Maç Öncesi : Beşiktaş - CSKA Sofya

Quaresma ve Bobo'ya doktorlar izin veriyor, ancak gönül elvermiyor... Malum, Pazar günü çok önemli bir derbi var. Olası bir galibiyet; rakiplerden biriyle arayı 6 yapmak, daha da önemlisi; takım için "kendine güven" ibresini tavana vurdurmak demek olacak... O nedenle bu maçta Quaresma ve Bobo'nun riske edilmemesi normaldir. Bunun yanında Schuster, "bazı radikal değişiklikler gerekecek" derken, sadece Bobo ve Quaresma'yla sınırla kalmayacağını gösteriyordu sanki... Galiba bu listeye Ernst ve Necip de eklenecek. Şayet derbide İsmail'i oynatmayı planlıyorsa, bu maçta O da oturabilir... Stoperler de değişebilir...

Ernst'in alternatifi hazır: Mehmet Aurelio... Zaten 4-3-3'ün defansif ortasaha bölgesi için, Ernst'den bile daha tescilli bir isimdir. Necip olmadığı sıralar, iç bölgesinde Tabata'yı görmüştük. Son maçlarda kıpırdandı, formayı alması muhtemel... Guti, sanırım tek "dinlendirilmeyen" isim olacak ortasaha ve forvet bölgesi için... E o kadar da olsun, sonuçta bir UEFA maçı. Ve gruptan çıkmak isteniyorsa, mutlaka kazanılması gereken bir maçtır bu. Ki artık bu kadroyla da "gruptan çıkmak" tecrübesini yaşayamayacaksak Beşiktaşlılar olarak, ciddi hezeyan olur... Rapid Wien ve CSKA Sofya maçlarından İnönü'de 6 puan almak, "gruptan çıkma klavuzunun" önsözü gibi bir şey olacaktır... Neyse, Guti diyorduk... Guti zaten kendini paralayan bir oyuncu değil, aklıyla oynuyor. Başkasının 10 metre top sürüp, 2 çalım yapıp, tekme arasında uzatacağı paslarla yapabileceği asistleri, O hiç kıpırdamadan yapabiliyor... Topsuz oyunda da, pozisyon savunmasını alıyor, gerisine karışmıyor. Zaten önde basan bir takım için bu kadarı da yeterlidir, takım boyu geriye doğru uzamadığından, öndeki oyuncuların geri koşuları da uzamıyor... Bir de adam, UEFA maçı (Avrupa Ligi) görsün artık. Hayatında Şampiyonlar Ligi'nden başka bir şey tatmamış, yazıktır...
Beşiktaş muhabirlerine göre, hücumda Hilbert - Nobre - Holosko oynatılacakmış. Bu isimlerle ancak 4-3-3, 4-2-3-1 gibi varyasyonlar oynanır. Ankaragücü maçında Quaresma'sız denenen, çift santrafor ve forvet arkalı 4-3-1-2 bu maçta zor gibi bu isimlerle... Schuster'i dinledim, muhabirleri dinledim, içimdeki sesi dinledim; böyle bir 11 çıktı... Ortasaha yumuşak gibi gözüküyor, fakat bu takımın top verme olasılığı düşük. Haliyle Beşikaş için "topsuz oyun" denilen zaman biraz kısa olabilir. Zaten önde basan bir takımda, ortasahada savunma yapmak nispeten daha kolay oluyor, az önce bahsettiğim gibi. Bir de, Holosko ve Hilbert'in geriye yardımları da önemli. Her ikisi de, top rakibe geçince durumu 4-5-1 savunmasına çevirebilecek isimler... Bakalım yarın ne göreceğiz?..

CSKA'yı kesecek olursak; kendi liglerinde 9.'lar. Pek iyi başladıkları söylenemez...Elemelerde de Britanya gezintisi yapmışlar. Önce Kuzey İrlanda sonra da Galler'den zayıf birer takımla karşılaşmışlar ve zorlanmamışlar... En golcü oyuncuları Marquinhos adında Brezilyalı bir ortasaha. Geçen sezon topu topu 4 golle sezonu bitirirken, yeni sezonda Avrupa maçları dahip toplam 5 gol atmış... Bu kez farklı bir görev alıyor olabilir... Sonuç olarak; Beşiktaş'ın yedek gözüken 11'i bile, geçen sezonların Beşiktaş'ı düşünüldüğünde, gayet iyi denebilecek bir takımdır aslında. Ne olursa olsun bu maçın galibiyetle biteceğini düşünüyorum, pek zorlanılmadan.

