Erkan Kaş'ın Ortası, Clement'in Kafası Hatrına Ç.Rizespor

Umarım, Sezer Özmen gibi "alternatif" olması açısından kiralanmamıştır. Zirâ, hemen yamacında bulunan esmer, kavruk eleman da sol kanatta oynuyormuş. Akşam üzeri izlediğim programda Ümit Kayıhan da övgü dolu sözlerle bahsetti kendisinden... Erkan'dan değil, yabancı oyuncu İsmael'den... Erkan'ın adını pek ağzına almadı, bu da bana "rotasyon oyuncusu olarak" düşündüğü izlemini bıraktı açıkcası. Ancak yine aynı programda izlediğim Rize maçı özetlerinde gördüm ki, takım 3 gol atmasına ve pozisyonlar bulmasına rağmen, hiç biri bir kanat organizasyonu değildi. Yani, iki tarafta da sıkıntıları var. Solda oynayan Mithat'ı, aslında ortada oynatmak istediğini söyledi Ümit Hoca. Bu durumda İsmael sola, Erkan sağa geçebilir... Erkan, pek kanat farketmeden oynayan bir oyuncu. Bence kendisini kısa sürede ispatlayacaktır...

Rize'de iki eski dost da var. Kaleci Ramazan ve ortasahalarında Koray Avcı. Bir de, sezon başında "geri satın alma opsiyonlu" olarak verilen Clement var tabiii. 2.02'lik forvet, adından söz ettireceğe benzer. Attığı gol, o boyda adamın yapacağı iş değildi. Sırtı dönük aldığı topla, müthiş bir çeviklikle içeri katedip, zor bir vuruş yaptı. Daha sonra da, uzun bir topu arkaya aşırtarak asist de yazdırdı hanesine. İtalya'da görülen "co-owner" anlaşmasına benzer tarzda bir durum var, Beşiktaş ve Clement arasında... 2 sezon sonra Clement Drogbaya bağlasa bile, Beşiktaş isterse 600 bin dolar vererek geri alabilecek.
(Clement'in altında buluşalım kanka...)

Maçların TRT'de de yayınlanıyor oluşuyla; canlı yayın sırasının Rizespor'a denk geldiği günleri kovalayacağım. Sezer'i ve Erkan'ı görmek ümidiyle tabi, biraz da Clement merakı... Aslında Kenan Özer de geçen sezon bu forma altında nefis maçlar çıkartmıştı. Ama yine de hiç düşünülmedi... Umarım Erkan unutulmaz da, "bir umudum sende anlıyor musun?" felsefesiyle her maçı izlenir, değerlendirilir. Bu arada Schuster, yine Rize'yle anlaşan Ali Kuçik'in gidişine izin vermemiş. Bu da bana; takımdaki şablonu oturttuktan sonra, ilerleyen dönemlerde Ali'yi düşüneceği hissini uyandırdı. Hadi bakalım... Zaten "çabuk, hareketli ve gol vuruşu olan forvet" ararken, niye o kadar uzağa bakarlar anlamıyorum. Quaresma'nın ters kanadında da gayet oynar, Nihat'tan ve Tabata'dan daha iyi olacağına eminim kenar forvette...

Konuyla alakalı olarak;
Ali Kuçik ve Kenar Forvet Kavramı

14 yorum:

bezgin zor dedi ki...

Bence sağ forvet olarak Hilbert yerine Ali Kuçik oynatılmalı. Holosko ve Hilbert'ten biri de gönderilmeli. Tercihim Holosko.

Santrfor transferi yapılmadığı göz önüne alınırsa bazı maçlarda ileride Bobo'nun yerine Ali Kuçik oynayabilir mi sence?

Cartalete dedi ki...

Kesinlikle oynayabilir. Hatta Guti'den daha iyi faydalanabilecek bir oyuncu.
Bence Schuster de aklının bir köşesinde bu ihtimali tutuyordur. Yoksa çoktan kiralık verilmişti, talibi bol...

Adsız dedi ki...

Rizenin hazırlık döneminde ilk maçlarda 2. 3. lig ekiplerinden fazla gol yenince sonlara doğru yapılan daha ciddi hazırlık maçlarında sezer ilk 11 çıkmıştı.Yani kamp döneminde formayı kapmıştı.Fakat lig başlayınca herhalde kronik genç oyuncuya güvenememe hastalığı belirdi.Ben eminim birkaç haftaya kalmaz sezer kapar formayı.Ali kendi de röportaj vermiş a2 liginde artık oynamak istemiyorum ama schuster izin vermedi diye.Umarım fırsat bulur.Ama unutulursa orda bir genç oyuncuyu daha kaybedebiliriz.

Adsız dedi ki...

Bir de erkan kartalsporla anlaşmamışmıydı?

Batistuta35 dedi ki...

