Maç Öncesi: Beşiktaş – Mersin İdman Yurdu

Kağıt üzerinde “nefes alma” periyodu olarak gözüken fikstür başlıyor Beşiktaş adına. Bununla beraber Guti ve Tekke’nin sahaya dönüşü iyi birer sinyal. Mersin maçı hem galibiyeti hatırlamak, hem de kenarda köşede kalmış bazı oyuncuları değerlendirmek açısından iyi bir fırsat. O nedenle bu tip maçlar hep ilgimi çekmiştir, sahada ve tribünde farklılıklar yaşanır. Evet, böyle maçlarda tribünler de farklıdır… “Beşiktaş olsun, gerisi teferruat” diyen insanlar uğrar böyle maçlara, skor elde edildiği taktirde ilginç tezahüratlar türeyebilir… “Pascal bizi diskoya götür!” mottosu Üsküdar Özsahrayıcedspor maçında çıkmıştır mesela… O maçın “sahadaki” farklılığı ise; forma şansı bulamayan Fazlı’nın harika kafa golleriyle hat-trick gerçekleştirmesi ve o gollerde büyük pay sahibi olan altyapı ürünü Salih’in içine Beckham kaçmasıydı…

Yarın yine sahada ve tribünde farklılıklar yaşabiliriz. Ağır sakatlık geçiren ve uzun süredir takımla çalışan, hatta çift kalelerde oynayıp, goller atan Rıdvan’ı sahada görebiliriz mesela… Bununla beraber çok merak edilen Zapo – Ersan tandemi için de iyi bir fırsat. Geçtiğimiz ay profesyonel yapılan ve U19 milli takımına sürekli çağırılan Furkan Şeker’in, Zapo’nun yerine sahada olmasını isterdim. Ancak, bu buhranlı dönemde Schuster’in “riskli” gözüken bir 11’le sahaya çıkmamasını da anlayabilirim… Twitter hesabında Atınç; “ben yine de kendimi kampa alayım da, ne olur ne olmaz :)” tadında bir şey yazmış. Bir umudu var, anlıyorum… Kayseri’ye yedek adayı olarak götürüldü, demek ki Schuster’in aklında var bir köşesinde. Bugün olmaz, yarın olur… 2 metrelik kardeşimizi yeniden göreceğiz bu forma altında.Ortasahada yine Fink, Ernst’i yormama kontenjanından dolayı sahada olabilir. İçlerde; Necip – Onur – Tabata 3’lüsünden ikisi yer alacaktır. Necip’e son dönemde fazla yük bindi, o nedenle en makulü Onur – Tabata gibi duruyor… Bu maçta “ayağı alışsın” misali, Guti’ye de süre verebilir Schuster, tedirginlikle tahmin ediyorum. Bu arada; Cenk sakat, zaruri durumlarla yeniden Rüştü kalede oynayabilir. Hem, maç eksiği de var…

Hücuma gelecek olursak; Nobre sakat, Bobo yorgun, Fatih Tekke arzulu. O nedenle orta forvet 33 numaranındır… Bir üst karede “bir de biz ekmek yiyelim be abi” dercesine Hakan’a şut atan Ali Kuçik, Porto maçı sonrası A Takım’la çalışmaya devam etti. Bu maçta forma giymesi yüksek ihtimal, 11 veya kenardan... Umarım 11 olarak çıkar. Filip de çok oturdu… Bu maçta Yusuf da yeniden formasını giyebilir, Ali 11 başlasın, 70’de değişsinler. Güzel görüntü olur…Mersin’in kadrosunu dikizleyecek olursak, Süper Lig’de adı duyulan birkaç iyi adam görüyoruz; eski Galatasaraylı kaleci Kerem, Altay dönemlerinden hatırlayacağımız ortasaha Fatih Egedik, Musa Kuş, Fatih Şen, beleşçi diye tabir edilen Yunus Altun, bir de alt liglerin Hakan Şükür’ü Şehmus Özer… Kadroda bazı yabancı oyuncular da var; en ilgimi çeken ise Romanya Ümit Milli formasını da giymiş, 21 yaşındaki Vlad Bujor adında bir genç oldu. Emenike’den sonra, alt liglerdeki takımların genç transferlerini hafife almamak gerek. Bir de kişisel olarak; her ne kadar henüz forma şansı bulamasa da, eski mahalle arkadaşım Orhan’ın Mersin’de oynaması da bir başka olay… Zamanında Okocha çalımını yedirdiğimiz adamın, Guti ile karşılıklı oynama şansı var… Vay arkadaş!


