Maç Öncesi : Beşiktaş - Ankaragücü

Quaresma'yı sakatlayan Norveçli'yi tespit etme konusunda hummalı bir çalışma var. Bulunduğu taktirde ben de gerekli bedduamı ileteceğim kendisine. Ama şimdilik, kendimi "Quaresma'nın yerine kim oynar?" sorusuna veriyorum... Malum; 3'lü forvetteki tek tartışılmaz tercih O'ydu... Şimdi, forvetin her bölgesi için 3 farklı seçenek var... Olasılık hesaplarına göre 9 farklı diziliş olabilir sanırım; istatistik dersini vereli çok oldu, zor da olmuştu. Yanlışım olabilir... Quaresma'nın yerine Tabata olabilir, Nihat da olabilir. Ancak çoğunlukla O çıktığında Holosko giriyordu... Ancak O da 2 milli maç oynayıp da geldi... Orta forvet yine Nobre olabilir, rotasyon sırası Bobo'ya çatmış olabilir, Slovakya'da orta forvet oynayıp, 1 gol atıp gelen Holosko da olabilir... Sağ forvet; Hilbert, Holosko, Nihat ya da solda olmazsa burada Tabata olabilir... Tam bir zar atmaya dönecek bu iş... Ben attım zarı: Hilbert - Bobo - Tabata geldi...
Her zaman söylediğim gibi... En az Gökmen Özdenak'ın "şu riykardı gönderin yaau" tekrarları kadar bahsettiğim gibi.. Ortasahayı bozmamak elzemdir: Necip Ernst Guti... Belki kontenjan, rotasyon hesabı; Aurelio Ernst değişimi olabilir. Ancak, Aurelio'nun hafta içi sert bir maç çıkartması dolayısıyla, böyle bir değişimi şimdilik beklemiyorum.
Savunma için; sağbekte Ekrem oturdu gibi, Toraman sürprizi gelir mi bilmem... Onun haricinde, geriye kalan kısım yine zar meselesi... İsmail de Belçika maçı sebebiyle dinlendirilebilir (hala as solbek İsmail'miş izlenimini yaratıyorum, dikkat çekeceğiniz üzere) bu durumda da Delican bir bayramı daha Beşiktaş'ın solbekinde geçirebilir... Kontenjan açısından tahminim yine stopelerden biri yerli olması yönünde. Yine Toraman-Zapo mu? Ferrari-Ersan tandemine bir şans daha mı? Yoksa Zapo - Ersan mı? Attım zarı; ben de bu çıktı... As kalecilerin durumu düzelse de; Cenk hem form sebebi, hem de "libero kaleci" sıfatıyla, Schuster'in 1. seçeneği olma konusunda ilerlediğini düşünüyorum...
Ankaragücü'nün Slovaklar'ı sakat gitti, sakat geldi. Vittek ve Sestak... Özellikle Sestak, sistemleri için önemli bir forvetti. Muhtemelen Meye tek forvet olacak ve 4-5-1 şeklini alacaklar. Manisa'yı 3-0'la geçtikleri maçı izlemiştim. Maçın ikinci yarısında buna benzer bir diziliş halini aldılar ve skoru yakaladılar. Özellikle Güven, kanata geçtiği vakit önemli bir performans sergilemişti... Ben Ümit Özat'ın yine ortasahayı kalabalık tutup, uzun toplarla ya da Sapara ile hızlı çıkmayı planyacağını düşünüyorum... Ankaragücü gömülü oynasa da, kanattan Özgür'le ve Güven'le çabuk destek sağlayabiliyor. Sapara ise, bu ligin "çif taraflı oynayan" nadir ortasahalarındandır...

En az Quaresma'nın sakatlığı kadar, bu maç saatinin Türkiye-Sırbistan yarı finaliyle dakika dakika eşleşmesi de hiç iyi olmadı... El mahkum, arada zaplara uğrayacak bir maç olacak... İyi bayramlar.

