Maç Öncesi: Beşiktaş – Konyaspor

Bayram gitti, seyran bitti… Hayat; ufak ufak normal akışına, yani futbol ve Beşiktaş’ın vazgeçilmez olduğu duruma geçiş yapıyor. Beşiktaş’ı son hatırladığımız kadarıyla “bitmeyen” final maçlarından birini kazanmıştı Ankara’da… O serinin devamı açısından önünde gayet uygun bir rakip var: Konyaspor.

Bobo’nun olmayışı, “her maç zor” klişesini güçlendiren bir etken… Hakikaten de Bobo’suz her maç zor, özellikle İnönü maçları. Hadi geçen hafta Quaresma’ya sırt dayanıldı, rakip üste çekildi ve bir şekilde kazanıldı. Ancak bu kez aynı plan tutar mı bilmiyorum… Geçen hafta rakip için bir sürprizdi o hamle, ancak bu sefer değil. O nedenle ben, en uçtaki ismin bu kez daha “normlara uygun” bir oyuncu olacağını tahmin ediyorum.

Şayet, hep o “son 10 dakikada” yapılan baskı, maçın başlarında yapılacaksa ve de kaleden uzak kalınmayacaksa; Nobre eldekiler arasında en uygun santrafor. Fatih Tekke’nin sürgünü devam ediyorsa tabii… Ancak “sağ forvet” yine bir bilinmez… Holosko, Tabata vasatı aşamıyor ama elde başka çaresi yok hocanın. Hilbert’i oraya çekmek istiyor, fakat başka da bek oyuncusu yok… Oğuz Ceylan hakkında güzel haberler var, aklının bir köşesinde yazıyormuş Schuster’in... Kullanacağı gün gelecek ama bugünlerde zor, çünkü bugünler “kurtarılması” gereken günler halen… O yüzden Hilbert bekte kalır, sağ forvet yine Tabata olur heralde.Ya da, yine ileri üçlüde kimsenin yeri “belirgin” olmaz, asimetrik bir hal alabilirler. Guti’siz bir Antalya maçında öyle olmuştu. Ernst – Aurelio – Necip ortasahası epey önde basmış ve rakibi ortasahadan öteye geçirmeyen bir hal almışlardı. Bobo harika bir oyun oynamış, Ernst “Guti’leşmişti”. Yine öyle bir ortasaha oyunu, baskısı ve golü “oluruna” ya da, bireysel patlamalara bırakan bir plan bekliyorum.

Bu şablonda beklerin önemi daha da artıyor. Antalya maçında gelen ilk golde, Hilbert’in Ernst’e aktardığı “asist öncesi pası” vardı. Bu maçta beklerin görevini bölmek, iki taraftan da “sıkı” gelmek gerekiyor. O nedenle İsmail bu maçta sahada olmalı. Biliyorum, Schuster milli takımda oynayan oyuncuları bir dahaki resmi maçta kenarda tutar. Ancak İsmail bir istisna olmalı, zaten kendisinin de ihtiyacı “sürekli” oynamak…

Kafadan “kolay rakip” intibası bıraktık Konya’ya, Rıza Hoca’nın “basit gol” tanımı kadar geniş olmasa da, hakikaten kolay gol yiyen bir takım oldukları için öyle görüyorum. Ama “Ziya Doğan Effect”’ten de tırsmıyor değilim hani…

19 yorum:

Adsız dedi ki...

Bu maça kadar Onur, biraz da öyle olsun istendiğinden, genelde kadroda olurdu. Kesik yemiş, hayırdır? :) O da devre arası kiralanacaklar arasında mıymış?

Cartalete dedi ki...

Hayır kiralanacaklar arasında değil. Biraz totem yapıyorum artık Onur ve Cenk konusunda :) Bir de yazmayalım bakalım ne olacak?

Adsız dedi ki...