Maç Saati 20:00 - Yayın: Kanaltürk

18 yorum:

shibby dedi ki...

Schuster Zapo-Ersan tandemini bi uygulasa da sen de kurtulsan biz de :P

Cartalete dedi ki...

Olacak olacak... 10 bin peşinat veren herkes Zapo-Ersan tandemine sahip olacak :)

Çok hayal ettim, sıkıldım artık bi' görelim gerçekten.

Sertug Ozgur dedi ki...

Rıdvan'ın oynayabilecek hale gelmesine sevindim. Umarım psikolojik olarak da sakatlığın etkisini atmıştır.

Geçen sene İsmail'den çok kendisinden bir şeyler bekliyordum. Kadroda orijinal sağ bek olan tek isim o. Atletik özellikler açısından eksiği var. Malesef bu konuda gelişme gösterebileceğini sanmıyorum. Keşke ismail'deki atletik özellikler kendisinde olsaydı..

Fatih Tekke'yi de sabırsızlıkla bekliyorum. Yıllar sonra ben santrforum diyen bir isim kadroda var. Topu alışından, sürüşünden belli. Bobo'yu da beğenirim ama yıllar sonra Fatih gibi bir adamı 20 dakikalığına da görsem heyecanlandım.

Onur bu maçta heyecanını yener umarım. Necip'in dinlendirilmesini doğru buluyorum.

Ali Kuçik oynarsa hakkında fikir edinebilirim. Porto maçında hakkında bir yargıya varamadım.

Maç için ise oldukça temkinliyim.
Ayrıca hatırlatmak gerekirse ekim ayı bitmedi..

borasahin dedi ki...

Gayet duzgun bir kadro olmus...

Sadece Guti acaba ilk 11 baslasa mi diye dusundum. Yani hizli baslayip skoru erken almak mi, yoksa is zora dustugunde oyuna sokmak mi babinda.

Sanirim Furkan Av. Sampiyonasi eleme maclari icin ulke disinda, belki de yeni gelmistir.

Umarim Holosko'yu sol cizgide oynatmaz.

Onur'u orta uclu de uzun sureli gormek guzel olur.

Cartalete dedi ki...

Lakerda;

Aslında Rıdvan'ın, İsmail'e göre en büyük dezavantajı, sadece kanat stilli olması... İsmail'in ise ortasaha özellikleri de var, gerekirse oyunu ortasaha gibi yönlendirebiliyor, pas oyunlarına dahil olabiliyor. Rıdvan'ı izlediğim kadarıyla "alıp gitme" hevesi daha fazla.

Maç için temkinliyim diyince, beni de gerdin :) Cidden çok fazla salmamak lazım, kupayı geçtim de Schuster'i yakar ters bir sonuç. Del Bosque kıytırık bir kupa maçı sonrası gitti, yoksa takım düzlüğe geçmişti...
Hele o dönemde Kayseri'den 1-0'dan 1-2 alınmış bir maç vardı, Berkant'ın son dakika golüyle. O ağır sahada geri dönüş yapmak çok zor zanaattı... Yazık oldu.