7 yorum:

celine dedi ki...

usta sol açıkta gabriç'in oynamasını bekliyoruz. özgür yedek başlayabilir. ve vittek'in de oynama ihtimali var demiş ümit özat.

Cartalete dedi ki...

Gabriç'i kafadan oynatmaz diye düşündüm, Özgür bu 4-5-1 sistemine uyuyordu. Ama olabilir, Gabriç de oynayabilir zaten 5 yabancı var bu kadroda.
Vittek'in olup olmaması önemli. Sırtı dönük oyunuyla; top tutabilir, etrafına koşu yapan oyunculara zaman kazandırabilir. Meye bunları yapamıyor.
Ama epeydir sakat, fizik olarak hazır değildir, bakalım.

Adsız dedi ki...

Schuster bu mac icin baklava yerlesimli bir 4-4-2 tercih edebilirdi. Aurelio holding midfielder, Necip solda Ernst sagda box-to-box midfielder, Guti ise baklavanin uc noktasinda. Onde pres yaparak baslayip rakibi kendi sahasina cekilmeye zorlayabilirdirk. Boylece kenarlardaki genisligi de Ismail ve Ekrem ile doldurabilirdik. Duruma gore hem onde pres yaparken hem de hucum ederken forvetlerden biri ya da ikisi derine cekilip arkadan gelenlere yer acabilirlerdi veya o bolgeden yakinindaki orta saha adamlari ile atraksiyona girebilirlerdi diye dusunuyorum. Ayrica bu tertip 2 yabanci savunmaci ile baslama sikintisi da olmazdi.

Adsız dedi ki...

Ben de kesinlikle Guti'nin, hele ki Quaresma yokken, ileri uclude oynamasi gerektigini dusunuyorum.

Cartalete dedi ki...

Katılıyorum sizlere. Quaresma yokken 4-3-3 biraz kısır kalacaktır... Guti'yi cezasahasına daha fazla yaklaştırmak gerekir böyle bir durumda.
O da ancak 4-3-1-2 gibi bir sistemle olacaktır.

Bu arada Lig TV'deki Atakan Kurt'un muhtemel 11'ini paylaşayım;

Ekrem Toraman Ferrari İsmail
.....Necip..Ernst..Guti
.....Nihat...Nobre...Bobo

Sanlı Kaptan görmesin...

borasahin dedi ki...

4 yabancili bir kadro olmus. Evet Bobo'nun sol forvet olarak degerlendirilmesi ilginc. Denizli gecen sene bu isi denemis ama sik sik elestri almisti. Aslinda Bobo ideal bir sol forvet olmayabilir ama o civarda derinde top aldigi zaman etkili olabilen bir oyuncu.

Acikcasi Nihat'a niye forma verilmis anlamadim. Nihat'in bir sag forvet olarak ozellikle de organizasyonu oturmamis bir takim icin yeterince faydali olabilecegini sanmiyorum. Ayrica icinde bulundugumuz ortami dusunursek bence sorunu daha da kroniklesmis hala getirmekten baska bir ise yaramayabilir. Sahsen takimin organizasyonu oturana kadar Nihat'i sag forvette gormek istemiyorum. Bu is icin tartismasiz bir isim takimda yok ama bence Hilbert ya da Holosko'dan birisi daha ideal. Aslinda pek seyretme sansim olmasa da Ali Kucik niye degerlendirilmez anlamis degilim. Boyle bir ideal oyuncunun eksikliginde zannimca Guti, Q7 ve Bobo'lu bir uclu forvet hatti tasarlanmasi iyi olur. Onun icin baklava yerlesimli 4-4-2 onermistim. Hatta Q7 varken bile denenebilir. En onemli sikintisi kanatlardaki etkinlik. Eger oyunu rakip sahaya yikarsak bence Ismail ve Ekrem'in savunma defolari daha az goze batabilir.

mmmatias dedi ki...

Mustafa Denizli'yi eleştirmek
Mustafa Denizli ve tavşanları
geçiniz efedim.