Pepe ve Krasic'le, Juve'nin 4-2-3-1 Yolu


Daha çok forvet arayışlarında bulunduğu söylenen Juventus'un, bu iki kanat oyuncusuyla büyük ölçüde anlaştığı haberleri yayılıyor... Esasında, Nedved'in futbolu bıraktığını açıkladığı anda, böyle bir hamle yapmaları gerekirdi. Bu transferde geri kalmaları, onları sezon sonunda da puan sıralamasında geri itmiş oldu. Hem Diego, hem de iki "kanat-forvet" transferiyle Juve'nin, 4-2-3-1'den başka çaresi gözükmüyor. Aslında ortasaha oyuncularına göre en makul sistemdi bu...
Artık, Melo ve Marchisio gibi oyunculardan çok fazla "yaratıcılık" beklemelerine gerek kalmayacak, Diego'dan da daha sağlıklı faydalanacaklar... Bu iki oyuncunun dışında belki bir forvet, ama kesinlikle birer stoper ve sağ bek ihtiyacı da var siyahbeyazlıların... Napolili Maggio, tam biçilmiş kaftan sağbek için. Bir İtalyan kulübüne, stoper tavsiye edecek halimiz de yok heralde... Ama yine de sorayım: Del Neri hocam, bi Ferrari lazım mı?

7 yorum:

gökhan dedi ki...

diegodan cacık olmaz :)

aguero gelsin 4-4-2 gibi birşey oynasın takım.

Cartalete dedi ki...

Bence de en baştan doğrusu oydu da, onlarda bir "tabata" sendromu yaşıyor :) O kadar yüksek maliyetle aldılar ki, şuan elden çıkartsalar büyük zarar edecekler. O nedenle kullanmayı düşünüyorlar sanırım.

gökhan dedi ki...

aynen, hem transfer ediliş şekli, hem kalitesi, hemde verilen para bakımından, tabata beşiktaş için neyse diegoda juventus için o. hafiften tiplerde benziyor:) heralde yeni kaka yaratmaya çalıştılarda olması çok zordu, olmadı da.

o değilde inter-benitez olayı inşallah olmaz. o kadar hayal ettik juveye gelecek, gelirken torreside getirecek diye. bunlar interde olursa depresyona girerim :)

Cartalete dedi ki...

Del Neri'yi de hafife alma derim :)

gökhan dedi ki...

del neri sevdiğim, tuttuğum bir hocadır ama bu takıma winner lazım. yani ertuğrul sağlam sonra mustafa denizli gibi. o yüzden benitezi çok istedim.

bide tabi lippi, capello görmüş adamı del neri, ranieri falan kesmiyor :)

kartalist dedi ki...

Bu transfer kesin değildir muhakkak.Çünkü Krasiç'in en büyük taliplisi Milan.Girerlerse bu ihaleye,bir yıllık suskunluğun acısını çıkartır ve Juve'ye bırakmazlar diye düşünüyorum.Birde geçen hafta ingiliz medyasında çıkan ManU durumu var ki ortada,Premier lig ile rekabete girmek kasar İtalyanları.Ferguson'un yeniden yapılanma planlarında Ronaldo benzeri bir oyuncu ortaya çıkarmak olduğunu biliyoruz.Valencia'nın nefesinin yetmediği o bölge için Krasiç biçilmiş kaftan.Şahsi kanaatim Premier ligde kabız İtalyan liginden daha fazla başarılı olcağı.ManU da olur Chelsea de,hiç farketmez.

Anlayamadığım ise bizim kolpa medyanın sabah akşam bu çocuğu Fenere getirme çabaları.Bıraktım medyayı aklı başında sandığın blog yazarları bile kaptırmışlar kendilerini,sağda Krasiç,ileride Forlan diye.Biz kıçı boklu Quaresma'ya hayalinde göremeyeceği parayı verdik,kapısında yattık neredeyse,üstüne bi önünde eğilmediğimiz kaldı.Milan'ın Barcelona'nın,ManU'nun yanında Fenerin esamesi mi okunur.

Cartalete dedi ki...

Krasic'in Fenerbahçe'ye transferini ihtimal görmek enterasan gerçekten. Adam, Milan taraftar forumlarında "kimi istersiniz" anketinde Dzeco'yla beraber liderliğe oynuyor.

Milan, Krasic'i almak isterse Juve'nin elinden alabilir. Halen prestiji Juve'ye nazaran daha yukarıda ve CL'deler.
Krasic'i alırlarsa, 2011 yılında sözleşmesi biten Ronaldinho'dan para kazanmak uğruna vazgeçebilirler.

Ve kuşlar bana, Beşiktaş'ın da bu "Milan - Ronaldinho" ayrımını gözetiğini söyledi :)