Bora;

Guti'yi oturtmak daha mantıklı gibi. Skor elde edilirse hiç girmesin. Dengesizin biri çift falan dalar, Sivok'un 5'e 2'de dizini koparması gibi manasız bir sakatlığı daha kaldıramam :)

Galler'deki turnuva bitti 3 gün önce, muhtemelen dönmüşlerdir de; yorgun olabilir Furkan haklısın... Tüm maçlarda 90 dakika oynamış.

Adsız dedi ki...

bu maç gutinin oynamasını tek bir sebep için isterim.Ali oynarsa tabatanın oynadığı bir ortasahada sürekli geri gelmek zorunda kalır.Oysa guti olursa guti nin pasları aliyi çok iyi besler ve bu şekilde rahatlıkla gol atabilir.Ali sonuçta forvet oyuncusu ve bu maçta gol atması onu hem taraftar gözünde yükseltir hem de Schuster onun sene başında aradığı sanrafor özelliklerinin Ali de olduğunu görür.

Cartalete dedi ki...

Güzel bir yaklaşım... Hakikaten de, Kuçik Ali'yi Guti'nin önünde görmeyi çok isterdim. Aslında Porto maçında bile iki kez defans arkasına sarktı ama heyecanlıydı. Bu maçta daha rahat olur nispeten, hele de skor erken yakalanırsa...
Umarım sahada görürüz.

fabianernst dedi ki...

maçı izleyebilcegimz tv var mı hangi kanal veriyor yani

Cartalete dedi ki...

Kanaltürk'te. Yazıya da not düşeyim bari.

ederlezi12 dedi ki...

Bir sorunumuz var arkadaşlar :

Forumdan edindiğim bilgiye göre Maçı Ahmet Çakar -Erman Toroğlu yorumlayacakmış . TV sesini kısayım bari maçı izlerken :)

Cartalete dedi ki...

Bir tanesi yetmiyor muymuş? :)
Eğlence gözüyle bakmak, fazla takmamak lazım söylediklerine.

Adsız dedi ki...

Rüştü-Hilbert-zapo-ersan-ismail-fin-tabata-guti-yusuf-fatih-bobo ersan var allahtan.Rıdvan, onur ve alide sonradan girer umarım.Tabi tam kadroyu bilmiyorum.Umarım vardırlar.

Batistuta35 dedi ki...

Zapo-ersan tandemi geldi kurbanı kesebilirsin artık:D

ederlezi12 dedi ki...

Rüştü
Zapotocny
Hilbert
Ersan
İsmail
Fink
Tabata
Yusuf
Guti
Fatih Tekke
Bobo


İlk 11 i böyle beklemiyordum . Umarım Ali Kuçik , Onur sonradan oyuna girerler.

Cartalete dedi ki...

Evet. Cumhuriyet Bayramı arifesinde, bir de Zapo-Ersan Bayramı yaşadık güzel oldu :)

Ama haksız da değilmişiz hani Ersan diye zırlamakta...

borasahin dedi ki...

Cartalete,

Uzak diyarlardan misafirler gelmisti, o yuzden maci dogru duzgun seyredemedim, uzatmalarda da havanin azizligine ugradik...

Yorumlarini merakla bekliyoruz :)

Tek fark edebildigim Ismail'in macin oyuncusu olduguydu. Hilbert ile arasinda hucum anlaminda farkliliklar oldugunu belgeler nitelikte bir mac oynadi gibime geldi...

Onur da sanirim takima henuz tam olarak isinamadi...

Holosko'nun performansi da biraz yukselmis hissiyati edindik...

Neyse fazla seyretmedigim icin birsey demiyeyim :)

Cartalete dedi ki...

Beklerin maçı oldu esasında. Hilbert de iyiydi. Onur'a göz ucuyla bakmışsın belli ki :)
Neyse yazacağım maç yazasını birazdan...

borasahin dedi ki...

Olabilir, ikinci yari hava muhalefetinden dolayi TV hic gostermedi gibi birsey :)