Kurusıkı Tabanca

Beklenen takım sahadaydı, stoper eksikliğinde tercih “tecrübeydi” Beşiktaş’ta. Bununla beraber Simao – Guti – Quaresma ve önlerinde Almeida 4’lüsü oldukça tehditkar görünüyordu kağıt üstünde… Ancak yine ciddi bir kopukluk hakimdi; Almeida Beşiktaş’ın terk forveti gibi değil de, Antep’in “sarkık liberosu” konumundaydı sanki… Hem oldukça yalnızdı, hem de genellikle savunma arkasından kaçamıyor, son adam olarak kalıyordu. Onun bu hali, Beşiktaş’ın nadir atak girişimlerini de sonuçsuz bırakıyordu.Savunma geride durunca; ortasaha da hücuma yakın pres yapamıyor ve Beşiktaş’ın topu geri kazanma şansı güçleşiyordu. Bununla beraber defansif olarak da bir güven söz konusu değildi… Savunma yine set halinde olsa bile sıkça pozisyon veriyordu. Schuster’in kulakları çınlasın; geriye dönmeyen hücumculara yakın olmak adına, savunma hattını oldukça önde tutuyordu işte bu nedenle… Yeni bir felsefe olduğu kadar zorunluluktu, onun yanlışı ortasaha tercihleriydi. Son maçlarda ise ortasaha tercihleri doğru fakat takım eski ısırganlığında değildi…

Durum böyle olunca Beşiktaş’ın isim olarak hayli güçlü göründüğü takımı “kurusıkı tabanca” misali; sadece tehditkar olmakla kalıyordu… Takım olarak icraat göstermesi zordu. Ancak bireysel olarak tek başına “kurşun” görevi alacak oyuncular vardı… Bunların başını Quaresma çekiyor ve beklide Beşiktaş forması altındaki en iyi performansını sergiliyordu…

Dakika başına 3 tekme yeme ortalamasıyla oynadığı maçta; kazandırdığı duran topların 2’si gole çevrildi. Tabi burada Simao’yu da es geçmemek gerek; “uzak forvet” falan değil ama özellikle frikiklerdeki başarısı “uzak olan ihtimalleri” gerçeğe çeviriyor bazen. Nitekim dün sahada oyun yokken, Rüştü tek başına skoru dengede tutarken; harika bir frikik golüyle Beşiktaş’ı hem tabela hem de moral olarak öne geçirdi. Zaten o açıdan gol bulma şansı %40 falandır; Simao’ya bize yeniden frikik heyecanı yaşattığı için minnettarım.

Guti sakat oynadı, sakat çıktı; Kasımpaşa maçında da yokmuş. Sahadaki varlığı pek anlamlı değildi o nedenle… Fernandes hamlesi bir çok şeyi değiştirdi. Top daha fazla Beşiktaş’ta kaldı, kaybedildiği zaman ise geri kazanma şansı daha da arttı. Bu değişiklik, önce oyun sonra da skor olarak maçı Beşiktaş’a getirdi…Sezon başından bu yana söylenen “bireysel olarak öne çıkan Beşiktaş”; ilk kez bu kadar bariz şekilde bireysel yeteneklerle maç kazandı belki de. Ancak genel olarak takımın kurusıkı tabanca görünümü sürüyor. Açıkçası “acaba kim çıkıp maçı alacak?” demektense, “bu maçı ‘Beşiktaş’ bir şekilde çevirir” demeyi, yani takım olarak öne çıkan bir Beşiktaş’ı görmeyi yeğlerim. Öteki türlü ancak böyle maç maç düşünülen ortamlarda başarılı olunur bir nebze…

Öyle veya böyle, Beşiktaş final için Kayseri’ye gideceğe benzer. Böylesine kayıp bir sezon için gayet iyi bir bitiriş olurdu kupa şampiyonluğu. Tabi yine muhtemel bir İBB maçında, yine Esnafspor model ortasahalarla çıkılmazsa… Ama olmaz artık, “çeken bilir” durumu söz konusu… Yıllarca Tayfur Hoca’nın futbolcuğu tartışıldı, defansif ortasaha (halk ve basın dilinde önlibero) kavramı henüz oturmamıştı malum. Haliyle ortasahanın önemini ondan daha iyi bilen olmaz şu ortamda. Guti’yi tereddütsüz çıkarıp, Fernandes’i oyuna atmasından belli…

27 yorum:

ttarlabasi dedi ki...

G.Antep gibi bir takımı, kupa yarı-final maçında, seyircisiz bir stadta ve en kötü sezonumuzda 3-0 gibi bir skorla geçmek, önemli bir başarıdır.

Beşiktaşımızın en büyük sıkıntısının geriye yardım etmeyen hücum hattından yani hücum ve savunma hattının kopuk olmasından kaynaklandığı artık aşikar.

Bunun çözümü de Necip-Ernst ortasahasını hücumla birleştirecek enerjik ve diri bir 10 numara transferidir. Bu da Mehmet Ekici'dir. Önümüzdeki sezon 35 yaşına girecek olan Guti'nin kulübede çilingir görevinde ekonomik olarak kullanılması en mantıklı karar olacaktır.

Simao zaten savunmaya az çok yardım ediyor, yani sadece Quaresma lüksümüz olsun. Q7 de "free role" alarak savunma zaafiyetini yapacağı ekstra işlerle hissettirmeyecektir zaten.

Devamlı tekrar ediyorum ama serbest kalacak Tunay Torun da kaçırılmamalı. Hücum hattına ilaç olur ilaç. Artık modern futbolun santrfor tipi değişti. Örnek alınası takım Barça'da Messi santrfor oynuyor. Tunay bu iş için biçilmiş kaftan. Her iki kanatta ve forvet arkası oynayabilmesi de cabası.

Dikkat edilirse futbol 4-6-0 sistemine döndü. Bu dikkate alınmalı ve Bobo giderse yine Carew tarzı falan golcü arayışlarına girilmemeli. Artık aranan tip santrfor Etoo, Higuain, Rooney, D.Villa, zaman zaman C.Ronaldo vb. ya da fenerdeki Niang tarzında olmalıdır. O yüzden bedava bir Tunay kaçırılmayacak bir fırsattır.

Adsız dedi ki...

sayin toprak diego forlanla ilgeniyormusus senin istedin gibi bir oyuncu olabilir bana sorasaniz almeida + tabata satisiyla ve üstüne 2 milon forlani alabiliriz ve tunayi alternatif simao/forlan/quaresma degisikligi olarak kulaniriz.
ne dersiniz?

Cartalete dedi ki...

Tabata için satış opsiyonu kullanılırsa, o bile yeter Forlan'a yahu. Seneye sözleşmesi bitiyor ve 32 yaşında. Atletico böyle bir durumda oyuncuyu elinden çıkarmaya bakar. Simao da 750 bine geldi. Yaşları ve Atletico Madrid için konumları aynı bu oyuncuların.

Ve Forlan harika olurdu bence. Yani 30 üstü adam alınacaksa böylesi alınsın.

Adsız dedi ki...

Forlan biçilmiş kaftan bence de. Ama cartaletenin de dediği gibi Forlan'ı almak yani bonservis olarak o kadar maliyetli olmaz.

Toprak

Adsız dedi ki...

sayin cartalete ne yaziki sözlesmesi 2013 bitiyor

Cartalete dedi ki...

Bu yine de Forlan'ın maliyetinin düşük olacağını (ya da öyle olması gerektiği gerçeğini9 değiştirmez.

Ben Atletico'nun hem yaş, hem de performans olarak Forlan'la A Planı yapacağını düşünmüyorum. Zaten Diego Costa onu kesmiş durumda artık.

Forlan da yedek oturmaktansa, farklı bir heyecan aramak ve daha iyi kazanmak isteyecektir. Atletico da, zamanı geçen bir oyuncuya yüklü maaş ödemek istemeyecektir. Bence bu transferin oluru var.

Adsız dedi ki...

sizce bizim takimiza uyar mi? en büyük özelikleri nedir ben okadar takip edim yoktur tek cok iyi bir sutu vardir ve bire bir kalec önünde cok iyidir

rivaldo dedi ki...

Forlan 2010 dünya kupası performansıyla unutulmazlarım arasına gitmişti çoktan.Burda benzer bir performans gösterse efsane olur.

Ancak forlan gelse bile aynı performansı gösterebilir mi emin değilim.Forlan bu yıl o kadar iyi değil.Bir formsuzluğu var ve 30 lu düşüş yaşlardan sonraki bir futbolcu yaşadıysa toparlanması zor olur.Yaş sorunu önemli değil o kadar.Guti giderse eğer belki hareketli bir ortasaha takviyesiyle ilerde serbest kalması sağlanabilir.Bu şekilde gol-asist yüzdesi yüksek de olur.Ancak bunun içinde arkasında dinamik ve forlanın yönlendirebileceği bir takım olmalı.Mesela kievde sheva yerine harika olurdu.Ancak beşiktaş öyle bir takım değil.

Bir de forlan olsa bile forvet transferi hangi öncelikte olmalı onu da tartışmak gerek.Yani lider özellikli bir stoper mi, iyi bir sağbek mi, gutinin yerine bir oyun kurucumu yoksa forvet mi önce alınmalı buna karar verilmeli.
Maliyeti 1 ay önce çok fazla olurdu belki.Juve matriyi alınca vazgeçti forlan sevdasından.Madrid dediğin gibi bırakır ucuza.Zaten çok fazla alternatifleri var hücum hattında.(arda +eduardo salvio eklenebilir).

Ama eğer gelecekse giden forvet almeida olmalı.Bobo başka bir takımla anlaşmamışsa tabi.Son iki maçtır saydım tam 5 kere kendi olması gerektiği yerde boş cezasahasına orta yaptı.Böyle bir oyuncuya hücumda bağlı kalmamalıyız.

Benim tahminim yönetim forlan gibi bir ismin yanında sağbek ve ortasahaya popüler olmayan ve geç oyuncular alacak.(basında eçen anele ngcongca,pedro geromel vs.)Sinan vardar her röportajında başarısızlığı komutan-asker örneğiyle anlatmaya çalışıyor.

Cartalete dedi ki...

Orta forvette Forlan'ın olacağı bir 4-3-3 sistemi, aynı zamanda gizliden bir 4-3-1-2'dir aslında. Çünkü Forlan, tıpkı Rivaldo'nun Sheva örneğinde olduğu gibi sahte 9 oyununu harika oynayan bir oyuncu.

Ben böylece; kalması halinde Bobo'nun da Forlan ile beraber kullanılabileceği kanaatindeyim. Tıpkı Uruguay'daki Cavani gibi...

Simao ve Quaresma'dan biri de, üçlü forvetin top taşıyıcı görevini üstlenebilir. Böylelikle Beşiktaş; hem kolay top çeviren hem de cezasahası içinde daha fazla adamla ve Forlan'la yakalanan pozisyonları bitirme olasılığı daha artmış bir takım şekline bürüne bilir.

Tabi bunun için dirençli bir ortasaha şart; mümkünse 2'sinin yerli olacağı bir tipte...

O nedenle bir Selçuk İnan transferi harika olurdu.

Sağbek Stoper Ersan İsmail
Fernandes Selçuk Necip
Simao Forlan Bobo

Önümüzdeki yıl Şampiyonlar Ligi yok, haliyle yine gelir de yok anlamını taşıyor bu. O yüzden Hilbert ve Sivok'la devam kararı doğrusu olur gibi...

Cartalete dedi ki...

Kalmaları halinde Quaresma ve Guti'nin; maçına göre Simao ve Fernandes'in yerlerini alabileceğini ekleyeyim unutmadan :)

Adsız dedi ki...

Bence takımın bu kaos ortamından kurtulabilmesi için transferden önce safralarından arınması gerekiyor. Bundan kastım takıma katkısı olmayan, yetenek ve özgüven olarak Beşiktaşta oynamayı haketmeyen elemanlar ya da aldığı büyük paraların hakkını veremeyen yıldız müsvetteleri. Açık konuşayım; Hakan, Erhan, Aurelio, Nobre, Ferrari, Nihat ilk aklıma gelenler.

Sonrasında takımın özkaynak ve gurbetçi gençlerle takviye edilip yerli kalitesi arttırılmalı. Bu isimler yaşları itibari ilk etapta alternatif olabilecek isimler olabilir.

Sonrasında ise nokta atışı yapılarak 2-3 veya transfere ihtiyacımız var. Bence öncelik Guti yi yedeğe itebilecek (enerjisi, hırsı ve oyunun her iki yönünü de oynayabilecek bir 10 numara) bir adam lazım. Iniesta tarzı yani. Bunun için de Mehmet Ekici yi öneriyorum. Sonrasında da geldi mi affetmeyecek bir golcü "Forlan" ve iyi ve "orijinal" bir sağbek transferi.

Stoper konusuna gelince. Sivok-Ersan ve Toraman'a Sezer Özmen'i de 4. stoper olarak eklersek bence takviyeye ihtiyaç yok. Bu kaos ortamının stoperlerimizi kötü gösterdiğine aldanmayın. 1 sene öncesinde Sivok-Ferrari yeni Ronaldo-Zago değil miydi? En iyi savunma olarak gösteriliyordu taraflı tarafsız herkes tarafından. Toraman ı da Türk medyasının karalama kampanyasına izin vermeyin. fenerde olsa TR nin en iyi stoperi ilan edilirdi emin olun.

Özetle Sivok-Ersan tandemi, 24,5 yaş ortalaması, 1.85 boy ortalaması, topu oyuna iyi sokmaları ve çocukluklarından itibaren çizgi defans eğitimini almış olmaları büyük avantaj. Toraman gibi bir alternatif ve takım olmuş bir Beşiktaşta en az 5 sene bu işi sorunsuz götürür diyorum.

Bosingwa Sivok Ersan İsmail
Necip Ernst M.Ekici
Quaresma Forlan Simao

Toprak

BJK4EVER dedi ki...

Bizim taraftari anlamiyorum harbiden abi. Almeida geleli daha 3 ay oldu, adam fonla alindi karla satacagiz parlatacagiz falan dendi, daha yarim sezon gecmeden yerine adam bakiyoruz. Ki daha elde Bobo var, ustelik Nobre ve Nihat da duruyor.
Cok guzel diyorsunuz, adam yasli, maasi yuksek, Athletico birakiyor biz alabiliriz falan da, biz cok mu zenginiz 32 yasinda adam aliyoruz? Ahtletico Madrid'in durumu nispeten iyi, isterse cart diye Aguero'yu satar 50 milyon euro sicak para girer kasaya, buna ragmen belirli bir politikalari var. Biz hababam oyuncu aliyoruz, acayip bir transfer merakimiz var, tum camiada (ozellikle taraftarda). Borc olmus 200 milyon dolar, kulup her sene buyuk zarar gosteriyor, tamamen Demiroren'in eline mahkumuz, ama hala Forlan gelsin falan deniyor.

Cartalete dedi ki...

Selçuk'la, Forlan'ı getirip kapattık, transfer oburu yaptın bizi yahu :)

Zaten hem Bobo hem de Almeida'nın kalması durumunda anlamsız olur. Ama Almeida'nın karla satışı ihtimali olursa Forlan olanağı doğar zaten.

Elde iyi hücumcular var fakat işleyen bir hücum hattı kurulamıyor. Ya uzak forvet, ya da Forlan gibi geriden de top alıp oyunu yönlendirecek bir sahte 9 tranferi gerekli diye düşünüyorum. Dünya Kupası'ndan kalma hayranlığım da tazeliğini koruyor, onun da etkisi vardır elbet.

Bir de yüksek maaş demişken; Beşiktaş At. Madrid'in verdiği maaşın daha azını vererek Forlan'ı bağlayabilir. Çünkü yanılmıyorsam %40'lık bir bölüm vergiye gidiyor orada. Buradaki maaş direk Forlan'a gidecek, yani net 2 milyona falan imzalayabilir.

rivaldo dedi ki...

Forlanın aldığı net ücreti zaten bir çok oyuncu alıyor Beşiktaşta.Eğer düşük bir bonservisi varsa, almida ve guti ya da ferrarinin ayrılmasıyla bile selçuk ve forlanın maaşı karşılanabilir.

@Cartalete
Uruguay modelini quaresma ile oynamamız zor bence.Quaresma suarez gibi bir oyuncu değil, Quaresma forlanın yönlendirebileceği bir hücum hattında üzerine düşen görevi yapacak bir oyuncuda değil.(Zaten quaresma- forlan&reyes şeklinde konuşuluyor.)Reyes biraz daha uygun mesela.Eğer forlan düşünülüyorsa yanına kievdeki sözleşmesi biten yarmelenko gibi bir oyuncu düşünülebilir.

Adsız dedi ki...

transferler:
guti - 4mio
tabata - 4mio
holosko - 2 mio
sivok - 4 mio
(ferrari - 2 mio ama gitmez )
fink - 1mio
hugo almeida - 4 mio
-----------------------------
19 mio

gelecekler:
tunay torun ( bonservis yok )
forlan 7 mio
bosingwa ( bonservis yok )
mexes ( bonservis yok )
ersan 4 mio
murat ceylan 3.5 mio
pektemek 4 mio
---------------------------
20,5 mio

ilk 11
--------------cenk-----------
bosingwa---ersan---mexes--ismail
----------necip---ernst--------
quaresma------simao-------tunay
-------------forlan-----------

alternatifler:
kale: rüstü
sag bek: oguz
sol bek: caner
stoper : sezer , toraman
ortasaha: furkan , murat
kanat : ali kucik
forvet : pektemek

fifa managerde olur tek galiba ama ben yinede yazyim dedim

rivaldo dedi ki...

U-18 takımı gs yenmiş.Sn haftaya lider giriyor.Maç bugün haberlerden sonra bjk tv deymiş.
u-17 takımıda akademi liginde finale kalmış.Pazartesi ntvspor verir belki.Fb ile final maçı.O takımda da kadir ve erkutun yerine iyi oyuncular çıkmış alttan.Ömer faruk kaya, ufuk er, burak yılmaz gibi iyi oyuncular var.

isaac newton dedi ki...

bugün kuçik'i izlemek için buca-karabük maçına gittim mutlu bi şekilde de döndüm evime :)

bu sefer güçlü buldum, deumiyle falan baya baya ikili mücadelelere girip ayakta kalmayı bildi hızından da bir şey kaybetmemiş. her topa ayağını soktu ulan bundan da bir poziyon çıkarır mıyım topu kapar mıyım edalarındaydı, attığı gol de bu şekilde oldu zaten.

anlaşılan koymuş kafaya seneye takıma dönmeyi. direk ilk onbir oyuncusu olamasa da kadro da iyi bir alternatif olacaktır.

Cartalete dedi ki...

Rivaldo;

Aslında Forlan'ın sahte 9 oyununa uygun; ikinci aynı zamanda uzak forvet Cenk Tosun'dur da, 29 yaşında çakma Brezilyalı'yı 8e kitleyen kulüp, Cenk'e 12-13 falan çeker şu ortamda :)

O yüzden ben Bobo'yu yazdım bir kenara; diğerine ise Simao ve Quaresma.

U18 maçını kaçırdım, artık tekrarını kovalayacağız.

isaac newton;

Bugünkü maçı izlemedim ama Ali Kuçik, Eskişehir deplasmanından sonra "salondan çıkmayacağım abi.." demişti çevresine. Sözünde durduğunu ve güçlendiğini belli ediyordu. Samet Hoca'dan sonra süre almaz belki dedim ama demek yine oynatmışlar, golünü de yazmış. Alâ...

ttarlabasi dedi ki...

Bu Cenk Tosun böyle devam ederse Diego Forlan'ı da geçecek gibi!.. :) Yine attı 2 tane. Geldiğinden beri 12 maçta 10. golü oldu sanırım.

G.Antep'in çok uçuk bir rakam isteyeceğinden emin olmasam gerçekten Cenk'i Forlan'a tercih ederdim. Çünkü 19 yaşındaki Cenk'in gollerinin hepsi farklı, estetik ve usta işi. Hareketli ve hava hakimiyeti de üst düzey.

Gökhan Töre'den de böyle bir patlama bekliyorum, keşke sezon sonu transfer etse yönetim.

Tunay Torun transfer edilirse de Beşiktaş'ın Hulk'u olur. Gurbetçi gençler gerçekten bir harika... Geç olmadan kapmak lazım bu yetenekleri.

enorton dedi ki...

Bence Bobo gidecek, gitmesi de hayırlı olur. Selçuk İnan da Fenerbahçe ile anlaştı bence, Mehmet Ekici de gelmez. O yüzden yerli olarak başka isimlere yönelmeliyiz. Geçen sene gündemde Volkan, Ozan, Sercan vardı bu sene Selçuk var. Selçuk gitti bence ama Ceyhun Gülselam alınabilir. GS den Barış da alınabilir. Bunun dışında yine gurbetçilerden yeni oyuncular da bulunabilir. Antep ve Kayseri nasıl buluyorsa biz de bulabiliriz. Forlana itiraz etmem ancak ben 10 yabancıya karşıyım. tribunde oturan yabancı resmen saçmalık, bugünkü şartlarda yabancı sayısı 8 i geçmemeli. Şuanda 10 yabancımız var. Bobo gidecek bence, Guti de ya bırakacak ya gidecek. Fernandes de alınmayacak kaldı 7. Ancak Holosko ve Tabata hala bizim topçumuz. Ediyor yine 9. Hadi Tabata da gitti diyelim yine 8 kalıyoruz.

Ferrari gidebilir ancak kimseye satamayız. Geçen sene sonunda GS ile Servet takası gündeme gelmişti, Denizli de onay vermişti ancak başta Reha Muhtar olmak üzere basında Ferrariyi satan Beşiktaşı satar imajı oluştu bugün Ferrari - Servet takasını yapsak resmen müthiş kazık atmış olacaktır. Adam 2 maç oynuyor 6 maç sakat.

Adsız dedi ki...

Abi, Selçuk İnan Fenerle anlaştı deniliyor.Hatta Ceyhun Gülselam da fenere gider deniliyor.Bizim iyi yerli bulmamız gerek,anca Almanya'dan olur bu şartlarda.

Abi ayrıca bu Palermo'nun yaptığı nedir ya.Kuponda son maç Palermo'ya kaldım.9 kişi rakipten uzatmalarda 2 gol yenir mi ?

İhsan

Cartalete dedi ki...

Palermo maçlarına bahis yapacaksanız sonuç oynamayın. %70 oranında üst biter Palermo maçları, gözünüze kestirdiğiniz zaman üst diyin. Ama 1-0-2 oynanmaz, zaytung model bir takımdır Palermo. :)

Veysel dedi ki...

Normalde 2.lig maclarını izlemem ama suan Rizespor-Kartalspor macı var Erkan Kas ve Sezer Özmen sahada ılk 11 baslamıslar bunlar çok guzel hareketler nıtekım profesyonel mac yaptıkca onlar gelecek sene alternatıf olabırler belkı abi ne dersin ?

Cartalete dedi ki...

İyi oynuyorlar bu maçta da. Özellikle Erkan Kaş, şuan takımının en önemli hücum silahı. Bir dönemin wonderkidi Adu'ya bakıyor, bir de Erkan'a. Kesinlikle Erkan daha futbolcu.

Topu her alışında mutlaka cezasahasına pasla sonlandırıyor. Ancak Rize de içeride çoğalamayan bir takım. O yüzden şuana kadar Erkan'ı yeterince kullanamıyorlar.

Her ikisi de seneye alternatif olarak kadroda kalabilir.

Adsız dedi ki...

sayin toprak gökhan töreyi almamiz quaresmayi almamizdan zor olur chelsea de iyi sanslari var orda yapamasada almayada yer bulur.
tunay torunu niye hulka benzetiyorsun? ben onu tunayi okadar cok izleyemdim ondan soruyorum.
http://haber1903.com/adali-ve-zulfikaroglu-avrupa-yolunda_3_50777
ozaman sana iyi haber gutbetciler geliyor :)

ttarlabasi dedi ki...

@Adsız

Gökhan Töre'yi almamızın Q7'yi almamızdan daha zor olması biraz abartılı olmuş bence. Töre'yi bence en kötü ihtimalle opsiyonlu olarak kiralayabiliriz. Töre bildiğiniz gibi hala Chelsea'nin rezerv takımında oynuyor.

Tunay Torun'u Hulk'a benzetmemin nedeni Hulk gibi;

güçlü bir fiziğinin olması,
solak olması,
tekniğinin iyi olması,
her iki kenar forvet mevkinde de oynayabilmesi ve gole yakın olması.

Sözleşmesi de bitiyor ve A milli takım seviyesine de çıktı. Kaçırırsak çok üzülürüm.

Adsız dedi ki...

gökhanin zaten bir opsiyonulu sözlesmesi var leverkusenle yani opsyion üstüne opsiyon zor olur.
hem gökhan hem tunay hemde ali kucik ayni bölgede oynuyorlar bana sorarsaniz ali kucik cok yetenekli buca maclarina bakinca cok güclenmis ve istekli görüyorum yani tunayi sözlesmesi bitiyor diye alabilirz ama ali kucikin yerine kaplamasin.
insallah alt yapimisda necip ali gibi bir kac oyuncu daha a takima yükselir.