Maç Öncesi: Eskişehirspor - Beşiktaş

Ernst'in "bakımını" iyi yapmışlar hafta arası belli oluyor... İki maç daha vidalarını sıksın da, sonra helalinden bi christmas tatili yakışır abimize. Arkasındaki isim de, Beşiktaş'ın ikinci yarıda kadrosuna katacağı en iyi transfer olacak şüphesiz. Şimdiden antrenmalara çıkmış... Fernandes de gelsin, zaten oynatmıyorlar. Şimdiden alışsın, ilk röportajını yapsın. İstanbul denince "eheh mucho trafico..." falan desin.

Son maç kadrosu, aynı şekilde Eskişehir’e gidiyormuş gelen haberlere göre. A2’ye geri gönderilen Kemal Akbaba dışarıda kalabilir. Yine 17 kişilik bir takım kadrosu görebiliriz… Bu hafta içi A Takım’la çalışan oyuncuların profesyonel sözleşmesi bulunmuyor. Açıkçası, gördüğüm kadarıyla şuan için hücumda alternatif olacak pek bir hücumcu da yok, Hasan Türk’ün dışında.

Hasan Türk hem kanatlarda, hem de ortasahada oynayabilen dengeli, hızlı ve yaşına göre güçlü bir oyuncu. Şu sıralar profesyonel yapılıp, alternatif olarak tutulması Beşiktaş’ın hayrına olurdu. Zaten kalite olarak üzerinde durulması gereken bir isimdir kendisi, profesyonel sözleşmeyi geciktirmek olmuyor. Aklıma Orhan Gülle olayı geliyor... Bunun dışında, taktiksel anlamda da çok işe yarardı şu son ortamda. Örneğin, Bursa maçında olduğu gibi skor olarak avantajlıyken, hem oyunu tutan hem de çabuk rakip kaleye giden yedek bir kanat oyuncusu görülebilir Hasan Türk. Bu konuda İsmail Köybaşı’dan önde dahi olabilir…

İsmail, arka planda kalan bir hücumcu olarak görülebilir ama Bursa maçında Holosko’nun kafa pasıyla yakaladığı gol fırsatıyla görüldü ki; “ön tarafta” oynayan bir hücum oyuncusunda olması gereken “mental özelliklere” fazla sahip değil. Boş alanda hızlıca kaleye inmek yerine, topu kodese sokabiliyor. Bek dışında, defansif kanat veya soliç oyuncusu olarak görülebilir…

Eskişehir maçında kendisini yeniden bekte görmek isterdim. Bence Galatasaray ve Sofya maçlarında iyi iş çıkarttı. Şayet son 11 bozulmayacaksa, bu durum Necip’e de yansısın. Yine Ernst – Aurelio – Necip ile ortasaha tutulup, forvet arkası Guti’nin sanatsal faaliyetleri ile kenarlardan gol bölgesine akacak Kuçik ve Holosko’nun bulacağı pozisyonlara bakılsın. Bu takım kolaylıkla 4-6-0’a dönebiliyor topsuz oyunda ve istediği zaman tempo yapıp, önde basabiliyor. Şu ortamda en iyi plan budur bence…Bir diğer seçenek Tabata – Necip değişiminde yatıyor. Bu planda da; Guti yeniden ortasahanın içine geçiyor ve Holosko son maçta olduğu üzere orta forvette yer alıyor. Ben bu seçimi, ilk planın tutmaması durumunda gerçekleştirme taraftarıyım. Çıkan 11, Bursa maçının A Planı gibi olsun.

Quaresma’nın risk edilmemesini olumlu karşılıyorum. Zaten 2 kritik maç kaldı, birisi İnönü’de. Galatasaray, CSKA, Bursa üçgeninden 9 puanla çılan takım, bu maçları da halledebilir pekâlâ… Sezonun ikinci yarısında; adalesini tamamen onarmış, fit bir Quaresma’yı görmek hayalimdir.

Ali Kuçik için harika fırsatlar devam ediyor. Son maçlarda daha çok dolaylı katkılarıyla hocasının övgüsünü almış durumda. Ancak artık skoru da direkt etkilemesi gerekiyor yavaş yavaş… Biri mecazi olmak üzere, son iki maçta da direkten döndü gol imkanları. Bu maçın en güzel senaryosu, Ali’nin atacağı golle gelen bir 3 puan olurdu herhalde… Zaten çıkışta olan bir Beşiktaş’ın, kazanarak çıkışına devam etmesi başlı başına güzel bir senaryo olsa da; iyi performanslara golle devam etmek, “A Takım’a çıkıp damgasını vurdu!” etiketini yapıştırırdı Ali’ye. Bu da onun için, ikinci devrede de şans bulmaya devam etmesi anlamını taşırdı.

36 yorum:

Adsız dedi ki...

hafta içi maç olmayınca afalladım resmen.. abi ideal kadro yazdığın gibi olacak sanırım , veya necip-tabata yapabilir schuster..

necip 15 maçın 12 sinde oynamış yaklaşık 450 dakika falan(türkiye kupası maçları hariç) bu ligin 2. yarısı türkiye kupası falan da sayarsak hatırı sayılır süreler alacak inşallah bu sene..

onur tam sakatlanacak zamanı buldu! şu an takım içinde çok rahat yer bulabilirdi, neyse kısmet türkiye kupası maçlarına..

son olarak eski yaraları deşmek hoş olmaz ama geçen mesaide bir boşlukta ligtv sitesinden eski gollere baktım da , bu delgado tam sol kanat uzak forvetimiz olacak adammış.. içe çekip 90 a vurduğu 10 a yakın gol gördüm, arka direkte vurulan kafa vuruşları da cabası.. mustafa denizli'nin 28 ağustos'ta attığı kazık beşiktaş tarihine geçecek cinsten. bu adam zaten basel'de de sol kanata yakın oynayarak uefa gol kralı olmuştu.. şimdiden bize minimum 5 gol 5 asist katkısı olurdu :/

Cartalete dedi ki...

Zaten Delgado'dan "ortasaha" yaratmaya çalışmak, Bobo'yu orada kullanmak kadar abesle iştigaldi benim için...

Yani forvet arkası bile değil; net mevkisi kenar forvet veya ikinci forvetti. Zaten en önemli özellikleri bunu gösteriyordu. Net pozisyonlarda kaçırdığını hatırlamam. Hatta net olmayan pozisyonları bile, net fırsat gibi gösterirdi. Sivas'a attığı sağ ayak dışıyla plasesi; Oftaş maçında harika top kontrolleri sonrası, yine ayak dışı plasesi vesaire..

Soldan çekip vurduğu şutları da hiç saymıyorum zaten. Kocaeli maçında harika bir gol atmıştı mesela, en son forvete yakın oynadığında. Tüm bunları da "sakatlandı da, şampiyonluk geldi!" denen sezonda yapıyor... Hani hiç katkısı olmamış gibi gösterilen sezonda.

Delgado demeyin bana o yüzden :) Cız ediyor birşeyler yine...

borasahin dedi ki...

Yakinda ayni seyleri Bobo icin de hissediyor olabiliriz :(

Demiroren'in roportajinda ipuclari vardi, 6 senedir bizde, motivasyon sorunu yasayabilir mi gibi sacma sapan bir yorum geldi. Demiroren baskan olsaydi, Feyyaz'lar, Ali'ler, Metin'ler bu kadar uzun sure oynayabilirler miydi, hic sanmiyorum!

Bobo buyuk ihtimal yolcu, yonetimin onu tuttugunu dusunmuyorum. Zaten Almeida gibi bir oyuncuyu almaya calismak sana ihtiyacim yok demektir, Bobo da aptal degil herhalde, onun yerinde olsam GS'ye giderim.

Sezon basinda Orhan Gulle ve Delgado haric giden elemanlara sozum yok, niye Tabata kaldi da Tello gitti diye sormam. Delgado bir hata olsa da bir yildir yoktu, hadi onu da bir nebze kabul edebilirsin ama Bobo bu takima yillardir cok ciddi seyler vermis bir oyuncu, en az Q7 kadar etkili hatta bence daha da onemli. Yedek bulmaya calismak cok zor olmasa gerek. Zaten Demiroren geldiginden beri her sene santrafor ariyor, firsat olsa 10 tane santrafordan ilk 11 yapacak! Almedia gelse de sorun bitmez, seneye baska birini ararlar!

Bobo haric gidecek diger oyuncular anlasilabilir ama gelenler konusunda bence ciddi sikintilar var. Sene basindaki transfer politakasinin uzaktan yakinindan gecmeyen bir siyaset uyguluyorlar. Fernandes'i alacagina Hamit'i al ki hem yabanci sikintin olmasin hem de basarisi garanti. Hamit'in sezon sonu ayrilacagi net sekilde ortada, ara transferde Bayern ikna edilebilir.

ederlezi12 dedi ki...

Tabata'yı gördükçe benim de içim cız ediyor Delgado konusunda :)

Ben de direk böyle bir 11 ile çıkılacağını düşünüyorum . Zaten şu an için eldekileri ve son maçları veri olarak ele aldığımızda en ideal kadro .Son 3 maçını kazanan Beşiktaş bu maçıda alırsa harika olur .

Bu arada olaylardan dolayı ik maç tarafsız sahada seyircisiz oynama gibi komik bir ceza almış bulunmaktayız . Ceza bir mucize olmaz da değişmezse Antep ve Türkiye Kupası Konya Şeker maçları bu ceza kapsamında olacak . Oldum olası şu seyircisiz maç cezalarını sevmedim . Bu ceza çok ağır bir karar.

Cartalete dedi ki...

Bora;

Ben de Demirören'in açıklamalarından öyle bir sonuç çıkarttım, galiba gönderecekler.

Sebep ise resmen komik. Zaten Bobo'yu göndermek için, ancak komik bir sebep gerekli. Bence sakatlığı da bahane edilecek...

Heyecanını kaybeden adam, bu sene de her maç yazdı ne hikmetse :)

Ederlezi12;

Cezalardan haberim yoktu. Rezalet...

Adsız dedi ki...

Bobo'yu bence de Türkiye'den bi takım kapar (inşallah gitmez tabi de). Düşünemiyorum hiç, Bobo bize gol atacak, sonra ellerini açıp koşacak falan... Allah korusun :)

ederlezi12 dedi ki...

Şu anda benim de Bobo konusunda oldukça şüpheli durumdayım . Yönetimin geçmişine bakınca endişeleniyorum. Göz göre göre Bobo takımdan gönderilecek ve bonservis bedeli olmadan . Son yıllarda maksimumunu her zaman verebilen , direk takıma potansiyel bir etkisi olan oyuncuyu bedava ellerinden kaçıracaklar .

Cezalar konusunda şöyle bir ibare geçiyor kararda : Saha olayları nedeniyle .... Hangi saha olayları ?

Zaten oldum olası seyircisiz maçlardan nefret ederim . Peki ya kombinesine parasını sayan , formasını alan hiçbir kavgaya karışmayan vatandaşın ne günahı var .

Bu ve bu gibi kararlar alındıktan sonra , olayların çözümsüzlüğüne katkı verdikten sonra haka Türk Futbolu neden böyle ? Vay efendim bakın buralarda böyle mi oluyor ? gibi söylemlerde bulunmak can sıkıcı , rezalet bir durumdur.

borasahin dedi ki...

Demiroren'in hayalindeki Besiktas bence Perez'in Madrid'ine benziyor olmali.

Demiroren'in taraftarin agzina bir parca bal calmak, basarisizliklari unutturmak vs. icin en gec her 2, 3 yilda bir santrafor transfer etmesi gerektigini dusunuyor. Ticari acidan da oyle dusunuyor belli ki. Formalarin, kombinelerin satilmasi lazim. Kalici basari elde edecek planlari olmadigi icin surekliligini mumkun kilmak icin ne yapacak? Transfer yapacak! Savunma ya da orta saha oyuncusu alinca forma satamayacagi icin hucum oyuncusu almasi lazim. O yuzden bu takimda gereksiz bir forvet bollugu var.

Bobo gibi olmayan scouting sisteminin urunu hesaplarda olmayan biri cikti, isleri bozdu, gondermek istediler gitmedi. Simdi de sozlesmesi bitiyor, yonetim zaten bonservisten umudunu kesmis durumda, o yuzden anlasma isini yokusa surup yollayacaklar; cunku yeni heyacanlar lazim. Mottolari: Baba Bobo artik forma satmiyor, siradanlasti, ne yapayim ben boyle oyuncuyu!

Bobo'nun da yerine kim gelirse gelsin en fazla 2, 3 sene omru olur, sonra yenisinin gelmesi gerekir; cunku ne yazik ki duzeni oyle kurmus adamlar. Tek istisnasi bir sekilde iyi bir iskelet olusturulup hoca da maksimum verimi alarak kalici basarilar yakalarsa ancak ondan sonra oyuncularin uzun donemli kalmasi mumkun olabilir. Bu sartlarda Bobo'nun ki buyuk bir basari, kendisini simdiden tebrik ediyorum, Demiroren yonetiminin sacma politakasina ancak bu kadar futboluyla karsi koyabilir.

NOT: Bence Bobo bizim icin Q7'den daha onemli bir hucum oyuncusu.

Cartalete dedi ki...

Bobo'nun tek suçu, CV'sinde Sevilla, At. Madrid, Porto gibi kulüp adlarının geçmemesidir.

Her sene aynı terane. En iyi yabancı Bobo, ilk transfer istenen bölge santrafor. Neyse ki her kritik maçta golünü atıyor, sene sonunda da takımın en golcüsü oluyor da, pek ses edilmiyor. Daha Nobre alınırken bile gerek görülmemişti Bobo. Tigana ısrar edince alındı son anda. Hatırlarsanız o sezon kampa geç katıldı bu sebeple. O gün Bobo alınmasa, şuan Beşiktaş'ın son 5 yıl içinde ne şampiyonluğu olurdu, ne de iki Türkiye Kupası. Hatta, Tigana'nın bitirdiği sezon sonrası gelen Şampiyonlar Ligi apoleti. Hatta ne de Şampiyonlar Ligi'ndeki galibiyeter... (Liverpool, Porto)

Asıl acı olan şu ki; yıldız forvet fetişisti olan genelde taraftar profi de Bobo'nun gönderilmesine gık çıkaracak durumda değil. Demirören de taraftar profilini bir aynası zaten...

borasahin dedi ki...

Maalesef...

Barcelona formasi yerine baska bir takimin formasini giydirip, hucumdaki adamlari etkisiz kilsalar ve TR'de oyna deseler, bu takim cok sikici, boyle futbol mu oynanir derler. Bize marka lazim.

Gecen TS'nin Buca macininin ilk yarisinin basinda bir 5. 10 dakika baktim, pas yapiyorlardi, herhalde Gunes'in Barca gibi oynayabiliriz(!) yorumlarindan sonra. Sergen'i dinledim, bu ne bicim takim, surekli yan pas yapiyor diyor :)

Neyse Bobo isi simdiden gecmis olsun...

Adsız dedi ki...

delgado nun gitmesine üzülmemiştim açık söylemek gerekirse..Hatta desteklemiştim..neyse bu başka tartışma konusu..Ama Bobo hakkında tamamen sizinle aynı görüşteyim...Bobo gibi bir forveti yaşı da dikkate alınırsa avrupa dan 8 hatta 10 milyon bonservisle alabilirsiniz...Bobo yu, Şan ,şöhret uğruna ya da futbol endüstrisinin çarpık zihniyetine kurban verirsek çok üzürülürüm..yazık olur..Beşiktaşı milyonlarca lira borçlandıranlardan rasyonel kararlar beklemek mümkün değil ne yazık ki...siyah beyaz ölüm yaşam

tannhauser dedi ki...

öncelikle, aynı sezonun aynı yarısı içerisinde bülent uygun gibi kasap yetiştiricisi birinin takımıyla ikinci kez karşılaşıyor olmaktan rahatsızlığımı dile getireyim.

ismail için şöyle bir değerlendirme yapayım: ismail kafası hücumda yetenekleri savunmada bir oyuncu, bu haliyle hiçbir işe yaramıyor maalesef. ismail'in yaptığı tek olumlu iş ileride basarken çok rahat top çalabiliyor olması. bu şekilde ismail'e katlanamıyorum. bunun sebebi de ibrahim üzülmez sendromu sanırım. kardeşim on yıldır sol kanadımızda ibrahim'in alternatifsizliğini ve gelişim için çabasını seyrediyoruz. ibrahim'i çok da seviyorum ama beşiktaş a takımının sol kanadı okul mudur? tamam zaman içerisinde kendini geliştirirsin de sahaya da bir optimum yansıtmak zorundasın. of ismail ya, ibrahim gençliğimi yedi, sen de bir on senemi yeme ne olur?

ali'yi seyretmekten keyif almıştım, umarım bu maçta sürprizle karşılaşmayız. ali'nin heyecan veren yanı guti'yle benzer. mesela holosko topu aldığında dikine gideceğini, birilerinin arasına dalıp suratında bir "hasiktir" ifadesiyle, ayağında top olmadan oradan çıkacağını biliyoruz. ibrahim'in çizgiye doğru gideceğini ve sonuçta geriye pas vereceğini biliyoruz. ama ali'ye geldiğinde top sağa çekip şut mu atar, verkaça mı girer bilemiyoruz. bu da beni heyecanlandırıyor. guti'nin "şöyle yap" diye düşündüğümde yapmayıp daha iyi bir seçeneği gerçekleştirmesi gibi bir şey işte. zaten iki tip oyuncudan korkarım: ilki böyle sergen gibi, hagi gibi tüm seçenekleri değerlendirip aralarından uygulaması en zor olanını seçip basit bir şekilde uygulayanlar, ikincisi ise del piero gibi tek bir numarası olan ama herkes bilmesine rağmen durdurulamayan oyuncular. küçücük bir açık yakala, oradan vur, çerçeveyi bul. bu tip oyuncudan bahsetmişken, bizde de böyle bir oyuncu var, adı bobo. gitmesin be abi. yine ceza sahasında sırtı dönük alsın, çok dar bir açıyla dönüp zımbalasın fener'e.

valla yazacak daha çok şey var. ama işe döneyim. bir şekilde içimdekilerin bir miktarını dökmeseydim bu gün hiç çalışamayacaktım.

Adsız dedi ki...

Umarım bu maçta ali yine ilk 11 de çıkar.Geçen maç pozisyon bilgisi, fiziki devamlılığı gibi konularda eksiği olduğunu göstersede bu çocukda garip bir özellik var.İzlediğim a2 maçlarında ve son 2 maçtır girdiği 3 gol pozisyonuna dayanarak söyleyebilirimki Ali golü koklayabileen bir oyuncu.Vardır böyle adamlar top seker önlerinde kalır,ortada kafayı onlar vurur.Burda oyun zekası ön plana çıkıyor ve alidede bu var.Top kendindeyken çok etkili olamayabilir ama bir şekilde gol bölgesinde topla buluşup pozisyona girebiliyor.Son vuruşlarda biraz daha gelişirse şu haliyle bile süper ligde krallığa oynar bence.

Cartalete dedi ki...

tannhauser;

Güzel bir iç dökme olmuş :) Ali üzerinde bahsettiğin, ne yapacağı belli olmayan forvetlere; ben kısaca "sürprizli" diyordum yazılarda.
Quaresma yokken, şu son maçlarda da en büyük eksiği buydu Beşiktaş'ın, Ali A Takım'a yükselmeden önce. Hele Bobo da yoksa, dümdüz bir hücum hattına dönülüyordu.

Adsız;

Kesinlikle. Bu football manager'da off the ball denilen olay, Ali'de fazlasıyla var. Bu sebeple pek boyu olmamasına rağmen kornerlerde de bol bol kafa vuruyor etkili bir şekilde.

Bukan dedi ki...

Futbolun önüne maalesef ceza ondan öte Demirören ve Bobo geçti. Ceza tam bir saçmalık düşün 10 15 tane sokaktan adam topla o zaman stad dışında olay çıkart sonrada rakibe ceza aldır iş bu noktaya gelir. Neymiş klüplerin yükümlülüğünde imiş stad çevresi. Tamam o zaman bu olaylara karışanlara emniyet engel olamıyor sen gek klübe ceza kes. O zaman bu olaylara karışanlara cezayı da klüpler versin.

Demirören diyor ki Guti ikinci yarı kaptan olabilir. Diyor ki Bobo sıkılmış. Takım kaptanlığı o kadar güzel bir şey ki 5 ay oyna kaptansın :) Real Madrid Ronaldo'yu alır adam 7 numara giyer ama Real de Raul'ün diye o forma adam 9 numarayı alır Beckham gelir 23 numarayı alır. Adamlar ne kadar yıldız transfer de olsa bırak kaptanlığı forma numarası bile alamıyor o takımın bayrak adamlarından sen Guti'ye kaptanlık verebilir diyorsun Üzülmez'i yok sayarak. Bobo meselesinde ise Bobo açık ara Beşiktaş'a gelmiş en önemli yabancı oyuncudur. Beşiktaş'ta benim Metin Tekin'den sonra en çok formayı yakıştırdığım adamdır. Beşiktaş'lılık duruşu ne ise onda Bobo'yu görürsünüz. Performans olarak son yıllarda yıldız diye lans edilen bir tane topçu bile Bobo'nun yanına yaklaşamaz. Avrupa kupası Türkiye Kupası Türkiye Ligi en golcü adam kim Bobo. Kart görmez rakiple uğraşmaz oyununa bakar yönetim yollamak ister adam takımı taraftarı seviyorum der. İlla yıldız olması için maç içinde tokat mı atması kafa mı atması lazım ona buna dalaşması mı lazım.İşin üzücü tarafı şu zaten onlarca topçu gelip gidiyor takımda sabit bayrak adam bir kaç tane var onları da harcamaya bayılıyoruz. Bobo gitsin daha iyisi gelsin 107 yıllık klüpte yabancılardan nerde ise bir 11 bile yapamayacak kadar fos transfer yapmış bir klüp Beşiktaş tarihinin en önemli yabancısını satarsa ona da yuh olsun.

Adsız dedi ki...

alex karabük'e gol atınca ligdeki her takıma gol atmış istatistiği çıkardılar ya.. bobo da karabük'e bir gol atarsa aynı istatistiğe ulaşacak.. sanırım önemi anlaşılır beşiktaş için.. ilk maçta 11 dakika oynamasaydı belki de alex'ten önce yapacaktı bu istatistiği. tigana'nın takımda kalan son imzası bu adam.. ulan bu adamı da boktan sebeplerle gönderirlerse çok yazık olur çok..

motivasyonu azalmış ulan ne motivasyonu adamın gol istatistiği belli:
-649 dakika 7 gol (92,7 dakikada 1 gol)
-25 dakika üzeri oynadığı maçlarda sadece kasımpaşa ve kayseri ye gol atamamış

Adsız dedi ki...

Sizce Simao Sabrosa transferi nasıl olur.Kesin bir haber olmasada bu transfer gerçekleşebilir.Simaonun da kontratı bu yıl bitiyor.Dolayısıyla geçen sene Maxi rodriguezde olduğu gibi sembolik bir ücretle gelebilir Beşiktaşa.Yaşı önemli değil bence, fiziki olarakda bitmiş bir oyuncu değil.Bu sezon 15 maçta 90 dakika forma giymiş.Geçen yıl 50 nin üzerinde maça çıkmış.(Çoğu ilk 11).Sizce faydalı olurmu? ya da yapılması gereken transfer Simao mudur?

isaac newton dedi ki...

içime doğdu alinin golü var akşama :)

isaac newton dedi ki...

@adsız
yeneteklerini tartışmak anlamsız olur asıl soru Beşiktaş'ı ne kadar sahipleneceği??
quaresma'da bu anlamda sorun yaşamadık hatta uyum süreci dahi yaşamadı ama simao biraz daha burnu kalkık bir oyuncu maç içinde 'top benim kimseye vermem' derse şaşırmayın..
bu yüzden oldum olası sevmedim simaoyu c.ronaldoyu sevmediğim gibi.
birazda ona benzetirim bu yönden.
ama gelirse neler değişir bilemiyorum :)
umarım takımın, quaresmanın havasını bozmaz tabi gelmesi durumunda..

Cartalete dedi ki...

Simao harika bir oyuncu, ilk bakışta harika da transfer olur dedim ama şöyle artılar, eksiler var;

Eksiler;

Ne olursa olsun, yaş 31 ve önünde uzun zaman yok. Takım zaten yeterince yaşlı diye düşünüyorum. Ama maliyeti kabul edilir birşey olursa, yaşına takılmaya bilinir.

Simao ile iki kanatlı 4-3-3'ten başka pek varyasyon kalmıyor. Burada da skor gücü santraforun sırtında olacak, net bir uzak forvet transferi olsa daha etkili olabilir.

Ancak Barcelona ve Chelsea'nin aynı dönemde oynadıkları 4-3-3'e benzer birşey ortaya çıkabilir. İki kanat da, alanlarını değiştirebilirler...

Bunlar artılara giriyor :)

Simao da oldukça yetenekli bir oyuncu topla, çok iyi bir şutör. Kanat farketmeden oynayabiliyor bu da takıma esneklik kazandırır. Sadece Quaresma'nın kanadına bakılmaz, iki taraftan da sürprizli olur Beşiktaş.

En önemli artısı duran topları. Senede en az 5 frikik golü atar bence. Bununla beraber kısır duran toplardan kurtulmuş olur Beşiktaş...

Almeida transferiyle daha anlamlı olabilecek bir transfer.

isaac;

İnşallah :)

tannhauser dedi ki...

@isaac: nickini newton'dan alıp "içe doğma" metoduyla umut saçıyorsun :) valla ben umutlandım, hayal kırıklığına uğrarsam hesabını senden isterim.

isaac newton dedi ki...

@cartalete
abi kesinlikle haklısın yeteneklerini tartışmak anlamsız olur ama korkum çok bencil olması :S
neyse doğmamış cocuğa don biçmeyelim gelsin de öyle değerlendirelim :)

isaac newton dedi ki...

@tannhauser
:)
etki-tepki abi :)
geçen hafta öyle kıpırdatmasaydı içimizi benimde içime birşey doğmazdı. sonuçta bir çekim kuvveti var ve hala newtonın yasalarından kopmuş sayılmam :P

Cartalete dedi ki...

Bana da yine Holosko'nun golü var gibi geliyor.

albayrak dedi ki...

Necip'e de, onun gençliğine de... diye devam edesi geliyor insanın. Manisa maçından sonra bu maçta da yaktı takımı bu çocuk. BJK formaasıyla 2 senede en az 20 maçta forma giydi ama bir maç olsun 10 üzerinden 6'yı geçecek bir performansını görmedim ben bu arkadaşın. Sizin gibi arkadaşların dediği kadar iyi oyuncu olacaksa dahi bu tarz, yani her an topu kaptırmaya meyilli, dengesiz oyuncu profiliyle kesinlikle Schuster'in takımında for giymeyecektir bu arkadaş. Ligin 2. yarısındaki muhtemel BJK 11inde Fernandes'in Necip uğruna sağ açığa filan alındığını zanneden yorumlar okuyorum bu sitede ve gülüyorum. SCHUSTER'in 11'inde NECİP,FİNK, TABATA gibi dengesiz, top hakimiyeti istkrarlı olmayan oyuncular forma giyemez. Onur'un cok genç, Aurelio'nun fizik kalitesinin kötü olduğunu düşünürsek koca BJK 2 ortasahaya kalıyor Ernst ve Guti. O yüzden Fernandes ivedelikle gereklidir bu takıma, Ernst ve Guti ile birlikte sakat olmadıkları her maç 3'ü oynamalıdır. Onlardan sonra ilk yedek Marco, ikincisi Onur, ancak 3.sırada Necip olmalıdır. Fink ve Tabata hemen gönderilmelidir.

albayrak dedi ki...

Bu arada son 15 yılda dünyanın ve Türkiye’nin en büyük oyuncularının gelişimine tanıklık etmiş biri olarak sunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, eğer bir oyuncu ilerde gerçekten büyük bir yıldız olacaksa; forma giydiği bırakın ilk 20 maçı, ilk 5 6 maç içinde 10 üzerinden 8-9luk performans sergiler.Örneğin bu ülkenin en büyük oyuncularından Arda, G.Gönül, Tuncay, Emre altyapıdan cıkar cıkmaz 3-4 maç içinde büyük futbolcu olabilme kabiliyetine sahip olduklarını gösterirken bizim Necip ve İsmail maalesef 20nin üzerinde şans bulabilmelerine rağmen bir kez bile aynı kabiliyete sahip olduklarını gösteremediler.

Cartalete dedi ki...

Fernandes'in ortasahaya yakın bir kenar oyunu oynayacak derken, oradaki muhtemel takımda Ernst var. Necip'in adı geçmiyor, onun uğruna Fernandes sağda olmalı gibi bir ibare yok. Gülmekten pek dikkatli bakamamışsın sanırım.

Bugün tandem ve Cenk haricinde, biraz da Hilbert desek, kimse sahada yoktu. Necip bana göre kötünün iyilerindendi bugün.


Her yönüyle iğrenç bir maçtı. Hakkında konuşmak, yazı yazmak istemiyorum. İlk kez maç yazısı tatili talep ediyorum sizden.

ederlezi12 dedi ki...

Ne yazsak ki acaba ?

Beşiktaş'ın başının şişeceği konular şimdiden mevcut ..

- Guti , Noel

- Necip ve Ali 'nin performansına sallayanlar

- Tabata - Tello kıyaslamaları

-Schuster'in maç günü takımı götürmesi .

- Simao , Almeida ve kötü bir maç . . .

Adsız dedi ki...

Boşver hocam, inşallah sene sonunda ne maçlardan geldik buralara diyeceğimiz bir maç olur, sakat çok, ceza aldık, 10 kişi kaldık, elbet geçer bugünlerde...
Ayrıca oyunculara sallayan arkadaşları da her zaman aramızda görmek isteriz, işler kötüye giderken, günah keçisi ararken değil.

ederlezi12 dedi ki...

Bence hafta sonu bu maçları izleyip kendimize gelelim :)

16.30 Bayern Münih – St.Pauli /TRT 3

19.30 Borussia Dortmund – Werder Bremen /TRT 3

23.00 Atletico Madrid – D. La Coruna /NTV Spor


Pazar :

13.30 Bologna – Milan /TV 8

16.00 AS Roma – Bari /TV 8
16.00 İstanbul BŞB – Trabzonspor /LİG TV

18.00 Tottenham – Chelsea /SPORMAX

22.00 Barcelona – Real Sociedad /NTV Spor

borasahin dedi ki...

Maci seyredemedim, islerim yeni bitti.

Sn. Albayrak,

Polemik yapmak istemiyorum ama bir iki birsey yazayim izninizle...

Dunyada sonradan cikis yapmis pek cok oyuncu var. Hic kimse Necip'in su anda takimin degismez ilk 11 oyuncusu oldugunu iddia etmiyor, sadece ciddi bir potansiyel olarak goruluyor, eger ilerleme kaydedebilirse onemli bir oyuncu olabilir, haa ne kadar iyi bir oyuncu olur derseniz, ne kadar ilerleme kaydedecegine bagli. Kaydedemezse kadro oyuncusu olarak kalir. Ikinci ve ucuncu yedeklige duserse bir sure sonra evrime kurban gider.

Ilk baslarda ben de kesik kesik seyrettigim icin Necip hakkinda cok olumlu dusunmuyordum. Hatta ilk seyrettigim andan itibaren Orhan Gulle'yi daha onde goruyordum, hala da ust seviyede Orhan'in daha kisa surede etki birakacagini dusunuyorum ama Necip de henuz 19 yasinda ve iyi fiziksel ozellikleri var. Bursa macindaki tackle basarisina en azindan top kontrolu ve kullanma becerisini eklemeli. Necip bunlari yaptigi anda sinif(lar) atlayabilecek bir yapiya sahip. Eger Necip su anda ek olarak saydigimiz ozellikler olsa onumuzdeki sezon Ingiltere ligine gider.

Siz Fernandes'i hic 90 dakika seyrettiniz mi? Bir fikre varabilmek icin 1 oyuncuyu 1 sezon takip etmek gerekiyor, hadi onu gectim iyi, kotu ve vasat oynadigi maclari seyredebildiniz mi? Herkes izledigi video'lara bakip yorum yapiyor. Video'lar da bana birsey ifade etmiyor.

Guti, Ernst, Fernandes -> 3 yabanci etti. Q7 ve santrafor da allahin emri dersek etti 5 yabanci. Daha Simao diyorlar, digerleri var. Savunmada nasil olacak? 4 Turk oyuncuyla mi oynayacagiz? Acikcasi yonetimin devre arasinda bu kadar kapsamli bir degisim yapmasi hayra alamet degil, ayrica gundemdeki isimler de bana pek dogru gelmiyor.

albayrak dedi ki...

---------------ST-------------------------------(Bobo)----------------

---Q7------------------------Simao--(Nihat)-----------------(Hilbert)-


-------Fernandes-------Guti----------------(Necip)-------(Onur)-------

---------------Ernst---------------
-------------(Aurelio)-------------

İbo--------Sivok----DC-------Ekrem
(İso)----(Ersan)--(Tor)----(Rıdvan)

---------------Cenk----------------
-------------(Hakan)---------------

albayrak dedi ki...

Bakınız BJK takımı gerçekten kaliteli ve Schuster'in oyun yapısına uygun 12-13 adet oyuncuya sahip. Fakat 3 kulvarda mücadele eden bir takımın sadece 12-13 adet futbolcuyla Türkiye liginde dahi şampiyon olması imkansız hale gelmiştir. Benim Cartalete ile sene başında ayrıldığım nokta; BJK takımı bu 12-13 oyuncuyla UEFA kupasında önemli adaylarından biridir ve belki de kupayı alacaktır. Ancak Türkiye liginde ilk 3'E girmesi dahi imkansızdır. Çünkü fiziksel ve mental kalite olarak Kayseri ve Bursanın seviyesine dahi çıkamayız ki bu noktada zaten yeteneğin önemi kalmıyor. Önemli olan Tabata, Fink, Ferrari, Holosko, Nobre, Zapo gibi Türkiye ligi için tabii ki BJK yedek kulübesinde forma bulabilecek ancak oyun sistemiyle uyuşmayan ve aynı zamanda yüksek maaşlı oyuncularla yolları ayırabilmek bunların yerine kaliteli oyuncuları senede 1-2 tane de olsa monte edebilmek. O yüzden Schuster'in geniş kapsamlı revizyon yapması hayra alamettir arkadaş.

albayrak dedi ki...

Bu değişim bırakın devre arasını hemen başlamalıdır bana göre. Cartalete bence sen de hemen maç sonu analizlerine başla ki, sorunun Schuster'den ziyade planlama, mantalite ve kalite eksikliğinden dolayı oluştuğunu insanların anlamasına yardımcı olalım. Bjk taraftarı Schusterin ve bu çağdaş futbol anlayışının arkasında durmalı ki, doğru futbolcu yapılanmasıyla gelecek güzel günlerin önündeki engeller yıkılsın. Çünkü o güzel günler 2010-2011 sezonunda gelmeyecek.

Adsız dedi ki...

Holosko 3 ay , Necip 4 hafta yokmuş.Stefano marrone konuşuyor şu an ntvspor da.Bence devre arasındaki en iyi transfer bu adamı geri getirmek olur.Önümüzdeki maçlarda nasıl bir kadro olacak merak ediyorum gerçekten.

Cartalete dedi ki...

Nobre, Quaresma yetişirse düzgün bir 11 çıkıyor.

.............Cenk
...Hilbert Toraman Ersan İsmail
.....Tabata.Aurelio.Ernst
.....Kuçik....Nobre..Quaresma