Caner Erkin Fırsattır

Her ne kadar Hilbert transferi "bitti" denecek kadar yakınlaşsa da, Quaresma'dan umut kesilmese de, yabancı sınırlaması 10'a çıksa da; Beşiktaş'ın halen "yerli" bir kenar oyuncusuna ihtiyacı vardır... Süper Lig'te yine sahada 5 yerliyi oynatma zorunluluğunu, bunun yanısıra Beşiktaş'ın geçen sezon "kenardaki kalitesizlikten" 4. kaldığını unutmamak gerek...
Ozan İpek ve Volkan Şen ısrarıyla, Beşiktaş'ı yöneten insanların da bu durumun farkında olduğunu söyleyebiliriz. Ancak, Şampiyonlar Ligi'ne kalmış bir Bursaspor, elindeki en değerli 3 oyuncudan ikisini vermek konusunda oldukça tok satıcı olacaktır. Tok satıcı olmanın, nasıl sonuçlar verdiğini geçen transfer sezonunun sonunda "Tabata" örneğiyle görmüştük... Bugün yine aynı durum ortaya çıkabilir... O nedenle ben, CSKA'nın elden çıkartmak istediği Caner Erkin'i daha makul buluyorum. Zaten stil olarak, Bursalı kanat oyuncularından pek bir farkı yok. Artısı, 22 yaşına rağmen kariyer olarak daha dolgun oluşu... CSKA günleri, üzerine bir sezon Galatasaray deneyimi... Hatta genç milli takımlarda üst düzey turnuvanın, başa oynayan takımında "başı çeken" oyunculardan biri olma durumu... Arkasına alacağı bir İsmail Köybaşı ile gayet düzgün bir ikili oluştururlar, 4-4-2'de, 4-2-3-1'de "ön kanat " oyununu kaldırabilir rahatlıkla. Gerekli zamanda bek de oynar. Üstelik, maliyet olarak çok daha az bir külfet oluşturarak takıma dahil olur.
Daha da kısacası; Caner Erkin gibi genç ve iyi bir yerli kenar oyuncusunun "alınabilir" düzeyde oluşu, Beşiktaş adına gayet açık bir fırsattır...

5 yorum:

The Eagle Abroad dedi ki...

Kesinlile katilmadigimi belirtmek isterim. Caner erkin gercekten cok iyi bir kumasa sahip olsaydi, Chelsea'nin pilot takimi olan cska moskovadan ada ya gecerdi, o olmayinca galatasaraya iyi bir alternatif olarak kiralik geldi. sezon boyu pek cok sakatlikla ugrasildigi icin caner sik sik forma sansi buldu.. buna ragmen kendini bir turlu gelistiremedigi kanaatindeyim.. Hatta galatasarayin uefadan elenmesine sebep olan topcudur diyerek ileri bile gidebilirim, ki o atletico gitti kupayi aldi ite kaka... bence en az caner erkin kadar, hatta ondan daha iyi olabiliecek kenar adamlarimiz A2 takimimizda mevcuttur, yeterki en az onun kadar sans bulsunlar...
Son olarak isin girgir tarafindanda bakarsak, adamain pembe audiside hic hosuma gitmiyor... :))

Cartalete dedi ki...

Erkan Kaş'la devam desinler, en büyük desteği ben veririm. Ancak daha "profesyonel sözleşme" yapmaktan bile uzaklar. Böyle bir mentaliteden, geleceği alt yapıdaki oyunculara bırakmalarını bekleme iyimser kaçar. Yeni gelecek hocanın da, alt yapıya bakışı nasıl olur bilmiyorum.

Ama benim mantığım şu: illa dışardan yerli kanat transferi olacaksa, yön Caner olmalıdır.... Kağıt üzerinde Volkan, çok daha değerli bir oyuncudur, ama O'nun da büyük transferden sonra ne duruma geleceğini bilemeyiz. Kaldı ki, Caner de CSKA transferi öncesi, bugünlerdeki Sercan, Volkan kadar potansiyel gözle bakılıyordu.
Ben 8 milyon euro verip (aşağısı olmayacaktır) Bursalı kanat oyunculardan birini getirmek yerine, onlardan pek farkının olmadığını düşündüğüm Caner'i tercih ederim. Tutmazsa da, daha az baş ağrıtır...
Pempeliğini bilemem tabi :)

ederlezi12 dedi ki...

Musta Abi ' ye katılıyorum , Caner Takıma en az Volkan - Ozan ' dan biri kadar faydalı olabilir ! En azından Kadro derinliği açısından fayda sağlayabilecek , yetenekli bir kanat oyuncusudur. Ve Beşiktaş 'ın da en önemli eksikliğidir kanat oyuncu olmaması .

Ben herhangi bir 4-4-2 dizilişinde Delgado ' yu sol tarafta oynayabileceği ni düşünüyorum , değerlendirilebilinir. İsmail - Delgado kanadını görmek heyecan verici :)

Cartalete dedi ki...

Zaten Schuster gelirse, Delgado'yu o bölgede görebilirsin çoğunlukla :)
Maç içinde, 4-2-4'ye dönen bir 4-4-2 oynatıyor. Ortasahanın solunda, Robinho gibi, sağ ayağını kullanan, topla yetenekli, içeri katedebilecek, şut atabilecek, cezasahasında forvet kadar bitirici olabilecek oyuncu tercihleri yapıyor.
E kadroya baktığımızda da, bu isim Delgado'dan başkası olamaz.

ederlezi12 dedi ki...

Daha önceki Delgado yazılarında , Delgado ' nun kenar forvette yer alması gerektiği görüşüne her zaman katıldım . Bence Delgado Türkiye ' de en teknik oyuncuların başını çekenlerden biridir. Ama bazı 10 numara fetişleri , bazı sabırsız bi kısım teknik - taktikten anlamayan insanlar tarafından her zaman eleştirildi.

Her zaman Alex ile karşılaştırılmasını eleştirdim , Alex ' in yaptıkları - istatistikleri ona has , Fenerbahçe ' nin oyun sistemine özgü kısmında hep uyuştu , Fenerbahçe ona göre bir ortam kurdu. Böyle olunca bizim çok bilmiş spor kamuoyumuz Delgado ' yu hep '' bilinçsizce '' eleştirdi .

'' Delgado ' yu özledim '' başlıklı yazında onu ben de çok özlediğimi farkettim. Saç stilini , karizmasını , çarprazdan attığı vuruşları , ara ara kaybettiği topları bile hepsini özledim vallahi :) Hem çok sıcakkanlı bir insan gibi duruyor , sempati uyandırıyor bende her zaman :) İnşallah bu sene yeni hoca ile birlikte formunun zirvesine ulaşır diyorum..