9 yorum:

M.A.F dedi ki...

Bu Fink ne zaman oynacak onu merak ediyorum.Bence bu maçta oynamalı artık.Hilbert'in yerine Tabata, Tabata'nın yerine Fink olsa olmaz mı?Belkide ikinci yari Aurello değişikliğide olabilir bilmiyorum ama bu adam oynasın artık yazıktır.

Cartalete dedi ki...

Çok daha iyi olur sanki. Hilbert değil de, Holosko'nun yerine sol kenar/forvet bölgesinde oynasa, o tipik içe katetmelerini yapabilir Tabata.

Holosko çok formsuz, Hilbert daha bir denge unsuru olur.

ederlezi12 dedi ki...

18 kişilik kadroda Fink yok . UEFA listesine bildirilmedi sanırım .

Cartalete dedi ki...

Adı verilmemiş evet baktım şimdi. Zaten kontenjan arttı diye, "e gel bari" dediler, hiç planında yok sanırım Schuster'in.

Cartalete dedi ki...

“Rüştü Reçber, Hakan Arıkan, İbrahim Toraman, İbrahim Üzülmez, Necip Uysal, Nihat Kahveci, Ricardo Quaresma, Fabian Ernst, Rodrigo Tabata, Mert Nobre, Bobo, Mehmet Aurelio, Matteo Ferrari, Ekrem Dağ, Filip Holosko, Guti, Tomas Zapotocny ve Roberto Hilbert”

18 kişilik kadro.

Sanırım klasik Avrupa tandemini bozmayacak : Zapo-Ferrari.

borasahin dedi ki...

Baklava formasyonlu 4-4-2 bu kadro ile de denenebilir diye dusunuyorum ama Ankaragucu macindaki kadar verimli olabilir mi emin degilim.

Nobre ve Holosko kanatlara dogru yayilan on forvetler olur. Bobo yerine Holosko var. Eger Holosko sag bolge de daha rahat ediyorsa Nobre sol bolgeye daha yakin oynar.

Eger Hilbert soylendigi gibi zamaninda forvet arkasi oynamissa Nihat'in yerine gecebilir.

Necip yerine Tabata gelir fakat daha once ona solda degil daha cok sagda sans tanimisti.

Burada en kritik konulardan biri veya belki de birincisi beklerin durumu. Uzulmez Ismail'in hucuma verdigi katkiyi yapamaz. Hatirlarsak ilk gol Ismail'in ortasinda Bobo'nun rakibin sol bolgesinde yaptigi kafa vurusu ile gelmisti. Daha once Uzulmez'in buna benzer bir orta yaptigini gormedim. O yuzden oyun ortada kilitlendiginde top hizli bir sekilde bosalmis kanada aktarildigi zaman bekin orada bitirici hareketleri yapmasi gerekiyor.

Ozetle, Uzulmez, Tabata, Hilbert ve Holosko dortlusunden Ismail, Necip, Nihat ve Bobo dortlusu kadar verim almamiz zor. Gerci Hilbert - Nihat biraz supheli. O konuda fikir beyan etmek pek dogru olmaz.

Cartalete dedi ki...

bora;

Haklısın, bu maçta yine baklava deneyebilir Schuster.
Zaten Nihat da becerememişti o işi, Tabata girince iş değişmişti. Hilbert de en kötü Nihat kadar becerir...

Ancak, sağlıklı bir baklava ortasahası için, Fink ya da Onur'un, Hilbert'in yerine dahil olması gerekiyordu.

Buradan şu kanıya da varabiliriz; Hilbert baklavanın sağiçini oynayabilir mi?

Bence onu da deneyebilir...

Hilbert Aurelio Guti
.......Tabata
...Holosko...Nobre

Sürpriz olmaz..

shibby dedi ki...

iki fire vermişsin, süper bir tahmin :)

ersan yerine toraman aurelio yerine ernst.

Cartalete dedi ki...

Kalecide de patladık da, onu değiştirmeyi unuttum, bekliyordum Hakan'ın çıkmasını.

Ersan'la da, sürpriz oynadım aslında tutmadı :)