"Alterntif Stoperi, Yakınında Aramak" Sezer ÖZMEN

Özkaynaktan sevindirici haberler aldık bugün... Önce Necip Uysal'ın sözleşmesi iyileştirilerek 2015 yılına kadar uzatıldı. Sonrasında "resmi olarak açılanmasa da", Haber1903 kaynaklı olarak, Sezer Özmen'le profesyonel sözleşme yapıldığının haberini aldık... Sezer, tıpkı Furkan Şeker gibi genç milli takımların değişmez oyuncularından biri olarak göze çarpıyor.... Hatta geçtiğimiz sezon oynanan u17 Dünya Şampiyonası'nda beraber tandemi paylaştılar. Akıllarını futbola verdikleri ve doğru yönlendirildikleri taktirde, bence önümüzdeki yıllarda sırayla "üst kademe" milli formalarını da giymeye başlayacak, o tandemi bir gelenek haline getireceklerdir...
Sezer Özmen, stil olarak "karşılayan" bir stoperdir. Hiç gözünü sakınmadan topa giren, rakip oyuncuların "üzerine gitmeye" korkacağı bir savunma anlayışına sahipdir. Tabi bu O'na bazen "kart" olarak da geri dönebilir... Ama bu agresif oyununu "kurallar" dahilinde gerçekleştirirse, tam bir yıldıran stoper modeli oluşturacaktır... Kendisi (gördüğüm kadarıyla) 185 boy civarında ve sol ayaklı bir oyuncudur. Stoper bölgesine göre, topla ilişkileri gayet iyidir ve ara ara "topla çıkışlar" yapabilen bir oyuncudur. Kendisini hep tip, hem de stil olarak bir dönem Arsenal'de oynayan ve Villareal'e geçmeden önce Beşiktaş'la adı anılan Pascal Cygan'a benzetiyorum. Cygan'ın adı geçtiği dönem, O'na ciddi anlamda ihtiyaç vardı ve gelmesini çok istemiştim. Kim bilir? Belki de kısmet "özkaynaktan" çıkan Cygan'adır...
Şuan kendisi, mentaliyle ve de fiziki düzeyiyle, A takıma "hazır gözüken" alt yapı oyuncularından birisidir. Ve kesinlikle kampa götürülüp, önümüzdeki sezon da Beşiktaş'ın "alternatif stoper" açısından düşünmesi gereken isimlerden biridir... Bugün Sezer gibi bir oyuncu, sadece 1 yıl her hangi bir Anadolu kulübünde oynasa, Beşiktaş da dahil olmak üzere tüm büyükler; "3 milyon Euro'dan" teklifi açardı... O nedenle, bazen şöyle bir alt yapıya bakıp, düşünmek lazım... O oyunculara "benim" gözüyle değil de, uzaktan baktığın "ellerin ellerinde" bir oyuncuymuş gibi izlemek lazım... O zaman belki anlaşılır değerleri, uzakta aranan şeylerin hemen "yakınlarında" olduğu görülür...

8 yorum:

ederlezi12 dedi ki...

Orhan Gülle yi Antep e kaptıran yönetim ve büyük başkan umarım diğer oyuncularla sözleşme imzalar. Ne zararı var ki A2 oyuncuları ile pro.sözleşme imzalamak ? Queresma olayına hepimiz sevindik tebrik de ettik yönetimi ama bu konuda da başarı olmak zorundalar . A2 oyuncuları kendilerini ilgisiz sahipsiz hissetmeliler.

Batistuta35 dedi ki...

Orhan gülle'nin gidişini engellemiş başkan diye duymuştum ben

ederlezi12 dedi ki...

Haber 1903 te ben de okumuştum lakin daha sonra bir gelişme yaşanmadı.Zaten Haber 1903 resmi sitemiz gibi oldu :)

Cartalete dedi ki...

Alınan son haberlere göre, Sinan Vardar'ın bu konu hakkında girişimlerinin olduğu, ancak Orhan'ın "Antep'e imzalaması notkasında" kararını verdiği doğrultusunda...

Sinan Vardar'a göre, Orhan menajerlerin gazına geliyor. Benim tahminim de öyle... Hoş, hakikadan bugüne bekletmemek lazımdı prof sözleşmesini, burada da defalarca yazdık çizdik.
Ancak, yeni bir alt yapı sorumlusu, yeni bir hoca gelmiş. Orhan'ın biraz daha sabretmesi gerekiyordu.

ederlezi12 dedi ki...

Ben Ali Kuçik için belirttiğim gibi burda da Orhan ' ın Scuster faktörünü düşünerek hareket etmesi gerektiği kanaatindeyim .Yeni Hoca yeni bir heyecan yeni bir başlangıçtır benim gözümde..

Tabii arka planda neler olduğunu da bilmiyorum .Orhan bir kırgınlık bir ilgisizlik hissetmiş de olabilir ya da kendisinin kampa götürülüp götürülmeyeceğinden emin değildir ya da başka bir sebep ..

ederlezi12 dedi ki...

Menajer etkilerini de hesaba katmak gerekir dediğiniz gibi ...

kartalist dedi ki...

Schuster imzaladığında birşeyler karalamıştım bloga.Teklifim şuydu.Adam gelir gelmez önce bizim A2 ve U17 takımını göstersinler.İşte bizim takımımız bu desinler.Sonra da A takımını gösterip,bu da bizim rezerv takımımız,burdan beğendiğini takıma alabilirsin desinler.Falan filan..

Biraz kaçıkça ama şu elimizdeki madeni gördükçe,duydukça,okudukça keşke öyle yapsalarmış diyorum.

Sezer'i bende ilk U-17 dünya şampiyonasında izledim.Fenerli ve Galatasaraylı arkadaşlarla ortak yorumumuz,bir iki seneye kalmaz bu çocuğun birinci sınıf bir stoper olacağıydı.Öyle bir fiziği var ki adam gibi bir marangozun elinde sanat eserine dönüşebilir.Hatta bir arkadaşım "oha lan,bu adam 17 yaşında mı?" demişti.Zaten o turnuvada hemen hemen herkesin gözüne takılan birkaç oyuncu Furkan,Muhammed ve Sezer'di.

Haber 1903 yazdıysa doğrudur,kesin imzalamışlardır.Yönetim onca yanlışın arasından,tek-tükte olsa doğru şeyler yapıyor.İnşallah çok geç olmadan diğerleriyle imzalarlar.

Cartalete dedi ki...

kartalist,
Aslında hiç de fena öneri değil :)