O kadar forvet arayacağımıza aliyi değerlendirip trübün kontenjanından da Celementeyi tutsaydı sanki fena olmazdı.

Pamukk dedi ki...

clement kim?

Adsız dedi ki...

yıldız transferi yapmakla iş bitmiyor.Ben bunun göz boyama olduğunu düşünmeye başladım.Ali gibi oyuncular dururken 33 yaşındaki bir fatih tekke transfer ediliyorsa bu dar bir vizyonun göstergesidir.Ali nin önünü tıkamaktan başka birşey değildir bu.

Cartalete dedi ki...

Adsız;
Sezer'i canlı da izlemiş biri olarak, sene başında Beşiktaş'ın alternatif stoperi olarak bile hazır görmüştüm. Ki, 2 ligte bence kesinlikle banko oynayacak kadar hazır.Fiziğiyle, mentaliyle...
Bakalım.
Erkan önce Kartalspor'du ama olmadı o iş, neden bilmiyorum.

Batistuta35;
Clement mantıklı bir anlaşma ile verildi aslında. Burada tam şans bulamayabilirdi. 2 sezon 60'a yakın maç yaparsa, gelişecektir. Ve bu işin sonunda kesinlikle değer kazanır. Yani kadroda düşünülmese bile, 600 binle geri alıp, daha yüksek fiyatla verilebilir.

Pamukk;
Clement, Gana'dan getirilen 2.02 boyunda bir santrafordu. A2 takımıyla birlikte antrenmanlara çıktı. Sene başında da, Beşiktaş geleceğe dair bir iki madde koydurarak Rize'ye verdi.
2 yılın sonunda 600 bin dolarla geri alma gibi.

http://www.tff.org/Default.aspx?pageId=30&kisiId=1343724

Cartalete dedi ki...

Fatih Tekke konusunda ise; maliyetini bir göreyim yine de, ama ilk düşüncem olumsuz değil.
Son durumunu bilmem de, normalde bu ülkenin yetiştirdiği en "komple" santrafordu.
Sağ-sol şut, kafa, duvar, etrafını pasla oynatma falan.

Ali Kuçik yeterki düşünülsün, kenar forvette de daha uygun olur.

Cartalete dedi ki...

750 bin euro bonservis
2 yıllık sözleşme
senelik 1.5 milyon tl garanti para + 40bin tl maç başı

olduğu söyleniyor.

Son gün korkuyordum, yine körü körüne bir yüklü transfer daha yapacaklar diye.
Macera aranmadan, iyi bir Bobo alternatifi bulundu diye düşünüyorum.

Adsız dedi ki...

Neyse schuster en azından bugün 4 oyuncu almış a takıma.Caner turp , oğuz ceylan, hasan türk ve volkan ekici.Volkan ve hasanı özellikle almış, caner ve oğuzu mevkisi nedeniyle.Hasan bu yıl erkan kaştan doğan açığı rahatlıkla kapatır.Oda erkan gibi aston villa takibindeydi galiba.Volkan dortmund tan transfer bakalım neler yapacak.Schuster e bir artı daha kazandırdı bu hareket.(son a2 maçını 90 dakika izledikten sonra bu oyuncuları çağırmış)

Cartalete dedi ki...

Çok sevindirici gelişme. Oğuz'un durumunu merak ediyordum, almıştı O'nu da Rize.
Prof sözleşme yapılsın bari bu çocuklarla.

Caner'den çok umutluyum.

Adsız dedi ki...

Oğuz gitmemiş rizeye.Aslında a takımdaki sakatlıklar a2 ye fayda sağlıyor bu konuda.Geçen sene stoper sorunu varken sezer ve furkanın milli takımda oluşuyla atınç profesyonel olmuştu.Umut kaya da aynı şekilde.Şimdi Schuster bir maçlık bile olsa caneri oynatmak isterse (ya da kadroya almak) yönetim sözleşmesi yok diyemez ve profesyonel yapmak zorunda kalır.Volkan ekici profesyonelmiş, Abdurrahman emir alagözde profesyonel yapılmış ama tff ye geçmemiş henüz.Şimdi furkan ve iki bekimizde sıra.Hazır fatih tekkede gelmişken caner çıkıp iki duran top kulansa zaten başka birşey yapmasına gerek kalmaz.

Cartalete dedi ki...

Harika. Emir Alagöz'e çok sevindim. Çok iyi bir ortasaha oyuncusu, hatta bugün soliç için alternatif olur yani..
Caner Turp, dediğin gibi sırf duran topları için bile oynatılası bir çocuk. Bunun dışında bir bek için çok iyi fiziğe sahip. Az biraz Alman alt yapısı gördüğünden olacak ki, fundementali de iyidir.

A2 oyuncu makalelerinde zaten bu ikisi sırada vardı; Caner ve Emir...