Aman deliye bağladık zaten yaş ortalaması hesaplaya hesaplaya. Ben umudumu kestim kısa vadede Onur ve Cenk'in oynatılmalarından, bari İsmail oynasın diyorum aynen.
Benim asıl merak ettiğim başka bir konu var, maç başlığı pek uygun olmadı ama kusura bakmayın: Bu 2012 uefa kriterleri tam olarak ne iş? Hala forumlarda yıldız transfer sayıklıyor millet, lakin transfer yasağı gibi durumlar olabiliyormuş galiba? Eğer öyleyse özkaynak felsefeden öte zorunluluk olmaz mı?

isaac newton dedi ki...

zaponun olma olasılığı yüksek bu maç için. ersanla merak ediyorum aslında uyumlarını sivok dönene kadar en azından? yerini sürekli kaybedip acık veren toramanın yerinde ersana biraz olsun yardım edebileceğini umuyorum zaponun ya da sadece bir hayal mi :)

Cartalete dedi ki...

2012 kriterlerini detaylı araştırmadım fakat bu zenginlerin kulüp satın alıp, haksız rekabet oluşturmasına bir engel olarak çıkıyor. İlk amaçları bu sanırım...

Yani bir kulüp kendi gelirleri paralelinde harcama yapabilecek. Aksi durumda gelir barajından yüksek harcama yapan ya da aşırı borçlanmış kulüpler Avrupa kupalarına alınmayacak falan.

Yani evet, özkaynak bir zorunluluk artık. Artık olmuş oyuncuya para yatırmak yerine, geleceğe yatırmak gerekiyor. Hem özkaynak hem de scout sistemi çok önemli olacak...
Özkaynak babında ümitliyim, son kuşak gayet iyi. Bir alt daha da iyi, 94-95'liler...
Ancak bu scout sistemi hayal gibi duruyor. Ama o da bir zorunluluk olacak artık...

isaac newton;

Zapo da totemin bir ürünü. Zapo - Ersan yaza yaza adımız çıktı, bir de böyle "teslimiyetçi" kadrolarla şansımızı deniyelim, belki tersi olur :)

borasahin dedi ki...

Schuster'in Cenk'i tercih edecegini sanmiyorum. Cenk 3. kaleci olarak geldi, ilk ikisinin yoklugunda firsat buldu ve iyi degerlendirdi, fakat sonrasinda sakatlar iyilesince yine basladigi yere dondu diyebiliriz. Hakan'in basarisiz kaleciligi ona tekrar 2. adam olma sansini verdi, su anda Rustu'nun tam ensesinde, ilk sakatlikta yerini alacaktir. 1. kaleci olma meselesine gelirsek, eger Rustu Hakan'in akibetine ugrarsa, hatalar anlaminda, veya uzun sureli bir sakatlik bence Cenk'i 1. kaleci yapar, kisa sureli bir sakatlikta hocanin hiyerarsiye bagli kalacagini tahmin ediyorum.

Bana sorarsaniz Cenk mumkun olan en kisa zamanda birinci kaleciligi almali derim. Rustu eskisi gibi degil, Hakan da hem baskilari kaldiramiyor hem de komple bir kaleci degil. Schuster'in oyuncu gelisimine yapacagi katki da cok onemli. Bugun Onur Kivrak'a Gunes sans vermeden once neredeydi? Benim bildigim kadariyla oynamiyordu bile... O yuzden hocanin degerlendirilecegi kriterlerden biri de bu: Oyuncu gelisimine yaptigi katkilar.

Ismail yerine de Uzulmez oynar sanirim. Ismail de benzer bir sekilde yardima ihtiyac duyan oyunculardan biri. Eger bu sekilde kalacaksa uzun vadede kesinlikle yerine oyuncu aranir, fakat ben hala kendisinde solbek pozisyonu icin iyi bir potansiyel oldugunu ama ayni zamanda gelistirmesi gereken cok seyin de oldugunu rahatlikla soyleyebilirim. Su ana kadar kayda deger bir gelisim gosteremedi, bu da insani umutsuzluga itmiyor degil!

Adsız dedi ki...

fatih yine alınmadı kadroya.sizce yönetime "benim istediğim adamı almazsanız böyle yaparım" mesajını vermeye mi çalışıyor schuster yoksa ciddi ciddi kavga mı olmuş fatih ile arasında..

murat..

Cartalete dedi ki...

"İstemediğimiz adamı aldınız" tribi değildir bence gerçekten birşeyler yaşanmıştır.
Bu konularda katı sanırım Schuster.

borasahin dedi ki...

Kadro nedir arkadaslar?

Cartalete dedi ki...

Ben sadece Tekke'nin kadro dışı kaldığını duydum.

Cartalete dedi ki...

Rüştü de kadroda yok.
Yoksa Cenk... ? :)

borasahin dedi ki...

Normal sartlar altinda Cenk'in oynamasi lazim. Eger Cenk yerine Hakan oynarsa buyuk hayal kirikligina ugrarim ve acikcasi Schuster'i ciddi olarak elestiririm, isterse Hakan cok iyi oynasin.

Hakan kac yildir bizde? Olmuyor! Schuster sans verdi, yine olmadi. Bu takimin birinci kalecisi Hakan olmaz. Hani Cenk olmasa tamam diyecegim ama var :)

Toraman kac yildir bizde? Olmuyor!

Tekerlegi yeniden yeniden kesfetmeye gerek yok. Rustu de bu takimin birinci kalecisi olamaz, bu kadar sik sakatlanan kaleci mi olur yahu! Rustu zaten melekelerini kaybetmis, guzel yedek olur ondan, sakatlaninca da Hakan ikinci kaleciligi alir.

Cartalete dedi ki...

Cenk / Hilbert Toraman Ersan Üzülmez / Tabata Aurelio Ernst / Holosko Nobre Quaresma. Kesin 11 böyleymiş...

Adsız dedi ki...

Schuster Necibi dinlendirmiyor bence.O hatadan sonra tamamen kesti sanki.

borasahin dedi ki...

Hmmm. Cenk tercihini yukaridaki mantik cercevesinde aciklayabiliriz. En azindan oyledir diye umuyorum.

Amma velakin Tabata, Holosko, Nobre ve Q7'nin dordunun ayni anda sahada olmasi biraz riskli olabilir! Eger skor almakta sikinti olursa, kulubeden oyuna girecek hucumcu yok.

Acikcasi hocanin Necip'i oynatmamasini anlayamadim.

borasahin dedi ki...

Bence kesmekten ziyade Necip'i yeterli bulmuyor diye dusunuyorum. Yani su Tabata, Holosko, Nobre'ye verilen forma sansi bana verilse yemin ediyorum belki bir gelisim kaydederdim :)

4. orta saha icin Tabata ve Necip cekisiyordu, bugun rakip zayif ve mac Inonu'de diye Tabata'yi tercih etti diye anliyorum ama bu futbol kabizi adamdan kurtuluncaya kadar kacis yok anlasilan. Adam gonderilecekler icinde dahi gecmiyor, anlasilir sey degil!

Hani alternatifleri olmazsa anlayacagim. Necip, Onur, Ali Kucik'i bir degerlendir ya!

Cartalete dedi ki...

Ben Erhan'a kulüp bul dediklerini duydum ama o da ısrarla 18'de :)
Ben bi devre arasını bekleyeyim bakalım. O zaman bazı şeyler belli olur.

Konya'da Montano ve Kranjar 11'de. İkisi de futbolu bilen, şut & çalım atan oyuncular Hücumsal anlamda kötü değiller ama savunmalarına güveniyorum :)

Adsız dedi ki...

erhan güvenin bu takımda oynaması için tek bir sebep söyleyin bana.Tek bir özelliği iyi olsun şu adamın.Schuster gençlere önem falan vermiyor.Bugün yaptığı değişiklikler bile bunu gösterdi.Bir de bu takımın kondüsyoneri her kimse gitmeli.Geçen seneyle aramızda sadece bu yönden bile dağlar kadar fark var.

Adsız dedi ki...

Yahu Erhan'ın niye oyuna alındığını anlamak bu kadar mı zor? QUARESMA SAKATLANINCA HİLBERT SAĞ BEKTEN ÖNE GEÇSİN DİYE ALINDI. Al işte neden. Her yerde aynı laf yok Erhan da yok Schuster de bilmem ne. Bu kadroyla başka hoca olsa Beşiktaş şimdi lidermiş de. Ulan o nasıl kadro ki o sövülen Erhan gelene kadar tek bir sağ beki yoktu? Şunu anlamamız lazım ki oynayan oyuncuların bir kısmı sadece VAR OLDUKLARI için oynuyor, yerlerine daha iyileri varken hoca oynatmadığı için değil. Alın işte Cenk dedik durduk, bugün maçta ana avrat düz gittiler çocuğa. Keşke defans oturana kadar hiç oynamasaymış. Of ulan of.