Modibo Maiga: Sochaux

Geçtiğimiz sezon sonunda “batan geminin malları” furyasına katılanlardı Maiga. Küme düşen Le Mans’da dikkat çeken isimlerden biriydi. Durumdan faydalanan Sochaux, Maiga’yı 3 milyon Euro bedelle kadrosuna kattı. Geçtiğimiz sezonu “olumlu anlamda” aratan ve iyi giden Sochaux’da, Maiga transferiyle ne kadar haklı ve “hesaplı” bir iş yapıldığı bugünlerde ortaya çıkıyor.

Sochaux’da daha çok 4-4-2’nin “gezin forveti” pozisyonunda kullanılan Maiga, geçen yıl Le Mans formasıyla 32 maçta 7 gol atabilmişti. Yeni pozisyonunu sevmiş olacak ki; şimdiden 3 gole ulaşmış durumda. Bununla birlikte, Sochaux’un hemen her galibiyetinde payı olan oyuncu önemli bir “itici güç” konumunda gördüğüm kadarıyla.

Tekniği, top sürme yeteneği gayet iyi. Son maçta gösterdiği uzaktan şutlarda da fena değil… Bunun yanında 1.85 boyu ve atletik yapısıyla, aslında tam bir 4-3-3 “uzak forveti” tarifi gibi bizim Malili… İyi bir takım içersinde, Maiga’dan daha fazla yararlanabilinir….24 yaşındaki oyuncunun, Sochaux düzeyinin de bir üstüne sıçramasını bekliyorum yakın zamanda, takip etmek gerek…

Hiç yorum yok: