Bir Avuç Doğukan…

Maçlar için kendime göre bir “tempo ölçer”im vardır… Bazen düdük çalmadan bir çay koyarım, onla devre olur. Hatta onu bile içemem sahadaki heyecandan. Ya da bu akşam olduğu gibi bardak sık sık boşalır, arkama bakmadan mutfağa gider yenisini doldururum. Abur-cubur kovalarım, hatta salondaki sohbete biraz dahil olurum falan…

Bu da o maçın ne kadar temposuz ve bir o kadar anlamsız olduğunu gösterir. Tabi sahada Beşiktaş olunca bırak şut sayısını, oyun temposunu; sahada oturma eylemi dahi yapılsa izleriz, mecbur hissederiz… Ama bazen o sıcaklık sağlanamaz işte…Aslında oyun taktiğine denecek bir şey yok, sahada Aurelio ve Guti varken tempo yapmak pek akıl kârı olmuyordu, bunu test etmiştik. Ama işte "hala neden Aurelio?" sorusu sorulabilir. O açıdan, 1 dakikalık Ernst hamlesinden daha fazla 90 dakikalık Necip hamlesizliği bana saçma ve anlamsız geldi.

Şu maçların tek dayanağı, gelecek sezonun takımına zemin hazırlamaktır. Artık o zeminin temelinde Necip – Fernandes ortasahası yatmalıdır diye düşünüyorum. Aksi halde bu ortasahayla gelecek yok, özellikle Aurelio ile. Artık üzerinde A Planı oluşturma miladını doldurmuş, bu apaçık ortada.

Fernandes maçın genelinde gayet iyiydi; en güzel hareket de ondan geldi. Ekrem’le girdiği ikili oyun sonrası, topuk & iç karışımı pası harikaydı. Sonrası Bobo’nun kafayla kaçırdığı maçın en son "net pozisyonu"… Önceki net ve kaçan pozisyonlar da kendisine aitti. Fizik olarak toparlamış ancak ayağını hala ısıtamamışa benziyor. Hem pas, hem de son vuruş anlamında bugün eksik kaldı, ama o konuda da toparlaması adına oynatılmaya devam edilmelidir bence…

Hilbert yine bek günlerini arattığı bir sağ forvet oyununu daha geride bıraktı. Ayrıca iyi bir savunmacı olmasına rağmen, önde oynadığı zaman defansına sıkı şekilde yardım etmiyor… O konuda "Hilbert öndeyse, sağbek rahat" gibi bir yanlış peşin hükümlülük var. Yerine giren Quaresma topu her alışında yuhalandı. Sebep neydi anlamadım, o da anlamadı ama “şimdi görürsünüz lan!” diyerekten; halı sahaya sevgilisi gelmiş liseli tavırlarıyla topu vermedi, gole odaklandı…Öylesine bir maçtı; kazanılabilirdi ancak gelecek adına atılan pek bir tohum olmadı, bir avuç Doğukan’dan işte, o kadar… Bir önceki İsmail alternatifi Deli İbrahim’di, bunu düşünerek “alternatif sıkıntısı yok” diyebilirim rahatlıkla… Elbette İbo fizik gücü ve ikili mücadele fazlası vardır Doğukan’a doğal olarak. Ancak pozisyon bilgisi adına Doğukan’ı daha iyi gördüm. Alan savunmasına dönen maçta, kadrajda kayboluşuna tanık olmadık hiç. Sağdan gelişen ataklarda mutlaka arka direkteki yerini aldı… Bir de 90 dakika içersinde 3 adet kesmesi vardı ki; Deli İbrahim’in 90 maçını izlesek, topun gelişine öylesine isabetli ortalar yaptığını göremeyebiliriz. Bunu Üzülmez’i kötülemek için söylemiyorum, şuan elde var olan değeri fark ettirmek amacım… Yani, gelen gideni aratmıyor bence.

Hatta Bobo’nun koşuşunu fark edip, derin ve kavisli şekilde gönderdiği havalı pas; bir ortadan fazlasıydı kesinlikle. Bobo’ya da bir tek o pozisyonda kızdım, o asisti yediği için…

Gelecek maçlarda onunla devam edilmesi dileğiyle. Tecrübeliden devşirme yerine, genç de olsa bölgenin adamını oynatmasını seviyorum Schuster’in. O yüzden bugünkü Doğukan jestine karşılık, Necip’sizlik nedeniyle çekeceğim resti de askıya alıyorum…

25 yorum:

stalker dedi ki...

kolay kolay bi altyapı oyuncusundan umutlanmam ama doğukan beni heyecanlandırdı doğrusu. bu seviyede sıfır tecrübeyle gayet iyiydi. dediğin gibi pozisyonunu kaybetmedi. hata yapmamak amacıyla savunmaya fazla odaklanmıştı ama hücumda da epey gözüktü. tekniği fena değil. kestiği toplar umut verici. oyun görüşü olarak da beğendim. pozisyon bilgisi dediğimiz olgunluğa sahip gibi. 2 maçta gördük tabii, ondan bu "gibi"ler. umarım daha çok izleme fırsatı buluruz.

Cartalete dedi ki...

Tekniği de iyidir. İlk maçın tedirginliğiyle, sadece top sürme konusunda pek insiyatif almadı. Normalde onu da yapıyor, Antep maçında gösterdiği üzere...

Ancak ilk maçına rağmen geçer not çok alabilmesi çok önemli. A2 oyuncusu bile değildi geçtiğimiz Kasım'a kadar.

Oğuz'u da bi görsek artık.

Adsız dedi ki...

Cartalete,

Sağbek için Rıdvan gibi adamımız varken Oğuz..?

Not: Rıdvan Şimşek 17.01.1991 doğumlu, Oğuz Ceylan 15.12.1990. Rıdvan daha genç resmen. Ayrıca Oğuz 21 yaşına gelmiş 1 kez bile genç milli takımlara çağrılmamış. Hiç A takıma da davet edilmemiş..

Bence Oğuz ısrarınızı daha çok Cumali, Erkut, H.Türk gibi oyuncularımız için göstermelisiniz.

Adsız dedi ki...

merhaba öncelikle yazdiklarini takip ediyorum ve cok beeniyorum sen besiktasin alt yapisini iyi biliyorsun onun icin sorularim 1:bizim altyapida gelecek yil sence hangi oyuncu hazir durumda? 2:Bizim altyapida muhammeden baska avrupada belki oyniyabilicek oyuncu var mi? yani cok yetenekli oyuncu (isim verisen sevinirim) 3: sence gelecek yil icin transfer yapmak lazim mi? serdar kesimal ömer toprak gibi stoper lazim mi yada sezer furkani... a takimi cikartsakda yeterli olur mi? 4:Türkiyenin en iyi altyapisi kimde? var mi suan fener/galatasarayin bilmem trabzonun falan genc oyuncu böyle keske bizde olsaydi dicek sekilde? insallah cevap verisisin cevapini beklicem tesekürler ve hep böyle devam yap

tannhauser dedi ki...

seneye gönderilecek olan ferrari dün fena oynamadı. sevinelim mi?

madem ligi sallamıyoruz. gbb maçında hepimize parmak ısırtan furkan'ı bir de burada izleseydik ya.

şimdi de bir soru, sizlere de oluyor mu, yoksa ben mi manyağım, merak ediyorum. altyapıdan bir oyuncu a-takım maçına çıkıp da iyi oynarsa, beni alıyor bir korku. hemen başka takıma transfer olur mu? bozar mı kendini? yine mi aşırı umutlanıyorum? sorular birbirini kovalıyor.

ulan beşiktaş paranoyak ettin beni. ama buna da şükür. henüz kanser olmadık...

Cartalete dedi ki...

Adsız;

Rıdvan'ın oynamama nedeni teknik değil. Ayrıca mevzu bahis "bek" konusu olunca Oğuz bana göre Rıdvan'ın önünde.

Bütün gençlerin üzerinde durduğumu düşünüyorum. A Takım'daki durum itibariyle öncelik tanıdığım oyuncular vardır.

Sağbek bölgesinde alternatif sıkıntısı var; hala Erhan'ı oynuyorken görebiliyoruz. O nedenle Oğuz ısrarım diğerlerine nazaran daha fazla.

Erkut'un önünde Quaresma, Simao var. Ve henüz bu kategori için erken. Hasan Türk de henüz profesyonel değil, yoksa devre arasında onun hakkında da yazılar yazmıştım. Sene sonu prof. yapılacakmış...

O yüzden oynaması konusunda en oluru olan oyuncudan başlıyorum, en beğendiğimden değil...

Genç milli sayısının benim için bir önemli olmadığını söylemiştim.

Adsız 2;

Muhammed'i normal şartlarda bu ülkede tutmak zor olur, 20'yi henüz görmüşken La Liga yoluna düşer bence. Keza Erkut'un da Avrupa'ya açılacak yetenekleri var.

Bunların dışında, fizik olarak kendine bakarlarsa; takım oyuncusu olarak ön plana çıkıp, Avrupa da kendileri için hayal olmayan isimler var: Hasan Türk, Sezer Özmen, Erkan Kaş, Kadir Ari U18'deki Cihan gibi...

En iyi alt yapı kimde bilemiyorum, o kadar geniş çaplı bir araştırmam yok. Beşiktaş'ın alt yapısı ilgi odağım ve oradaki gelişmelerden son derece memnunum.

tannhauser ;

Ferrari'ye sevinelim bence de. Bir oyuncu düşünülmüyorsa bile, ıskarta kalmasındansa oynaması daha iyidir. Bakınız; Tabata'yı da iyiki sözleşmesini fesh ederek göndermemişiz. Adam 4 milyon Euro'yu kazandıracak galiba, Fernandes'in parası çıkacak bir nebze.

O bahsettiğin korku da bende pek olmuyor çok şükür :) Çünkü Batuhan, Serdar örneklerinin üzerine, bir de Necip'i yaşadık.
O yüzden her parlayan gencin kaybolacağı konusunda bir korkum kalmadı; Necip olan kalır, devam eder. Necip olmamayan elbet biryerde patlak veriyor zaten.

Adsız dedi ki...

Cartalete,

Dogukani görünce ismaile ödedimiz parala yazik diye düsündüm ilk seydi... neyse her iste hayir var

sence gelecek yila sezer özmen a takimda ilk 11 cikabilicek halde mi? yoksa yerli bir transfer lazim mi o bölgeye?

bizim takimda bence sorun kanat oyuncu yok bankoda simao quaresma sakatlandimi kötü oliyor ( hilberti bek olarak tek iyi buluyorum) erkan kas ,ali kucik, volkani onlardan birisi varmi a takim kapasitesinde olan?yoksa tunay torun yigit gökoglan burak kaplan gibi transfer mi lazim?


saygilar

Cartalete dedi ki...

Doğukan'ın performansı sonrası, İsmail'e verilen paraya yazık demekten ziyade; "ne güzel, oraya alternatif için para harcayıp yaban ellerde arayışta bulunmayacağız." diye düşünüp, sevinmek lazım.

Serdar Kesimal çok beğendiğim bir oyuncu. Ancak seneye Ersan da dönecek büyük ihtimal, yeniden 4 stoper olacak.

Üzerine Sezer ve Furkan gibi iki genç varken, bir stopere daha para harcamaya gerek yok bence.

Adsız dedi ki...

ben sanmiyorum ki ferrari sivok ibrahim toraman ersan gülüm den 4 kalicani
ya sivok yada ferrari gidecekdir bence bir yabanci stoper transfer edilicek
bence sivokla iyi para kazanabiliriz suan degeri 7 milion ve mili oyuncuda 5 milionyana falan satilabilir
benim istedim 2 yabanci defans oyuncu var ilk terchih douglas twenteden yada rolando portodan

insallah baskan tunay torunu alir bu yil sözlesmisi bitiyor cenk tosundan gibi ardamimiz genc türk forvet

BJK4EVER dedi ki...

Rolando cok buyuk kuluplerin listesinde, hatta sanirim 20 milyon euro fiyat bicilmisti. Douglas da Twente'dan Besiktas'a gidecek karakterde bir oyuncu degil, bu kalitede ve yukseliste oyuncular gelmez buraya.

Bence tam tersine seneye hedef kucultmeliyiz. Stoperlerimiz yeterli zaten, hatta Fernandes de gelmesin, 8 milyon euro cok fazla. Seneye tamamen yerli transferine yonelip gurbetci oyuncular toplayip altyapidaki oyunculara sans vermeliyiz. Bu sene sadece isin yabancilarla yurumedigini gorduk. Istersen Sivok yerine Puyol gelsin, yine yaninda Toraman olacak. Isterse Iniesta gelsin yaninda Necip veya Aurelio olacak.
Bizim ihtiyacimiz olan sey yerli transferi, yabanci transferi degil, hele ki tuzlu olanindan.

Adsız dedi ki...

bencede fernandes alinmasin orada necip var ve ernst hem a2 den oyuncular cikalbilir bizim baskan ama zaten almaz gurbetci oyunculari

gidip ne yaziki yaslanmis oyuncu yildiz diye alir ondan sonra 34 yasindaki gutiyi her macda oynatir adam real madride okadar mac yapiyordu genc olmasina ramem

ne var ki gidip ömer toprak tunay torun burak kaplan mehmet ekici serdar tasci serkan sahin ....

ve daha büsürü var hepsi al diyen yok 3 tane al yeter zaten eskisehir 2 gurbetcilye anlasmis biz niye yapmiyoruz?

rivaldo dedi ki...

En iyi altyapı diye birşey demek çok zor.Ben altyapılarla futbol öğretimi açısından çok fazla fark olduğunu düşünmüyorum.Genelde farkı oyuncu seçimleri belirliyor.Bundada bariz bir şekilde Beşiktaşın gözlemcileri çok başarılı.

Örneğin bugün u-15 liginde şampiyon olduk.Bu katagoride Fenerin bir kaç oyuncuya 100 bin liranın üzerinde bonservis ödediğini biliyorum.Gs ve fb bu oyunculara para ödeyebiliyor.Beşiktaşsa genelde yetiştirme bedeli(oyuncu prof olduğunda verilir)ya da malzeme bağışı gibi yöntemleri kullanıyor.Ama genelde fb ve gs den önce buluyor oyuncuları.Bunda da üç temel etken var bence

1)Gözlemcilerimiz gerçekten iyi
2)Befam(şuan A takıma yakın bir çok oyuncu befam ürünü)
3)Yemen ekşioğlu(tff istanbul amatör sorumlusu) ve Sinan vardarın bağlantıları.

Genel olarak öne çıkan takımlarsa
beşiktaş, fb ve gs dışında
Bursa, Dardanel, Buca kısmen manisa batı anadoluda hakimler.

Trabzon karadenizde,Ankarasporda ceza almadan önce iç anadoluda hakimdi.

Şu sıralar ibb nin de ciddi bir atılımı var.

enorton dedi ki...

Bu maçta Necip neden yoktu? Sakat ya da cezalımıydı, gerçekten bilmediğim için soruyorum. Yoksa son 3 haftanın tartışmasız en iyi oyuncusu Necip'ti...

Adsız dedi ki...

Doğukan umarım İsmail'e alternatif olabileceğini kalan maçlarda iyice kanıtlar ve sağa sola para saçmak zorunda kalmayız. Hem de kendi öz evladımızdır...

Sezon sonu Ferrari büyük ihtimalle gönderilecektir. Yerine muhakkak Sezer Özmen veya Furkan Şeker düşünülmelidir. Umarım 4. stoperi pırlanta gibi evlatlarımız varken dışarıdan transfer etmezler.

Ayrıca sezon sonu 2 transfer istiyorum. Bunların ikisi de 20 yaşında olan Alman altyapılı A milli oyuncularımız Mehmet Ekici ve Tunay Torun. Bildiğim kadarıyla sezon sonu sözleşmeleri bitiyor.

Kimse kusura bakmasın ama ben orta sahada Aurelio-Guti yerine Necip-M.Ekici ikilisini görmekten daha büyük zevk alırım ve daha başarılı olacaklarından eminim.

Guti önümüzdeki sezon oyunun kilitlendiği maçlarda sonradan oyuna sokularak çilingir oyuncu olarak kullanılırsa çok daha mantıklı ve verimli olur.

Nobre'nin yerine de Tunay Torun. Kimsenin itirazı olmaz herhalde o yüzden açıklama yapmaya gerek yok.

Sonuç olarak Ferrari,Aurelio,Nobre hatta Hilbert'in yerine Sezer,Furkan,Rıdvan,M.Ekici ve Tunay gibi oyuncularımızı görmek istiyorum. Türk gençleri bu yabancı müsvettelerinden şüphesiz 40 kere daha iyidir. Bu arada fener Portsmouthla sözleşmesi biten Nadir Çiftçi ile anlaşmış. Kendilerini tebrik edeyim ve BJK yönetimine mesaj yollamış olayım.

Toprak

Adsız dedi ki...

A takımda en fazla 8 (6+2) yabancı olmalı. Son +2 ise A2 takımı için kullanılmalı. Afrika ve/veya G.Amerika asıllı oyuncuların keşfi için bence çok iyi bir fırsat. 30 yaşlarındaki yabancıları tribüne göndermektense A2 takımında 19 yaşaltı yabancıları denemek çok daha yararlı ve karlı bir iş olurdu. Nijeryada futbol okulumuz var dediler hala bir numarasını göremedik. Yok mu acaba?! :)

Toprak

Adsız dedi ki...

Aynen toprak sana katiliyorum sana bende merak ediyorum tunay torun mehmet ekici bende cok isterim nürnbergde mehmet cok etkili oyniyor baynern münchende oynatmazlar onu toni kroosi oynatirlar.

Tunay torununs sözlesmesi bitiyor ama mehmetin degil.Bizim baskan ama almaz adim kadar eminim. Gelcekin Takimi gurduk diyor ama yas ortalamsi 30 falandir.

Antalya macinda dediler ja iki en yasli takim karsi karsiya oyniyor.

Keske bu " yildiz " lari alcamisa genc oyuncu alsaydik ve kendimiz yildiz yapsaydik.

Ayni dortmund gibi cok gend takimlari var ve bayern münchen gibi takimin önündeler.

Bana göre quaresmadin baske " yildiz " diye aldimiz oyuncular yildiz degil. Guti 34 yasiyla cok yoruldu . Simao takim oyuncusu bizde oyniyamiyor . Almeidayi cözemedim daha kafasi cok bulanik gelecek yila kalmaz gibi degliyor. Fernandes iyi ama 8 mio kadar degil o 8 mio la mehmet ekici ömer toprak alabilirz.

Vfb stuttgart belki 2. lige düsücek Serdar Tascila simdiden alnalbilirsey onu alabirlriz kendisi 1. ligde oynamak istemez.

Adsız dedi ki...

Adsız 14:32;

Serdar Taşçı bize gelmeye razı olsa bile çok pahalı bir oyuncu. En az 5-6 milyon euro isterler.Stoperde Sivok-Ersan-Toraman gibi oyuncular varken fazla para harcamak gereksiz. Tabi bonservisi Ersan'dan daha ucuz olursa Taşçı düşünülebilir ya da Sivok satılırsa. Ama Ersan takımda kalacak çok büyük ihtimalle, Sivok da satılmaz.

Bence Sivok-Ersan tandemi bu işi gayet de iyi yapar. Toraman da alternatifleri olur. 4. stoper için ise transfere para harcamaya gerek yok. Özellikle 18 yaşındaki Sezer Özmen takıma katılırsa hem yedekliği sıkıntı etmez -yaş ve tecrübe itibariyle- hem kendi evladımız hem de bedava.. 1.89 boyunda solak defalarca genç milli takımlarda oynamış geleceği çok parlak olan bir kardeşimiz.

Beşiktaş'ta defansif sıkıntı bence savunma oyuncularımızın kalitesiz olmasından dolayı değil, aksine çok kaliteli defans oyuncularımız var. Sıkıntı aşırı önde kurulan çizgi defans ve ortasahanın defansif yetersizliği. Çok da iyi defansif ortasaha oyuncularımız var ama Şuster denen adam gidiyor ortasahayı 2 kişiye teslim ediyor bunlardan biri de 34'lük ofansif ortsaha oyuncusu Guti. Quaresmanın da arkasındaki bekiyle ne savunma ne de hücum anlamında yardımlaşmaya hiç niyeti yok zaten.

Defans biraz daha geride kurulup bu çizgi savunma ve ofsayt taktiklerinden vazgeçilir, ortasaha kalabalık tutulup genç oyuncular takıma monte edilirse işte o zaman başarılar bekleyebiliriz.

Fernandes'in bonservisinin 4 milyon euroluk bir kısmı zaten Tabata'dan gelecek inş. Fernandes-Necip-M.Ekici ortasahası civa gibi olur gerçekten de. Fernandes'i alamazsak Ernst de oynar sıkıntı olmaz. Ama Aurelio değil!! Önümüzdeki sezon Guti kesinlikle 90 dakikalık bir oyuncu olarak düşünülmemeli. 2. yarılarda girerse çok daha yararlı olur.

Ayrıca Quaresma bekiyle bu şekilde takılacaksa ki huylu huyundan vazgeçmez, sağ-açık Quaresma arkasında sağ-bek İ.Toraman şeklinde bir düzene gidilebilir. Böylece maç esnasında İsmail daha çok hücuma katılarak 3'lü savunmaya da geçilebilir. Nam-ı diğer kaydırmalı bir sistem yani. Yani kalede Cenk savunmada Toraman-Sivok-Ersan-İsmail önlerinde Necip-Fernandes veya Ernst sağlam bir defansif yapı oluşturur. Tabi buna savunma anlamında M.Ekici gibi bir oyunkurucu ve Simao'nun yardımları da eklenecek. Sadece Quaresma ve santrfor kimse onun yalandan bir baksı yapmaya hakkı kalacak. İdeali de budur zaten.

CARTALETE'nin de düşüncelerim hakkındaki yorumlarını merak ediyorum. Saygılar selamlar.

Toprak

Cartalete dedi ki...

Toprak çoğunlukla katılıyorum.

Defansın sık gol yemesi aslında ilk neden olarak gösterdiğin "önde çizgi" sebebiyle değil. Hatırlanırsa; bu takım arkasına adam kaçırarak çok az sayıda gol yemiştir. Yani yenilen goller, çizginin öne çıkmış olmasından dolayı değildi.

Ancak bir savunma öne çıkıyorsa; ya takım olarak belli bir 20-30 metrede alan savunması yapılmalıdır, ya da ciddi bir pres koyulmalıdır topun kaybedildiği yere.

Mevcut kanat ve Aurelio-Guti ortasahası ile bu ikisi de yapılamıyor, sorun buradan kaynaklanıyor. Bir Antalya maçı vardı hatırlanırsa; Necip-Aurelio-Ernst üçlüsü vardı, bir kez bile defansın arkasına sarkamadılar. Kaleci hatasından gol yendi.

Bende stopere pahalı bir transfer istemem. Ferrari gidecekse, yerine gelecek oyuncu yine yabancı bir isim olabilir, yüklü bir bonservis ödememek şartıyla.

rivaldo dedi ki...

Cartalete a2 maç yayını ile ilgili bir bigin var mı? Hiç bir yerde bulamadım maç saatini.

BJK4EVER dedi ki...

Toprak soyleyecek birsey birakmamissin, tamamina katiliyorum neredeyse. Ama Fernandes'e 8 milyon euro gercekten fazla, 2-3 milyon euro gibi bir miktara cekebilirsek raziyim, 8 milyon euro ile 3-4 tane iyi yerli oyuncu bulunabilir.

@Cartalete
Emin misin? Ilk aklima gelen Burak Yilmaz'in pozisyonlari, Emenike ve Dia'nin pozisyonlari, Buca macinda Musa'nin golu, Belediye maclarinda Iskender ve I.Akin'in pozisyonlari, dusunursem daha cikar. Bu kadar onde savunmayla oynayan takim sayisi cok az, hatta onde gelen dunya futbolunda sadece Barcelona var o kadar. Bunu modern futbol olarak nitelendirenler bir Ingiltere ligi maci seyretsin, bakalim stoperin orta sahaya yaklastigini gorebilecek mi? En son Manu-Arsenal FA Cup maci vardi, gorduk iste.
Ayrica Ferrari gitse bile bence yabanci stopere gerek yok. Sivok, Ersan, Toraman ve altyapidan (Furkan, Sezer, Atinc) tamamlanir kadro iste. Sirf kontenjan dolsun diye senelerdir sacma yabancilar alip sonra zararina bosalttik, bu huyumuzdan vazgecmeliyiz artik.

Cartalete dedi ki...

Rivaldo;

Bu gece 23:10'da verilecekmiş.

BJK4EVER;

Dikkatini çekerse; verdiğin örneklerin hepsinde ortasaha olarak yanlışlardaydı takım. Burak'ın pozisyonları 2. yarı hortladı. Hatta penaltı olayı kırmızıdan sonra oldu. Keze Belediye maçlarının her ikisinde yine boşalmış bir ortasaha mevcuttu. Buca maçında da 4-2-4'dü takım.

Ben zaten defans ortasahaya çıksın demiyorum; asıl hata ortasaha yapısında oldu ve kenarların geri yardımları olmamasında. Manisa maçının son 10 dakikasında gibi bir öne çıkış olabilir mesela. İyi de bir ortasahanın arkasında hiç de öyle kolay kolay pozisyon verilmez gibi geliyor.

Zaten Trabzon'un 2. golü bir nevi gömük savunmaya atılan bir goldü, uzun top sonucunda. Biz böyle anlarda daha çok saçmalıyoruz. Nitekim Antalya maçında da baya baya derinde oynadı savunma ama hayat bayram olmadı. Büyük resme bakmak lazım diyorum ben, yani takımın tamamına.

Adsız dedi ki...

Fernandese lig tv den dediler ki istenen transferler yapilirsa fernandes anlinmicaktir. Yani yeni transfer yapacaz sevineyim mi üzlüyemi bilmiyorum insallah yabanci transfer yapmazlar yaparlarsada yasli oyuncu olmaz.
Merakla beklicem Cartalete ve toprak sizce nereye transfer yapacaklardir? ve sizce lazim mi dir?

BJK4EVER dedi ki...

Tabii oyle, ama sen savunmani orta sahaya cikartirsan zaten orta sahada kaptirdigin cogu top pozisyon olur, orta sahanin illa kotu oynamasina gerek yok. Genel olarak yazdigina katiliyorum, cunku aldatici Buca macindan sonra bu sistemin intihar oldugunu, bu kadro yapisi ile bu sistemin basari getirmeyecegini yazan ender insanlardan biriydim. Bu sistemde oynayacaksak Guti, Aurelio, Quaresma gitmeli, orta sahaya 2, kenarlara 2, hatta stopere 1 takviye lazim. Bu kadar degisiklik olacagina takimin mentalitesi degissin daha kolay bence.
Gomulu oyun bizim icin daha kotu mu emin degilim. M.Denizli doneminde ligin acik ara en saglam ve guvenilir savunmasina sahiptik bence. Ama ekstremlerde tartismayi dogru bulmuyorum, futbolda sadece yazi veya tura yok, ortasini da bulabilmek lazim. Ya ceza sahasinin onune yigilacaksin ya da stoperler onlibero olacak diye birsey de yok bence.

Adsız dedi ki...

selam benim sorularim var kendim ne yazik ki izliyemiyorum a2 takiminizi.

ridvan simsek ne durumda? eski formda mi yada sakatligi "korkutmus" hale mi getirdi? suan kendisi oyniyor mu ilk 11 yada oguzu ridvandan daha iyi mi yetenekli ve ridvan dan cok miy oyniyor?

baska bir sorum güven gürsoy diye bir transfer yapmistik. nail bir oyuncu o? özelikleri neydir? okuduma göre hizliymis. defansif ortasahada mi oyniyor.

tesekürler

Adsız dedi ki...

Adsiz 14 Mart 2011 21:37;

Bence transfer(ler) yapılmalı. Oncelikle Ersan transferini gerceklestirsek bile, Ferrari cok buyuk ihtimalle yolcu olacagindan 4. stopere bir transfer sart olacaktir. Bu kendi genclerimizden yani Sezer Ozmen, Furkan Seker veya Atınç Nukan olabilir.

2. olarak ise Guti'ye alternatif olacak ikinci bir oyun kurucu transferi yapılır diye dusunuyorum. Sezer Ozturk veya Mehmet Ekici gibi.

Kadroda kaliteli yerli sayısı az olduğundan birkaç yerli transferi bekliyorum açıkçası. Bunların bir kısmı altyapıdan bir kısmı da gurbetçilerden olabilir. Kadroda 12 yabancı varken holosko tabata dahil yabancı transferi en fazla 1 tane olur bence.

SCHUSTER IN ISTIFASI TÜM CAMİAMIZA HAYIRLI UĞURLU OLSUN. Yeni gelecek teknik direktörün de oyun yapısına göre de transferde umulmadık gelismeler yasanabilir.

Toprak