Maç Öncesi: Gaziantep BLD - Beşiktaş

Sakatlar, Ernst ve Guti’nin dışında hemen hemen tüm as kadro sürgün yemiş. Kasımpaşa maçının sonucuyla bağlantı sezinledim, o maçtan çıkacak olumlu bir sonuçla daha fazla as oyuncu Antep’e gitmeyebilirdi. Aslında Bobo da İstanbul’da kalmayı hak ediyordu artık. Lakin Nobre’nin sakatlığı, Fatih’in kısa veya uzun süreliğine mi olduğu henüz belli olmayan “aforozu” sebebiyle Bobo da Antep yolunu tutmuş…

Onur’un artık kadro oyuncusu olduğunu düşünürsek, A2’den hiçbir oyuncu gitmemiş diyebiliriz. O açıdan bir hayal kırıklığına uğradım, bence Hilbert’de burada kalmalı ve Oğuz gitmeliydi. Ali Kuçik’le de18 tamamlanmalıydı diye düşünüyorum. İnönü’de oynanacak Konya Şeker maçına kaldı umutlar…Giden kadroyu; “yorulmaması gereken” oyuncular ve “yorulsa da bir şey olmaz” diyebileceğim oyuncular olarak ikiye ayırdım. En ideali böyle çıktı… Aslında bana kalsa; Erhan’la Toraman’ın yerini değiştirirdim bu kadroda. Erhan’ı Trabzonspor’a karşı oynarken stoperde izlemiştim bir kupa maçında. Gayet dengeliydi… Onun savunma zekâsı Toraman’dan üstün, Toraman’ın da ayağı ve hücum belirtileri Ersan’a nazaran daha iyi. Ama öyle bir şey olmayacaktır tabi; Toraman stoper, Erhan sağbekte oynayacaktır…

Aslında Yusuf, düz 4-3-3’ün sol forvetinde daha başarılı oyunlar oynamıştır. Ancak Schuster Quaresma’nın olmadığı bir takımı, baklavamsı şekilde oynatmaya devam edecektir. Ayrıca, Yusuf’u bir ortasaha olarak görüyor sanki. Mersin maçında forvet arkası bile değildi, direkt soliçti. Bu maçta da, Onur’u forvet arkasında ve Yusuf’u ortasahada görürseniz pek şaşırmayın. Cenk de kaleyi ufak ufak, kelimenin tam anlamıyla “devralsın”…

Biraz Onur, biraz da taraflardan birinin Beşiktaş olması sebebiyle elbette beklediğimiz bir maç olacak. Ama çok da “çekici” bir maç diyemem. O yüzden daha ne desem bilemedim, izleyelim bakalım ortaya ne çıkacak? Del Bosque’nin bir kupa maçıyla yol alışını hatırlayınca, biraz da gerilimle bakıyorum bu tip maçlara aslında. Kazansan esamesi okunmaz ama kaybedersen kıyamet kopar…

20 yorum:

enorton dedi ki...

İstanbuldaki Porto maçı ve bu maç kadro açısından resmen fiyaskodur. Eksik takımla gitmek ne demek. Al A2 den bir eleman yap 18 kişi. Adamı oynatmasan bile o havayı solusun, takımla beraber gitsin maça. Kulubede otursun, ısınsın artık takıma havaya girsin. Aynı şekilde Porto maçında da A2 den istediği kadar eleman getirebilirdi, UEFA ya isim bildirme şartı yok diye biliyorum.

Cartalete dedi ki...

Avrupa Ligi'nde durum farklı. Maçtan 1 gün önce, B List diye birşey veriliyor. Daha doğrusu değiştirilebiliyor. Bu listede, 21 yaş altında ve 2 yıldır Beşiktaş'da olması gereken 5 genç oyuncunun adı veriliyor.
Umut, Cumali, Necip falan bu listede.

Ali Kuçik de kriterlere uyuyordu ve kadroya alındı. O dönem ortasaha sıkıntısı vardı, Cumali sakat olmasa o da olacaktı, belki oynayacaktı.

O yüzden stoper de zaten bolken, Atınç'ı falan alma gereği duymamış olabilir. Yalandan genç çıkartmıyor sanırım, Ali'yi çıkarttı ve oynattı mesela...

Ama bu maçta pek bahanesi yok. Şuana kadar A Takım kadrosuna almadığı bir oyuncuyu götürebilirdi, sırf umut aşılamak için. Ama tarzı bu değil sanırım. Oynatma zamanı gelince alıyor, aksi taktirde yalandan isim yazmıyor kadroya.

enorton dedi ki...

Porto maçı ile ilgili olarak verdiğin bilgiler için teşekkürler, beni de aydınlatmış oldun.

Maça gelince Bobo bence de kesinlikle götürülmemeliydi. Artık yorgunluktan ayakta duramıyor, tüm ikili mücadelelerde yere düşüp, sonra da iki elini yana açıp hakeme bakıyor. Bu maç umarım oynamaz. Tekke konusunda ise kafayı yiyecem bu gidişle. Bu adamı neden aldık? Neden Porto, Kasımpaşa ve bu maçın kadrosunda yok? Kadro dışı mı bırakıldı, nedir yani durumu?

Erhan Antalya'da stoper oynuyordu bildiğim kadarıyla ve izlediğim 2-3 maçta gayet iyi oynadı. Ancak hem Denizli hem Schuster onu sağ bekte kullanıyor, stoper oynasa daha iyi olacak. Hatta söylediğin gibi Toramanla yer değişse ya da Toraman hiç oynamasa bu maç onun yerine Erhan, Erhanın yerine de Hilbert oynasa olur.

Sol bek ise İsmail olmalı artık, üzülmez e çok saygı duyuyorum, emeğini takdir ediyorum ama yeter diyorum :) Kasımpaşa maçında da gördük ki İsmail , şut çekiyor, adam geçiyor, orta yapıyor. Defans yönü zayıf ama ben İbrahim'e tercih ederim. Artık o oynasın sol bekte, o da ısınsın takıma. Necip -Onur kesinlikle oynamalı bu maçta, Finki oynatacağını düşünmüyorum, yine Mehmet A. oynar bence. Q7 nin ilk 11 başlayacağını düşünüyorum bu yüzden 4-3-3 oynarız. Orta saha Mehmet A. - Necip -Onur , ilerde q7 - Holosko - Nihat. Hatta eğer Erhan ı sağ bek oynatırsa onun önünde Hilberti oynatıp, Nihat yedek kalabilir. Holosko yu ise ortada merkez santrafor olarak deneyecek bence.

3 senedir denenmedik yerimiz kalmadı zaten :)

Cartalete dedi ki...

Rica ederim.

Şayet Quaresma oynarsa, bence de Holosko orta forvet oynayabilir. İsmail'i yazmama nedenim de, bu maçlık Üzülmez'in oynaması ve İsmail'in Gençler maçına diri çıkması.
Yani şu maçtan sonra artık İsmail alsın formayı, bir dahaki kupa maçına kadar vermesin.

Bu arada yine şu genç oyuncular konusuna gelirsek. Aslında Schuster için bir genç oyuncunun durumunu görmek, antrenmanlaraki çift kaleler bile yeterlidir. Orada belli eder yani..

Hazır görmüyorsa oynatmasın zaten. Ali Kuçik 10 dakka oynadı ne oldu gördük, büyük bir kesim "futbolcu değil" kanısını koydu bile :)
Taraftarlarımızın tez canlılığını unutmamak gerek.

enorton dedi ki...

Bu arada küçük bir ekleme, eğer yazdığın kadro sahaya çıkarsa, bence Onur ve Yusuf yer değiştirir. (Onur u Sağ -sol iç kullanmadı hatırladığım kadarıyla)

menderes mete dedi ki...

Sene başında Schusterle yapılan görüşmede altyapı ve genç oyuncular hakkında 5 saat görüştük demişti sayın Adalı.Ama malesef görüyorum ki daha çok konuşulur ve bizde çok duyarız bunları...MASAL GİBİ

borasahin dedi ki...

Bence 18. kisinin bos olmasi tam bir fiyasko, bunun hicbir maddi aciklamasi yok...

Cartalete dedi ki...

Yani, M. Denizli'de en çok kızdığım konunun Schuster tarafından gerçekleştirilmesi üzücü oldu.

Oynamayacağını bilse bile, Quaresma'yla Bobo'yla aynı kafilede dahil olması, onlarla beraber yedek kulübesinde oturması bile motivasyon kaynağı olabilirdi bir genç için.
Oğuz mesela hiç kadroya alınmamıştı. Götürülebilirdi.

Keza Bobo'yu bırakıp, Kuçik'i de götürebilirdi.

borasahin dedi ki...

Yanlis yere postaladik galiba, ilkini iptal et :)

1. Denizli zaten o isin kralini yapmisti, ucuncu kaleciyle yanilmiyorsam 17 kisi anca olan kafileye 18. kisiyi almamasi benim gozumde buyuk bir irtifa kaybidir!

2. Yalniz Schuster'in yaptigi da az degil, Denizli'nin 1 adim gerisinde. Oynamak istedigin bir futbol var, kadro belli, kalite eksik diyorsun, Luce, Wenger (link'ler burada verilmisti) genclere yoneliyor, biz onlardan kaciyoruz.

3. Schuster Atinc ve Umut'u almisti, 19. kisi olarak. Atinc'i aldigi durumda stoper pozisyonundaki rotasyonu hatirlayan var mi? Eger Atinc'in disinda 3. oyuncu yoksa, anladigim kadariyla onlari 25-30 kisilik kadro icinde dusunmuyor. Alinmalarinin tek sebebi 18 kisilik kadro icinde o pozisyon icin 25-30 kisilik genis kadrodan hicbir alternatiflerinin kalmamasi, baska birsey aklima gelmiyor.

4. Ali Kucik'i antremanda cozen bence Delgado'yu da cozebilmeli :)

5. Ali Kucik tamam iyi oynamadi ama benim hatirladigim kadariyla iki kere cok iyi kosu yaptu, ikincisi tam aklimda degil, ama ilk girdigi sirada yaptigi bence cok cok iyiydi, iyi top kontrolu yapabilse direk kaleciyle karsi karsiya kalirdi, sanki Nihat, Holosko, Tabata hic top ezmiyor, onlari saysak burdan koye yol olur :) 10 dakikada bir oyuncu hakkinda ne kadar karar verilebilir ki!

6. Acikcasi hafta sonu ligde olum kalim macina cikiyorsun, G. Belediye macina daha fazla genc goturebilirdi. Tamam Fatih'le takistin diyelim, Bobo'dan baska alternatif kalmadi, yedek olarak dusunuyorsun, onu gotur ama o zaman Holosko ya da Nihat'dan birini birak degil mi? Erhan'i stopere alternatif olabilir diye dusunuyorsan Tabata'yi birak, Oguz'u al. Bence Cumali, Ali Kucik ve Oguz; Tabata, Holosko, Nihat uclusunden ikisinin yerine takimda olmaliydi.

Adsız dedi ki...

Ali Kuçik son a2 maçında da kardoda yokmuş.Sakat olabilir ya da antremanlara katılmış fakat kadroya alınmamıştır.Ama sağ bek rotasyonunda sıkıntı yaşadığımız bir dönemde Oğuzu değerlendirmemesine anlam veremiyorum.Belki de dediğiniz gibidir.Yani A takım için hazır olduğunda onu alır ve bir daha da geri yollamaz.

Adsız dedi ki...

Mesela geçen sene Erkut Şentürkün A takımla antremanlara çıkıp tekrar geri yollanmasının oyuncu için sorunlar yarattığını ve erkutun mentör desteği aldığını söylemişti Yemen Ekşioğlu.Bir de takip ettiğim kadarıyla İspanyada da genç oyuncular a takıma çıktıklarında genelde kalıcı oluyorlar ve geri yollanmıyorlar.

Cartalete dedi ki...

Erkut'un a takımla çalışmasına çok kızmıştım mesela. Ne işi var 15 yaşında çocuğun a takımla antrenmalarda? Hatta şampiyonluk seramonisine bile çıktı. O sezon takımla maç oynamasına rağmen Aydın Karabulut yoktu..

Asıl üzerinde durması gereken gençler varken kalkıp Erkut'la çalışmak, tamamen göz boyamak, işgüzarlıktı...

Schuster'le bu konuda aynı kefeye koymam M. Denizli'yi.

Bence de bu kadro yanlış, biraz daha genç oyuncularla donatılması lazımdı. Yani sadece maç oynamalarına gerek yok, bu kadar yolculuk bile Bobo'yu falan yorar, ne gerek var?

Ama bence de Schuster; oynatacak durumdaysa alırım, yoksa iş olsun diye genç falan almam der gibi duruyor.

Hazır olunca çıksınlar daha iyi zaten. Mesela Bora; senin Ali Kuçik'te gördüğün doğru ve olumlu yönleri, genel kesimin %90'ı göremez, görememiş de zaten. "Futbolcu değil sanırım" gibi bir kanı oluştu anında.

Onur gibi, çıktığında direkt damga vuracak hareketler yapabilecek düzeydeyken çıksınlar. Ha bence Ali Kuçik bu belediye maçına damga vurabilecek düzeydeydi, Oğuz da öyle... Ayrıca Oğuz daha hedefli ve baskı kaldıran cinste bir oyuncuya benziyor.

Adsız dedi ki...

Aydın dedinizde bu yıl boşta galiba.Ondan çok ümitliydim ben.Bu sezon daha resmi maçı yok.Yazık, gerçekten bu şekilde bir yere gelmesi çok zor Türkiyede futbolun.

Adsız dedi ki...

Cenk-Hilbert-Toraman -Ersan-İsmail-Necip-Onur-Holosko-Nihat-Bobo
Kadro olabilecek en iyisi bence.Umarım Onur bu maçta kendini gösterir.Ama Tabata-Necip-Onur üçlüsüyle ortasahada biraz zayıf kalabiliriz bence.Tabi oyunu rakip yarısahaya yığarsak pek sorun olmaz.

Cartalete dedi ki...

Bu arada bizden kiralık giden Erkam, Gazitantep'de 11'de.

isaac newton dedi ki...

18inci kişinin götürülmemesi tekke'ye verilen net bir mesajdır..
gençlere bizim istediğimiz ölçüde şans verdiğini de söylemeyemem ama benim gözümde 18inci kişinin götürülmemesi maç eksiği olan tekke'ye verilen bir cezadır

Adsız dedi ki...

11 korner , 1 pozisyon.. tabata allah belanı versin. tello'dan nefret etme sebebim de aynıydı. bu nedir ya allah aşkına çıldıracam. korner olunca hiç mi heyecanlanmaz bi insan artık

Adsız dedi ki...

Bu maç Necip- Yusuf değişikliği ile bitmişti zaten.Gerisini izleme gereği bile duymadım.
Erkamda oldukça iyiydi bugün.Böyle genç oyuncularla avunmak şart oldu artık.

Gural dedi ki...

Bu mactan sonra birilerini kellesi gidecek, bakalim kim olacak birkac gune goruruz. Schuster belki iyi bir taktisyen olabilir ama terapist veya kriz cozucu olarak tam bir fiyasko. Schuster daga kusmus, ama dagin haberi yok.

Not: Tabata'ya 8milyon€ verenler o parayi borc olarak yazdirmasin, alsin sirketinde is versin, sofor yapsin, o parayi kendi aralarinda halletsin..

Ze1903 dedi ki...

Manisa veya Gaziantep belediyeye yenilmenin benim için farkı yok fakat sahada ne yapmaya çalışırken yenildik burası önemli.Bütün maç boyunca Q7 nin ayağına bakan bir takım izledik.Schuster bu takıma hangi düşünceyi aşılamış,takımın oyununa ne katmış diye baktığımda giderek Q7,Guti dışında geçen seneden bir farkımız olmadığını düşünüyorum.2 maçtır takım olarak yaratılan bir gol pozisyonu hatırlamıyorum.Schusterin uygulamak istediği önde savunma,takım boyunu kısaltma vb.. yerinde yeller esiyor.Schuster kaybedekcesede bunu uygularken kaybetsin ve sisteme uymayan adamlar varsada ki var bunlarıda kafasından silsin.Tabata,holosko kazmalarının vasıfsızlığını izleyeceğimize Onur olurmu acaba diyerek izleyelim maçları.