Faslı Pogba: Mattéo Guendouzi



Arsenal, Lucas Torreira’yı 30 milyona transfer ettikten sonra “Olur da gelecekte reddedemeyeceğimiz teklif gelirse boşlukta kalmayalım” diyerek, defansif orta sahada fark yaratacak bir sonraki ismi de şimdiden aldı: Mattéo Guendouzi. Lorient’te çok iyi bir sezon geçiren Fas asıllı oyuncu, Fransa U19 takımında da dikkat çekiyordu. Sadece 8 milyon euro karşılığında gerçekleşen transfer harika bir yatırım oldu Arsenal adına.

Nasıl bir oyuncu?


Hani bazı orta saha oyuncuları vardır, “boy, fizik gücü, teknik, pas kalitesi” gibi unsurların hepsini kendisinde barındırır ve nirvanaya ulaşır. Guendouzi de o harika dörtlüyü iyi kötü tamamlamış bir oyuncu. 185 boyu var ve yaşına göre (19) fizik olarak oldukça güçlü. Bununla birlikte topla rahatça adam eksiltip, delici paslar atabiliyor. İşte bu sebeple kendisine “Faslı Pogba” yakıştırması gelmiş olabilir tarafımızdan.


Hangi yönleri eksik?


Aslında oyuncunun bariz şekilde geliştirmesi gereken bir özelliği yok ama o “her şeyden var olan” orta saha karakterini tamamen bir üst kademeye çıkarmalı. Örneğin, pas kalitesi oldukça iyi ama uzun pası çok sık kullanıyor. Bazı oyuncular, bazı hareketlerden daha fazla haz alır ve dürtülerinin önüne geçemez. Quaresma’nın her zaman sağ çizgide kalıp, çalım denemesi gibi… Aynı zamanda topla dripling konusunda da çok iyi olmasına rağmen biraz fazla zorlama girişimlerde bulanabiliyor. Yeteneklerini daha dozunda kullanacak olgunluğa erişecektir.

Geleceği ne olur?


Aslında kendisinden beklenen büyük transferi, aradaki kademeyi atlayarak gerçekleştirdi. Bu tip oyuncular öncelikle Fransa’nın iyi takımlarından birine gider, daha sonra Arsenal gibi devlerin kapısı açılır. Mattéo Guendouzi’nin yetenekleri o eşiği çabuk aşırtırdı. Muhtemelen bir iki sezonu kiralık geçirecek ve Arsenal tarafından gelişimi takip edilecek.

Hiç yorum yok: