma seviyesine gelmişti Sander Berge. 1.90 boyunda ama bilindik “fiziği iyi, sağa sola omuz atan defansif orta saha” modelinden değil; hatta Andrea Pirlo tarzının boy özellikleriyle biraz oynanmış hali gibi. Top hakimiyeti ve oyun görüşü mükemmel, üstelik bu yaşında. Boş alan görünce topla kat edebiliyor ve radarları sürekli açık, kendisini boşa çıkaran oyuncuya çok net uzun paslar çıkarabiliyor.

Genk’i Ndidi yerine koşa koşa transfer etmesi pek tesadüf değildi hatta uzun vadede ondan çok daha büyük futbolcu olacağı kesin gibi. Yaya Toure’nin gençlik günlerindeki o farkı yaratıyor daha şimdiden. Şayet Premier Lig’e transferi olursa bir sonraki aşaması Barcelona’nın yıllarca Busquets’in üstlendiği “fiziği, ayağı, mentali yerinde süpürücü orta saha” rolünü direkt olarak kapabilecek yetenekte. İskandinavya’dan daha çok mücadele gücüyle fark yaratan defansif orta sahalar çıkar ancak Berge gerçek anlamda prototip bir üretim olmuş, kendisini merakla takibe devam…

Hiç yorum yok: