Derbi Öncesi: Galatasaray - Beşiktaş

Geçenlerde Lig TV, yakın dönemin Beşiktaş – Galatasaray derbilerini veriyordu. “Adamın sağından atıp, solundan geçemeyen Holosko” bir çok etkileyici performans sunmuştu, onu hatırladım… Yine karşısında oynadığı taktirde moralsiz, formsuz ve taraftarla arası iyi olmayan bir Servet olacak. Ancak kendisi de aynı durumda… Bu kez moralsizliği antrenmanlara da yansımış olacak ki; gelen haberlere göre A2 ile oynanan hazırlık maçında da epey silik kalmış. Tüm bunların dışında, Beşiktaş’ın eksikleri yine Holosko’yu tek seçenek olarak bırakıyor. Bir de öyle bir şey var…

Lakin derbinin son antrenmanında Ali Kuçik A Takım’la çalışmış. Bayram değil, seyran değil? Çoktandır da A Takım’la çalışmıyordu bildiğim kadarıyla. Yoksa haftalardır gönlümüzden geçen, artık Schuster’in de aklından mı geçiyor diye heyecanlandım. Malum; savunma arkasına adam kaçırmayı seven Galatasaray defansı ve en önemli özelliği savunma arkasına sarkmak olan bir Ali Kuçik… Beşiktaş’ın lehine bir eşleşme olur. Yine aynı isimlerde “patlama” aramaktansa, böyle bir hamleyle Schuster gözümde 1-0 öne geçer, Ali’nin performansı ne olursa olsun…

Fatih Tekke yine kadroya alınmıyormuş sanırım. Nobre’yi yeniden sahte 9 rolünde görmek muhtemel. Tabata Gençler maçında fena değildi, Konya maçında iyiydi. 11’de olması kuvvetle ihtimal; Holosko – Kuçik seçiminde sürpriz yaşanabilir. Tabii, Holosko oynar da üstüne bir de gol atarsa şaşırmam, onu da söyleyeyim… Ama sorun şu ki; kadroda özellikle de hücumda tamamen bilinmezli isimlere sahip Beşiktaş. Sadece Bobo’nun ve Quaresma’nın belli bir standardı vardı, onlar da yok.

Galatasaray’ın ortasahası önde baskı yapan bir yapıda değil. Biraz derinde bekleyip, Pino ya da oynarsa Baros’un önüne top atmak isteyecekler. Bu durumda da; Guti’yi ortasahanın arkasında tutmaktan çok, muhtemelen hafif gömülü oynayacak Galatasaray savunmasının yakınlarında oynatmak daha mantıklı olabilir… Beşiktaş 2’li ortasaha gibi oynamaya başladı Gençler maçından bu yana. Yine öyle bir düzen olursa, Guti ikili ortasahanın önünde oynadığı taktirde skora net etki eder.İkili ortasaha ise sıkıntılı. Aurelio ve Ernst’in oynayıp oynamayacakları tartışılıyordu. Zaten yaşlar 30 üstü ve maç temposu da ağır gelmiş gibi gözüküyor. Ernst’in düşüşü bariz göze çarpıyor… Necip’le ortasahaya neden enerji katılmaz, pek anlam veremiyorum. Aurelio’nun yerine daha uygun tercih olabilir, hele de ortasaha 2’li oynayacaksa daha da fark ettirir. Böyle bir düzende ortasahaların sınırı genişliyor, bu da daha fazla enerji anlamını taşıyor…

Savunmada çok bir değişiklik olacağını zannetmiyorum. Şuana kadar hiç hatalı gol yememesine ve kalecilerin “libero” oyununa en uyumlu isim olmasına rağmen sürekli kesik yiyen Cenk, bir derbi yaşamayı hak etmiştir bence. Tecrübeyi bilmem de, “güven” yaşta değil yetenektedir biraz… Ne olursa olsun, kalede Cenk olduğu vakit diğer kalecilere nazaran daha bir güvenle maça baktığımı söyleyebilirim.

Bu kez kadro yok, zaten “gönülden geçen ve Schuster’in hesapları” karışımı bir 11 yapıyoruz tutmuyor. Bakalım, maç sonunda gerçek kadronun üstüne naçizane yorumlarımızı yaparız.

14 yorum:

enorton dedi ki...

Maç günü hocanın çıkaracağı sistem 4-4-2 baklava olacak bence, ilk 11 tahmini de yapayım.

----------rüştü---------

Hilbert Toraman Ersan Üzülmez

--------Mehmet A.--------

-----guti----- Ernst-----

---------Nobre------------

----Tabata----- Holosko---


Hocanın Erhan Güven tutkusunu bilmeyen yok, sağ bekte Erhan Güven'i görürsem hiç şaşırmayacağım :) Ayrıca Trabzon ve Fenerbahçe maçındaki gibi sol bekte İsmail de olabilir. Rüştü ve Ersan sakat olmazlarsa oynatır diye düşünüyorum, aksi halde Cenk ve Zapo olacak.

Aşağıda da bu maç için gönlümden geçen kadro ve diziş var.

-----------Cenk-----------

Toraman Ersan Zapo Üzülmez

-------Enrst---- Necip---

Hilbert-----Guti-----İsmail (Yusuf)

--------Fatih Tekke------


Yukarıdaki mesajı 3-4 gün önce eksibesiktas'a yazmıştım. Geçen sürede Ersan ın oynayacağı kesinleşti, Tekke de oynayabilir. Sanırım cezası bitti. Ali Kuçikle bence başlamaz, başlamamalı sonrada girmeli diye düşünüyorum. Tekke'yi de sanırım sonradan oyuna sokar, Nobre Yine senin de söylediğin gibi sahte 9 numara olur. Hilbert ve tabata ile GS nin sol tarafını delmeye çalışırız. Sol kanatta Holosko ise tam bir bomba, ne yapacak kimse bilemez. Bence Holosko yerine sol önde İsmail kullanılsa daha faydalı olur diye düşünüyorum. Neyse derbi maç sonuçta, taktik teknik bir ere kadar. Sen çok iyi olursun bir kırmızı ya da bir penaltı işin rengini değiştirir. Psikoloji ve moral motivasyon da çok önemli. İnşallah kazanırız ama benim pek ümidim yok. Dün Trabzon ve Fener kazandı, Pazartesi Bursa da kazanır muhtemelen. Biz burdan mağlubiyet ya da beraberlikle ayrılırsak artık ilk 3 bile çok zor olur diye düşünüyorum...

Cartalete dedi ki...

Verilen muhtemel kadrolarda İsmail var.

...........Cenk
Hilbert Toraman Ersan İsmail
....Guti Aurelio Ernst
....Tabata Nobre Holosko

anilton dedi ki...

Hazır G.Saray'ın kanatları işlemez haldeyken 4-3-1-2 ile çıksak sahaya daha verimli olabiliriz.Bu sayede hem Guti daha önde oynayarak hücumsal anlamda daha çok katkı sağlar hemde Holosko kötünün iyisini oynayabileceği bir yer olan orta forvette gezici forvet rolünde Nobre'nin partneri olur.

-----------------Cenk---------------

Hilbert---Zapo(Er)--Toram.---İbo(İso)

----------------Aurelio-------------

----------Necip--------Ernst--------

----------------Guti----------------

----------Holosko---Nobre-----------

Adsız dedi ki...

Fati Tekke kadroda yok.Ali Kuçük kadroda olacakmış.Belki gerçekten Holosko yerine bir süpriz yapabilir ya da gol atamazsak ikinci yarı oyuna girer.Ama şu ana kadar bir genç oyuncuya porto ve galatasaray maçlarında şans vermiş olmak ne kadar doğru.Sanırım Schusterde potansiyelli oyuncunun her şartta kendini gösterebileceğini düşünüyor.

Cartalete dedi ki...

Hakan Arıkan, Cenk Gönen, Roberto Hilbert, Mert Nobre, Rodrigo Tabata, İbrahim Üzülmez, İbrahim Toraman, Ersan Gülüm, Filip Holosko,Fabian Ernst, Mehmet Aurelio, İsmail Köybaşı, Michael Fink, Necip Uysal, Tomas Zapotocny, Erhan Güven, Ali Kuçik, Guti.

Ali Kuçik kadroda. Mutlaka süre alacaktır 11'de oynamasa bile. Çok büyük fırsat.
Metin Tekin'in taksiciyle "ben attım abi.." şeklinde geçen diyaloga benzer bir şey neden çıkmasın ) :)

maui dedi ki...

@cartalete
Baba, ben Sarı Fırtına'nın taksici muhabbetine Allah derim de,
Aşağıda yazacağım Şifo'nun anlattığı olursa ayvayı yeriz...
Şifo'nun ağzından:
-Bir maçta hakem yüzünden bir gol yedik.
Metin ile ben santradayız. Metin başlamıyor,
Hoca-Vursana topa
Metin-Sahanıza geçin de başlayalım...
Maç öncelerinde özellikle büyük maç öncelerinde ben de totem oldu hocaya laf etmek ama bu hakem bana göre fifayı falan haketmiyor...
Bizi yine delirtecek...
Yine ben bilirim edalarıyla yürüyecek ve maça damgasını vuracak.
Sarı Fırtına'nın deyimiyle "Maça rakip takımın sahasında" başlayacak.
Son yıllarda hep küçük detaylarda bizi kestiler. Bize verdiklerini, karşıya göstermediler. Kötü oynayana bir de onlar vurdu.Bugün yine öyle olacak.
Onun dışında ilk kez bugün, ben bir derbiden umutluyum. Benim umudum bizim takımın iyi oynamasından değil.
Bana göre sıradan iki takımın, orta sıraları ilgilendiren, bir anlamda Roma-Lazio tadında bir derbi.
Ama bu kez bizim vasat oyuncularımız, GS'nin vasatlarından sanki bir tık öndeler.
Maçta da belirleyici olan bence iki taraf için de Holosko ve Tabata'nın performansları olacak.
Biraz kıpırdanır ve top oynarlarsa ki nasıl olacak bilemiyorum ama bozuk saat bile günde iki kez doğruyu gösterir o da dijital değilse misali, bakarsınız bugün falımız-dualarımız tutar.
Bu arada altyapı üstadı sen olduğun için Ali Kuçik konusundaki temennilerine katılmak düşüyor bize.
Uzun zamandır bir hayalim var, Emre belözoğlu insanlıktan çıkmadan önce, bizi 3-2 yendikleri bir maçta ya da 3-1'di galiba üçüncü golü atarak parlamıştı.
İnşallah Kuçik de de benzer bir parlama olur. Zira sen onda bu cevheri görüyorsun.
Yoksa ok necip iyi bir genç ama tek başına maç kazandıracak ya da bir maçın alımında yüzde 70-80 katkı yapacak bir çocuk değil bence.
Bunların dışında illa da kaleci Cenk ve Ersan derim.
Hadi hepimize bol şans

Cartalete dedi ki...

maui; Haklısın, Beşiktaş'ın vasatları bir tık daha önde ve daha bir takım kurulabilir vaziyettler.

Bir de yanılmıyorsam, son yıllarda Galatasaray ilk kez kendine güvensiz ve kötü durumdayken Beşiktaş'ı Samiyen'de ağırlıyor.

Emre'nin gol attığı maçı hatırladım.

Beşiktaş'ın bir iddiası yokken epey sorun çıkartmıştı Galatsaray'a. Şifo 2 gol atmıştı, bizim reserve on numara Yusuf da büyük top oynamıştı o maçta.

julian-kerem dedi ki...

Anilton'un yazdigi kadro bence de uygun. Bugun oynayacagimiz mac Kasimpasa, Konya maci gibi degil. Holosko top oynarsa bu mac oynar. Baski altinda hep hata yapan ve agir Neill/Servet karsisina mutlaka cift forvet cikmaliyiz. Ve Nobre gizli dokuz degil, bildigin hedef forvet oynamali. Hemen yaninda da Holosko.

Orta saha baklava dizilebilir. Bence dogrusu Ernst, Necip, Aurelio ve Guti - ama tahminim hoca Necip yerine iki mactir kipirdanan Tabata'yi oynatacak. Bu durumda maalesef orta sahada sok presle top kazanma sansi kalmiyor. Ayhan'a top kullanma sansi veriyoruz. Elano'ya da bos alan acilabilir. Halbuki Besiktas orta sahada Ernst, Necip ve Aurelio'yu bir arada kullanirsa, GS takimi ortadan cat diye ikiye ayrilir. Surekli Servet ve Neill'in top sisirdigini goruruz.
Kadroda Onur da Yusuf da yok. Yani bugun hoca bekledigimiz kadroyla cikarsa kenardan gelebilecek bir Necip hamlesi, bir de Ali Kucik. Onun disindakiler ancak taktik veya zorunlu degisiklik olacak. Bu kadar sakatlik da iyice can sikmaya basladi artik...

Cartalete dedi ki...

Bence de baklavamsı bir düzen en uygunu. Hatta ben direk ilk Porto maçının ortasahasını isterdim. Tabata - Ernst - Necip. Galatasaray önde basan ve forvet arkası oyuncusu kullanan bir yapıda değil, Aurelio yerine Tabata'yı bir tık arkada oynatmak daha mantıklı olurdu.

...........Cenk
Hilbert Zapo Ersan İsmail
.....Tabata Ernst Necip
............Guti
.........Kuçik Nobre

borasahin dedi ki...

Bu da benim mac oncesi yorumum, dun aksam yazmistim, ama ormana gidince simdiye kaldi :)

http://borasahin.blogspot.com/2010/11/gs-bjk-mac-oncesi.html

Biraz uzun :)

18 kisilik kadro icin Erhan tahminim dogru, digeri de Ali Kucik - Fatih ikilisinden biri olur demistim.

Ilk 11 olarak da Tabata yerine Zapo yazmisim, Tor bekte, Hilbert onde diye.

Bakalim oyun stratejisi ne olacak :)

borasahin dedi ki...

Rakip bekler stoper kokenli olunca, ozellikle bir tanesi Ali Turan iken, baklava anlasilabilir ve makul fakat ileride baski yapamadiktan sonra sikintili olabilir.

Adsız dedi ki...

mustafa abi maç yazısını bekliyorum.

Cartalete dedi ki...

Geliyor birazdan :)

ceyhun dedi ki...

ali kuçik'in sabri ile pozisyonunda deparı, yıkılmayışı ve hakemin saçma kararı ilginçti. o pozisyonu golle bile sonuçlandırabilirdi ki futbol hayatı değişirdi resmen adamın.

"futbol tabi enteresan bir oyun"

bu arada beşiktaş ikinci golü atınca hakemin saçma kararları, barajı 13-14 metrelerde kurması inanılmazdı. ilk defa bu kadar bariz hataları ardı ardına yapan bir hakem gördüm. çok ilginçti gerçekten